Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι περισσότερες αν όχι όλες οι εταιρείες έχουν διάφορα μοντέλα, από οικονομικά που είναι μόνο για εφέ μέχρι τελευταία τεχνολογία.

Θα έλεγα να κοιτάξεις για νανοκεραμικές σε Madico, Expel, Llumar.

Τα νόμιμα όρια είναι:

- Παρμπρίζ: Έως 75%

- Οδηγού/συνοδηγού: Έως 70%

- Πίσω πλαϊνά/πορτ μπαγκάζ: Όσο σκούρες θες (ακόμα και 0%)

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Κάτοχος ενός qashqai j11 και ενδιαφέρομαι να βάλω μεμβράνες. Είμαι Θεσσαλονίκη, σε έναν που ρώτησα μου πρότεινε τις xpel  στα 190 τις νανοκεραμικες και στα 140 τις απλές (όχι νανοκεραμικες). Για όλο το αυτοκίνητο πλην μπροστά. Υπάρχει κάποιος που έχει τοποθετήσει εδώ Θεσσαλονίκη και έμεινε ευχαριστημένος από τον εγκαταστατη? Αυτές που μου πρότειναν είναι καλές? Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/07/2024 at 18:10, phanispal said:

Οι περισσότερες αν όχι όλες οι εταιρείες έχουν διάφορα μοντέλα, από οικονομικά που είναι μόνο για εφέ μέχρι τελευταία τεχνολογία.

Θα έλεγα να κοιτάξεις για νανοκεραμικές σε Madico, Expel, Llumar.

Τα νόμιμα όρια είναι:

- Παρμπρίζ: Έως 75%

- Οδηγού/συνοδηγού: Έως 70%

- Πίσω πλαϊνά/πορτ μπαγκάζ: Όσο σκούρες θες (ακόμα και 0%)

Μπορεί να μη θυμάμαι τη νομοθεσία καλά, αλλά αυτά τα όρια που λες νομίζω πως ισχύουν ως προς το τελικό αποτέλεσμα, δλδ τζάμι + μεμβράνη, και καθότι το τζάμι το ίδιο μπορεί να κόβει λίγο, με τη προσθήκη μεμβράνης είναι δυνατόν να υπερβείς τα νόμιμα όρια...
...είτε μιλάμε για μπροστινό υαλοπίνακα, είτε για πλαινά και πίσω υαλοπίνακα...

...αν γίνονται επαρκείς έλεγχοι / εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα και σ αυτόν τον τομέα είναι ευτυχώς/δυστυχώς άλλο θέμα...

...

Είχα διαβάσει εδώ, μπορεί να θυμάμαι λάθος, ότι οι νανοκεραμικές μεμβράνες έχουν συνήθως μπλε απόχρωση...ισχύει;
...προσωπικά βρίσκω πολύ κακόγουστη αυτή την απόχρωση, οπότε αν υπάρχουν νανοκεραμικές με μαυρη-σκούρα απόχρωση, ας το διευκρινίσουν όσοι έχουν τοποθετήσει...

...

Το θέμα της πιθανής ζημιάς στις αντιστάσεις του πίσω υαλοπίνακα δεν είναι μικρό, μιας και τυχαίνει να βλέπω αρκετά συχνά "φουσκάλες" σε αυτοκίνητα που έχουν μεμβράνες, δλδ που χρήζουν επανατοποθέτησης / αλλαγής...

...τέτοια εργαλεία επισκευής αντιστάσεων λειτουργούν; πετυχαίνω κυρίως αρνητικές αξιολογήσεις...
https://www.skroutz.gr/s/30046858/Rolinger-Defrost-Kit-Epidiorthosis-gia-Tzamia-Parmpriz-Aytokinitou-2ml-AU-W-08244.html

...αν χρειαστεί, γνωρίζετε αν ηλεκτρολόγος πχ μπορεί τις επισκευάσει με άλλο τρόπο;

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, definitio είπε

Μπορεί να μη θυμάμαι τη νομοθεσία καλά, αλλά αυτά τα όρια που λες νομίζω πως ισχύουν ως προς το τελικό αποτέλεσμα, δλδ τζάμι + μεμβράνη, και καθότι το τζάμι το ίδιο μπορεί να κόβει λίγο, με τη προσθήκη μεμβράνης είναι δυνατόν να υπερβείς τα νόμιμα όρια...

...αν γίνονται επαρκείς έλεγχοι / εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα και σ αυτόν τον τομέα είναι ευτυχώς/δυστυχώς άλλο θέμα...

Δεν είμαι βέβαιος, δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο.

