Alchemist` Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, Τις τελευταίες βδομάδες μου κάνει μερικά νερά το pc της υπογραφής σχετικά με τον δίσκο: 1) Ανοίγω το pc και μου βγάζει ότι είναι κατεστραμμένα τα προφίλ των firefox/chrome 2) (σπάνια) σκαλώνει στο boot κατά την αναγνώριση των IDE συσκευών (έχω το SATA σε compatibility mode) 3) (σπάνια) σκαλώνει το pc στον τερματισμό και δεν κλείνει ποτέ. (στο σημείο που αποθηκεύει τα τελευταία στοιχεία) 4) (μία φορά έγινε μόνο αυτό) μου έβγαλε μύνημα κατά την εκκίνηση των windows ότι δεν ήταν δυνατό να φορτωθεί το προφιλ χρήστη και μου άνοιξε το desktop με τα default εικονίδια κτλπ. Τίποτα δεν μου βγάζει ποτέ σφάλμα, ενώ συνήθως τα προβλήματα λύνονται άμεσα με μία επανεκκίνηση. Έχω εγκατεστημένο το HD sentinel και μου λέει ότι η κατάσταση του δίσκου είναι Perfect. Τον έχω πολλά χρόνια πάντως σε χρήση τον SSD (power on time έχει 506 μέρες και lifetime writes έχει 5TB). Μπορώ να κάνω κάτι για να τσεκάρω (ίσως καλύτερα) τον δίσκο? Από το Pinned θέμα με τα διαγνωστικά των δίσκων έψαξα για καμία εφαρμογή της OCZ αλλά δεν έχει το μοντέλο μου ενώ το γενικό utility για windows δεν είναι διαθέσιμο λέει προσωρινά.. Έχετε καμία ιδέα αν τυχόν είναι κάτι άλλο (κάνα software θέμα των windows κτλπ)? Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο pc εδώ και χρόνια (εξαιρουμένης της RX480) Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Alchemist` Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Πρωτα απο όλα κάνε ένα scandisk Δεν βρίσκει τίποτα.
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δες την υγεία του και με άλλα προγράμματα όπως crystaldiskinfo και hd tune
atheatos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Λογικά θα το έχεις κάνει ήδη, αλλά λέμε τώρα....η αυτόματη ανασυγκρότηση στον ssd πρέπει να είναι απενεργοποιημένη.
SaFiS Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Το περίεργο για μένα, είναι ότι δεν έχει ήδη πεθάνει. Η σειρά Vertex 2 είχε προβλήματα και οι δίσκοι πέθαιναν στα καλά καθούμενα. Είχα 2 τέτοιους που μου πέθαναν στα καλά καθούμενα, έναν 60άρη και έναν 120άρη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα