Προς το περιεχόμενο

OBS συζητηση για ρυθμισεις streaming.

vste

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα βρηκα τον χρονο και εκανα μερικες δοκιμες ωστε να βελτιστοποιησω το Live streaming που κανω στο Youtube.

Χησιμοποιω setup με 2 PC και μια Hauppage HD PVR2 σαν Capture Card. Ο capture υπολογιστης ειναι ενας HP 6300 SFF με i5-3470 και 8 gb μνημης.

Οι δοκιμες γινανε ολες με το Benchmark του Batman: Arkham Knight.

Με την CPU που εχω οι ρυθμισεις ειναι οτι ανωτερο μπορει να σηκωσει χωρις dropped frames. Κανω stream με 5Μbps upload (VDSL) σε 3500 bitrate.

Παμε στο 1ο video με x264. Ειναι σε αναλυση 720p με 30 fps. Αυτες ειναι οι ρυθμισεις που χρησιμοποιω συνηθως γιατι θεωρω οτι δινουν το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα, αν και με χαλαει αρκετα το 30 fps.

uc?export=download&id=0ByEIgjTmHVj-SVN2U

Και το video:

https://www.youtube.com/watch?v=CB2DlYwmbsw

Στην συνεχεια κανω stream σε 720p 60fps. Εδω το profile του επεξεργαστη πρεπει να πεσει στην ρυθμιση faster. Απο την μια η ποιοτητα εικονας χανει αρκετα, αλλα απο την αλλη κερδιζει σε ομαλοτητα.

https://www.youtube.com/watch?v=Y4R6FvO33Qg

Εδω ειναι οι δοκιμες σε Quicksync αντι για software x264. Η διαφορα του Quicksync με το x264 ειναι οτι το encoding γινεται στην Intel καρτα γραφικων, αντι για τον επεξεργαστη. Ετσι το cpu usage πεφτει πολυ. Το quicksync προτεινεται για οσους χρησιμοποιουν εναν υπολογιστη αντι για δυο για streaming. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω γιατι η ποιοτητα του stream σε ιδιο bitrate πεφτει κατα πολυ σε 720p. Σε 1080p θα δουμε πιο κατω.

Οι ρυθμισεις (ιδιες για 30/60 fps):

uc?export=download&id=0ByEIgjTmHVj-eUlzM

Και τα videos:

-60 fps:

https://www.youtube.com/watch?v=hWwl_PWxrB0

-30 fps:

https://www.youtube.com/watch?v=XMNuCg2s2Ac

Τελος κανω και 2 δοκιμες σε 1080p. Μια με x264 και μια με Quicksync. Δυστυχως και οι δυο σε 30 fps γιατι η HD PVR2 δεν υποστηριζει 60 fps σε 1080p.

Εδω να πω την αληθεια δεν ειμαι σιγουρος πιο απο τα 2 μου φαινεται καλυτερο. Mε software x264 encoding το preset του επεξεργαστη πρεπει να παει στο very fast για να μην τελικιαζει ενω με Quicksync οι ρυθμισεις παραμενουν οι ιδιες.

x264, 1080p, 30 fps:

https://www.youtube.com/watch?v=0WIEdFW4J8k

Quicksync, 1080p, 30 fps:

https://www.youtube.com/watch?v=7nt_Feqi28Q

Ο λογος που εφτιαξα αυτο το θεμα ειναι γιατι δεν ειμαι ευχαριστημενος με την ποιοτητα κανενος video. Προσπαθω να κανω οσο το δυνανατον περισσοτερο optimize την εικονα στο οριο του 3500 bitrate.

Εχω δει οτι μπορει καποιος να περασει custom x264 ρυθμισεις. Οτι εχω δοκιμασει ομως ειχε σαν αποτελεσμα να ανεβει πολυ το CPU usage και να παγωνει η εικονα.

