Προς το περιεχόμενο

[Laptop]Asus Vivobook i5/8GB/256g/940MX 2GB/FHD/W10 599ε @ΜΜ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα παιδια μολις εκανα και εγω παραγγελια για το συγκεκριμενο απο ΜΜ καθως ειναι ξανα διαθεσιμο....τελικα

1.το εχει παρει καποιος απο εδω εχει να μου πει καποια γνωμη?

2.ειναι γρηγορο σαν μηχανημα?

3.και τελικα η οθονη ειναι ματ στην συγκεκριμενη εκδοση απο οτι καταλαβα διαβαζωντας ξανα και ξανα το topic -αυτο τελικα ειναι καλο?ειναι τοσο κακη η οθονη του?

προσωπικα ειμαι dj και δεν με ενδιαφερει το gaming απλα να κανω την δουλεια μου και να ειναι γρηγορο στο multitasking

ευχαριστω πολυ 

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η οθόνη του είναι matte, ΤN αλλα με καλές γωνίες θέασης και τα χρώματα ωραία. Δεν είναι ούτε glossy, ουτε θαμπή, ουτε έχει χάλια γραμματοσειρά. Γενικά είναι για την κατηγορία του λαπτοπ είναι που αγοράζεις παρα πολυ καλή οθόνη. Συγκριτικά με ενα λαπτοπ 3ετίας που έχω(λενοβο g510) είναι η νύχτα με την μέρα. Με ελάχιστη χρήση ως τώρα είναι πολυ γρήγορο και αθόρυβο. Η κατασκευή του είναι πλαστική, αρκετά μέτρια, στις εικόνες φαίνεται πιο ποιοτική. Συνολικά ειναι ενα entry level λαπτοπ με τούμπανα spec, αξίζει άπειρα αν ενδιαφέρεσαι για vfm αγορά. 

Δημοσ.

Η οθόνη του είναι matte, ΤN αλλα με καλές γωνίες θέασης και τα χρώματα ωραία. Δεν είναι ούτε glossy, ουτε θαμπή, ουτε έχει χάλια γραμματοσειρά. Γενικά είναι για την κατηγορία του λαπτοπ είναι που αγοράζεις παρα πολυ καλή οθόνη. Συγκριτικά με ενα λαπτοπ 3ετίας που έχω(λενοβο g510) είναι η νύχτα με την μέρα. Με ελάχιστη χρήση ως τώρα είναι πολυ γρήγορο και αθόρυβο. Η κατασκευή του είναι πλαστική, αρκετά μέτρια, στις εικόνες φαίνεται πιο ποιοτική. Συνολικά ειναι ενα entry level λαπτοπ με τούμπανα spec, αξίζει άπειρα αν ενδιαφέρεσαι γι

Σε ευχαριστω πολυ kreiz απλα ειδα διαφορα σχολια εδω αφου το ειχα παραγγηλει και ανχωθηκα αρκετα για την οθονη.Επισης ειδα οτι δεν εχει cd rom αλλα δεν με απασχολει για την χρηση που το θελω.Οποτε περιμενω και εγω να μου ερθει με το καλο.

Δημοσ.

εγω απο κοντα που το ειδα το σαββατο στο MM συγγρου, η οθονη ηταν καρα-ματ, γυαλαδα κτλ πουθενα. το επιβεβαιωσε και ο πωλητης.

• Like 1
Δημοσ.

Το περιμένω και εγώ. Τσέκαρα ότι δεν έχει glossy οθόνη οπότε προσωπικά το βρίσκω θετικό. Ξέρω ότι δεν έχει cd rom αλλά στις φωτογραφίες φαίνεται cd rom. Αναρωτιέμαι τι έχει σε αυτό το σημείο . Καπάκι ή είναι όλο πλαστικό ; 

• Like 1
Δημοσ.

