Steve DCCE Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το νέο σύστημα μου Ryzen r5 1600 , mobo:Asus b350 , ram :g.skill tridentz 3200 cl16 16Gb, GPU:MSI r9 380 ,psu: Corsair GS700. Ανοίγω κανονικά το pc με το power button αλλά δεν bootarei στα bios δεν ακούω ούτε beep δεν έχω signal σε καμία από τις 2 οθόνες μου(ούτε με Display Port ούτε με hdmi) δεν δουλευουν πληκτρολόγιο και ποντίκι σε κανένα usb port, όλα τα led και τα fans δουλευουν εκτός από τα fans της gpu( τα led της δουλευουν). Επίσης το pc κλείνει μόνο αν κλείσω το psu ή κάνω unplug το καλώδιο του δεν κλείνει πατώντας παρατεταμένα το power button. Προσπάθησα να το ανοίξω με 1 stick ram και unplugged HDD και ssd αλλά πάλι τα ίδια.
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δες καλά αν έχεις συνδέσει όλες τις φίσες του τροφοδοτικού στις αντίστοιχες της μητρικής / κάρτας γραφικών. Βάλε και ξαναβγάλε τις μνήμες και την μητρική. Κοίταξε μήπως κατά το κούμπωμα της μητρικής κάπου ακουμπάει στο σασί και έχεις βραχυκύκλωμα. Αν όλα είναι σωστά και 10φορές τσεκαρισμένα, τότε DOA η μητρική . Την πας πίσω και σου δίνουν άλλη. Κάνε για καλού κακού και κανένα Clear CMOS . Και προσπάθησε να μπουτάρεις και με μια μνήμη κάθε φορά, τσεκάροντας έτσι τις μνήμες. 1
kogos Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Αν δεν ακούγονται ούτε error beeps, το πιο πιθανό είναι το τροφοδοτικό
Steve DCCE Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Έβαλα μονοτικο στις επαφές της mobo με το κουτί για να αποφύγω τυχόν βραχικυκλωμα αλλά και πάλι τα ίδια, η gpu έχει κανονικά ρεύμα αφου όλα τα led της ανάβουν μόνο τα ανεμιστηρακια της δεν δουλεύουν,επίσης με προβληματίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν ακούω beep από το speaker. Το τροφοδοτικό είναι 700watt και δούλευε άριστα με τον παλιό fx4100 4.4ghz,δεν είχα κάποιο πρόβλημα. 1
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Βάλε μια μία τις μνήμες και αν δεν πήγαινε πίσω την μητρική
IoaZ Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δοκίμασε έξω από το κουτί μόνο με τα απαραίτητα . ( μπορεί να χάλασε κανένα usb κτλ ) Με μια ram και έλεγξε το manual σε πιο slot θα την βάλεις
kogos Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Εγώ θα επιμείνω στο τροφοδοτικό, γιατί είχε ακριβώς ίδια συμπτώματα προ μιας εβδομάδας υπολογιστής πελάτη μου, με intel i5 7600k... Αν μπορείς δανείσου άλλο τροφοδοτικό και δοκίμασε. Αν ήταν μνήμη ή gpu θα άκουγες beep errors. Δεν το παίζω ξερολας, μπορεί να κάνω λάθος... αλλά το όλο θέμα μυρίζει τροφοδοτικό. Και μάλιστα, στην δική μου περίπτωση αποδείχτηκε ότι δεν έκλεινε κιόλας γιατί το psu δεν έπαιρνε εντολή από την mobo να κλείσει. Ανοίγει δίνοντάς λιγότερο ρεύμα από το απαραίτητο και κόλλαγε ανοιχτό. Άλλη περίπτωση είναι μην τυχόν και κανένα κύκλωμα στην mobo έχει καεί λόγο στατικου ηλεκτρισμού όσο το έστηνες, αλλά είναι σπάνια περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο 2
UsualSuspect__ Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το νέο σύστημα μου Ryzen r5 1600 , mobo:Asus b350 , ram :g.skill tridentz 3200 cl16 16Gb, GPU:MSI r9 380 ,psu: Corsair GS700. Ανοίγω κανονικά το pc με το power button αλλά δεν bootarei στα bios δεν ακούω ούτε beep δεν έχω signal σε καμία από τις 2 οθόνες μου(ούτε με Display Port ούτε με hdmi) δεν δουλευουν πληκτρολόγιο και ποντίκι σε κανένα usb port, όλα τα led και τα fans δουλευουν εκτός από τα fans της gpu( τα led της δουλευουν). Επίσης το pc κλείνει μόνο αν κλείσω το psu ή κάνω unplug το καλώδιο του δεν κλείνει πατώντας παρατεταμένα το power button. Προσπάθησα να το ανοίξω με 1 stick ram και unplugged HDD και ssd αλλά πάλι τα ίδια. Φιλαράκι, ακριβώς το ίδιο θεμα είχα με μια gaming k4. ΑΚΡΙΒΩΣ όμως. Την έστειλα πίσω αφού δοκίμασα τα πάντα και ούτε αυτοί κατάφεραν να την φτιάξουν και την έστειλαν αντιπροσωπεία. Πριν κάνεις οτιδήποτε, βγάλε φωτο την μητρική και πίσω και μπροστά για να μη σου πουν πως την χάλασες εσύ όπως και μένα. Είχα προνοήσει όμως και κράτησα τις απαραίτητες φωτο. Εγώ θα επιμείνω στο τροφοδοτικό, γιατί είχε ακριβώς ίδια συμπτώματα προ μιας εβδομάδας υπολογιστής πελάτη μου, με intel i5 7600k... Αν μπορείς δανείσου άλλο τροφοδοτικό και δοκίμασε. Αν ήταν μνήμη ή gpu θα άκουγες beep errors. Δεν το παίζω ξερολας, μπορεί να κάνω λάθος... αλλά το όλο θέμα μυρίζει τροφοδοτικό. Και μάλιστα, στην δική μου περίπτωση αποδείχτηκε ότι δεν έκλεινε κιόλας γιατί το psu δεν έπαιρνε εντολή από την mobo να κλείσει. Ανοίγει δίνοντάς λιγότερο ρεύμα από το απαραίτητο και κόλλαγε ανοιχτό. Άλλη περίπτωση είναι μην τυχόν και κανένα κύκλωμα στην mobo έχει καεί λόγο στατικου ηλεκτρισμού όσο το έστηνες, αλλά είναι σπάνια περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο Το ίδιο έκανε και σε μένα μόνο που είχα 3 τροφοδοτικά διαφορετικά και δεν δούλεψε με κανένα. Μάλλον αυτό που λες με τον στατικό ηλεκτρισμό παίζει..
Steve DCCE Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Τελικά είναι η μητρική που έχει πρόβλημα, τώρα από τι ακριβώς δεν ξέρω. Πάντως για στατικό ηλεκτρισμό δεν νομίζω γιατί είχα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι αγορασμενη από e-shop και επιστράφηκε σήμερα ,με καλύπτει το DOA 7 ημερών ευτυχώς. 3
kogos Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 ωραίος... πληροφοριακά μιλώντας, σου έδωσαν κατ' ευθείαν καινούργια από το eshop ή θα περάσουν κάποιες μέρες μέχρι να την ελέγξουν και να σου στείλουν άλλη;
Steve DCCE Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2017 Μου είπαν θα με ενημερώσουν μέσα στην εβδομάδα,θα την ελέγξουν και θα μου στείλουν μάλλον καινούργια.
Sunstekos Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το νέο σύστημα μου Ryzen r5 1600 , mobo:Asus b350 , ram :g.skill tridentz 3200 cl16 16Gb, GPU:MSI r9 380 ,psu: Corsair GS700. Ανοίγω κανονικά το pc με το power button αλλά δεν bootarei στα bios δεν ακούω ούτε beep δεν έχω signal σε καμία από τις 2 οθόνες μου(ούτε με Display Port ούτε με hdmi) δεν δουλευουν πληκτρολόγιο και ποντίκι σε κανένα usb port, όλα τα led και τα fans δουλευουν εκτός από τα fans της gpu( τα led της δουλευουν). Επίσης το pc κλείνει μόνο αν κλείσω το psu ή κάνω unplug το καλώδιο του δεν κλείνει πατώντας παρατεταμένα το power button. Προσπάθησα να το ανοίξω με 1 stick ram και unplugged HDD και ssd αλλά πάλι τα ίδια. To πρόβλημά σου είνα απλό όπως είχα το ίδιο και εγώ, ο επεξεργαστή σου δεν υποστηρίζει GPU, δηλαδή θα πρέπει να βάλεις την κάρτα γραφικών πάνω για να αρχίζει να σου βγάζει εικόνα. Την έξοδο της εικόνας θα την πάρεις από την κάρτα γραφικών και όχι από την μητρική. Πάμε τώρα στο άλλο πρόβλημα που πιθανός να συναντήσεις: Όταν έρθει η εικόνα και πρέπει να μπεις στα windows πρέπει να κάνεις φορματ για να αναγνωρίσει την νέα μητρική. Μόλις κάνεις φορμάτ πρέπει να εγκαταστήσεις τα windows 10 build 1607 για να παίξουν πάνω στον επεξεργαστή, ειδάλλως θα έχεις κολλήματα και παγώματα οθόνης.
Steve DCCE Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μου ηρθε σημερα η καινουργια μητρικη, μια χαρα όλα φυσιολογικα. Περασα clean fresh windows και ετομαζομαι για ένα μικρο OC με τον stock cooler. Καμια προταση για speed και ρευματα σε cpu και ram για 24/7 χρηση(μεχρι να μαζευτουν χρηματα για water cooler) εχουμε? 1
50EuroUser Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Οι μνήμες θέλουν δοκιμή για να δεις τι μπάλα παίζει η μητρική σου, για CPU OC με το wraith παίζεις μέχρι 1.3V άφοβα αλλά περίμενε και κάποιον που έχει κάνει τέστ με 1600 ήδη διότι άλλο Ryzen 7 1700 με wraith και άλλο Ryzen 5 1600.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα