Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

main.c:(.text+0x22e): undefined reference to `pirntf'

Για σκέψου, υπάρχει συνάρτηση που λέγεται 'pirntf'? Μήπως έκανες κάποιο τυπογραφικό λάθος και ήθελες να γράψεις κάτι άλλο? Αν δε προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σου λέει ο compiler, δε θα μπορέσεις ποτέ να διορθώσεις τα λάθη σου.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο τοση ώρα είχα λάθος στην συνάρτηση και δεν μπορούσα να το καταλάβω πρέπει να δίνω μεγαλύτερη έμφαση στον compiler ευχαριστώ.....

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχε τρόπος να λέω απο την αρχή πόσα στοιχία να έχει μια σιμβολοσιρα στην scanf? Θέλω να γεμίσω ένα πίνακα ν θέσεων αλλα θέλω να τσεκάρω αν ο χρήστεις μου δώσει π.χ. μια σημβολοσειρα n+1 χαρακτηρων να του λέω ότι θέλει να δώσει δώσει ενα string με λιγότερους χαρακτήρες μπωρει κανείς να βοηθήσει???

Δημοσ.

Αμέ, αν θες ας πούμε ένα string 30 χαρακτήρων, θα πεις:

scanf("%30s", myStr);

Αν το πλήθος των χαρακτήρων είναι μεταβαλλόμενο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την sprintf κάπως έτσι:

sprintf(formatText, "%%%ds", amount);
scanf(formatText, myStr);

Δοκίμασε το αυτό, δε ξέρω καν αν δουλεύει, αλλά αξίζει μια προσπάθεια.

Δημοσ.

Θελω να παρω καποια από ένα αρχείο τα νούμερα που έχει και να κάνω κάποιές πράξεις και ενώ έκανα τον κώδικα δεν κάνει τίποτα το πρόγραμμα :

# include <stdio.h>
int main()
{
int i;
float arr,sum,av;
FILE *fp;
fp=fopen("Data.txt","r");
if(fp==NULL)
{
printf( "Problem Man");
}
while(!feof(fp))
   fscanf(fp,"Data.txt",&arr);
   sum=sum+arr;
   i++;
}
printf("%.1f",sum);
av=sum/i;
while(feof(fp))
{
fprintf(fp,"sum = %.1f\av = %.1f",sum,av);
}
fclose(fp);
return 0;
}

εδώ είναι ο κώδικάς μου αν μπωρείτε ρίξτε του μια ματιά Ευχαριστώ...
  • Moderators
Δημοσ.
  • Το sum τι τιμή έχει αρχικά;
  • Αν το loop σου δε διαβάσει τίποτα, τι θα γίνει στη γραμμή που γράφεις av=sum/i;

Μια φιλική συμβουλή. Τα άτομα σ' ένα forum δεν είναι ούτε ο compiler σου ούτε το μυαλό σου. Δε θα πας μπροστά στον προγραμματισμό αν με την παραμικρή δυσκολία και χωρίς έχεις κάνει πρώτα καμία προσπάθεια έρχεσαι και γράφεις το πρόβλημά σου. Και ντάξει τώρα πες πάει στο διάλο είναι 20 γραμμές πρόγραμμα. Αν θες να προχωρήσεις και μεθαύριο το πρόγραμμά σου είναι 2.000 και 200.000 γραμμές τι θα κάνεις; Θα βάζεις όλο το codebase για να του "ρίξουμε μια ματιά";

Δημοσ.

φιλε μέσα σε μία βδάμαδα έχω να έβγαλα μέχρι τους δίκτες και έλυσα άπειρες ασκήσεις το θέμα δεν είναι οτι δεν διαβάζω το θέμα είναι ότι είναι πράγματα που δεν μπώρω να τα εντοπίσω μετά απο τόσες ώρες σε ένα pc μπρωστά και απλά ζητάω μια δεύτερη ματιά ιδικά τώρα που κάνω αρχεία ζωρίζομαι γιατι είναι τελείος άγνωστα πράγματα για μένα ευχαριστώ για την βοήθεια και συγγνώμη αν καμιά φορά γύνονται γραφικές οι ερωτήσεις που κάνω απλά έχω πολύ περιορισμένο χρόνο....

• Moderators
Δημοσ.

Ναι το καταλαβαίνω αυτό, μήπως τότε θα έπρεπε να το πας πιο αργά; Δεν έχει νόημα να περνάς πράγματα αέρα και να μην καταλαβαίνεις τίποτα.

Δημοσ.

Φίλε μακάρη να μπορούσα απλά οι καθηγητές μας είναι για τα σκυλιά τα μαύρα και αύριο το δίνω το μάθημα οπότε στράφικα εδώ για να μου λυθούν κάποιες απορείες και μέσα απο αυτές τις γελοίες ακόμα απορείες να καταλάβω μέσα απο τις απαντήσεις το τρόπο σκέψεις και πίστεψέ με βοήθησατε αρκετά. Οστώσο μέτα που θα ασχολυθώ και μόνος σε παραπάνω πράγματτα ενοείτε πως θα το πάω ποιο αργά. Μέσα από όλα αυτά που ρώτησα κατάαβα όσα δεν μπόρεσα να καταλάβω ένα εξάμηνο μέσα στο μάθημα γιατί αύτα που ρωτάω εδώ δεν μπορούσανε να μου τα λύσουν καν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...