Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στα πληροφοριακά συστήματα και είμαι σε φάση επιλογής διπλωματικής. :huh: 

Επειδή έχω μπλεχτεί άσχημα, θα ήθελα να ακούσω μερικές γνώμες σχετικά με την επιλογή θέματος. Αρχικά να πώ ότι έχω πτυχίο στα Μαθηματικά, τα οποία υπεραγαπώ και διαδάσκω εδώ και 10 χρόνια.

Κλείνω στα παράκατω topics:

1. Network Security (Ασφαλεια και Ιδιωτικότητα σε διαφορα δικτυα, Προστασία απο επιθέσεις, κλπ)

2. Limits of Computation Theory (Έρευνα πάνω στα όρια εύρεσης "γρήγορων" αλγορίθμων, Υπολογιστική Πολυπλοκότητα, και άλλα τέτοια θεωριτικά)

3. Πληροφορική στην εκπαίδευση (Έξυπνοι αλγόριθμοι επιλύσεων προβλημάτων, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ)

4. Machine Learning - Επαφή ανθρώπου υπολογιστή, AI/Robotics ,και άλλα.

Θα ήθελα η διπλωματική που θα επιλέξω να μου δώσει "πάτημα" και για διδακτορικό, αργότερα.

Έχει κάποιος εμπειρία σχετικά;;

Δημοσ.

Φίλε μου η διπλωματική στα μεταπτυχιακά συνήθως είναι η βάση για το διδακτορικό.  Αν σκοπεύεις να προχωρίσεις στη συνέχεια σε διδακτορικό πρέπει να διαλέξεις θέμα με βάση το τί διδακτορικό θελεις να κάνεις.  Αν πάλι απλά θέλεις να τελειώσεις το μεταπτυχιακό χωρίς να συνεχίσεις και αφού σου αρέσουν τα Μαθηματικά θα σου πρότεινα την Ασφάλεια, αλλα τον τομέα της Κρυπτογραφίας και όχι των δικτύων.  Είναι ιδανικός τομέας για όσους αγαπούν παράλληλα μαθηματικά και τεχνολογία....  Στα λέω ώς κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ασφάλεια Συστημάτων.

• Like 2
Δημοσ.

...Αν σκοπεύεις να προχωρίσεις στη συνέχεια σε διδακτορικό πρέπει να διαλέξεις θέμα με βάση το τί διδακτορικό θελεις να κάνεις.  Αν πάλι απλά θέλεις να τελειώσεις το μεταπτυχιακό χωρίς να συνεχίσεις και αφού σου αρέσουν τα Μαθηματικά θα σου πρότεινα την Ασφάλεια, αλλα τον τομέα της Κρυπτογραφίας και όχι των δικτύων....

Μα για αυτό με βλέπεις και το σκέφτομαι, γιατί το θέλω για πάτημα για το διδακτορικό.

Η Κρυπτογραφία μου φαίνεται ψιλοκορεσμένη μετά τον RSA (εκτός φυσικά από την κβαντική, που είναι Sci-Fi  :-( )

Δημοσ.

Μα για αυτό με βλέπεις και το σκέφτομαι, γιατί το θέλω για πάτημα για το διδακτορικό.

Η Κρυπτογραφία μου φαίνεται ψιλοκορεσμένη μετά τον RSA (εκτός φυσικά από την κβαντική, που είναι Sci-Fi  :-( )

Στόχος των διδακτορικών είναι η έρευνα. Το γεγονός και μόνο ότι εδώ και χρόνια ο RSA χρησιμοποιείται παντού, αυτό από μόνο του δίνει τροφή για έρευνα.... 

Σου ανέφερα την Κρυπτογραφία επειδή έχεις πτυχίο στα Μαθηματικά και λες ότι σου αρέσουν και να ξέρεις είναι κλάδος για Μαθηματικούς, όχι για πληροφορικάριους.

• Like 1
Δημοσ.

Και το machine learning έχει πολλά μαθηματικά. Τοσο στην κατάνοηση όσο και στην υλόποιηση μαθηματικών

Δημοσ.

Λιγο πιο συγκεκριμενος, κανω το μεταπτυχιακο μου CS, παροτι ειμαι ικανοποιημενος μιας και ειχα αποφασισει να κυνηγησω διδακτορικο στους αλγοριθμους μου κατσε και αυτο σαν ιδεα, εχω κανει συζητησεις με φιλους και συναδελφους, μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον αρκετα. Πηρα το εισαγωγικο μαθημα φετος, προγραμματακια σε MATLAB η PYTHON, εντροπιες κτλπ. Γενικα ομως μου αρεσει η φαση και σκεφτομαι να το ακολουθησω. Ακομα ειναι νωρις, αλλα πιστευω οτι το μελλον ειναι ML μαζι με AI. 

Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστώ όλους! Μαλλον θα επιλέξω network security (Αν δεν βρω κατι σε applied cryptography). Εχω φαει σκάλωμα.

Δημοσ.

Το πιασες ανάποδα. Πρώτα βρίσκεις τον καθηγητή που θα σε σπρώξει στο διδακτορικό για να του κάνεις τις δουλειές και μετά θα σου πει αυτός τι θέμα θα κάνεις.  :-D

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ τελικά λέω να πάω σε ένα drone που θα κάνει δοκιμή καιρού . Δηλαδή θα απογειώνεται κατακόρυφα και θα μετράει άνεμο, υγρασία, θερμοκρασία καθ ύψος και θα βγάζει και φωτογραφίες για οπτική πρόγνωση ίσως και ir για βροχή κλπ.

Θα το συνδέσω και με την πολεμική αεροπορία που για να δούμε τον καιρό το χειμώνα απογειώνεται αεροπλάνο...

Επεξ/σία από karaLRS
Δημοσ.

Ωραιο και έξυπνο θέμα karaLRS!

Εγω θα το παω σε ασφαλεια, για να συνεχισω για διδακτορικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...