Οποτε αν εχετε ρυθμισεις που δουλευουν καλυτερα η συμβουλες για βελτιστοποιηση της εικονας αν μπορειτε γραφτε τις απο κατω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Streamάρω σε 720p 30fps με Intel Quicksync σε intel i7 7700k , 3500kbit upload.

Κάνω downscale από 1440p-720p με την κάρτα γραφικών και από εκεί αναλαμβάνει ο encoder.

Άλλα έχω το ίδιο μηχάνημα για gaming-streaming...

Έκανα Overclock την iGPU και το αποτέλεσμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο με x264 σε Very Fast profile , σύμφωνα με τους Viewers μου.

Συν του ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως υστέρηση σε επιδόσεις.

Στη δική σου περίπτωση όμως θα δοκίμαζα 720p30fps , render  με preset FAST και process priority very high στο original 1080p(1440p?) που βγάζει το game σου και ΜΕΤΑ downscale

Αν τα παραπάνω βγάζουν πολύ smooth οutput τότε δοκίμασε 1080p30fps

Ότι μηχάνημα και να έχεις πάντως με 3500Upload τα 60fps ξέχασέ τα αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα.

• Like 1

Thanks!

Δυστυχως το PC μου δεν σηκωνει 1440p και με το ζορι την παλευει σε 1080. Αλλα κανω stream αλλα μηχανηματα κυριως. (PS4, PS3, XBOX 360). Για αυτο και η εξωτερικη capture.

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η HD PVR δεν ειναι και τοσο καλη στο capture. Κανω record σε 20000kbps και παλι σε γρηγορες σκηνες βλεπεις blocking. Mε την εφαρμογη της Hauppage δεν εχει τοσο πολυ, οποτε μαλλον ειναι θεμα συνεργασιας με OBS. 

Η σκηνη με το αυτοκινητο στο benchmark για παραδειγμα ειναι γεματη pixel ειτε κανω stream ειτε κανω record με υψηλο bitrate.

Δοκιμασα και με shadowplay απευθειας απο το PC streaming αλλα σηκωνει μεχρι 480p χωρις κολληματα.

Δοκιμασα και με shadowplay απευθειας απο το PC streaming αλλα σηκωνει μεχρι 480p χωρις κολληματα.

Ξεκίνα την εγγραφή και πάνε στο task manager,βρες το nvidia capture server και κάνε δεξί κλικ και πάνε στο details/λεπτομέρειες εκεί βάλε την διεργασία να δουλεύει με προτεραιότητα real time/πραγματικού χρόνου και δεν θα κολλάει ό,τι ρύθμιση και να βάλεις .

Με το process explorer μπορείς να την αποθηκεύσεις αυτήν την αλλαγή. 

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα...Σήμερα άλλαξα τις ρυθμίσεις και έβαλα τα εξής..Αν βάλω αντι για το χ264 την κάρτα να κάνει την δουλειά δεν θα είανι καλύτερα?

Και ένα βίντεο με αυτες της ρυθμίσεις..

https://www.youtube.com/watch?v=JEWVrXA55qY

L24B2bD.png

KeVy46w.png

Pl1SaBZ.png

Επεξ/σία από Dimi Arap

Γενικοτερα με την χρηση gpu acceleration ελαφρυνεις την cpu αλλα το αποτελεσμα ειναι χειροτερο οπτικα.

Αν χρησιμοποιει καποιος ενα pc για gaming και stream σιγουρα βοηθαει. Αλλα για να πετυχεις το ιδιο αποτελεσμα με x264 cpu χρειαζεσαι μεγαλυτερο bitrate.

Ειναι βεβαια και αναλογα το παιχνιδι. ΠΧ σε εμενα το Nier: Automata δειχνει χαλια οτι και να κανω ενω το Mass Effect: Andromeda δειχνει σαφως καλυτερα με τις ρυθμισεις μου για 720p/60.

Ιδιες ρυθμισεις:

Nier: Automata

Mass Effect Andromeda

Κοίτα εγω μίλησα με ενα παιδί απο Γερμανία(Έλληνα) έχει 10mbps upload και πάλι δεν έχει πολυ καθαρή εικόνα..

Παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η σύνδεση,κάτι π  στην Ελλάδα είμαστε για τα ανάθεμα..

Εμένα μ είπε το εξής..Ελλάδα και Bitrate 2000 και πάνω δεν πάνε μαζί..Δες και το βίντεο..https://www.youtube.com/watch?v=sJH0dzrvLFo

Εγώ έχω βάλει της εξής ρυθμίσεις και το αποτέλεσμα ήταν καλο

t2oMExM.png

Zw8ZUYB.png

9r9A8M5.png

• 1 χρόνο αργότερα...

οκ δυνατο pc δεν εχω το ξερω ,αλλα μπορει να μου εξηγησει καποιος πως γίνεται πχ εχω το παιχνιδι ανοιχτο πηγενω στο stremlabs να δω πως φενεται και αυτο να λαγγαρει?  χωρις να στριμαρω ουτε να κανω record ,και επισης εφοσον η cpu ειναι τοσο αδυνατη αυτο δεν θα πρεπει να φενεται στο cpu usage κατω αριστερα που φενεται στο streamlabs?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν και έχω γράψει και αλλού μια ερώτηση . Θέλετε να μου πείτε για το παρακάτω setup την αποψή σας για settings? Ψάχνω κάτι καλύτερο. Μέχρι τώρα έκανα stream με x264  αλλά δεν έχω καλή ποιότητα. 

το setup μου είναι αυτο. Έχω χαθεί άπειρες ώες στα settings. Και δεν βρίσκω το κατάλληλο. 

Το uplaod Μου είναι 5mbps. Και νόμιζω ότι και μέχρι 4500 δεν έχω ping spikes 

Prossecor:  AMD Ryzen 7 2700x 
Motherboard: Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
Ram: G.Skill Ripjaws 16GB DDR4 3200MHZ
Graphic Card: Gigabyte RX580 8GB
Storage A: Samsung SSD 860EVO  250GB
Storage B: Toshiba L300 HQ 2TB
Power Supply: Approx Gaming 800W

Monitor Basic: AOC AG241QX

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από mihalis19

• 2 μήνες μετά...

Αν καποιος streamαρει 1080p 60fps θα ηθελα να μαθω, τι upload εχει και ποσα Kbps βαζει στο OBS . Εχω 10upload αλλα χρονίζει μεσω ookla στα 8. Οποτε με 8 upload μπορω να streamαρω 1080p@60fps ? 

Στις 23/10/2018 στις 8:09 ΠΜ, Simon_says είπε

οκ δυνατο pc δεν εχω το ξερω ,αλλα μπορει να μου εξηγησει καποιος πως γίνεται πχ εχω το παιχνιδι ανοιχτο πηγενω στο stremlabs να δω πως φενεται και αυτο να λαγγαρει?  χωρις να στριμαρω ουτε να κανω record ,και επισης εφοσον η cpu ειναι τοσο αδυνατη αυτο δεν θα πρεπει να φενεται στο cpu usage κατω αριστερα που φενεται στο streamlabs?

Εμενα χθες ανοιγα το streamlabs και  μου εριχνε τα fps στο game απο 240 σε 60!!! Πως γινεται αυτο δεν το καταλαβα, καποιο bug, στις ρυθμισεις παιχνιδιου 240 με το που ανοιγα streamlabs επεφτε 60 χωρις να πατησω εναρξη μεταδοσης ή κατςγραφης. Παραλογο εντελως. Τελικα λυθηκε το προβλημα ανοιγοντας πρωτα streamlabs και μετα το παιχνιδι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...

Αποφασισα να αναστησω αυτο το αρχαιο ποστ για να γραψω καποια tips για το OBS που πιθανον καποιοι να μην γνωριζετε. 

Tip 01: Χρησιμοποιειστε το κινητο σας σαν web cam στο OBS.

