Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! 

κοιτάζω τις επιλογές μου όσον αφορά στην αγορά νέου pc αλλά το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό όπως καταλαβαίνετε. το υπάρχον σύστημα μου είναι ένα sff hp 6200 pro με 8 gb ram, i3 2100 επεξεργαστή και gtx 1050 low profile κάρτα γραφικών. ο βασικός λόγος που θέλω να το αλλάξω είναι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσει κατά τη διάρκεια του gaming, οι οποίες είναι απ' όσο μου λένε τα παιδιά εδώ στο φόρουμ σε οριακά επίπεδα. δεν καίγομαι να το αλλάξω, οπότε αν πιστεύετε ότι σε αυτά τα λεφτά δε πρόκειται να βρω κάτι αρκετά καλύτερο μην ασχοληθείτε με το στήσιμο ενός άλλου pc.

πάμε και στη φόρμα :

i) Το ποσό που διαθέτουμε: max 400 €, δε θα είχα απολύτως κανένα πρόβλημα και για λιγότερα!

ii) Tη χρήση του υπολογιστή : casual χρήση κατά βάση (internet, μουσική, office) και gaming παλιότερων κυρίως παιχνιδιών (ό,τι σηκώνει η κάρτα γραφικών μου βασικά)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: εντελώς ερασιτεχνική χρήση lightroom

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? πήρα πρόσφατα μια LG 23p68κάτι full hd οπότε δε χρειάζομαι οθόνη.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? από ένα για να γίνει και η συναρμολόγηση

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? να γίνει συναρμολόγηση, εκτός κι αν το κόστος είναι μεγάλο (δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει η συναρμολόγηση!)

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows 10 Home

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: την κάρτα γραφικών μόνο

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Αλλαξε επεξεργαστή με έναν 2600/ 2600k μεταχειρισμένο

Βάλε άλλα 8gb ram

και βάλε SSD δίσκο.

Είσαι έτοιμος.

ο επεξεργαστής θα λύσει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης; έχω τις τελευταίες 2 ημέρες το κουτί ανοιχτό και είναι πολύ καλύτερα (μέχρι 65 βαθμούς έχει φτάσει η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής ποτέ πάνω από 45), αλλά δε θέλω να ζω μόνιμα με το άγχος τη υπερθέρμανσης αν πιέσω το pc για αρκετή ώρα. 

επίσης απ' όσο διάβαζα στο internet δε γίνεται να αλλάξω το τροφοδοτικό στο συγκεκριμένο pc, όχι εύκολα τουλάχιστον.

α ξέχασα να αναφέρω ότι δεν έχω θέμα με την αγορά μεταχειρισμένου pc, απλά το φοβάμαι λίγο γιατί δεν έχω ιδέα τι να ελέγξω πριν το πάρω (πέρα από τις αξιολογήσεις του πωλητή)

Δημοσ.

Πόσα watt και πόσα ampere στα +12V αναφέρει το τροφοδοτικό?

Γι το θέμα της θερμοκρασίας, άλλαξε πάστα και ίσως καλό θα ήταν να βάλεις και μια καλύτερη after market ψύκτρα.

Δημοσ.

Πόσα watt και πόσα ampere στα +12V αναφέρει το τροφοδοτικό?

Γι το θέμα της θερμοκρασίας, άλλαξε πάστα και ίσως καλό θα ήταν να βάλεις και μια καλύτερη after market ψύκτρα.

240 watt αν θυμάμαι καλά. 

ψύκτρα δε χωράει απ ότι μου είπαν στο Case Modding φόρουμ. γενικά είναι ελάχιστες οι επιλογές αναβάθμισης!

Δημοσ.

ισως αν εκανες μια μετακομιση δε ενα  μεγαλυτερο κουτι?

δε μπορώ λόγω "περίεργου" τροφοδοτικού και motherboard

θα έβαζα άμεσα ssd αλλά δε ξέρω τι παίζει με την άδεια των windows και δεν έχω κάτσει να το ψάξω ακόμα

Δημοσ.

εχει ετοιμο κουτι απο την hp πραγμα που δεν χωρα απολητος τπτ μεσα περα απο αυτα που εχει μεσα.οποτε θελει αναγκαστικα κουτι μητρικη cpu ram psu και γιατι οχι και ssd αφου σκληρο θα εχει σιγουρα

Δημοσ.

Eπειδή γούσταρες το sff τσέκαρε αυτό το mini itx built (ζητάς bios update για τη μητρική, αν και λογικά θα το κάνουν από μόνοι τους)XZnLG20.jpg

Την 1050ti LP δεν έχεις; Αλλά και την απλή να έχεις μπορείς να παίξεις τα πάντα... 

• Like 2
Δημοσ.

αλλά δε θέλω να ζω μόνιμα με το άγχος τη υπερθέρμανσης αν πιέσω το pc για αρκετή ώρα. 

