Προς το περιεχόμενο

Αντηλιακές μεμβράνες

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 29/4/2024 στις 11:35 ΠΜ, phanispal είπε

Αρκετά. Θεωρώ πως έχει νόημα να μπει στο παρμπρίζ επειδή αποτελεί τη μεγαλύτερη επιφάνεια από την οποία εισέρχεται η ηλιακή ακτινοβολία.

Απλά με polarised γυαλιά θα βλέπεις ουράνιο τόξο.

Αναλογα τον φακο των polarized.Εχω αλλαξει πανω απο 5 γυαλια ηλιου τα τελευταια 6 χρονια και δεν ειχα με ολα θεμα ουρανιου τοξου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Να σας πως την αλήθεια είχα καταλήξει σε llumar ceramic και ας ήταν ακριβές μιας και λέω καινούριο αυτοκίνητο, να βάλω κάτι καλό και αποδοτικό ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

Όμως διαβάζοντας τις τελευταίες 40 περίπου σελίδες κάπου μπερδεύτηκα. Ενώ αναφέρεται η llumar ως η καλύτερη ή από τις καλύτερες, αρκετοί είπατε ότι στα χρήματα της ceramic ο δείκτης IR είναι χαμηλός και άλλες εταιρίες όπως η xpel για παράδειγμα έχει κοντά στα 80%. Πως είναι τοπ μια εταιρία (llumar) όταν ένας σημαντικός δείκτης είναι πολύ χαμηλός; 

Ακόμη με μπέρδεψαν λίγο τα νούμερα που λέτε. Τι είναι το 70, 20, 50 που αναφέρετε; Στην llumar που κοιτούσα είναι κάπως έτσι. 

2024-05-1910_47_22-LLumarHellas_.png.3dbef7d7610f2d6aefe4f45f885db0b8.png

Πως είναι στις άλλες εταιρίες; Δεν τα έχει και με τα επίσημα αρχικά να καταλάβω. 

Αν μπορεί να ξεδιαλύνει το τοπίο ας βοηθήσει. 

Επεξ/σία από broxopios

4 ώρες πριν, broxopios είπε

Ακόμη με μπέρδεψαν λίγο τα νούμερα που λέτε. Τι είναι το 70, 20, 50 που αναφέρετε;

Είναι το πόσο φως περνά , 0 μαύρο σκοτάδι ,, 100 περνά όλο 

4 ώρες πριν, broxopios είπε

Ενώ αναφέρεται η llumar ως η καλύτερη ή από τις καλύτερες, αρκετοί είπατε ότι στα χρήματα της ceramic ο δείκτης IR είναι χαμηλός και άλλες εταιρίες όπως η xpel για παράδειγμα έχει κοντά στα 80%.

Όσο πιο υψηλό τόσο καλύτερα 

Γενικά θες όσο πιο ανοιχτό γίνεται μπροστά και παρμπρίζ (για να είσαι στα νόμιμα πλαίσια , με όση περισσότερη ανάκλαση και απορροφητικότητα  θερμότητας (IR) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.protectorautomotive.com/en/products/beluga

καλησπερα,

εχει βαλει καποιος τις Solar Screen Beluga?

ειναι νανοκεραμικες, με εξαιρετικες μετρησεις και σε λογικη τιμη.

αποψεις;

Επεξ/σία από elise

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, elise είπε

https://www.protectorautomotive.com/en/products/beluga

καλησπερα,

εχει βαλει καποιος τις Solar Screen Beluga?

ειναι νανοκεραμικες, με εξαιρετικες μετρησεις και σε λογικη τιμη.

αποψεις;

Καλησπέρα, τις έβαλα γω πέρσι σε κατάστημα στην Θεσσαλονική. Τις συνδίασα με την νανοκεραμικη Xpel 80% για το μπροστινο παμπριζ ώστε να είναι το σφραγισμένο όλο το αυτοκινητο και να είμαι και νόμιμος.
Εγω προσωπικά απο πριν που δεν είχε τιπτοα το αυτοκίνητο είδα μεγάλη διαφορά. Επειδή έιχα και ένα πρόβλημα υγείας και ειχα φωτοευαισθησία με ενοχλούσε με το παραμικρό ο ήλιος. Οπότε όταν τις έβαλα σώθηκα καθώς σταμάτησα να νιώθω οτι καίγομαι. Σε κανονικές συνθήκες μπορεί να μην καταλάβεις τόσο διαφορά. Για τα χρήματα τους πάντως αξίζουν. Το βράδυ δεν έχεις τις αντανακλάσεις απο μέσα που έχουν οι κανονικές μεβράνες και βλεπεις κανονικά. Επίσης με πολωτικά γυαλιά δεν αντιμετωπίζω κάποιο θέμα. Εγώ πίσω έχω τις 275C και μπροστά τις  230C. Να πω την αληθεια μπροστά θα ήθελα παραπάνω σκουρότητα αλλά το κατάστημα έβαζε μόνο τις νόμιμες. Απο θέμα τοποθέτησης ειμαι αρκετά ικανοποιημένος καθώς έγινε πολύ προσεκτικά χωρίς να βγούν καπλαμάδες παραμόνο οι γλωσσες στα παράθυρα. Δεν βάζω άριστα γτ σε κάποια σημεία έμειναν κάποιοι κόκοι σκόνης που αν είσαι ψείρας σαν εμένα το παρατηρείς απλά συμβιβάζομαι γιατί δεν χρειάστηκε να ανοιχτούν οι καπλαμαδες και να βγουν τα τζάμια τελειώς απο τις πόρτες για να περαστούν όπως κάνουν άλλοι.