Πιστευω οτι αρκετοι εχουμε σε διαφορετικο σημειο το PC/κονσολα που παιζουμε και το PC που τρεχει το OBS. Ανηκω σε αυτη την κατηγορια και μεχρι προσφατα οταν ηθελα να γραψω ενα VR video στο οποιο να φαινομαι και εγω και να ειναι συγχρονισμενο με το παιχνιδι η μονη λυση που ειχα ηταν να γραφω το video σε κινητο τηλεφωνο και στην συνεχεια να κανω χειροκινητα την τοποθετηση και τον συγχρονισμο σε προγραμμα video editing. Καταλαβενετε ποσες ωρες δουλειας απαιτουσε αυτο μιας και το edited video επρεπε να γινει reencode + οτι η μεθοδος αυτη απεκλειε το real time streaming. Τελικα βρηκα εναν παρα πολυ απλο τροπο ωστε να εχω real time camera feed στο OBS και να μπορω να streamαρω. Παρακατω τα βηματα.

1) Στο κινητο σας κατεβαστε την εφαρμογη DroidCam: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dev47apps.droidcam

2) Στο PC που τρεχετε το OBS κατεβαστε τον DroidCam Client (υπαρχει για Windows & Linux): https://www.dev47apps.com/

3) Η εφαρμογη ειναι δωρεαν για SD μεταδοση που πιστευω οτι αρκει και με το παραπανω για αυτη την δουλεια. Δεν εχει ουτε υδατογραφηματα ουτε limit. Με το που την εγκαταστησετε και στα 2 μηχανηματα ανοιξτε πρωτα την εφαρμογη στο κινητο. Θα δειτε την παρακατω εικονα:

image.png.4ed916c65bf5e12ef867778930a0fdf8.png

4) Στην συνεχεια ανοιξτε τον client στο PC και βαλτε την διευθυνση IP που βλεπετε στο κινητο και πατηστε start:

image.png.d99115fb8e2d0f8d711952e63a22207f.png

5) Η εφαρμογη εγκαθιστα virtual camera drivers οποτε και το OBS την βλεπει σαν webcam. Για να την περασετε ανοιξετε το OBS και πηγαινετε στα Sources -> "+". Διαλεξτε το Video Capture Device.

image.png.c9b7ffe1250c48d8995bd8990b63fb10.png

6) Στο επομενο παραθυρο διαλογου καντε κλικ στο Device και διαλεξτε ειτε το source 2, ειτε το source 3. Δεν ειδα καποια διαφορα με καποιο απο τα 2. Στην συνεχεια πατηστε οκ.

image.png.71cb0a0b501e9e259d3a2e6fcf6d3df6.png

7) Ειστε σχεδον ετοιμοι. Κανετε resize το παραθυρο της καμερας στο σημειο που θελετε και ΒΟΥΑΛΑ!

7.5) Extra tip. Αν χρησιμοποιειτε capture card ειναι πιθανον η εικονα να ερχεται με καποια καθυστερηση στο OBS και το feed απο την καμερα να μην ειναι συγχρονισμενο. Στην περιπτωση αυτη πρεπει να βαλετε delay στο device ωστε να συγχρονιστει με το feed. Για να το κανετε αυτο στο OBS κανετε δεξι click στην καμερα -> Filters. Εκει στα Audio/Video Filters πατηστε το "+" και διαλεξτε το φιλτρο Video Delay (Async). Παιξτε λιγο με την τιμη Delay μεχρι να συγχρονιστει η εικονα. Στην περιπτωση μου πχ (Hauppage HD PVR2) το delay ειναι στα 1280 ms.

Και ενα test video ωστε να το δειτε στην πραξη. Οπως βλεπετε το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται το HD αλλα ακομα και να το θελει καποιος αν δεν κανω λαθος το license ειναι 5 ευρω, οποτε ειναι αρκετα φθηνο.

Οταν βρω χρονο θα ακολουθησει επομενο tip. Πως να εξαφανισετε το background σε camera feed χωρις green screen.

Προς το παρων καλη συνεχεια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...