Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

#gravity the movie

:P

να ειναι αυτη μια λυση στη λογοκρισια του ιντερνετ ή μπα?

 

Ναι! Μιας και το internet feed θα προέρχεται από provider στον Άλφα του Κενταύρου!

 

5.884 shuttles in orbit.

 

Ενα κρυφο οπλο (missile) μεσα στο καθενα και εχουμε καινουργια παγκοσμια ταξη χωρις να το παρει πρεφα κανεις.

 

SpaceX for president (?).

 

Και laser και μπεκ (ψεκαστικά)...

 

πόσο σκουπιδαριό πια έχει η Γη στην ατμόσφαιρα της....

 

http://www.pixalytics.com/sats-orbiting-earth-2016/ 

 

Η πατάτα του Iridium συνεχίζετε (εφόσον έχουν ήδη και επαφές με την spaceX που ίσως πατάει και σε αυτό) στο concept του service over satelite ή κοινώς και άλλα άχρηστα σκουπίδια στο διάστημα...

 

-- https://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_satellite_constellation

 

-- http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1898610_1898625_1898640,00.html

 

--http://www.airspacemag.com/space/the-rise-and-fall-and-rise-of-iridium-5615034/?page=1

 

Άσχετα με την κατάληξη, το Iridium προσέφερε και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες επικοινωνίας σε σημεία που δεν υπάρχει καμία άλλη κάλυψη στη γη.

  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, γιατι οι δορυφοροι ειναι ατσαλινοι, σκουριαζουν εκει ψηλα στα 1200 μετρα απο τις βροχες ...

Αντι να γκρινιαζεις, στειλε το σαραβαλο αυτοκινητο σου στην ανακυκλωση και κανε το πρωτο βημα.

 

ημαρτον δηλαδη!

Το αστείο της υπόθεσης φίλε μου είναι ότι είναι πολύ ευκολότερο να αδιαβροχοποιήσεις κάτι, παρά να το κάμεις ανθεκτικό στην κοσμική ακτινοβολία και στους μικρομετεωρήτες που υπόκεινται οι δορυφόροι σε LEO-γεωστατική τροχιά... 

 

BTW:Το "ατσάλι" είναι πολύ βαρύ και η χρήση είναι όσο γίνεται περιορισμένη σε τέτοιες εφαρμογές.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@biildanos

 

Αρχικά δλδ...

-- http://partners.nytimes.com/library/tech/00/04/biztech/articles/11iridium.html

 

"Motorola and other investors reputedly spent more than US$ 5 Billion on developing the Iridium network."

 

για τους πρώτους 77 δορύφόρους και άλλα 3.5$ billions...

 

The new constellation (to be launched in 2015-17) will cost Iridium about $3.5 billion$2.9 billion to build 82 satellites (including spares) by Thales Alenia Space and about $600 million to launch them (by SpaceX and Kosmotras).

 

 

Για αυτό το service:

 

-- https://en.wikipedia.org/wiki/Iridium_satellite_constellation

 

Iridium can also be used to provide a data link to other satellites in space, enabling command and control of other space assets regardless of the position of ground stations and gateways.[11] The constellation will provide L-band data speeds of up to 128 kbit/s to mobile terminals, up to 1.5 Mbit/s to Iridium OpenPort class terminals and high-speed Ka band service of up to 8 Mbit/s to fixed/transportable terminals.[15]

 

Δεν ξέρω πώς αποτιμάται ως πολύτιμη υπηρεσία σε σχέση με αυτά που προσφέρει για όσους τα προσφέρει βάση των παραπάνω....

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το Iridium χρησιμοποιείται πολύ σε χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνιακές υποδομές γιατί δεν συμφέρει να φτιάχνεις υποδομές στη μέση του πουθενά. Και χρησιμοποιείται κυρίως ως τηλέφωνο.

Δημοσ.

Πάντως ένα τέτοιο παγκόσμιο δίκτυο δορυφορικόυ ιντερνετ θα μπορούσε να καταργήσει από την γη πολλά άλλα ασύρματα δίκτυα, όπως κεραίες ραδιοφώνου, κεραίες κινητής (gprs,3g,4g) ακόμα και δορυφορικής τηλεόρασης, αφού θα μπορούσε η κάθε είδους επικοινωνία να γίνεται μέσω ιντερνετ!