Δεν χρειάζεται να έχεις άγχος,από μόνο του όταν κοντεύει να φτάσει στα όρια θερμοκρασίας κατεβάζει συχνότητα μέχρι να συνέλθει.

Μόνο αν το καταλαβαίνεις, δηλαδή σου ρίχνει κατά πολύ την απόδοση στο παιχνίδι εκείνες της στιγμές αξίζει να ασχοληθείς με αυτό το πρόβλημα.

Μιας και είσαι με απλή 1050 δεν νομίζω να παίζεις τίποτα παιχνίδια με τρελές απαιτήσεις οπότε μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου και απλά περιορίζοντας τα fps σου που έχεις στα παιχνίδια,αν π.χ. στα 60fps ζορίζεται και ρίχνει απόδοση κόψτο εσύ στα 50fps εξαρχής για να παίζει χαλαρά.   

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας και πάλι!

όλα καλά με τη θερμοκρασία του παλιού μου pc μέχρι στιγμής (το ανοιχτό καπάκι έριξε πάνω από 20 βαθμούς τη θερμοκρασία οπότε καταλαβαίνετε πόσο απαράδεκτο είναι το κουτί).

σκέφτομαι να πάρω και ένα ssd και να βγάλω καναδυό χρόνια ακόμα με το ίδιο pc. 

τι σας λέει ο "Δίσκος SSD Samsung 850 EVO 2.5" 250GB SataIII MZ-75E250B" ;

πέρα από το σκληρό θα χρειαστώ και θήκη 2.5 σε 3.5 λογικά ε.

βρήκα ένα "Tray Kingston SSD 2.5 to 3.5 SNA-BR2/35", υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα επειδή είναι άλλη μάρκα;

τελευταία ερώτηση και το βουλώνω, παίζει να δω διαφορά προς το χειρότερο με τη θερμοκρασία ή να έχω θέμα με το τροφοδοτικό;

ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλά θα κάνεις να βάλεις ssd εφόσον το χρησιμοποιείς πολύ το pc και δεν σε πειράζει που είναι cabrio :) . Θα σου μείνει και για το επόμενο pc σου. Ο 850evo είναι ο καλύτερος δίσκος στην κατηγορία του εδώ και 2 χρόνια. Το tray ναι σωστό είναι. Με τις θερμοκρασίες δεν θα έχεις κανένα θέμα. Ούτε με το τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.

δε με πειράζει γιατί βλέπω την κλειστή πλευρά (το έχω όρθιο)! η σκόνη που θα αρχίσει να μαζεύεται είναι το μόνο θέμα μου αλλά κάτι θα κάνω.

με τα windows 10 και την άδεια χρήσης τι παίζει; διάβαζα ότι δε θα έχω θέμα με το activation επειδή είναι συνδεδεμένη η άδεια με το λογαριασμό μου. ισχύει κάτι τέτοιο; δε ξέρω αν έχει σημασία, αλλά το pc είχε windows 7 και έκανα αναβάθμιση σε 10 την εποχή που ήταν δωρεάν. 

οπότε η διαδικασία όπως την έχω στο μυαλό μου είναι η εξής :

- κατεβάζω windows 10 από τη Microsoft

- βγάζω τον παλιό σκληρό/βάζω τον ssd
-  κάνω install τα windows, δε βάζω key όταν και αν μου ζητηθεί, βάζω τα στοιχεία του microsoft λογαριασμού μου και το activation γίνεται αυτόματα. 

μου διαφεύγει κάτι;

Δημοσ.

δε με πειράζει γιατί βλέπω την κλειστή πλευρά (το έχω όρθιο)! η σκόνη που θα αρχίσει να μαζεύεται είναι το μόνο θέμα μου αλλά κάτι θα κάνω.

με τα windows 10 και την άδεια χρήσης τι παίζει; διάβαζα ότι δε θα έχω θέμα με το activation επειδή είναι συνδεδεμένη η άδεια με το λογαριασμό μου. ισχύει κάτι τέτοιο; δε ξέρω αν έχει σημασία, αλλά το pc είχε windows 7 και έκανα αναβάθμιση σε 10 την εποχή που ήταν δωρεάν. 

-  κάνω install τα windows, δε βάζω key όταν και αν μου ζητηθεί, βάζω τα στοιχεία του microsoft λογαριασμού μου και το activation γίνεται αυτόματα. 

μου διαφεύγει κάτι;

Για τη σκόνη https://www.skroutz.gr/c/599/analosima-katharismou.html?from=catspan&keyphrase=%CF%80%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82+%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B1

ή https://www.skroutz.gr/s/2957016/Verto-52G505.html

Για win10 δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι αυτή είναι η διαδικασία. Ψάξ΄το.

Δημοσ.

μου διαφεύγει κάτι;

Δεν χρειάζεται καν ο λογαριασμός σου, θα ενεργοποιηθούν αυτόματα γιατί έχουν συνδεθεί με το hardware σου. Η αλλαγή του σκληρού δεν θα σε επηρεάσει, προχώρα άφοβα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...