Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα 3D Σχέδιο ενός SuperMarket ώστε να με βοηθήσει στην επίβλεψη των προϊόντων της εταιρίας μου. Μες το Super υπάρχουν καμιά 100ρια σημεία που πουλάει προϊόντα η εταιρία μου. 

Φυσικά χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες. Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω διαδρόμους, ράφια και τίποτε άλλο. Πάνω στα ράφια να περάσω φωτογραφίες των προϊόντων ώστε να βλέπω ποια είναι και ακριβώς κάτω απ΄τις φωτογραφίες να υπάρχει κείμενο. Επίσης να μπορώ να σημειώνω με κουτάκια τικ κάποια πράγματα δίπλα από τα προϊόντα.

Στη συνέχεια εάν είναι δυνατόν να περάσω τo project σε κινητό ή tablet. 

Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ.

• Moderators
Δημοσ.

Unity και UE4 μπορούν να κάνουν export για android, το blender νομίζω δε μπορεί από μόνο του, ίσως να γίνεται κάπως αλλά δεν ξέρω.

Δημοσ.

Υπ' όψιν ότι η δημιουργία του 3d μοντέλου είναι Γραφιστική και ανήκει στις εικαστικές τέχνες, ενώ η προσθήκη συμπεριφοράς και λειτουργικότητας είναι Προγραμματισμός / Πληροφορική που ανήκει στις θετικές επιστήμες.

Είναι δύο τελείως άσχετα πράγματα μεταξύ τους, τα οποία θα πρέπει να τα συνδυάσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

@Kercyn: Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να φτιάξει το μοντέλο με τη Unity ? Από ότι θυμάμαι δεν έχει έχει built-in 3d modelling editor, εκτός και αν βγήκε νέο update και δε το πήρα χαμπάρι. Θα μπορούσε βέβαια να εγκαταστήσει plugins από το Store...

Υ.Γ. Αν ο φίλος μας δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το Blender και τη Unity συχνά για τη δουλειά του, το να κάτσει να τα μάθει μόνο και μόνο για να φτιάξει αυτό το 1 project που θέλει για το οποίο μας λέει τώρα, το βρίσκω πολύ αντιπαραγωγικό, και εν τέλει δεν θα τον συμφέρει...

Μιας και ο χρόνος είναι χρήμα, πιο πολύ θα τον συνέφερε και οικονομικά να έβρισκε κάποιον(ους) που ήδη ξέρει να τα χρησιμοποιεί και να του αναθέσει να φτιάξει το έργο. Ειδικά το Blender όταν το ανοίγει κανείς για πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση, τρομάζει από τα 72 labels και buttons που είναι εκτεθιμένα στην οθόνη.

• Moderators
Δημοσ.

Υπ' όψιν ότι η δημιουργία του 3d μοντέλου είναι Γραφιστική και ανήκει στις εικαστικές τέχνες, ενώ η προσθήκη συμπεριφοράς και λειτουργικότητας είναι Προγραμματισμός / Πληροφορική που ανήκει στις θετικές επιστήμες.

Είναι δύο τελείως άσχετα πράγματα μεταξύ τους, τα οποία θα πρέπει να τα συνδυάσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

@Kercyn: Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να φτιάξει το μοντέλο με τη Unity ? Από ότι θυμάμαι δεν έχει έχει built-in 3d modelling editor, εκτός και αν βγήκε νέο update και δε το πήρα χαμπάρι. Θα μπορούσε βέβαια να εγκαταστήσει plugins από το Store...

Υ.Γ. Αν ο φίλος μας δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το Blender και τη Unity συχνά για τη δουλειά του, το να κάτσει να τα μάθει μόνο και μόνο για να φτιάξει αυτό το 1 project που θέλει για το οποίο μας λέει τώρα, το βρίσκω πολύ αντιπαραγωγικό, και εν τέλει δεν θα τον συμφέρει...

Μιας και ο χρόνος είναι χρήμα, πιο πολύ θα τον συνέφερε και οικονομικά να έβρισκε κάποιον(ους) που ήδη ξέρει να τα χρησιμοποιεί και να του αναθέσει να φτιάξει το έργο. Ειδικά το Blender όταν το ανοίγει κανείς για πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση, τρομάζει από τα 72 labels και buttons που είναι εκτεθιμένα στην οθόνη.

Με το unity δε μπορείς να φτιάξεις το μοντέλο, μπορείς όμως να βάζεις κουτιά αντί για ράφια πχ, ή να βρεις κάποιο έτοιμο μοντέλο ραφιού και να το βάλεις. Η σχέση χρόνος/χρήμα που θα διαθέσει είναι αντιστρόφως ανάλογη, οπότε κοιτάει τι θέλει και πράττει ανάλογα.

Δημοσ.

Πριν πάει σε 3D μοντέλο ας το κάνει 2D (κάτι σαν platform game), όπου σε κάθε οθόνη θα έχει τη φωτογραφία (που προφανώς θα αλλάζει τακτικά) και πάνω σημειώσεις. Αυτό γίνεται με Powerpoint. Θα βάλει κουμπιά για να προχωράει αριστερά, δεξιά, στροφή αριστερά, στροφή δεξιά. Για κάθε οθόνη εκτός από τα κουμπιά και που οδηγούν, θέλει μόνο μια φωτογραφία και ένα τρόπο να προσθέτει σημειώσεις. Πιθανόν και κάτι σαν SOS τα οποία με ένα πλήκτρο θα του τα δείχνει το πρόγραμμα αλλάζοντας αυτόματα οθόνες!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν αντί για κινητό πάρεις ένα tablet ή ένα surface ας πούμε δεν παίζει ως ενδεχόμενο; Ρωτάω γιατί με ένα surface έχεις αρκετή επεξεργαστική δύναμη να φορτώσεις ότι θες από 3D models.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...