Φυσικά μιλάμε για μεγάλο κόστος και δεν ξέρω κατά πόσο θα συμφέρει...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το Iridium χρησιμοποιείται πολύ σε χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνιακές υποδομές γιατί δεν συμφέρει να φτιάχνεις υποδομές στη μέση του πουθενά. Και χρησιμοποιείται κυρίως ως τηλέφωνο.

 

Σε αρκετές πόλεις κάποιων χωρών εκεί έχουν wimax (και με various wireless technologies backhauling) δίνουν Data+VoIP services απ' όσο ξέρω. 

Δημοσ.

Ποτέ μην λές ποτέ για..διαστημόπλοια γιατί μπορεί να υπάρχουν ήδη.....με αφορμή το σχόλιο παραπάνω... αλλά για την ιδέα και μόνο να δούμε σε 7 χρόνια σε ποιο σημείο θα βρίσκεται το ίντερνετ...

Δημοσ.

Χοντρικά, υπάρχει στα δορυφορικά συστήματα ένα monopoly ονόματι Inmarsat. Υπάρχουν και διεθνής δίκαια και συνθήκες που τον καθιστούν ως μοναδικό πάροχο συμβεβλημένο για emergency systems. Μόνο τελευταία χρόνια με το VSAT υπάρχει ανταγωνισμός (που και αυτό overpriced είναι).

Τα κόστη για όλες αυτές τις παρελθοντικές επενδύσεις καθώς και τα αλλεπάλληλα break promise από όλες τις εταιρίες ανεξαρτήτως product, κυρίως λόγω ασθενειών και υπέρογκων χρεώσεων.      

Τελευταία 2 χρόνια γίνεται άνοιγμα του Internet of things και cyber security, ιδιαίτερα στον χώρο του δορυφορικού internet της Ναυτιλίας όπου κοιτάνε να πουλήσουν υπηρεσίες και ιδέες που προϋπάρχουν στην στεριά αρκετά έτη, εφόσον το έδαφος έχει γίνει πιο βατό. 

Και πάλι όμως ακόμα και με την πρόοδο που έχει γίνει, τα τελικά πακέτα είναι ακριβά. π.χ πέρυσι ένα πακέτο VSAT 2Mbit χωρίς ογκοχρέωση είχε πάγιο 3.500$ , η εγκατάσταση 10.000$, το shipping του εξοπλισμού 5-10.000$ και με χρησιδάνειο η κεραία (αλλιώς 30-40K) average. 

Πριν το VSAT είχαν τα FBB όπου οι ταχύτητες έφταναν 128-512Kbps και συνήθως δινόταν χωρίς πρόσβαση στο Internet παρά μόνο email αλλιώς το κόστος πλησίαζε του VSAT (1800-2000$ / μήνα) .

Εναλλακτικά το Iridium που αναφέρθηκε πιο πάνω κυρίως για τηλεφωνία είχε καλύτερη κάλυψη αλλά χαμηλές ταχύτητες data και ακριβό airtime (μονάδες).

Εκτός αυτών, το latency στα δορυφορικά VSAT = 650ms και FBB 1200-1500ms καθιστά δύσκολα τα πράγματα για αρκετές εφαρμογές, διότι δεν είναι optimized. 

Το 2017-18 γίνεται άρμεγμα της αγελάδας, φανταστείτε π.χ μια εταιρία με 40 πλοία να εγκαταστήσει vsat , συνολικά επένδυση 1.000.000$ και σε δύο χρόνια να έρθει ο φίλος μας ο Elon και να προσφέρει στα μισά...

Εάν κάνει αυτή την κίνηση ο Elon και παράλληλα αλλάξουν  τα παγκόσμια standarts τότε η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική. 

Ναι φίλοι μου, να υπάρχουν και 5000 δορυφόροι από πάνω μας. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση. Η  προσφορά στην ανθρωπότητα θα είναι μεγάλη.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η διαφορά αυτού που σχεδιάζει ο Musk από τα υπάρχοντα δορυφορικά δίκτυα είναι ότι οι δορυφόροι θα βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και θα είναι πολύ περισσότεροι. Οπότε θα υπάρχει θεωρητικά πολύ καλύτερη κάλυψη. Γι αυτό και δίνει latency είκοσι φορές μικρότερο από τα ισχύοντα.

 

Δεν σχεδιάζει μόνο ο Musk δορυφορικό Internet. Παρόμοια σχέδια έχει και η Google και η Facebook. Η διαφορά με τον Musk είναι ότι έχει και την τεχνολογία λόγω SpaceX να το πραγματοποιήσει άμεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...