ababapanos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 πρόσφατα αγόρασα 2 ip ptz καμερες , συγκεκριμένα αυτες http://www.ebay.co.uk/itm/Outdoor-HD-1080P-30X-ZOOM-2MP-IP-Dome-Camera-Waterproof-CCTV-PTZ-Security-120mIR-/262815667887?hash=item3d3108d6af:g:1joAAOSwpkFY8Ega εχω αγορασει και συνδρομη στην υπηρεσία DYNDNS για να εχω απομακρισμενη πρόσβαση To προβλημα μου ειναι οτι ενω μεσα απο τις ρυθμισεις της καθε καμερας ρυθμιζω το ξεχοριστο dyn host που εχω φτιαξει για την καθε καμερα , αλλα μου ανοιγει και στα δυο την ιδια καμερα και οχι και τις δυο ξεχωριστα. Τι μπορει να γινεται λαθος?
infin1tyGR Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Και τα 2 hosts θα δείχνουν στην ίδια διεύθυνση IP οπότε δεν μπορείς να τις διαφοροποιήσεις με αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει να δεις αν γίνεται να αλλάξεις port σε μία από τις δύο μαζί με το κατάλληλο port forward αν χρειαστεί (π.χ. να την βάλεις 1234) και θα την βλέπεις από το mplampla.dyndns.com:1234 (ή όποια μορφή έχει η διεύθυνση).
ababapanos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Ευχαριστω για την απαντηση. η καμερα μεσα απο τις ρυθμισεις εχει : RSTP port : 554 , onvif port: 8999 (που δεν μου δινει δυνατότητα να την πειράξω) , Ηttp port: 80 , video port: 90 , record port : 8088 ποια απο τις παραπανω πορτες πρεπει να αλλαξω? αλλαξα την πορτα http σε 81 απο 80 που ηταν και την ανοιξα και μεσα απο το ρουτερ. αλλα τιποτα. ενω μεσα απο τις ρυθμισεις της καμερας η πορτα φαινεται οτι εχει αλλαξει σε 81 , δεν συνδέεται
vbous91 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Το dyndns ειναι αυτο ακριβως που λεει. Dynamic DNS, και το μονο που θελεις ειναι 1 host. Επομενως το μονο που θα κανει (και το μονο που χρειαζεται να κανει) ειναι να μεταφρασει το ονομα που εσυ θα δωσεις σε μια IP. Απο εκει και περα ασχολεισαι με το port forwarding. Δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις καμια service port που εχουν by default οι καμερες, αρκει η εξωτερικη port να αλλαζει ανα IP. Για παραδειγμα μπορεις να εχεις: 80.100.100.100:80 (public) - 192.168.1.10:80 (private) και 80.100.100.100:81 (public) - 192.168.1.11:80 (private) Αντιστοιχα συνεχιζεις με τις υπολοιπες, ωστοσο να θυμασαι οτι θα πρεπει να αλλαζεις και τις ports που κοιταζει ο client για να πεσεις σε αλλη συσκευη αντιστοιχα. Επιπλεον αν υπαρχει εστω και 1 υπολογιστης always on, θα μπορουσες να στησεις ενα απλο vpn σπροχνωντας μονο 2 ports και να ξεμπερδεψεις. Ελπιζω να τα εγραψα με τροπο που να σε βοηθησα εστω και λιγο.
ababapanos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Καταλαβα τι πρεπει να κανω αλλα δεν καταλαβα που θα πανω για να το ρυθμισω αυτο, δηλαδη που παω για να ορισω την εξωτερικη port να αλλαζει ανα IP? μεσα απο τις ρυθμισεις της καμερας μου ειπατε οχι, αρα απο που? απο το ρουτερ? μεσα απο το DYNDNS? η καπου αλλου?
vbous91 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Οτιδηποτε αφορα σε σπρωξιμο ports, αφορα στο router που κουμπωνουν οι καμερες. Απο εκει, θα πρεπει να εχει καποιο μενου σε φαση Virtual Server > Port Forwarding. Παιζουν και websites με πληθος απο routers με παραδειγματικα config. Αυτο που θα κανεις ειναι να δωσεις για παραδειγμα ως public port την 80 και lan ip 192.168.1.10 με lan port την 81, και παει λεγοντας. Με το παραπανω παραδειγμα, χτυπας την 80.100.100.100:81 και σε παει στην αντιστοιχη συσκευη.
tstavrou Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Επιπλεον αν υπαρχει εστω και 1 υπολογιστης always on, θα μπορουσες να στησεις ενα απλο vpn σπροχνωντας μονο 2 ports και να ξεμπερδεψεις. Οποτε μπορεις αν θελεις να δωσεις παραπανω λεπτομερειες για το vpn πως το σεταρουμε σε ενα pc. Πχ υπαρχουν modems/routers που υποστηριζουν vpn, στο μενου τους. Δε ξερω αν εννοεις αυτο.
ababapanos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Ευχαριστω πολυ, λοιπον το ρουτερ μου ειναι το tp-link w8970 και μεσα στο port forwarding (virtual server ) μου τα εχει ως εξεις: service port - ip address - internal port - protocol και ενα common service port που εχει μια λιστα με προεπιλογες οπως DNS, FTP, GOPHER, HTTP , POP3 κλπ κλπ.... οποτε αν καταλαβα μεχρι τωρα σωστα , πχ αφου η καμερα εχει σαν defalt port 80 , θα ρυθμισω service port:81 , ip: 192.168.1.100 , internal port:80 και common service port DNS?
ababapanos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 αλλαξα το http port στις καμερες σε 8090 και 8091 και ρυθμισα αντιστοιχα και το virtual server στο ρουτερ μου για τις πορτες αυτες τελος ρύθμισα το dyndns account μου μονο μεσα απο το ρουτερΑλλα τζιφος, οταν παταω mydomain.dyndns.org:8090 και mydomain.dyndns.org:8091 εχω σφαλμα συνδεσης . αντιθετα οταν το πληκτρολογω σκετο mydomain.dyndns.org, μου ανοιγει την σελιδα του ρουτερ μου....Τι παιζει να εχω κανει λαθος?
infin1tyGR Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δοκίμασε από κάποια άλλη σύνδεση ή μέσω Proxy. Μάλλον δεν υποστηρίζει NAT Loopback το router σου και γι' αυτό συμβαίνει αυτό που λες.
mechpanos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Το πορτ στις κάμερες σου είναι αδιάφορο ποιο θα είναι, αρκεί να το ξέρεις, και θα το βάλεις ως ιντερναλ πορτ στο ρούτερ. Επίσης θα πρέπει να βάλεις την ip της κάθε κάμερας, και σε κάθε κάμερα θα βάλεις μια εξωτερική πόρτα. Έτσι, όταν θα βάζεις πχ http://yourdomain:8080, το ρούτερ θα ξέρει ότι η εξωτερική πόρτα 8080 αντιστοιχεί στην πορτα 80 της κάμερας με ip 192.168.1.123 Αν βάλεις http://yourdomain:8081 το ρούτερ θα ξέρει ότι είναι η πόρτα 80 της κάμερας με ip 192.168.1.124 , δηλαδή δεν χρειάζεται να αλλάξεις και τις εσωτερικές πόρτες μπορεί όλες οι κάμερες να δουλεύουν τις ίδιες, αρκεί να τους αντιστοιχήσεις εξωτερικές πόρτες στις πόρτες των εσωτερικών ip. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα