Προς το περιεχόμενο

Λειτουργικό για MacBook pro

spyros.d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω ένα MacBook Pro mid 2014. Έσπασα την οθόνη του και τώρα δουλεύει μόνο με εξωτερική. Το θέμα μου είναι επειδή όσο ήταν κλειστή η οθόνη πατουσα διάφορους συνδυασμούς κουμπιών που είχα βρει από το Ίντερνετ για hard reset και αλλά τέτοια γιατί νόμιζα πως δεν ήταν από την οθόνη. Εν τέλη το κόλλησα κάπως και έπρεπε να το κάνω φορματ. Απλά έκανα το ολικό φορματ και τώρα ενώ μου βγάζει στην οθόνη να συνδεθώ σε wifi μόλις συνδέομαι δεν προχωράει. Η ερώτηση μου είναι πως εγώ θα βάλω το λειτουργικό μέσα χωρίς δεύτερο mac? Επειδή ότι έχω βρει στο Ίντερνετ απαιτεί 2ο mac για να περάσω το λειτουργικό σε στικάκι κλπ! Help γκαιζ δεν κατέχω και πολύ το λειτουργικό αυτό!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το wifi καλό είναι να μην έχει wpa2 password. Αν δεν ξέρεις τι είναι ,δες το modem σου.Δοκιμασε να φτιάξεις δίκτυο χωρίς password. Από το internet recovery mode κατεβαίνει το λειτουργικό. Όταν εννοείς έκανες φορματ, δηλαδή erase με disk utility και επανεγκατάσταση ?

ΥΓ. Στην τελική βάλε το λειτουργικό που κατέχεις καλά.....

Στο Internet recovery mode μπαινω, και εκει που μου βγαζει τα δικτυα να συνδεθω, συνδεομαι κανονικα στο δικο μου και απλα η υδρογειος που εχει γυριζει μονιμα και δεν συνεχιζει ποτε. Απ'οσο εψαξα στο ιντερνετ ειναι επειδη εκανα ολικο σβησιμο του δισκου και δεν υπαρχει μεσα η εγκατασταση και πρεπει να το βαλω εξωτερικα με στικακι. Οσο για το λειτουργικο δεν ειναι οτι δεν κατεχω την εκδοση απλα την εγκατασταση κλπ δεν ξερω πως και τι. Μεσα μια χαρα το δουλευω.. Γιατι να μην ειναι οσο απλα ειναι και στα windows..

Στο Internet recovery mode μπαινω, και εκει που μου βγαζει τα δικτυα να συνδεθω, συνδεομαι κανονικα στο δικο μου και απλα η υδρογειος που εχει γυριζει μονιμα και δεν συνεχιζει ποτε. Απ'οσο εψαξα στο ιντερνετ ειναι επειδη εκανα ολικο σβησιμο του δισκου και δεν υπαρχει μεσα η εγκατασταση και πρεπει να το βαλω εξωτερικα με στικακι. Οσο για το λειτουργικο δεν ειναι οτι δεν κατεχω την εκδοση απλα την εγκατασταση κλπ δεν ξερω πως και τι. Μεσα μια χαρα το δουλευω.. Γιατι να μην ειναι οσο απλα ειναι και στα windows..

Βασικά η ερωτηση μου ειναι κυριως που θα βρω να κατεβασω το Macos file σε dmg στο Windows pc μου και μετα θα βγαλω ακρη.

Βασικά η ερωτηση μου ειναι κυριως που θα βρω να κατεβασω το Macos file σε dmg στο Windows pc μου και μετα θα βγαλω ακρη.

Φίλε μου στο internet recovery mode δεν χρειάζεται να έχει ο σκληρός τίποτα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε καινούργιο δίσκο που δεν έχει τίποτα. Αυτό είναι κάτι που πολλά windows μηχανήματα θα ζήλευαν. Μην το μπερδεύεις με το recovery του windows. Απλά έχει κολλήσει, γιατί το wifi σου ή κάτι άλλο δεν το αφήνει να φορτώσει. Δοκίμασε κάποιο ανοιχτό wifi, κάνε και ένα nvram reset, φέρε το router όσο κοντά γίνεται.

Λειτουργικό Mac OS μπορείς να φτιάξεις βρίσκοντας image στο internet αλλά θα χρειαστείς ειδικό προγραμμα. Στην τελική μπορείς να εγκαταστησεις windows ή Linux με το ίδιο τρόπο που εγκαθιστάς στα υπόλοιπα μηχανήματα. Δοκίμασε μια Linux live διανομή ωστε να βεβαιωθείς oτι το hardware δεν έχει άλλο πρόβλημα πέρα από την οθόνη. ( αν και στην οθόνη νομίζω είναι η κεραία του wifi και ίσως για αυτό να κολλάει...)

ΥΓ. Δεν έχεις time machine backup?

Όχι δεν έχω. Εκτός αν γίνεται μόνο του και δεν το ξέρω. Θα ξανά δοκιμάσω σε άλλο wifi αν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι.

Δεν γίνεται μόνο του. Πρέπει να έχεις εξωτερικό σκληρό ειδικά για αυτό. Αυτός εξωτερικός σκληρός μετά γίνεται και boot σκληρός και σε γλιτώνει από τετοιες καταστάσεις.

Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις Mac OS boot USB δεν σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο να το επαναφέρεις.

ΥΓ. Σχετικά με την δημιουργία Mac OS USB, καλό είναι να ψάξεις οδηγίες για hackintosh. Είναι λίγο οξύμωρο άνθρωποι να καταφέρνουν να βάζουν Mac OS σε windows pc και άλλοι να έχουν Mac και να μην καταφέρνουν τίποτα, παρόλο το ψάξιμο που λεν ότι έχουν κάνει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...