kavouras Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να βάλω σε καφετέρια φίλου ενα router, γιατι το ρούτερ του οτε κολλάει μετα απο κάποια άτομα. Οπότε το router του οτε θα το βάλω σε bridge mode. Στο εξωτερικό της καφετέριας του έχω βάλει ενα unifi outdoor. Εσωτερικά θα εκπέμπει το ίδιο το router που θα πάρω. Εξωτερικά συνδέονται περίπου 10-15 άτομα μέσο όρο και εσωτερικά περίπου 5-10. Δεν θέλω mikrotik γιατι όσο και να τα πάλεψα δε μπορώ να τα ρυθμίσω σωστά. Θα ήθελα κάτι εύκολο στη ρύθμιση, αν υπάρχει. Ευχαριστώ πολύ...
Zerg13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Bridge mode γινεται μονο εσωτερικα με ρυθμιση ή αν το συνδεσεις με συγκεκριμενο τροπο μπαινει αυτοματα σε bridge mode; 2) οταν βαλεις bridge mode λειτουργουν τα ethernet ports; μπορεις να συνδεσεις κατι και να παρει ip;
rfc Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Παρε να βαλεις μικροτικ και θα σε βοηθησω εγω να φτιαξεις και 2-3 καλα πραγματακια να δουλευει σωστα ο φιλος σου. Μη πελαγωνεις και ειναι ευκολοτερο απο οσο νομιζεις. Θα κανεις την αρχικη συνδεση με το auto configuration για να συνδεθεις και ολα τα αλλα ειναι ετοιμα scripts που θα τα τρεξεις για να φτιαξεις firewall, qos κ.λ.π. Ολα τα αλλα θα ειναι απλα υποκαταστατα.
skiabox Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Παρε να βαλεις μικροτικ και θα σε βοηθησω εγω να φτιαξεις και 2-3 καλα πραγματακια να δουλευει σωστα ο φιλος σου. Μη πελαγωνεις και ειναι ευκολοτερο απο οσο νομιζεις. Θα κανεις την αρχικη συνδεση με το auto configuration για να συνδεθεις και ολα τα αλλα ειναι ετοιμα scripts που θα τα τρεξεις για να φτιαξεις firewall, qos κ.λ.π. Ολα τα αλλα θα ειναι απλα υποκαταστατα. Καλά τα microtic?
rfc Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Καλά τα microtic? Αν βαλεις δε προκειται να ξαναγυρισεις σε τπτ αλλο παλι. Βαλε και θα με θυμηθεις. Εγω και σε απλες συνδεσεις σε soho, παντα βαζω και ενα RB, γιατι και 5 ατομα να ειναι σε μια εταιρεια, εχουν προβλημα χωρις καποιο βασικο QOS.
skiabox Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Τα προτείνεις και για οικιακή χρήση φίλε; Σε μόνο router (όχι modem γιατί είμαι cyta) ποιο μοντέλο προτείνεις; Επίσης βλέπω πολλά mikrotik δεν έχουν καν κεραίες. Τι γίνεται;
rfc Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Σαφως και τα προτεινω και στο σπιτι αν κανεις δοαφορες δουλειες ταυτοχρονα. Στο σπιτι εγω εχω βαλει το 951G, το οποιο εχει 2 εσωτερικες κεραιες 5χ giga ether και 1000W ασυρματο και καλυπτω ολες τις αναγκες μου. Αυτο ειναι πολυ καλο και για εταιρεια, κανα 90ρι το πολυ θα το βρεις. Γενικως καθε μηνα σχεδον βγαινουν και καινουργια μοντελα αλλα εγω χρησιμοποιω 4-5 κατα βαση, απο το 951G που σου ειπα, 2011 και 3011 μεχρι και κατα πολυ καλα crs-ccr ή και το 1100. Εχει και με 40-50 ευρω καποια hex που εναι και παλι 5 κλασεις καλυτερα απο τα επωνυμα καλα της αγορας αμα θες να παιξεις. Γνωμη μου ειναι να παρεις μια και καλη καποιο ψιλοκαλο. http://www.wirelesslan.gr/category.php?id_category=274&orderby=price&orderway=asc
poulinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Σαφως και τα προτεινω και στο σπιτι αν κανεις δοαφορες δουλειες ταυτοχρονα. Στο σπιτι εγω εχω βαλει το 951G, το οποιο εχει 2 εσωτερικες κεραιες 5χ giga ether και 1000W ασυρματο και καλυπτω ολες τις αναγκες μου.1000mw εννοεις το οποιο ειναι παρανομο στην ευρωπη και χωρις νοημα απο την μια να εισαι με 1000mw και απο την αλλη με 100 εκτος αν δεν εννοεις αυτο
kavouras Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Παιδιά δεν θέλω να μπλέξω ξανά με mikrotik, γιατι έχω ασχοληθεί στο παρελθόν και απλά το χάος. Διάβασα ατέλειωτα tutorial, ώρες απο βιντεάκια και με το ζόρι κατάφερα να το κάνω να λειτουργεί ως AP. Κάποια πρόταση εκτός απο mikrotik με σχετικά λίγη παραμετροποίηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα