Προς το περιεχόμενο

Imac 21.5 με λογισμικο Sierra δεν ανοίγει ?

Pantelismor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,

Εχω ενα Imac 21.5 με λογισμικο Sierra.  Προσφατα επειδη ειχε μπει μεσα απο το τζαμι της οθονης ενα μυγακι το αποσυνδεσα απο το καλωδιο, το αναποδογυρισα και το ταρακουνησα. Το μυγακι βεβαια ακομα μεσα ειναι αλλα μου προεκυψε ενα αλλο μεγαλο προβλημα. Ο υπολογιστης δεν ξανανοιξε απο τοτε. Παταω το κουμπι, ανοιγει, ακουγεται ο ηχος εκκινησης, με βγαζει στην οθονη με το apple logo και μολις φορτωσει η μπαρα σβηνει τελειως. Δοκιμασα να κανω εκκινηση σε safe mode αλλα παλι τα ιδια.

Εχετε καμια ιδεα πως μπορω να το επαναφερω? Η βλακεια ειναι οτι δεν εχω κανει και back up τα τελευταια πολυ σημαντικα μ εγγραφα. :cry:

Ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα

να υποθέσω είχες κάνει εγκατάσταση bootcamp?

αν ναι...

κλείσε τον υπολογιστή

πατα το κουμπί για να ξανά ανοίξει κρατώντας πατημενο το κουμπί option ακριβώς μόλις ακούσεις τον ήχο εκκίνησης..

μετά θα σου εμφανιστούν επιλογές από που θέλεις να ξεκινήσει το mac σου

διαλέγεις mac hd και μπαίνεις κανονικά

απλα μετά θα πρέπει να πας system preferences και να επιλέξεις στην ενότητα start up disk τον δίσκο του mac OS X δηλαδή τον Mac HD 

Καπου διαβασα και το παραπανω.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι ειναι το Bootcamp και μαλλον δεν το εχω εγκαταστησει, ωστοσο δοκιμασα αυτο που λεει, μου βγηκε η επιλογη mac hd , το επελεξε αλλα τιποτα. ???

Φίλε στο συγκεκριμένο μοντέλο το τζαμί έχω την εντύπωση ότι είναι κολλητό....

Για να εμφανίστηκαν μυγάκια εκεί θα πρέπει να είναι και κάπου άλλου που φοβάμαι να υποθέσω...

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι συμαβαινει με το hardware...

Δοκίμασε το internet recovery mode ή nvram reset , ελπίζοντας ότι θα δουλέψει....

Φίλε στο συγκεκριμένο μοντέλο το τζαμί έχω την εντύπωση ότι είναι κολλητό....

Για να εμφανίστηκαν μυγάκια εκεί θα πρέπει να είναι και κάπου άλλου που φοβάμαι να υποθέσω...

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι συμαβαινει με το hardware...

Δοκίμασε το internet recovery mode ή nvram reset , ελπίζοντας ότι θα δουλέψει....

Ενα μυγακι ειναι. 

ο internet recovery mode ή nvram reset τι ειναι ? πως το κανω ? πρεπει οπωσδηποτε να κανω backup το σκληρο για να σωθουν καποια σημαντικα αρχεα.

Ενα μυγακι ειναι. 

ο internet recovery mode ή nvram reset τι ειναι ? πως το κανω ? πρεπει οπωσδηποτε να κανω backup το σκληρο για να σωθουν καποια σημαντικα αρχεα.

Command και R κατά την εκκίνηση για να μπει σε internet recovery.

Nvram reset https://support.apple.com/en-us/HT204063

Το μυγάκι για να φτάσει εκεί πέρασε από κάπου. Αν έχουν περάσει και αλλά πράγματα από εκεί και με το κούνημα ακουμπάνε πουθενά περίεργα...

Τα σημαντικά αρχεία τα κάνουν back up, πριν να είναι αργά. Δοκίμασε να μπουταρεις με ένα Linux live USB ή αν υπάρχει αλλος Mac και thunderbolt cable βάλε τον δικό σου σε target disk mode,πατώντας κατά την εκκίνηση command και t.

Τέλος πάντων καλό είναι να το πας κάπου να στον ανοίξουν γιατί , αν μπορούσες πραγματικά να βγάλεις το μυγακι θα είχες βρει ήδη τον τρόπο να τον ανοίξεις και όχι να τον ταρακουνήσεις....

Command και R κατά την εκκίνηση για να μπει σε internet recovery.

Nvram reset https://support.apple.com/en-us/HT204063

Το μυγάκι για να φτάσει εκεί πέρασε από κάπου. Αν έχουν περάσει και αλλά πράγματα από εκεί και με το κούνημα ακουμπάνε πουθενά περίεργα...

Τα σημαντικά αρχεία τα κάνουν back up, πριν να είναι αργά. Δοκίμασε να μπουταρεις με ένα Linux live USB ή αν υπάρχει αλλος Mac και thunderbolt cable βάλε τον δικό σου σε target disk mode,πατώντας κατά την εκκίνηση command και t.

Τέλος πάντων καλό είναι να το πας κάπου να στον ανοίξουν γιατί , αν μπορούσες πραγματικά να βγάλεις το μυγακι θα είχες βρει ήδη τον τρόπο να τον ανοίξεις και όχι να τον ταρακουνήσεις....

Εχεις απολυτο δικιο για το backup.

Τωρα αν καταφερω να κανω internet recovery.η Nvram reset θα σβηστουν αρχεια ? γινεται format του  δισκου ?

Εχεις απολυτο δικιο για το backup.

Τωρα αν καταφερω να κανω internet recovery.η Nvram reset θα σβηστουν αρχεια ? γινεται format του  δισκου ?

Όχι. Δεν σβήνονται αρχεία. Για να κανείς format δίσκου πρέπει να δώσεις εντολή μέσα από το diskutility, που βρίσκεται μέσα στο internet recovery. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χωρίς διαγραφή αρχείων. Εξάλλου μπορεί να μην είναι ο σκληρός δίσκος το πρόβλημα όπως προείπα. Αν ήταν να διαγραφούν αρχεία θα στο είχα πει ήδη. Η λύσεις που ανέφερα είναι software πρώτες βοήθειες. Το format γίνεται σε υπολογιστή που δουλεύει σωστά. Εσένα δεν ξέρουμε αν δουλεύει σωστά.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ ο σκληρός δίσκος και δεν θες να κανείς κάποιες από τις επιλογές που ήδη ανέφερα, επιμένω να βρεις τρόπο να τον βγάλεις από μέσα. Αν πιάνουν τα χέρια σου δες στο iFixit ή στο YouTube πως ανοίγουν έναν iMac 2013.

Οκ θα το  κοιταξω για να δω πως θα βγαλω το ζωυφιο..... 

Επισης εχω ενα mac pro , καταφερα και εφτιαξα ενα Linux live USB, εκανα boot ,μπηκα κανονικα μεσα ,αλλα οταν παω στο σκληρο του mac, μου βγαζει το παρακατω μηνυμα και δεν με αφηνει να μπω μεσα.

post-266927-0-69513500-1494278815_thumb.jpg

Ο δίσκος θέλει άλλαγμα.... δεν το γλυτώνεις το άνοιγμα... μπορείς να φτιάξεις και Mac OS boot USB με το προγραμμα disk maker x. Και να δοκιμάσεις να ξαναεγκαταστησεις το macOS χωρίς να σβήσεις τίποτα (reinstall). Ίσως τα σώσεις κάπως έτσι.

ΥΓ. Ας ελπίσουμε το bad sector είναι αρχεία συστήματος και όχι Φάκελοι που χρειάζεσαι.

Σημερα εκανα προσπαθειες με cmd + R  κατά την εκκίνηση για να μπει σε internet recover, αλλα δεν μπαινει καν. Δεν ξερω τα επαιξε εντελως η φταιει το wireless πληκτρολογιο ?

Σημερα εκανα προσπαθειες με cmd + R  κατά την εκκίνηση για να μπει σε internet recover, αλλα δεν μπαινει καν. Δεν ξερω τα επαιξε εντελως η φταιει το wireless πληκτρολογιο ?

Το internet recovery θέλει internet wifi χωρίς password.

Αφού έχεις Mac γιατί δεν φτιάχνεις ένα bootable USB με macOS Sierra ? Θα κανείς την ίδια δουλειά και γρηγορότερα που θα έκανες με το internet recovery. Μπουταρεις με τον ίδιο τρόπο με το Linux USB (alt) και κανείς install το macOS .

Τι πιο απλό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...