Προς το περιεχόμενο

Απο windows σε macOS..

Manolakos1991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τα 'φωτα' σας στην απορία μου.

Είμαι χρήστης Windows και σκέφτομαι να κάνω το βήμα να πάρω υπολογιστή MAC γιατι εχω μια τρέλα με την apple λόγω IPhone και όλα τα συναφή εκτός απο τους υπολογιστές της προς το παρόν...

Αυτό λοιπόν που ρωτάω χωρίς να εχω δοκιμάσει να δουλέψω mac υπολογιστή ακόμα ειναι αν υποστηρίζει λειτουργίες των windows όπως πχ προγράμματα κτλ...

Ας πούμε αν θα μπορώ να δουλεύω κατέβασμα ταινιών όπως κάνω μέχρι τωρα με το μtorrent, αν υποστηρίζει players όπως VLC, GOM, BS player και προγράμματα όπως NORTON antivirus, google drive, DVDvideosoft (κατέβασμα τραγουδιών-βίντεο απο YouTube), Viber, skype και τέτοια προγράμματα...

Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια σχετικά με την 'αλλαγή' που θέλω να κάνω ειναι φυσικά καλοδεχούμενη!!

Ευχαριστω πολυ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Σίγουρα η επιλογή προγραμμάτων δεν είναι τόσο μεγάλη. Για όλα αυτά που είπες, μόνο το DVDVideosoft δεν ξέρω αν υπάρχει. Το Norton δεν το χρειάζεσαι στο Mac επειδή είναι έτη φωτός μπροστά σε ασφάλεια, σε σχέση με τα windows. Είναι σταθερά μηχανήματα και λειτουργικό, και πραγματικά για τη χρήση που κάνεις, δεν θα σου λείψει κάτι. 

• Like 2

Είμαι χρήστης Windows και σκέφτομαι να κάνω το βήμα να πάρω υπολογιστή MAC γιατι εχω μια τρέλα με την apple λόγω IPhone και όλα τα συναφή εκτός απο τους υπολογιστές της προς το παρόν...

Αυτό λοιπόν που ρωτάω χωρίς να εχω δοκιμάσει να δουλέψω mac υπολογιστή ακόμα ειναι αν υποστηρίζει λειτουργίες των windows όπως πχ προγράμματα κτλ...

Ας πούμε αν θα μπορώ να δουλεύω κατέβασμα ταινιών όπως κάνω μέχρι τωρα με το μtorrent, αν υποστηρίζει players όπως VLC, GOM, BS player και προγράμματα όπως NORTON antivirus, google drive, DVDvideosoft (κατέβασμα τραγουδιών-βίντεο απο YouTube), Viber, skype και τέτοια προγράμματα...

Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια σχετικά με την 'αλλαγή' που θέλω να κάνω ειναι φυσικά καλοδεχούμενη!!

Ευχαριστω πολυ!!

Οι υπολογιστές MAC τρέχουν και windows κανονικότατα ...

Όποτε το αν ο Mac υπολογιστής υποστηρίζει τις λειτουργίες του windows ,είναι περιττή ερώτηση.

Μάλλον ρωτάς για το Mac OS και την συμβατότητα με τα προγράμματα που τρέχεις στο windows. Και αυτή η ερώτηση έχει εύκολη απάντηση : Δεν έχεις παρά να δεις αν το προγραμμα που σε ενδιαφέρει ,αν έχει έκδοση για Mac.

Επίσης υπάρχει και η λύση του hackintosh, η οποία δεν κοστίζει σε χρήμα αλλά σε χρόνο και αν διαθέτεις χρόνο μπορείς να ψάξεις και να βρεις τι μπορεί να κάνει το Mac OS.

Οι υπολογιστές MAC τρέχουν και windows κανονικότατα ...

Όποτε το αν ο Mac υπολογιστής υποστηρίζει τις λειτουργίες του windows ,είναι περιττή ερώτηση.

Μάλλον ρωτάς για το Mac OS και την συμβατότητα με τα προγράμματα που τρέχεις στο windows. Και αυτή η ερώτηση έχει εύκολη απάντηση : Δεν έχεις παρά να δεις αν το προγραμμα που σε ενδιαφέρει ,αν έχει έκδοση για Mac.

Επίσης υπάρχει και η λύση του hackintosh, η οποία δεν κοστίζει σε χρήμα αλλά σε χρόνο και αν διαθέτεις χρόνο μπορείς να ψάξεις και να βρεις τι μπορεί να κάνει το Mac OS.

Δεν νομίζω ένα άτομο που δεν ψάχνει αν το VLC έχει έκδοση για Mac, θα μπει στον κόπο να στήσει Hackint0sh. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα.

• Like 2

Δεν νομίζω ένα άτομο που δεν ψάχνει αν το VLC έχει έκδοση για Mac, θα μπει στον κόπο να στήσει Hackint0sh. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα.

Τα αγαθά κόποις κτώνται...

ΥΓ. Απλά θα πρέπει ο κόσμος να μην βλέπει τα Mac μηχανήματα σαν μηχανήματα που δεν τρέχουν windows. Η Apple πρώτα φτιάχνει το hardware και μετά το softaware . Θα πάρει καιρό μέχρι να κάνει αντίθετο με custom CPU,gpu...

• Like 1

Επί του προκειμένου, η απάντηση είναι ΝΑΙ, υπάρχουν τα πάντα για Mac OSX.

Και τα προγράμματα που ήδη χρησιμοποιείς έχουν εκδόσεις για mac, και σε περίπτωση που δεν, υπάρχουν άλλα που κάνουν την ίδια δουλειά. Πάντως για οτιδήποτε ανέφερες στο αρχικό σου post υπάρχει εφαρμογή.

Οπότε προχώρα άφοβα.

Θα το λατρέψεις.

Το λέει και η παροιμία.....once you go mac, you never go back !!!!

Μπορεις να μπεις στη σελιδα της καθε εφαρμογης απο αυτες που χρησιμοποιεις κ να δεις αν υπαρχουν εκδοσεις για macos. Δεν υπαρχει σοβαρη εφαρμογη που να μην εχει εκδοση για mac os παντως. Προσωπικα μονο με εφαρμογες της microsoft ειχα προβλημα (sas, sql κλπ) αλλα βρισκεις αντιστοχες προτασεις.

Καλημέρα !
Υπενθυμίζω στο χρήστη με το αναγνωριστικό Jiakometi που αναφέρθηκε σε παροιμίες,  ότι επειδή γενικά στους χρήστες υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι οι Macintosh σου τρώνε πολύ λιγότερες ώρες για επίλυση/διόρθωση προβλημάτων σε σχέση με τα Windows, υπάρχει και μια άλλη παροιμία :
Get a Mac to get your life back !
Άμα θυμάμαι καλά, αυτό το slogan (ή κάτι παραπλήσιο) έχει χρησιμοποιήσει η ίδια η Apple σε κάτι παλιές διαφημίσεις της.
Φιλικά,
Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1

Ευχαριστω πολυ!!

φάση έχω iphone 7 και κάνω αναπάντητες γιατί δεν έχω κάρτα ή με ipad pro κλέβω wifi απ τον γείτονά κτλ

• Like 1

φάση έχω iphone 7 και κάνω αναπάντητες γιατί δεν έχω κάρτα ή με ipad pro κλέβω wifi απ τον γείτονά κτλ

Μ'αρέσει πάντως που βοηθάς με τις απαντήσεις σου. Πολύ το θαυμάζω... 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...