Προς το περιεχόμενο

[Laptop]Asus Vivobook i5/8GB/256g/940MX 2GB/FHD/W10 599ε @ΜΜ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν άνθρωποι και επιχειρήσεις που καθόλου δεν ενδιαφέρονται για το ''top'' μοντέλο, αλλά κάτι που να δουλεύει 'out of the box', χωρίς υποστήριξη, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Χωρίς να αποτελεί επένδυση ζωής για αυτούς και χωρίς να πρέπει κάποιος να κάνει customization 2+ ωρών, αλλάζοντας σκληρούς, λειτουργικά συστήματα, μνήμες, κλπ. Επίσης άλλον τον ενδιαφέρει η φορητότητα, η δύναμη, η συνδεσιμότητα, ports, και δεν ξέρω τι άλλο, ο κάθε ένας αγοραστής έχει διαφορετικά κριτήρια, και για να διατηρήσει το κόστος μικρό, κάτι άλλο να θυσιάζει. 

Πολλά που διαβάζω θυμίζουν το ανέκδοτο "αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, μπορεί να ήταν και πατίνι" (και μάλιστα ηλεκτρικό).

Ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και μάθετε να συγκρίνετε προσφορές.

• Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ευτυχως που υπαρχουν ακομα μαγαζια που εχουν ποικιλια απο λαπτοπς και μπορουμε να τα δουμε απο κοντα.

ετσι φαινεται αν μια οθονη ταιριαζει στις προτιμησεις μας ή οχι. (μεχρι να ερθουν οι ΟΛΕΝΤ οθονες και στα λαπτοπς και ησυχασουμε)

απο μακρυα, πολλα λεγονται. 

Δημοσ.

...

Ανοίξτε λίγο τα μάτια σας και μάθετε να συγκρίνετε προσφορές.

Οπως π.χ. Celeron ή AMD E1 με Full HD οθόνη και / ή SSD που βλέπεις κατά καιρούς...

Δημοσ.

Προσωπικά το τσίμπησα και εγώ από media markt γιατί θεωρώ ότι η προσφορά είναι αρκετά καλή σε αυτά τα λεφτά για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς.

Αντίστοιχο μηχάνημα με ταβάνι τα 600 ευρώ έβρισκα μόνο το HP 250 G5 το οποίο κατά γενική ομολογία έχει βγει αρκετά καλό αλλά το συγκεκριμένο Asus κατά τη γνώμη μου υπερτερεί στα παρακάτω :

1. Επεκτασιμότητα μιας και έχει USB 3.1 (USB-C)

2. Νεότερη CPU

3. Ανεξάρτητη VGA

Μεγάλο αρνητικό είναι η Glossy οθόνη αλλά πιστεύω θα μπορέσω να ζήσω και χωρίς τη MAT μιας και δεν πρόκειται για το κύριο μηχάνημα δουλειάς μου και στη τελική το 99% σε εσωτερικό χώρο είμαι.

Σε 3-4-5 χρόνια θα σας πω αν άξιζε τα χρήματα του ή όχι :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όπως μου είπε ενας οφθαλμίατρος όσο μεγαλώνουμε το μάτι χάνει την απόδοση των χρωμάτων και τα βλέπουμε πιο άτονα - λιγότερο ζωηρά.. 

Είναι φυσιολογικό για όλους τους ανθρώπους.

Πιο συγκεκριμένα η συζήτηση έγινε γιατί έψαχνε για λάπτοπ και του πρότεινα matte οθόνη ώς πιο ξεκούραστη. 

Τότε μου εξήγησε γιατι η glossy ειναι καλύτερη στην περίπτωση του και πιο ξεκούραστη όπως μου είπε.

Η glossy οθόνη βοηθάει στο να βλέπουμε τα χρώματα πιο έντονα και ζωηρά έναντι της Matte ..