Τώρα αν θα έρθει κάποιος με όργανο να μετρήσει πόση ακτινοβολία περνάει και να σε γράψει για 5-10%, τι να σου πω, νομίζω αντιλαμβάνεσαι κι εσύ που αναρωτιέσαι πόσο απίθανο είναι.

Ειδικά αν δεν προκαλείς με πολύ σκούρα στα μπροστινά (20% και κάτω). Με τα σχεδόν διάφανα 70% στα μπροστινά ποιος να ασχοληθεί μαζί σου; Άντε είναι 60% μαζί με το τζάμι σου λέω. 

Εκτός αν είσαι κάγκουρας οδηγικά και προκαλείς με άλλους τρόπους. Αλλά και πάλι οι μεμβράνες θα είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει.

Ούτε έχω ακούσει για ασφαλιστικές που δεν καλύπτουν επειδή η πραγματική διαπερατότητα ήταν λίγο πιο μικρή απ' ότι έλεγε το αυτοκόλλητο.

Αν έχει ακούσει κάτι κάποιος ας πει.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, definitio είπε

...

Είχα διαβάσει εδώ, μπορεί να θυμάμαι λάθος, ότι οι νανοκεραμικές μεμβράνες έχουν συνήθως μπλε απόχρωση...ισχύει;
...προσωπικά βρίσκω πολύ κακόγουστη αυτή την απόχρωση, οπότε αν υπάρχουν νανοκεραμικές με μαυρη-σκούρα απόχρωση, ας το διευκρινίσουν όσοι έχουν τοποθετήσει...

...

Το θέμα της πιθανής ζημιάς στις αντιστάσεις του πίσω υαλοπίνακα δεν είναι μικρό, μιας και τυχαίνει να βλέπω αρκετά συχνά "φουσκάλες" σε αυτοκίνητα που έχουν μεμβράνες, δλδ που χρήζουν επανατοποθέτησης / αλλαγής...

...τέτοια εργαλεία επισκευής αντιστάσεων λειτουργούν; πετυχαίνω κυρίως αρνητικές αξιολογήσεις...
https://www.skroutz.gr/s/30046858/Rolinger-Defrost-Kit-Epidiorthosis-gia-Tzamia-Parmpriz-Aytokinitou-2ml-AU-W-08244.html

...αν χρειαστεί, γνωρίζετε αν ηλεκτρολόγος πχ μπορεί τις επισκευάσει με άλλο τρόπο;

σε.περιπτωση που εχει ηδη μια σκουροτητα το τζαμί. που σημενει λογω μαμας δεν θα ειναι ποτε κατω απο τα ορια . αν βαλεις μεμβράνη στο νομιμο οριο εισαι οκ. δεν νομιζω να το κανει πιο σκουρο . αλλα και στο ενδεχόμενο να το σκουρενει μια ιδεα πιο πολυ . σε πιθανον ελεγχο του δειχνεις την πιστοποίηση που σου εχει δωσει ο τεχνιτης και επιβεβαιώνει τι ποσοστο ορατότητας σου εβαλε. απο εκει και περα δεν σου κανουν τιποτα. 

αν και οπως ειπε και αλλος φιλος δεν ασχολούνται εκτός απο ακραιες περιπτωσεις η αν εχεις προκαλέσει με κατι αλλο. 

οσο για την αποχρωση έχει να κανει με την εταιρεία που θα επιλεξεις . σε μενα που εχω madico ειναι πράσινη αυτη η ελαφρα αποχρωση. μαυρη - μαυρη δεν νομιζω να υπαρχει αλλα δεν περνω ορκο.

οι φουσκαλες πισω δυστυχώς εχουν να κανουν με τον τεχνιτη και με τον ιδιοκτήτη. αν δεν ακολουθησε τις οδηγίες και πηγε και αναψε τις αντιστασεις. 

2 αυτοκινητα που εχουν περασει απο τα χερια μου το ενα 20 χρονια. δεν ειχα ποτε θεμα 

Δημοσ.
4 hours ago, Dimitris_nak said:

σε.περιπτωση που εχει ηδη μια σκουροτητα το τζαμί. που σημενει λογω μαμας δεν θα ειναι ποτε κατω απο τα ορια . αν βαλεις μεμβράνη στο νομιμο οριο εισαι οκ. δεν νομιζω να το κανει πιο σκουρο . αλλα και στο ενδεχόμενο να το σκουρενει μια ιδεα πιο πολυ . σε πιθανον ελεγχο του δειχνεις την πιστοποίηση που σου εχει δωσει ο τεχνιτης και επιβεβαιώνει τι ποσοστο ορατότητας σου εβαλε. απο εκει και περα δεν σου κανουν τιποτα. 