Επεξ/σία από dimitris1090t

22 hours ago, broxopios said:

Καλημέρα σε όλους.

Να σας πως την αλήθεια είχα καταλήξει σε llumar ceramic και ας ήταν ακριβές μιας και λέω καινούριο αυτοκίνητο, να βάλω κάτι καλό και αποδοτικό ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

Όμως διαβάζοντας τις τελευταίες 40 περίπου σελίδες κάπου μπερδεύτηκα. Ενώ αναφέρεται η llumar ως η καλύτερη ή από τις καλύτερες, αρκετοί είπατε ότι στα χρήματα της ceramic ο δείκτης IR είναι χαμηλός και άλλες εταιρίες όπως η xpel για παράδειγμα έχει κοντά στα 80%. Πως είναι τοπ μια εταιρία (llumar) όταν ένας σημαντικός δείκτης είναι πολύ χαμηλός; 

Ακόμη με μπέρδεψαν λίγο τα νούμερα που λέτε. Τι είναι το 70, 20, 50 που αναφέρετε; Στην llumar που κοιτούσα είναι κάπως έτσι. 

Πως είναι στις άλλες εταιρίες; Δεν τα έχει και με τα επίσημα αρχικά να καταλάβω. 

Παρμπρίζ και παράθυρα οδηγού συνοδηγού βάζεις 70 για να φαίνεται νόμιμο. 

Πίσω βάζεις 35 ή όσο σκούρο θες.

Αν είσαι Αθήνα δες και στο Αλέξανδρο στο Χαλάνδρι, https://tint.town/

• Thanks 1

17 ώρες πριν, korakios είπε

Είναι το πόσο φως περνά , 0 μαύρο σκοτάδι ,, 100 περνά όλο 

Όσο πιο υψηλό τόσο καλύτερα 

Γενικά θες όσο πιο ανοιχτό γίνεται μπροστά και παρμπρίζ (για να είσαι στα νόμιμα πλαίσια , με όση περισσότερη ανάκλαση και απορροφητικότητα  θερμότητας (IR) 

Στην Ελλαδα μεγαλωσαμε με 3M k LLumar για αυτο εχει μεινει στον κοσμο το οτι ειναι οι καλυτερες.Τα τελευταια χσρονια πολλες εταιρειες εχουν βγει στο προσκηνιο με παρα πολυ καλη ποιοτητα υλικων.Απο την στιγμη που πλεον βγηκαν οι μετρησεις στην φορα αντιλαμβανεται κανεις την τεραστια διαφορα που υπαρχει και το ποσο αδικα πεταγαμε τα λεφτα μας οταν φυσικα καποιος ενδιαφερεται για προστασια απο την ζεστη.

Αν σε ενδιαφερει η μειωση στην θερμοκρασια κοιτας ποσο IR  σου δινει μια μεμβρανη αλλα και την συνολικη απόρριψη θερμοκρασιας που ειναι το TSER.

Η LLumar ειναι πανακριβη στην μεταλλικη σειρα ζητανε 230 ευρω με IR 35 σε αυτα τα λεφτα βρισκεις νανοκεραμικη μεμβρανη με IR 80.Οι νανοκεραμικες σειρες μετα της LLumar εχουν 57% IR και ειναι πανακριβη 380 ευρω περιπου και μετα η νεα που εχει φερει η IRX εχει IR 85-87 στα 480 ευρω απ οτι λεει το site τους.

Εγω προσωπικα εβαλα Xpel και με καθοδηγησε ο Αλεξανδρος που γραφει και το παιδι πιο πανω στην Tint Town με μετρησεις.

• Thanks 1

6 ώρες πριν, netgeo είπε

5 ώρες πριν, Pathorious είπε

Στην Ελλαδα μεγαλωσαμε με 3M k LLumar για αυτο εχει μεινει στον κοσμο το οτι ειναι οι καλυτερες.Τα τελευταια χσρονια πολλες εταιρειες εχουν βγει στο προσκηνιο με παρα πολυ καλη ποιοτητα υλικων.Απο την στιγμη που πλεον βγηκαν οι μετρησεις στην φορα αντιλαμβανεται κανεις την τεραστια διαφορα που υπαρχει και το ποσο αδικα πεταγαμε τα λεφτα μας οταν φυσικα καποιος ενδιαφερεται για προστασια απο την ζεστη.

Αν σε ενδιαφερει η μειωση στην θερμοκρασια κοιτας ποσο IR  σου δινει μια μεμβρανη αλλα και την συνολικη απόρριψη θερμοκρασιας που ειναι το TSER.

Η LLumar ειναι πανακριβη στην μεταλλικη σειρα ζητανε 230 ευρω με IR 35 σε αυτα τα λεφτα βρισκεις νανοκεραμικη μεμβρανη με IR 80.Οι νανοκεραμικες σειρες μετα της LLumar εχουν 57% IR και ειναι πανακριβη 380 ευρω περιπου και μετα η νεα που εχει φερει η IRX εχει IR 85-87 στα 480 ευρω απ οτι λεει το site τους.

Εγω προσωπικα εβαλα Xpel και με καθοδηγησε ο Αλεξανδρος που γραφει και το παιδι πιο πανω στην Tint Town με μετρησεις.

Δυστυχώς δε μένω Αθήνα, αλλά είμαι κοντά Θεσσαλονίκη οπότε μπορώ να πάω εκεί. Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος εκεί για Xpel? Για llumar έχω βρει Θεσσαλονίκη αλλά το ψάχνω και για Xpel τώρα.

Εσύ ποια έβαλες της Xpel και πόσο σου κόστισε αν δεν σου είναι πρόβλημα να πεις; 

53 λεπτά πριν, broxopios είπε

Δυστυχώς δε μένω Αθήνα, αλλά είμαι κοντά Θεσσαλονίκη οπότε μπορώ να πάω εκεί. Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος εκεί για Xpel? Για llumar έχω βρει Θεσσαλονίκη αλλά το ψάχνω και για Xpel τώρα.

Εσύ ποια έβαλες της Xpel και πόσο σου κόστισε αν δεν σου είναι πρόβλημα να πεις; 

masterfilm κέντρο xpel τρομεροί.

• Thanks 1

8 ώρες πριν, netgeo είπε

Παρμπρίζ μπροστά είναι 75%, αλλά αν ρωτήσεις Κτεο ή αστυνομία σου λένε απαγορεύεται να βάλεις μπροστά. 

2 hours ago, GUZGUN said:

Παρμπρίζ μπροστά είναι 75%, αλλά αν ρωτήσεις Κτεο ή αστυνομία σου λένε απαγορεύεται να βάλεις μπροστά. 

Ναι γιαυτό έγραψα να φαίνεται νόμιμο. Στην xpel που έβαλα δεν είχα επιλογή για 75 οπότε έπεσε όλο το μπροστά κομμάτι στο 70. Δεν το μετανιώνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/5/2024 στις 10:49 ΠΜ, broxopios είπε

Καλημέρα σε όλους.

αδελφε εγω εβαλα πριν λιγες μερες εκτος απο παμπριζ  τις MADICO BLACK PEARL 45 Nano-Ceramic IR το 45 ειναι το επιπεδο σκουροτητας , αν δεν κανω λαθος και στις μετρησεις βγαινει καλυτερη , παντως ειδα διαφορά  ηδη . 
ενδεικτικα σου βαζω ενα ποστ απο τον εφαρμοστη , σε αλλο αμαξι αλλα τις ιδιες μενβρανες , εχει και πληροφοριες ( δενε χω βγαλει ακομα δικες μου φωτο) 

https://giannikelis.gr/index.php/online-store/membranes-auto/madico-nano-ceramic-ir/bp-45-nano-ceramic-ir-161-detail

Επεξ/σία από Dimitris_nak
  • Thanks 1

Λοιπόν έχω καταλήξει στα εξής. 

Θα βάλω στα μπροστινά στα νόμιμα 70% και στα πίσω 20%. Μπροστινό παρμπρίζ δεν βάζω στην παρούσα φάση. 

Σε μάρκες παραμένω ανάμεσα σε llumar & xpel. 

Να ρωτήσω κάτι. Η XPEL prime plus μπορεί να συγκριθεί με το μοντέλο της llumar IRX ή nanoceramic? 

Της xpel πόσο βγαίνει η prime plus σε όλα πλην μπροστινού παρμπρίζ; 

Kαλησπερα σε ολους,

Τελικά εβαλα της suntek στο dl - περιστέρι και εχει τρομερή διαφορά! 200 ολα μαζι και το yaris ∂εν πιανεται. θα σας ανεβάσω και φωτο σε λιγο\!

• Like 1

50 λεπτά πριν, Ribopaido είπε

Kαλησπερα σε ολους,

Τελικά εβαλα της suntek στο dl - περιστέρι και εχει τρομερή διαφορά! 200 ολα μαζι και το yaris ∂εν πιανεται. θα σας ανεβάσω και φωτο σε λιγο\!

Έχεις link για αυτό το μαγαζί? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...