Για κάποιον που αναγκαστικά δουλεύει σε πολύ φωτεινό χώρο ή εξωτερικούς χώρους και δεν έχει επιλογή να κλείσει κουρτίνα τότε μονόδρομος η matte.

Ενα επιχείρημα υπέρ των glossy οθονών είναι οτι σε χαμηλές αναλύσεις ή σε χαμηλής ποιότητας panels (ακόμη και ips) είναι μονόδρομος (πιο ζωηρά χρώματα) γιατι αντίστοιχα στα ίδια panels με matte η απόδοση είναι κάκιστη με άτονα χρώματα .

Επαγγελματίες φωτογράφοι δουλεύουν σε glossy βλέπε imac κοκ... βέβαια είναι άλλης κατηγορίας οθόνες.

Επεξ/σία από Prof_Chaos
  • Like 3
Δημοσ.

μεγαλη προσοχη. επειδη ετυχε να γυρισω πισω με rma ενα λαπτοπ, με ενημερωσαν οτι επειδη ειναι κλειστου τυπου

(δηλαδη δεν εχει ξεχωριστο πορτακι για να αλλαζεις δισκο και μνημη)

και επειδη εγω του ειχα βαλει ssd kai ram τοτε η εγγυηση χανεται απο την αντιπροσωπια!

και το εγραφαν εδω καποιοι και δεν τους πιστευα!

οποτε να ψαχνετε πρωτα αν εχει ξεχωριστο πορτακι για να κανετε αλλαγες.

Δημοσ.

Ματ οθόνη με αναλυση 1920χ1080.... τα βλεπω ολα θολά κ τα βιντεακια σε πολυ κακή κατάσταση... εντός σπιτιού.

Αλήθεια... τι μπορώ να κανω; SOSara :(

Δημοσ.

Να ζητήσω απο αυτούς που το έχουν πάρει αν μπορούν να ανεβάσουν φωτο με την οθονη κλειστή που να δειχνει

πόσο glossy ειναι γιατί θα μπλοκάρουμε στο τέλος. Πήγα χθες σε φίλο που το πήρε και 

η οθόνη ειναι ματ.... :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

τσεκάρω κωδικούς  στο κουτί, οι ίδιοι, τσεκάρω χαρακτηριστικά τα ίδια με αυτά που είναι στο site

(τα τσέκαρα όλα εκτος της CPU που ειδα οτι ειναι Ι5 αλλά δε τσεκαρα ποιος ακριβώς είναι )

τσεκάρω ανάλυση οθονης full hd, τσεκάρω θυρες κλπ όλα οπως περιγράφονται αλλα ρε παιδια η οθόνη

ειναι ματ!!!!! 

Δε μου ήρθε εκεινη την  ώρα να βγάλω μια φωτο, ζήτησα απο το φίλο να μου στειλει αλλά ειναι εξω αυτή τη στιγμή

Μη μου πείτε ότι δεν καταλαβαίνω τη διαφορά ξερω απο glossy και ματ και σας λεω πως στο συγκεκριμένο κομμάτι

η οθονη είναι ξεκάθαρα ματ...

A να πω οτι η οθόνη στο Laptop του φίλου δεν ειναι IPS και από ότι ειδα η σχετική  περιγραφή έχει εξαφανιστεί και απο το site της MediaM

Δημοσ.

Να ζητήσω απο αυτούς που το έχουν πάρει αν μπορούν να ανεβάσουν φωτο με την οθονη κλειστή που να δειχνει

πόσο glossy ειναι γιατί θα μπλοκάρουμε στο τέλος. Πήγα χθες σε φίλο που το πήρε και 

η οθόνη ειναι ματ.... :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

τσεκάρω κωδικούς  στο κουτί, οι ίδιοι, τσεκάρω χαρακτηριστικά τα ίδια με αυτά που είναι στο site

(τα τσέκαρα όλα εκτος της CPU που ειδα οτι ειναι Ι5 αλλά δε τσεκαρα ποιος ακριβώς είναι )

τσεκάρω ανάλυση οθονης full hd, τσεκάρω θυρες κλπ όλα οπως περιγράφονται αλλα ρε παιδια η οθόνη

ειναι ματ!!!!! 