Η οθόνη του είναι matte, ΤN αλλα με καλές γωνίες θέασης και τα χρώματα ωραία. Δεν είναι ούτε glossy, ουτε θαμπή, ουτε έχει χάλια γραμματοσειρά. Γενικά είναι για την κατηγορία του λαπτοπ είναι που αγοράζεις παρα πολυ καλή οθόνη. Συγκριτικά με ενα λαπτοπ 3ετίας που έχω(λενοβο g510) είναι η νύχτα με την μέρα. Με ελάχιστη χρήση ως τώρα είναι πολυ γρήγορο και αθόρυβο. Η κατασκευή του είναι πλαστική, αρκετά μέτρια, στις εικόνες φαίνεται πιο ποιοτική. Συνολικά ειναι ενα entry level λαπτοπ με τούμπανα spec, αξίζει άπειρα αν ενδιαφέρεσαι για vfm αγορά.

Έχω και εγώ αυτό το Lenovo G510 το οποίο νομίζω ότι έχει από τις χειρότερες οθόνες ever.

Ειναι τόσο καλή του Asus ή μπροστά στου Lenovo όλες φαίνονται καλές;

Δημοσ.

Έχω και εγώ αυτό το Lenovo G510 το οποίο νομίζω ότι έχει από τις χειρότερες οθόνες ever.

Ειναι τόσο καλή του Asus ή μπροστά στου Lenovo όλες φαίνονται καλές;

Λίγο και απο τα δύο, του λενόβο είναι αρκετά κακή(αν και εχω δει ενα dell που η οθόνη του ήταν πραγματικά για πέταμα στην ιδια τιμή). Η οθόνη του asus ειναι εξαιρετική για εναν μέσο χρήστη που δεν ψαχουλεύει και την παραμικρή λεπτομέρεια. 

Δημοσ.

Υποψιν οτι: η Asus εχει βγαλει, ετερα μοντελα Vivobook με DVDRW και (mini)msata θύρα για ssd (όπου συνήθως
μπαίνει, αρχικως απο μαμα, ένας μικρός = 24GB ssd δίσκος: για να επιταχύνεται η λειτουργία του κύριου δίσκου του)
:shifty:
Αν εχουν αφαιρεθει εντελως αυτες οι δυνατοτητες απ' το συγκεκριμενο μοντελο, ας μας πει καποιος που το πηρε

Παντως πληροφοριακα και μονο, σε εκεινα τα μοντελα Vivobook οπου υφίστανται, μπορουν τελικως ετσι κι εχουν:
1 Χ
SSD msata + 1 X Sata δίσκο + 1 X DVDRW = δυνατότητα που δεν βρισκεται στα περισσότερα άλλα λάπτοπ

B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παρέλαβα πριν από μερικές ώρες.

Οι εντυπώσεις μου επιγραμματικά :

1.       Είναι αρκετά γρήγορο και δεν ζεσταίνετε ιδιαίτερα. Μετά από clean windows installation και πέρασμα τα πάντα πάνω η μέγιστη θερμοκρασία που έδειξε σε CPU & Motherboard ήταν 64 βαθμοί.

2.       Σε περιβάλλον γραφείου που είμαι τώρα είναι αρκετά ήσυχο.

3.       Η οθόνη είναι MAT – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Glossy, ούτε λίγο , ούτε πολύ. Είναι μια κλασσική ΜΑΤ οθόνη.

4.       Η οθόνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ IPS και είναι μια μέτρια οθόνη από κάθε άποψη. Σε εσωτερικό χώρο η φωτεινότητα της είναι ικανοποιητική (αναγκάστηκα να τη χαμηλώσω 1 click). Οι γωνίες θέασης είναι μέτριες αλλά δε νομίζω ότι δημιουργούν κάποιο πρόβλημα όταν δουλεύεις μόνος σου στο laptop.

Τα χρώματα της είναι σχετικά ξεβαμμένα και τους λείπει η «ζωντάνια» ένεκα TN panel. Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει η οθόνη ούτε Glossy εκδόσεις ούτε IPS φυσικά . Δεν είναι κουραστική σαν οθόνη αρκεί να ξέρεις το τι να περιμένεις. Η διαφορά είναι πιο έντονη φυσικά αν δουλεύεις και σε άλλο pc με IPS οθόνη .

