Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Το σύστημα για το οποίο θα μιλήσουμε είναι xeon 5650 24 gb ram. Ειμαι επαγγελματίας φωτογράφος και σκέφτηκα να στήσω πάνω σε ένα esxi κάποιο Nas software. Ειμαι ανάμεσα σε δύο

Freenas η xpenology ποιο προτεινεται  και γιατί?

Δημοσ.

Και τα 2 καλα ειναι, το freenas πιο παλιο και λιγο δυσκολοτερο στη παραμετροποιηση, το xpenology πιο δημοφιλες αυτο το καιρο.

πρεπει να τα δοκιμασεις τα ιδιαν για να εχεις αποψη γνωμη μου.

Δημοσ.

Καλησπερα φιλος. Δοκιμασε και το RockStore.

Τι αναγκες εχεις απο αποθηκευση μηπως μπορω να σε κατευθυνω καλυτερα;

Δημοσ.

Θέλω να κάνω raid έτσι ώστε ένα έγγραφο να γράφεται και στους 2 δίσκους αυτόματα αλλά μάλλον με βλέπω για xpenology

Δημοσ.

Θέλω να κάνω raid έτσι ώστε ένα έγγραφο να γράφεται και στους 2 δίσκους αυτόματα αλλά μάλλον με βλέπω για xpenology

Δεδομένου ότι είσαι επαγγελματίας φωτογράφος υποθέτω πως είσαι πολύ απασχολημένος να τραβάς φωτογραφίες ανάμεσα σε άλλα πράγματα,οπότε το να  σου το θέσω απλά για να μην παιδεύεσαι άδικα.Το xpenology-πόσο μάλλον φορτωμένο σε esxi-δεν είναι για σένα.

Εφόσον θέλεις μόνο ένα backup σε raid1 (γιατί αυτό περιγράφεις) βάλε ένα openmediavault το οποίο δεν θέλει πατέντες για να κάνει update,έχει πολλά addons σε σύγκριση με το Rockstor και είναι ασφαλές γιατί είναι βασισμένο σε debian.Δεδομένου ότι έχεις μπόλικη μνήμη μπορείς να βάλεις και freenas αλλά όπως ειπώθηκε παραπάνω θέλει fine tuning.

Δημοσ.

θα ξαναπώ το χιλιοειπωμένο. αλλά που πολλοί αγνοούν και προτείνουν RAID για ασφάλεια των δεδομένων

το RAID ΔΕΝ είναι backup

υπάρχον πολλοί τρόποι και λόγοι για να χάσεις δεδομένα σε  RAID, οπότε χρειάζεσαι ξεωριστό backup και μάλιστα σε διαφορετικό χώρο, αν τα δεδομένα σου είναι σημαντικό να μη χαθούν (πχ δεν αναφέρομαι σε downloaded videos)

επειδή έχω βαρεθεί να τα γράφω, γκούγκλαρε "raid is not backup"

• Like 1
  • Thanks 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

θα ξαναπώ το χιλιοειπωμένο. αλλά που πολλοί αγνοούν και προτείνουν RAID για ασφάλεια των δεδομένων

το RAID ΔΕΝ είναι backup

υπάρχον πολλοί τρόποι και λόγοι για να χάσεις δεδομένα σε  RAID, οπότε χρειάζεσαι ξεωριστό backup και μάλιστα σε διαφορετικό χώρο, αν τα δεδομένα σου είναι σημαντικό να μη χαθούν (πχ δεν αναφέρομαι σε downloaded videos)

επειδή έχω βαρεθεί να τα γράφω, γκούγκλαρε "raid is not backup"

Καλημέρα, όποτε για έναν φωτογράφο που θέλει να κρατάει τα δεδομένα του τι προτείνεις ;

Δημοσ.

Καταρχήν γιατί ESXI ????

Θα στήσεις παραπάνω από 1 λειτουργικά επάνω στον server σου ?

Από τα λεγόμενα σου όχι οπότε δεν έχει νόημα αυτό, εκτός και από την επιπλέον δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις με το έξτρα στήσιμο.

Αν το έχεις ήδη τον server με τους δίσκους του τότε πέρασε ένα s/w που θα  σε καλύψει π.χ. xpenology ή freenas και κάνε την δουλειά σου έτσι.

Αν ακόμα ψάχνεσαι τότε διάβασε το παρακάτω: https://www.qnap.com/static/landing/useng/photography/#info

Δημοσ.

To xpenology ειναι εξαιρετικο, αλλα εχε υποψιν σου οτι επειδη δεν ειναι "επισημο", οι αναβαθμισεις που παιρνει δεν ειναι "αυτοματοποιημενες" και ειδικα κατα την μεταβαση σε "μεγαλη" νεα εκδοση (π.χ. οταν πηγα απο την 4 στην 5) ειχα αγχωθει μην χασω δεδομενα. Απο την αλλη ομως, εχει εξαιρετικες εφαρμογες για κινητο και ειναι πανευκολο στο στησιμο.

Αν εχεις ηδη το hardware και απλα ψαχνεις το software, δες το xpenology (με τους περιορισμους που ανεφερα), το freenas (δωρεαν), openmediavault (δωρεαν), unraid (αυτο χρησιμοποιω εγω, εχει δωρεαν μια εβδομαδα και μετα πληρωνεις εφαπαξ για να αγορασεις την license).

Αν δεν εχεις ηδη το hardware, τοτε δες προς ετοιμες λυσεις synology/qnap, που στηνονται πανευκολα, εχουν συνεχεις ενημερωσεις και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.

virtualization και εγω δεν καταλαβαινω για ποιον λογο το θελεις. Εχεις σκοπο να τρεχεις στο μηχανημα που ειναι το nas, αλλο λειτουργικο για εφαρμογες (π.χ. windows);

Αν θελεις κατι τετοιο, τοτε το unraid προσφερει ευκολο στησιμο VMs. Για δοκιμη ειχα στησει windows10, ubuntu,mint. Δουλεψε μια χαρα, απλα επειδη το δικο μου cpu ειναι πολυ υποδεεστερο και επειδη, αντικειμενικα, δεν το χρειαζομουν να κανει τετοια πραγματα, δεν συνεχισα σε αυτο το μονοπατι.

Δημοσ.

Καταρχήν γιατί ESXI ????

Θα στήσεις παραπάνω από 1 λειτουργικά επάνω στον server σου ?

Από τα λεγόμενα σου όχι οπότε δεν έχει νόημα αυτό, εκτός και από την επιπλέον δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις με το έξτρα στήσιμο.

Αν το έχεις ήδη τον server με τους δίσκους του τότε πέρασε ένα s/w που θα  σε καλύψει π.χ. xpenology ή freenas και κάνε την δουλειά σου έτσι.

Αν ακόμα ψάχνεσαι τότε διάβασε το παρακάτω: https://www.qnap.com/static/landing/useng/photography/#info

Έλεγα να βάλω και windows έτσι ώστε να το δουλεύω και χρήση media center για download και stream ταινιών και browsing

Δημοσ.

Έλεγα να βάλω και windows έτσι ώστε να το δουλεύω και χρήση media center για download και stream ταινιών και browsing

Χρειάζεσαι κάτι που θα το στήσεις μία φορά, θα λειτουργεί για τα επόμενα 5-10 χρόνια απρόσκοπα και θα «κρατάει» την δουλειά σου επάνω του.

Καλό το ESXi αλλά αν με το παραπάνω που έγραψες εννοείς ότι θα κατεβάζεις ταινίες κλπ από ένα windows VM και θα τις αποθηκεύεις στον file server τότε άντε γειά.

Είσαι one way ticket to disaster που λένε.

Δημοσ.

μπορεις να περασεις μια linux διανομη

π.χ debian ή ubuntu.. να στησεις ενα samba server να φτιαξεις τους δισκους σου σε format ωστε να μην χρειαζετσι πολλη διαθεσιμη ram και να το χρησιμοποιεις ταυτοχρονα για οτιδηποτε αλλο χρειαζεσαι...

τωρα αν δεν εισαι τοσο ανετος με τα linux σαν περιβαλλον... φτιαξε ενα vm με windows και κανε απο εκει τα υπολοιπα που χρειαζεσαι

Δημοσ.

Χρειάζεσαι κάτι που θα το στήσεις μία φορά, θα λειτουργεί για τα επόμενα 5-10 χρόνια απρόσκοπα και θα «κρατάει» την δουλειά σου επάνω του.

Καλό το ESXi αλλά αν με το παραπάνω που έγραψες εννοείς ότι θα κατεβάζεις ταινίες κλπ από ένα windows VM και θα τις αποθηκεύεις στον file server τότε άντε γειά.

Είσαι one way ticket to disaster που λένε.

οκ τοτε να το θεσω αλλιως. 

Θελω ενα File server & Media Center (Μονο ταινιες) . οπως ειναι δηλαδη το synology. Για αυτο ρωταω πως μπορω να το κανω,

Δημοσ.

οκ τοτε να το θεσω αλλιως. 

Θελω ενα File server & Media Center (Μονο ταινιες) . οπως ειναι δηλαδη το synology. Για αυτο ρωταω πως μπορω να το κανω,

οι λυσεις που σου εχουμε δωσει σου καλυπτουν αυτες τις αναγκες. Ψαξε τα λειτουργικα αυτα, δοκιμασε τα και αποφασιζεις πιο σου ταιριαζει καλυτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...