αν και οπως ειπε και αλλος φιλος δεν ασχολούνται εκτός απο ακραιες περιπτωσεις η αν εχεις προκαλέσει με κατι αλλο. 

οσο για την αποχρωση έχει να κανει με την εταιρεία που θα επιλεξεις . σε μενα που εχω madico ειναι πράσινη αυτη η ελαφρα αποχρωση. μαυρη - μαυρη δεν νομιζω να υπαρχει αλλα δεν περνω ορκο.

οι φουσκαλες πισω δυστυχώς εχουν να κανουν με τον τεχνιτη και με τον ιδιοκτήτη. αν δεν ακολουθησε τις οδηγίες και πηγε και αναψε τις αντιστασεις. 

2 αυτοκινητα που εχουν περασει απο τα χερια μου το ενα 20 χρονια. δεν ειχα ποτε θεμα 

Δηλαδή μετά την εφαρμογή των μεμβρανών πρέπει να περάσει συγκεκριμένο διάστημα μετά το οποίο είναι δυνατή η χρήση των αντιστάσεων ή η χρήση των αντιστάσεων, αφού περαστούν μεμβράνες, είναι προβληματική;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, definitio είπε

Δηλαδή μετά την εφαρμογή των μεμβρανών πρέπει να περάσει συγκεκριμένο διάστημα μετά το οποίο είναι δυνατή η χρήση των αντιστάσεων ή η χρήση των αντιστάσεων, αφού περαστούν μεμβράνες, είναι προβληματική;

θα σου πει ο τεχνιτης για ποσες μερες. αν θυμάμαι καλα ηταν 5-6 μερες για να τραβηξει καλα η κόλα. εγω προσωπικα τις αφησα πολυ παραπανω μιας και τις εβαλα τις μεμβράνες άνοιξη. 

οι αντιστασεις δουλευουν κανονικα . δεν επιρεαζονται απο την μεμβράνη. η κολα της μεμβράνης αν ενεργοποιησεις συντομα τις αντιστασεις θα εχει θεμα γιατι δεν θα εχει παρει τις ιδιότητες της . οπως γενικα θελουν καμια βδομαδα χρονο οι μεμβράνες για να τις καθαρισεις απο μεσα. ολα αυτα στα λεει ο τεχνίτης παντως. για εμενα οσο πιο χρόνο δίνεις τοσο πιο καλό αποτέλεσμα υπαρχει.

Δημοσ.

Τελικά Θεσσαλονίκη ποια καταστήματα προτείνετε και τι έχετε βάλει από νανοκεραμικες στα νόμιμα όρια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα

τελος του μηνα λεω να βαλω μεμβρανες στο τριτο (!) οχημα της οικογενειας Αθηνα. Δε θελω να ξοδεψω μια περιουσια.

Παιζει καμμια προσφορα ή να παρω απο μονος σβαρνα ολες τις εταιριες του κλαδου;

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
Στις 20/6/2024 στις 11:38 ΜΜ, Dimitris_nak είπε

εφοσον σε ενημερωσε για τις διαφορες,τοτε  προχωρα το. το σίγουρο ειναι οτι θα εχεις προστασία με τις μεμβράνες . και η madico είναι καλη εταιρεία 

τελικά τις έβαλα προχτές (onyx35), πολύ καλή τοποθέτηση.

IGUANAS

• Like 2
Δημοσ.

Θεσσαλονίκη τελικά υπάρχει κάποιο μαγαζί που συστήνετε; Θέλω στα νόμιμα όρια να βαλω σε όλα τα παράθυρα και παρμπρίζ. Με ενδιαφέρει η προστασία από ήλιο και ζέστη,  δεν με νοιάζει να είναι σκούρο. Είναι για μεγάλο αυτοκινητο,  station wagon 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, rkb είπε

Θεσσαλονίκη τελικά υπάρχει κάποιο μαγαζί που συστήνετε; Θέλω στα νόμιμα όρια να βαλω σε όλα τα παράθυρα και παρμπρίζ. Με ενδιαφέρει η προστασία από ήλιο και ζέστη,  δεν με νοιάζει να είναι σκούρο. Είναι για μεγάλο αυτοκινητο,  station wagon 

Για το παρμπριζ έχουν ακουστεί παράπονα από μερικούς στην βραδινή οδήγηση με διαθλασεις κλπ.

Το ρώτησα αυτό στον τεχνικό που πήγα τις προάλλες και μου είπε ότι είναι συχνό φαινόμενο, και ότι το ξεκαθαρίζει στους πελάτες πριν την τοποθέτηση

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, rkb είπε

All star applies

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...