GReaperEx Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 main.c:(.text+0x22e): undefined reference to `pirntf' Για σκέψου, υπάρχει συνάρτηση που λέγεται 'pirntf'? Μήπως έκανες κάποιο τυπογραφικό λάθος και ήθελες να γράψεις κάτι άλλο? Αν δε προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σου λέει ο compiler, δε θα μπορέσεις ποτέ να διορθώσεις τα λάθη σου. 1
Tomissg Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Έχεις δίκιο τοση ώρα είχα λάθος στην συνάρτηση και δεν μπορούσα να το καταλάβω πρέπει να δίνω μεγαλύτερη έμφαση στον compiler ευχαριστώ.....
Tomissg Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Παιδιά υπάρχε τρόπος να λέω απο την αρχή πόσα στοιχία να έχει μια σιμβολοσιρα στην scanf? Θέλω να γεμίσω ένα πίνακα ν θέσεων αλλα θέλω να τσεκάρω αν ο χρήστεις μου δώσει π.χ. μια σημβολοσειρα n+1 χαρακτηρων να του λέω ότι θέλει να δώσει δώσει ενα string με λιγότερους χαρακτήρες μπωρει κανείς να βοηθήσει???
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 http://www.cplusplus.com/reference/cstdio/scanf/ Return ValueOn success, the function returns the number of items of the argument list successfully filled. This count can match the expected number of items or be less (even zero) due to a matching failure, a reading error, or the reach of the end-of-file.
GReaperEx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Αμέ, αν θες ας πούμε ένα string 30 χαρακτήρων, θα πεις: scanf("%30s", myStr); Αν το πλήθος των χαρακτήρων είναι μεταβαλλόμενο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την sprintf κάπως έτσι: sprintf(formatText, "%%%ds", amount); scanf(formatText, myStr); Δοκίμασε το αυτό, δε ξέρω καν αν δουλεύει, αλλά αξίζει μια προσπάθεια.
Tomissg Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Θελω να παρω καποια από ένα αρχείο τα νούμερα που έχει και να κάνω κάποιές πράξεις και ενώ έκανα τον κώδικα δεν κάνει τίποτα το πρόγραμμα : # include <stdio.h> int main() { int i; float arr,sum,av; FILE *fp; fp=fopen("Data.txt","r"); if(fp==NULL) { printf( "Problem Man"); } while(!feof(fp)) { fscanf(fp,"Data.txt",&arr); sum=sum+arr; i++; } printf("%.1f",sum); av=sum/i; while(feof(fp)) { fprintf(fp,"sum = %.1f\av = %.1f",sum,av); } fclose(fp); return 0; } εδώ είναι ο κώδικάς μου αν μπωρείτε ρίξτε του μια ματιά Ευχαριστώ...
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Το sum τι τιμή έχει αρχικά; Αν το loop σου δε διαβάσει τίποτα, τι θα γίνει στη γραμμή που γράφεις av=sum/i; Μια φιλική συμβουλή. Τα άτομα σ' ένα forum δεν είναι ούτε ο compiler σου ούτε το μυαλό σου. Δε θα πας μπροστά στον προγραμματισμό αν με την παραμικρή δυσκολία και χωρίς έχεις κάνει πρώτα καμία προσπάθεια έρχεσαι και γράφεις το πρόβλημά σου. Και ντάξει τώρα πες πάει στο διάλο είναι 20 γραμμές πρόγραμμα. Αν θες να προχωρήσεις και μεθαύριο το πρόγραμμά σου είναι 2.000 και 200.000 γραμμές τι θα κάνεις; Θα βάζεις όλο το codebase για να του "ρίξουμε μια ματιά";
Tomissg Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 φιλε μέσα σε μία βδάμαδα έχω να έβγαλα μέχρι τους δίκτες και έλυσα άπειρες ασκήσεις το θέμα δεν είναι οτι δεν διαβάζω το θέμα είναι ότι είναι πράγματα που δεν μπώρω να τα εντοπίσω μετά απο τόσες ώρες σε ένα pc μπρωστά και απλά ζητάω μια δεύτερη ματιά ιδικά τώρα που κάνω αρχεία ζωρίζομαι γιατι είναι τελείος άγνωστα πράγματα για μένα ευχαριστώ για την βοήθεια και συγγνώμη αν καμιά φορά γύνονται γραφικές οι ερωτήσεις που κάνω απλά έχω πολύ περιορισμένο χρόνο....
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Ναι το καταλαβαίνω αυτό, μήπως τότε θα έπρεπε να το πας πιο αργά; Δεν έχει νόημα να περνάς πράγματα αέρα και να μην καταλαβαίνεις τίποτα.
Tomissg Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Φίλε μακάρη να μπορούσα απλά οι καθηγητές μας είναι για τα σκυλιά τα μαύρα και αύριο το δίνω το μάθημα οπότε στράφικα εδώ για να μου λυθούν κάποιες απορείες και μέσα απο αυτές τις γελοίες ακόμα απορείες να καταλάβω μέσα απο τις απαντήσεις το τρόπο σκέψεις και πίστεψέ με βοήθησατε αρκετά. Οστώσο μέτα που θα ασχολυθώ και μόνος σε παραπάνω πράγματτα ενοείτε πως θα το πάω ποιο αργά. Μέσα από όλα αυτά που ρώτησα κατάαβα όσα δεν μπόρεσα να καταλάβω ένα εξάμηνο μέσα στο μάθημα γιατί αύτα που ρωτάω εδώ δεν μπορούσανε να μου τα λύσουν καν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα