dreamkiller777 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Περι αεικινιτου.. ξερω ατομο...νταλικερη που εχει στα σχεδια του να κανει μια μεγαλη πατεντα... μου ζηταγε να γινουμε συνεργατες... τελικα δεν δεχτηκα ομως του ειπα αν το βαλει μπροστα βολευομαι και με 1000€ μισθο σε κανενα γραφειο. Βεβαια ακομα περιμενω να το φτιαξει
freegr Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Το μέλλον της Φυσικής όπως έχω γράψει σε άρθρο μου είναι γεμάτο από scifi θεωρίες που περιμένουν να αποδειχτούν. Σημασία έχει ότι ακόμα δεν έχουμε εξερευνήσει όχι μόνο τον υλικό κόσμο και την σχέση του ή καλύτερα την αλληλεπίδραση με το διάστημα, αλλά και την άγνωστη κοσμική ύλη και ενέργεια. Είμαστε μέρος του σύμπαντος και αυτό ίσως δεν το έχουμε κατανοήσει πλήρως ακόμα. Ήδη ορισμένα από τα γκάτζετ του στάρ τρεκ επιβεβαιώνονται. Όταν στο σχολείο με έλεγαν..φαντασμένο αργότερα στην σχολή την δεκαετία αρχές του 1990 έγραψα διπλωματική και εμπνευσμένος από τον Πικάρντ είχαμε περιγράψει με ομάδα μου ότι στο...μέλλον θα έχουμε τάμπλετ και θα έχει εφαρμογές για κάθε χρήση και θα το λένε ipad...Αν είχα κατοχυρώσει με την ομάδα την πατέντα τώρα ίσως να ήμασταν πλούσιοι...αλλά οι ιδέες είναι αυτές που αλλάζουν τον κόσμο.. 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Το μέλλον της Φυσικής όπως έχω γράψει σε άρθρο μου είναι γεμάτο από scifi θεωρίες που περιμένουν να αποδειχτούν. Σημασία έχει ότι ακόμα δεν έχουμε εξερευνήσει όχι μόνο τον υλικό κόσμο και την σχέση του ή καλύτερα την αλληλεπίδραση με το διάστημα, αλλά και την άγνωστη κοσμική ύλη και ενέργεια. Είμαστε μέρος του σύμπαντος και αυτό ίσως δεν το έχουμε κατανοήσει πλήρως ακόμα. Ήδη ορισμένα από τα γκάτζετ του στάρ τρεκ επιβεβαιώνονται. Όταν στο σχολείο με έλεγαν..φαντασμένο αργότερα στην σχολή την δεκαετία αρχές του 1990 έγραψα διπλωματική και εμπνευσμένος από τον Πικάρντ είχαμε περιγράψει με ομάδα μου ότι στο...μέλλον θα έχουμε τάμπλετ και θα έχει εφαρμογές για κάθε χρήση και θα το λένε ipad...Αν είχα κατοχυρώσει με την ομάδα την πατέντα τώρα ίσως να ήμασταν πλούσιοι...αλλά οι ιδέες είναι αυτές που αλλάζουν τον κόσμο.. Nope. Οι πραξεις αλλαζουν τον κοσμο. Στη θεωρια το μισο Ιnsomnia εχει Νομπελ. 3
Mi_ka Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 όντως θυμίζει ολίγον 1 πλρώνεις και παίρνεις 1 δώρο και 1 ακόμη δώρο... μιας και φαίνεσαι πιο ψαγμένος, κάνενα ελληνικό φόρουμ/σελίδα σε στυλ Περισκόπιο παίζει τριγύρω? Ή έχει σταματήσει/εκλαϊκευτεί υπερβολικά ή έκδοση?
LongTom Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 όντως θυμίζει ολίγον 1 πλρώνεις και παίρνεις 1 δώρο και 1 ακόμη δώρο... μιας και φαίνεσαι πιο ψαγμένος, κάνενα ελληνικό φόρουμ/σελίδα σε στυλ Περισκόπιο παίζει τριγύρω? Ή έχει σταματήσει/εκλαϊκευτεί υπερβολικά ή έκδοση? Δεν ξέρω για ελληνικό φόρουμ, προσωπικά συνήθως "χαζεύω" το reddit/r/science όταν θέλω να δω εάν έχασα κανένα νέο που δεν το πρόσεξα αλλού(σε διάφορα έντυπα-περιοδικά). Για ελληνικά περιοδικά δεν ξέρω πια, κάποτε ήταν πολύ καλό το Περισκόπιο της Επιστήμης(για εκλαϊκευμένα, πλην πολύ κατατοπιστικά άρθρα),αλλά δεν έχω πιάσει αντίτυπο εδώ και πενταετία, έτσι δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά του τι είναι τώρα. Επίσης κάποτε είχε και ελληνική έκδοση του Scien. Ameri., που αν και πολύ ακριβή, είχε ποιοτικές μεταφράσεις και καλά αυθεντικά άρθρα από Έλληνες ερευνητές.Δυστυχώς δεν έπιασε και έκλεισε γρήγορα. edit:Πριν καμία πενταετία συνήθιζα να μπαίνω και στο phys.org,ήταν ικανοποιητικό,τώρα δεν ξέρω τι είναι. 1
lampros321 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 ..... Φίλε έχεις μπερδέψει ορισμούς, νόμους και θεωρίες. Άλλο η τηλεμεταφορά, άλλο η κβαντική συσχέτιση, άλλο η "μεταφορά" πληροφορίας μέσω e- μέσω χαλκού, άλλο η διατήρηση της ορμής, άλλο το αεικίνητο, άλλο η όντως υπάρχουσα θεωρητική πρόβλεψη "σκουλικοτρυπών" και γενικά άλλο ότι πιστεύεις ότι ξέρεις για τα παραπάνω. Αν μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής, θα με βοηθούσε να καταλάβω καλύτερα τι εννοείς.
lampros321 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Υπάρχει στα Ελληνικά το http://physics4u.gr/blog/ Είναι εξαιρετική προσπάθεια. 1
StDumas Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Nope. Οι πραξεις αλλαζουν τον κοσμο. Στη θεωρια το μισο Ιnsomnia εχει Νομπελ και τα 2 μαγκες. χωρις ιδεες δεν υπαρχουν πραξεις. αλλα μιλωντας για φυσικη, υπαρχουν θεωρειτικοι φυσικοι, υπαρχουν και πειραματικοι φυσικοι. και οι 2 χρειαζονται εξισου!
nickmortonzikos4 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Α ρε ινσομνια, ο Νιλ ντε Γκραϊς Ταϊσον των φτωχων εισαι!! Keep up the good work! Βεβαια τετοια αρθρα εχουν περισσοτερο ερεθιστικο χαρακτηρα (μην παρεξηγηθω, εννοω την ταση να σε κανουν να το ψαξεις παραπανω), παρα καθαρα ενημερωτικο / ετοιμη μασημενη τροφη. Which is nice
padelelis Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 αυτό με τις αρνητικές θερμοκρασίες δεν μου ακούγεται σωστό,η θερμότητα είναι ενέργεια που στην ουσία είναι το "τρέμουλο" των ατόμων και όταν κάτι το διογκώσεις το τρέμουλο μειώνεται ανα μονάδα όγκου άρα πέφτει η θερμοκρασία (βλέπε ψυκτικά μέσα),όταν όμως δεν υπάρχει καθόλου απο αυτό το τρέμουλο δεν υπάρχει τίποτα δηλαδή όπως η τάση (πίεση) που είναι δύναμη δια επιφάνεια αν δεν εφαρμόσεις δύναμη άρα μηδενική τάση όσο και να αυξήσεις την επιφάνεια δεν έχεις μικρότερη τάση. kala ta les ala sto arthro milai gia "somatidia" sta opia lei oti miosan tin thermokrasia tous peretero logo afksisi tis organosis tous dld ousiastika des eriksan kai alo tin thermokrasia tous apla afto pou ekanan itan na parakamsoun i alios na kataripsoun emesa ena idi iparhon fenomeno pou anaferis me to na prosthesoun perisotera somatidia dld na megalosoun tin maza tou olou antikimenou kvantika toulahiston.
chrispap95 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 αυτό με τις αρνητικές θερμοκρασίες δεν μου ακούγεται σωστό,η θερμότητα είναι ενέργεια που στην ουσία είναι το "τρέμουλο" των ατόμων και όταν κάτι το διογκώσεις το τρέμουλο μειώνεται ανα μονάδα όγκου άρα πέφτει η θερμοκρασία (βλέπε ψυκτικά μέσα),όταν όμως δεν υπάρχει καθόλου απο αυτό το τρέμουλο δεν υπάρχει τίποτα δηλαδή όπως η τάση (πίεση) που είναι δύναμη δια επιφάνεια αν δεν εφαρμόσεις δύναμη άρα μηδενική τάση όσο και να αυξήσεις την επιφάνεια δεν έχεις μικρότερη τάση. Το παράδοξο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με κβαντομηχανική ούτε με τίποτα άλλα τέτοια εξωτικά πράγματα όπως αναφέρθηκε και σε σχόλιο πιο κάτω. Έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται στατιστικά η θερμοκρασία ο οποίος είναι πιο γενικός από τη διαισθητική έννοια που έχουμε εμείς στο μυαλό μας. Τη θερμοκρασία την ορίζουμε ώς το ρυθμό με τον οποίο αλλάζει η ενέργεια καθώς αλλάζει η εντροπία ( dU/dS=T). Αυτός ο ορισμός σου παράγει όλα τα γνωστά αποτελέσματα και είναι ταυτόχρονα ο πιο άρτιος. Επομένως αν καταφέρεις να φτιάξεις ένα σύστημα του οποίου η ενέργεια να αυξάνεται καθώς μειώνεται η εντροπία τότε boom έχεις Τ<0. Αυτό έχει γίνει με ένα σύστημα πυρήνων που τους ψύξαν και τους είχαν υπό ένα μαγνητικό πεδίο και κάποια στιγμή αντιστρέψαν το μαγνητικό πεδίο. Όταν αυτό το άφησαν να αλληλεπιδράσει με ένα κανονικό σύστημα τότε όταν αυτό πήρε ενέργεια μειώθηκε η εντροπία του. 