Δε μου ήρθε εκεινη την  ώρα να βγάλω μια φωτο, ζήτησα απο το φίλο να μου στειλει αλλά ειναι εξω αυτή τη στιγμή

Μη μου πείτε ότι δεν καταλαβαίνω τη διαφορά ξερω απο glossy και ματ και σας λεω πως στο συγκεκριμένο κομμάτι

η οθονη είναι ξεκάθαρα ματ...

Στην επίσημη σελίδα του μοντέλου η version Full HD είναι matte:

post-66821-0-22099800-1494405619_thumb.png

Δημοσ.

και γιατι εχουν όλοι μαζί (και συμφορουμίτης που το πήρε ) φαγωθεί για το πόσο glossy ειναι;;;

Δημοσ.

Αρχίσαμε πάλι το lotto...
Παιδιά στο δείγμα που ήταν ανοιχτό στο MM Συγγρού η οθόνη ήταν η κλασική Super Glossy που ξυρίζεσαι άνετα μπροστά της και TN που κάνεις λίγο στο πλάι το κεφάλι σου και τα βλέπεις όλα μια μαύρη σούπα.

Επειδή έχει περάσει από τα χέρια μου τέτοιο laptop αγορασμένο επίσης σε καλή τιμή και με καλά specs και με έχει κουράσει πάρα πολύ, θέλω να το αποφύγω και θα προτιμήσω κάτι με matte ips.

Δημοσ.

Πληροφοριακά η TN που εχει πάνω το λαπτοπ του φίλου εχει πολυ καλές γωνίες θέασης στο οριζοντιο

και αρκετά καλές στήν κάθετο, μάλιστα ήταν τόσο καλές που 'σχεδόν'  αναρωτιόμουν μηπως  ειναι τελικά IPS

Βεβαια όποια αμφιβολία υπήρχε εφυγε απο τη στιγμή που εξαφανιστηκε η αναφορά σε ips panel  στο site ths MM

Δημοσ.

Από αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι μερικοί : βρήκαν την οθόνη Ματ για τα γούστα τους , άλλοι πάλι την είδαν Super Glossy ενώ ένα μερίδιο από άλλους λέει ότι είναι  σκέτο  Glossy!!!!

Ωστόσο ενδιαφέρον έχει που κάποιοι λένε ότι είναι IPS ενώ μερικοί λένε ότι είναι ΤΝ ....  :-D :-D  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Εγω που την ειδα απο κοντα μου φανηκε πολυ "θολη" και ενας υπαλληλος μου ειπε οτι ειναι ματ. Δε μαρεσε καθολου προσωπικα

Δημοσ.

Από αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι μερικοί : βρήκαν την οθόνη Ματ για τα γούστα τους , άλλοι πάλι την είδαν Super Glossy ενώ ένα μερίδιο από άλλους λέει ότι είναι  σκέτο  Glossy!!!!

Ωστόσο ενδιαφέρον έχει που κάποιοι λένε ότι είναι IPS ενώ μερικοί λένε ότι είναι ΤΝ ....  :-D :-D  :-D

Στην επίσημη σελίδα του μοντέλου η version με οθόνη  Full HD είναι matte και όλες οι versions TN, τώρα πώς την βλέπει ο καθένας είναι άλλη ιστορία...

15.6" (16:9) LED backlit HD (1366x768) 60Hz Glare Panel with 45% NTSC

15.6" (16:9) LED backlit HD (1366x768) 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC

15.6" (16:9) LED backlit FHD (1920x1080) 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC

Ότι δεν αναφέρεται σαφώς σαν  IPS είναι ΤΝ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...