Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου ηρθε σημερα η καινουργια μητρικη, μια χαρα όλα φυσιολογικα. Περασα clean fresh windows και ετομαζομαι για ένα μικρο OC με τον stock cooler. Καμια προταση για speed και ρευματα σε cpu και ram για 24/7 χρηση(μεχρι να μαζευτουν χρηματα για water cooler) εχουμε?

Έχω βάλει αυτές τις ρυθμίσεις στο bios . To πρώτο που θα κάνεις είναι να σταθεροποιήσεις την ram και μετά ΟC στην cpu . Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην παίζουν στα 3200 . Άμα δεν παίζουν ξεκίνα από 2400 και βάλε μόνος σου τα timing  https://www.youtube.com/watch?v=5FgKRfIa8DY&t=63s 

Δημοσ.

Στα 3200 δεν παίζουν παρ όλο την αναβάθμιση του bios στην δική μου περίπτωση msi B350 tomahawk arctic μέχρι τα 2800, ίσως λίγο αργότερα

Δημοσ.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το νέο σύστημα μου Ryzen r5 1600 , mobo:Asus b350 ,

ram :g.skill tridentz 3200 cl16 16Gb, GPU:MSI r9 380 ,psu: Corsair GS700.

Παρήγγειλα κι εγώ τον ryzen 5 1600 και τις ίδιες ραμ με εσένα G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz(F4-3200C16D-16GTZR). Είμαι σε αγωνία σχετικά με το τι μητρική να παραγγείλω ούτως ώστε να μην πάνε χαράμι οι ραμ. Δεν είμαι έμπειρος με χτίσιμο Η/Υ. Εσένα σου έπαιξαν οι μνήμες στα 3200MHz;; 

Σκεύτομαι για mb Gigabyte AX370-Gaming K5 (rev. 1.0). Εσείς που σίγουρα είστε πολύ πιο έμπειροι από εμένα ξέρετε τι θα παίξει με τις ραμ; Τις πήρα μόνο και μόνο για την ομορφιά τους και την ταχύτητά τους.  :wacko:

Δημοσ.

αν σκέφτεσαι σε κάτι με Μ.2 μνήμες για να κάνεις τούρμπο τον υπολογιστή σου να έχει θα πρέπει να σκεφτείς τις θύρες να είναι pcie 3.0 x 4 ή pcie 3.0 x 8 ή pcie 3.0 x 16, γενικά να έχει πολλές pcie 3.0 

Δημοσ.

Ναι εννοείται θέλω Μ.2. σλοτ (pcie 3.0 x 4). Ίσως καταλήξω στον samsung sm961. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος vfm γρήγορος mlc.

Το κυρίως θέμα μου είναι οι ram (G.Skill TridentZ RGB 16GB 3200MHz cl16) αν θα παίζουν στα 3200,γιατί διαβάζω ότι σε άλλους παίζουν στα 2133 ή και καθόλου,ενώ σε άλλα σάιτς λένε ότι υπάρχει συμβατότητα...

Ποια μητρική θα πρότεινες μέχρι +-170 ευρώ; Και των 100 παίρνω,δεν έχω κολλήματα. Δε νομίζω να κάνω oc (δε ξέρω κιόλας) γιατί προέρχομαι από pc 9ετίας που απλά σέρνεται. Λογικά ο 1600 θα μου φανεί πύραυλος. Ένα rise of the tomb raider,ένα Metal Gear Solid (παιχνίδια που έπαιζα στο playstation 1) θα ήθελα πολύ να τα δοκιμάσω. Λογικά από gpu με κόβω για rx 580.

Μητρική και ssd θέλω και αν θα παίζουν οι rgb ram στα 3200MHz (αν υπάρχουν θέματα με τις ραμ ίσως προλαβαίνω να τις ακυρώσω γιατί χθες έγινε η παραγγελία).

Δημοσ.

G.Skill TridentZ  16GB 3200MHz cl14 έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να παίξουν στα 3200 . ( samsung b-die )

Δημοσ.

έχω βάλει 16GB G.Skill RipJaws V black DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit και δυστυχώς δεν τα πιάνει τα 3200 μέχρι να βγει το νέο Bios της μητρικής μου, αλλά πιάνει μέχρι τα 2933. 

Δημοσ.

Φίλε IoaZ πολύ ακριβές δυστυχώς οι G.Skill TridentZ  16GB 3200MHz cl14. (Και όπως αντιλαμβάνομαι χωρίς RGB φωτισμό.)  :mellow: 

Υπάρχει περίπτωση με κάποιο update να γίνουν συμβατές αυτές που έχω ήδη παραγγείλει;

Φίλε Sunstekos σ'ευχαριστώ για την πληροφορία (θα τις έχω υπόψιν). Τι μητρική προτείνετε για την χρήση που προείπα; Ίσως μελλοντικά κάνω κάνα ελαφρύ OC αν ασχοληθώ και μάθω πως γίνεται και στον επόμενο καιρό θα παίξω κάποια παιχνιδάκια (metal gear solid,tomb raider). 

Κυρίως το multitasking με νοιάζει να είναι απρόσκοπτο (πολλά προγράμματα μαζί).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ έχω αγοράσει msi B350 Tomahawk arctic, αλλά δεν στην προτείνω γιατί έχει μόνο μια θύρα PCIe 3.0 δηλαδή την κάρτα γραφικών και τώρα αντιμετωπίζω πρόβλημα με Μ.2 στο διάβασμα, την έχω βάλει σε θύρα pcie 2.0 και μου ρίχνει την ανάγνωση από τα 3200 στα 1600ΜΒ/s 

Επειδή μένω Γερμανία τα εξαρτήματα και την ποικιλία την βρήκα πιο φθηνότερη και πλουσιότερη από Ελλάδα, υπάρχει ένα site κάτι σαν το skroutz.gr που συγκρίνω επιδόσεις, τιμές κλπ. Έχει ειδικά εργαλεία για αυτό το πράγμα. 

Τώρα γενικά για Ελλάδα δεν τρελαίνομαι να σου πω την αλήθεια για αγορές γενικότερα, δεν υπάρχει ποικιλία επιλογής. Το θέμα είναι μέχρι πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις για μητρική; 

Να ξέρεις πάντως έχω Ryzen 5 1600 6 cores 

χωρίς όμως M.2 ναι μεν θα δεις διαφορά, αλλά με Μ.2 θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος, την Μ.2 θα την βάλεις πάνω σε αντάπτορα με ψύκτρα νερού, πάνω από 30C° δεν θα δεις, ενώ χωρίς αντάπτορα υπάρχει πιθανότητα να πάθει ζημιά και να καεί, ιδίως Ελλάδα νομίζω άνετα καλοκαίρι μπορεί να πιάσει 80 με 90C° 

έχω αυτόν τον αντάπτορα

kryoM.2 PCIe 3.0 x4 Adapter für M.2 NGFF PCIe SSD, M-Key mit Wasserkühler

https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3401

Για μητρική ρίξε μια ματιά στην Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming K7 και μνήμες με OC  στα 3600

έχει δυο υποδοχές pcie 3.0 

Επεξ/σία από Sunstekos
Δημοσ.

Κρίμα για την Μ.2 και είναι πολύ όμορφη η μητρική σου.

Μπορώ να πάω ως το χρηματικό επίπεδο αυτής:

https://www.skroutz.gr/s/11722193/Gigabyte-AX370-Gaming-K5-rev-1-0.html (περίπου στα 175ευρώ),αλλά αν γινόταν και πιο φθηνά θα ήταν το καλύτερο για μένα. Θέλω την χρήση που περιέγραψα πιο πάνω και σίγουρα usb.3.1 (gen 2) +μια άνεση στα pcie.. ssd nvme θα μπει σίγουρα (μάλλον ο sm961).

Δημοσ.

οκ κάτι φθηνότερο

βρήκα 4

- Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming 5

- MSI X370 Gaming Pro Carbon (7A32-001R)

- MSI X370 Gaming Pro (7A33-007R)

- MSI X370 Gaming Plus (7A33-011R)

απ ότι βλέπω στις τιμές η msi έρχεται κάπως καλύτερα και σε επιδόσεις

τώρα που έριξα μια ματιά στις τιμές του skroutz, μιλάμε για 20 με 30€ διαφορά με τιμές εξωτερικού. Μόνο η Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming 5 είναι φθηνότερη. 

Αν σε βολεύει πάρε αυτή από την ελληνική αγορά, είναι καλή μητρική. 

Κυρίως το multitasking με νοιάζει να είναι απρόσκοπτο (πολλά προγράμματα μαζί).

Αυτό είναι το λιγότερο στον υπολογιστή που θα φτιάξεις, αυτά θα είναι πταίσματα, ψίχουλα στα άχυρα. 

Δημοσ.

Δυστυχώς δε μπορώ να πάω στα 217 για την Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming 5.

Μπορώ όμως να πάω στην GA-AX370-Gaming K5 που είναι στα 174 (θα μου βγει κάτω από 170 διότι έχει ένα μικρό κουπόνι για φοιτητές το μαγαζί που θα επιλέξω). Ποιες οι ουσιαστικές διαφορές αυτών των 2;

Τελικά τις ραμ πιστεύεις ότι πρέπει να τις ακυρώσω ή θα διορθωθούν τα όποια θέματα;  

Δημοσ.

Δυστυχώς δε μπορώ να πάω στα 217 για την Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming 5.

Μπορώ όμως να πάω στην GA-AX370-Gaming K5 που είναι στα 174 (θα μου βγει κάτω από 170 διότι έχει ένα μικρό κουπόνι για φοιτητές το μαγαζί που θα επιλέξω). Ποιες οι ουσιαστικές διαφορές αυτών των 2;

Τελικά τις ραμ πιστεύεις ότι πρέπει να τις ακυρώσω ή θα διορθωθούν τα όποια θέματα;  

δες τι πόσταρες οι ίδιες μητρικές είναι, Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming 5 λέγεται στα 170

θα διορθωθούν αργότερα, απλά όταν πάρεις την μητρική θα πρέπει να κάνεις update στο bios, εντάξει εμένα το overclocking το κάνει αυτόματα οπότε δεν με ενδιαφέρει να σκαλίζω κάθε φορά το bios. 

Δημοσ.

Μόλις είδα και στο site της Gigabyte και δεν είναι ίδιες,μοιάζουν όμως πάρα πολύ Η μια είναι gaming 5 και η άλλη gaming K5. (απλά εγώ δε ξέρω να αξιολογήσω τις λεπτομέριες)

http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AX370-Gaming-5-rev-10#kf

http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AX370-Gaming-K5-rev-10#kf

Όπως και στο σκρουτζ έχουν σχεδόν 45 ευρώ διαφορά. 

https://www.skroutz.gr/s/11346696/Gigabyte-AX370-Gaming-5-rev-1-0.html

https://www.skroutz.gr/s/11722193/Gigabyte-AX370-Gaming-K5-rev-1-0.html

Δεν καταλαβαίνω ξεκάθαρα τι θα μου προσφέρει παραπάνω η ακριβότερη και αν σε εμένα θα είναι χρήσιμο ή όχι.

Και αν τελικά κάνω τη δουλειά μου και με μια Gibabyte των 100 ευρώ.. ούτε αυτό το ξέρω..  :wacko:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...