5.       Η οθόνη από default στα windows έρχεται με scale 150%. Αν το αλλάξετε στο 100% και δεν κάνετε restart κάποια πράγματα θα είναι θαμπά. Μετά το restart όλα φτιάχνουν.

6.       Είχε τα windows 10 Home 64bit σε Ελληνικά και Αγγλικά (χωρίς extra CD) τα οποία είναι γεμάτα με μπούρδες της ASUS. Τα έβγαλα σε λιγότερο από 1 ώρα και πέρασα τα εταιρικά Windows με clean installation.

7.       Η ποιότητα των πλαστικών είναι μέτρια και σε ορισμένα σημεία προς κακή για τα μέτρα μου.

8.       Το πληκτρολόγιο του είναι μέτριο σε αίσθηση αλλά με καλό βάθος και χωρίς να υποχωρεί στο γράψιμο. Είναι όσο σταθερό πρέπει και τη δουλειά του τη κάνει.

9.       Είναι ένα όμορφο laptop εμφανισιακά που όμως το «χαλάει» η μέτρια ποιότητα κατασκευής του.

Στο ζουμί :

Θεωρώ ότι για τα 600 ευρώ τελική τιμή που ζητάει το MM αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή ευκαιρία και μια πραγματικά ολοκληρωμένη λύση που ο μόνος πραγματικά συμβιβασμός είναι περισσότερο η μέτρια οθόνη και λιγότερο η μέτρια ποιότητα των πλαστικών του. Σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει αρκεί κάποιος να ξέρει το τι να περιμένει.

Έχουν περάσει πάρα πολλά laptop από τα χέρια μου από πολύ φτηνά μέχρι εξωπραγματικά ακριβά. Προφανώς δεν υπάρχει καμία σύγκριση με ένα laptop των 1000 ή 2000 ή 3000 ευρώ αλλά όλο το πακέτο για τα 600 που ζητάει είναι κατά τη γνώμη μου value for money (αυτό θα αποδειχθεί σε μερικά χρόνια όμως). 

Επεξ/σία από ZauZ
  • Like 6
Δημοσ.

καλησπέρα και από εμένα ενδιαφερόμουνα και εγώ για το συγκεκριμενο λαπτοπ και το topic με ειχε ψήσει πολυ, πηγαινοντας ομως στα ΜΜ και βλεποντας το απο κοντα η ποιοτητα κατασκευης του καθως και το απεριγραπτο μελιτζανι χρωμα του με χαλασανε πολυ. 

Τωρα κοιτάζω πιο εντονα το HP 15-AU103NV Core i7-7500U / 8GB / 128 SSD + 1TB / GeForce 940M 4GB - (X9W87EA) πάλι απο ΜΜ (δοσεις :/), αξιζει πιστευετε τα 850 η μπορω να παρω κατι καλυτερο με αυτα τα λεφτα.

ευχαριστω

Δημοσ.

καλησπέρα και από εμένα ενδιαφερόμουνα και εγώ για το συγκεκριμενο λαπτοπ και το topic με ειχε ψήσει πολυ, πηγαινοντας ομως στα ΜΜ και βλεποντας το απο κοντα η ποιοτητα κατασκευης του καθως και το απεριγραπτο μελιτζανι χρωμα του με χαλασανε πολυ. 

Τωρα κοιτάζω πιο εντονα το HP 15-AU103NV Core i7-7500U / 8GB / 128 SSD + 1TB / GeForce 940M 4GB - (X9W87EA) πάλι απο ΜΜ (δοσεις :/), αξιζει πιστευετε τα 850 η μπορω να παρω κατι καλυτερο με αυτα τα λεφτα.

ευχαριστω

Δεν αξίζει για κανένα απολύτως λόγο τόσα χρήματα!

http://www.electroholic.gr/gr/computer/ypologistes/laptop/comlen00523/laptop-lenovo-ideapad-700-15-80ru00h0pb-15-6fhdi7-6700hq4gb1tb950m-2gbwin-10black

https://www.mgmanager.gr/notebooks/61016-lenovo-ideapad-y700-15isk-i7-6700hq156-fhd8gb1tbnvidia-geforce-gtx-960-4gbfreedos-black-.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...