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 και τα 2 μαγκες. χωρις ιδεες δεν υπαρχουν πραξεις. αλλα μιλωντας για φυσικη, υπαρχουν θεωρειτικοι φυσικοι, υπαρχουν και πειραματικοι φυσικοι. και οι 2 χρειαζονται εξισου! Agreed. Χρειαζονται και οι ιδεες, obviously, δεν περνας στην πραξη κατευθειαν. Btw, οι θεωρητικοι φυσικοι, δεν καθονται απλα και "πετανε ιδεες". Περιλαμβανει και δουλεια οι θεωριες τους. Μπολικη. My point: Το μέλλον της Φυσικής όπως έχω γράψει σε άρθρο μου είναι γεμάτο από scifi θεωρίες που περιμένουν να αποδειχτούν. Σημασία έχει ότι ακόμα δεν έχουμε εξερευνήσει όχι μόνο τον υλικό κόσμο και την σχέση του ή καλύτερα την αλληλεπίδραση με το διάστημα, αλλά και την άγνωστη κοσμική ύλη και ενέργεια. Είμαστε μέρος του σύμπαντος και αυτό ίσως δεν το έχουμε κατανοήσει πλήρως ακόμα. Ήδη ορισμένα από τα γκάτζετ του στάρ τρεκ επιβεβαιώνονται. Όταν στο σχολείο με έλεγαν..φαντασμένο αργότερα στην σχολή την δεκαετία αρχές του 1990 έγραψα διπλωματική και εμπνευσμένος από τον Πικάρντ είχαμε περιγράψει με ομάδα μου ότι στο...μέλλον θα έχουμε τάμπλετ και θα έχει εφαρμογές για κάθε χρήση και θα το λένε ipad...Αν είχα κατοχυρώσει με την ομάδα την πατέντα τώρα ίσως να ήμασταν πλούσιοι...αλλά οι ιδέες είναι αυτές που αλλάζουν τον κόσμο.. Αυτος ηταν ο λογος που εκλεισα με το "..στη θεωρια το μισο Insomnia εχει Νομπελ".
Mi_ka Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 περί Αεικινητολογίας: Τέλη '80 είχε πέσει στην αντίληψη μου σε κάποιο περιοδικό, (Τ.Ε.? Ελέκτορ? μπααα, κάποιο άλλο πρέπει να ήταν) ένα ελληνικό βασικό προσχέδιο εμβολοφόρου κινητήρα αποτελούμενου από μόνιμους μαγνήτες που φαινόταν πασιφανώς λειτουργικό: Τα 4 έμβολα-μαγνήτες παλινδρομούσαν μέσα σε κυλίνδρους χωροταγμένους σε σχήμα σταυρού τοποθετημένου μέσα σε ένα κυλινδρικό εξωτερικό μαγνήτη αποτελούμενο από 2 ημιμαγνήτες έτσι ώστε η κεφαλή κάθε εμβόλου να βλέπει κάθε φορά τον σωστό πόλο του περιστρεφόμενου κυλινδρικού εξωτερικού μαγνήτη ώστε να έλκεται ή απωθείται με διαφαινόμενο αποτέλεσμα να συντηρείται αυτή η ταλάντωση-περιστροφή του κινητήρα στο διηνεκές, δηλαδή ιδού το Αεικίνητον! Το '92 στο ΤΕΙ έδειξα το σχέδιο στον ωραίο Φυσικό που μας δίδασκε Ηλεκτροτεχνία και μου είπε "νομίζεις ότι οι μαγνήτες είναι ανεξάντλητοι"? Κατάλαβα ότι εννοούσε πως η αποθηκευμένη δυναμική ένεργεια σε κάθε μαγνήτη που αποτελούσε την αεικίνητη αυτή εφεύρεση θα εξαντλιόταν με την σταδιακή απομαγνήτιση του, δηλαδή την κατάρρευση των υποατομικών φαινομένων που προκαλούν τα μακροσκοπικά μαγνητικά φαινόμενα τώρα αντλίες ενέργειας από το βράσιμο του κβαντομηχανικού κενού ίσως κάποτε να δημιουργηθούν αλλά είμαι σίγουρος πως η διαταραχή αυτού του βρασμού θα έχει σαν συνέπεια την τελική δημιουργία υλικών/ενεργειακών αποβλήτων αντί για εκ νέου κενό και έτσι κλασσικό Αεικίνητο και πάλι δε θα είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα