Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες,

προσφατα επικοινωνησα με το ιεκ κορελκο για ενα σεμιναριο που κανουν

μεσω μιας πλατφορμας , οπου δινοντας μου κωδικους και καποια υλη, θα γινεται το μαθημα.

Το περιεχομενο ειναι προγραμματισμος σε android.

Συμφωνα με τα λεγομενα τους, θα μπορω να προγραμματισω σε καλο επιπεδο μετα το τελος

του σεμιναριου.
Επιπλεον δινουν 3 πιστοποιησεις στο τελος, που δε με νοιαζουν τοσο βεβεαια,οσο η γνωση.

Τα χρηματα ειναι ,αναλογως ποσες δοσεις θα κανεις,απο 1200-1700 και η διαρκεια 9-10 μηνες.

Οσον αφορα εμενα, εχω καποιες γνωσεις προγραμματισμου,το επιπεδο των οποιων δεν ξερω πως

να περιγραψω, τα βασικα τουλαχιστον.

Εχω ασχοληθει με visual basic ,php,java της οποιας οποια κενα υπαρχουν θα καλυφθουν στα σεμιναρια λογω της χρησιμοτητας της στο android.

Εχω τελειωσει ενα δημοσιο ιεκ παλιοτερα,με θεμα την πληροφορικη, χωρις να θεωρω οτι εμαθα πολλα

πραγματα βεβαια. 

Τι γνωμη εχετε εσεις; Αξιζει πιστευετε;

Δημοσ.

Υπερβολικά ακριβοί, όσο καλά e-σεμινάρια κι αν κάνουν... Θα σου δώσουν πτυχίο στο τέλος? Μπορεί αυτό να αξίζει τα λεφτά αν θες να δουλέψεις στην Ελλάδα( όπου για κάποιο περίεργο λόγο νοιάζονται ακόμα αν έχεις πτυχίο σε κάτι ).

• Like 2
Δημοσ.

Και η δική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει. Αν έχεις διάθεση, μπορείς να βρεις πολύ υλικό στο διαδίκτυο για να μάθεις.

Δημοσ.

Με αυτά τα χρήματα κάνεις ένα nanodegree στο Udacity μαθαίνοντας από τους μηχανικούς της Google και παίρνοντας ένα certificate με την υποστήριξη της Google. Δε νομίζω πως τίθεται θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου τα ΙΕΚ έχουν κατεύθυνση κατά 80% πρακτική. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπεις στη διαδικασία να ασχοληθείς με περιττή θεωρία αλλά θα ασχοληθείς κατευθείαν με το νόημα του αντικειμένου που θέλεις να εξειδικευτείς.

Σε τέτοιου είδους αντικείμενα όπως είναι ο προγραμματισμός, υπάρχουν προγράμματα εξ' αποστάσεως αλλά ξεκάθαρα η σωστή δουλειά γίνεται όταν είσαι στην αίθουσα και εκπαιδεύεσαι από κοντά.

Κάνε έρευνα αγοράς, δες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και μετά κατέληξε σε σχολή, ώστε να κάνεις σωστή επιλογή.

Δημοσ.

Εγω πιστεύω οτι αξίζει εαν: 

1) Τα αγγλικά σου δεν είναι πολύ καλα. 

2) Ξέρεις ελάχιστα απο προγραμματισμό και όσες φορές ασχολήθηκες με το "λιγο παραπάνω" το σταμάτησες γιατι δεν καταλάβαινες τι γινόταν. 

3) Σου παρέχει το Κορέλκο κάποιον δάσκαλο ή καθηγητή ωστε να μπορείς να επικοινωνείς μαζί του. 

Γενικά ο προγραμματισμός χρειάζεται 2 τρομερά βασικά πράγματα:

• Σωστή καθοδήγηση (να σου δείξει κάποιος που να κινηθείς, να σου εξηγήσει κάποιος βασικές έννοιες ( τι είναι function? Γιατι την χρησιμοποιύμε? Γιατί γράφεις ετσι ενα πολύπλοκο array? κτλ)
  • Και πολύ μα πολύ προσωπική ενασχόληση.
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις,δεν γραφτηκα τελικα στο σεμιναριο.

Το ξερω οτι υπαρχει πολυ υλικο στο διαδικτυο, αλλα το σκεφτομουν για σεμιναριο λογω της επαφης

που θα ειχα με καποιον καθηγητη.

Καλα τα βιντεακια ,αλλα οταν ανεβαινει το επιπεδο και τα πραγματα γινονται πιο περιπλοκα,

θα προτιμουσα να ειχα μια βοηθεια ωστε να μην τα μαθαινω παπαγαλια για να παω παρακατω.

Θα το κοιταξω αυτο στο Udacity..

Να στε καλα.

• Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις,δεν γραφτηκα τελικα στο σεμιναριο.

Το ξερω οτι υπαρχει πολυ υλικο στο διαδικτυο, αλλα το σκεφτομουν για σεμιναριο λογω της επαφης

που θα ειχα με καποιον καθηγητη.

Καλα τα βιντεακια ,αλλα οταν ανεβαινει το επιπεδο και τα πραγματα γινονται πιο περιπλοκα,

θα προτιμουσα να ειχα μια βοηθεια ωστε να μην τα μαθαινω παπαγαλια για να παω παρακατω.

Θα το κοιταξω αυτο στο Udacity..

Να στε καλα.

Γι' αυτό η δική σου ενασχόληση θα πρέπει να είναι ποιοτική. Δηλαδή όταν βρίσκεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις, να ψάχνεις και σε άλλες πηγές γι' αυτό, να πειραματίζεσαι, και στην τελική αν δε μπορείς με τίποτα να καταλάβεις κάτι, να ρωτάς άλλους σε κατάλληλα forums. Όσο περισσότερο ασχολείσαι μόνος σου τόσο πιο εύκολα θα μαθαίνεις στη συνέχεια καινούρια και πιο δύσκολα πράγματα.

Δημοσ.

οχι οτι ειναι και απολυτο αυτο, αλλα τα cv των καθηγητων στα ΙΕΚ δεν ειναι τπτ ιδαιτερο συνηθως. Δεν υπαρχει καν προυποθεση για phd. Τωρα ειδικα για το σεμιναριο που λες, τους διδασκοντες, αν εχουν παρουσια στο play store κλπ δεν γνωριζω, αλλα γενικα θα βρεις αυθονο υλικο σε free/paid online με καλυτερες προοπτικες απο κορελκο.

Δημοσ.

Θα ελεγα οχι. Πρώτον, πολλα τα λεφτα. Και δεύτερον, καλύτερα να τα εδινες σε αλλο, να μάθαινες online δωρεάν (π.χ CodeAcademy) ή και με πληρωμή (π.χ Treehouse) ή καποιο αλλο που μπορει να σου δωσει κ καποιο χαρτι 'πιστοποιησης' (π.χ alison.com / edx.org ). Ασε που θα πηγαιναν και αρκετααα λιγοτερα τα λεφτα, γιατι ξερουν στο εξωτερικο πως να χειριζονται κατι τετοια. Γνωμη μου βεβαια.
Αν πιστευεις οτι αξιζει και θα ηταν οτι πρεπει για σενα να πας στο συγκεκριμενο, τότε οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Το machine learning αποτελεί κλάδο των μαθηματικών οπότε πριν αποφασίσεις να ασχοληθείς πρέπει να έχεις το απαιτούμενο background και ταλέντο.  Θα χρειαστείς διακριτά μαθηματικά, γραμμική άλγεβρα , απειροστικό λογισμό πολλών μεταβλητών, πιθανότητες, στατιστική και Bayesian probability.  

Επίσης για να μπορέσεις να ασχοληθείς επαγγελματικά (μιλάω από την εμπειρία μου στην Αμερικάνη αγορά εργασίας) θα πρέπει να είσαι στο επίπεδο του senior developer καθώς θα χρειαστείς γλώσσες όπως python, matlab, R, octave κλπ.

Αν έχεις τα παραπάνω skills θα είχα να σου πώς ότι το κόστος που αναφέρεις είναι υπέρογκο και μπορείς να βρεις ένα καλό online course όπως αναφέρει ο Gi0 στην απάντηση του καθώς και να αγοράσεις μερικά σχετικά βιβλία τα οποία θα σε βοηθήσουν να μάθεις με πολύ μικρότερο κόστος και ίσως και καλύτερα.

Βιβλία που προτείνω για το επίπεδο το αρχαρίου:

https://www.amazon.com/Deep-Learning-Adaptive-Computation-Machine/dp/0262035618/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1494602326&sr=8-1&keywords=Deep+Learning

https://www.amazon.com/Machine-Learning-Science-Algorithms-Sense/dp/1107422221/ref=sr_1_15?s=books&ie=UTF8&qid=1494602385&sr=1-15&keywords=Machine+Learning

https://www.amazon.com/Learning-Data-Yaser-S-Abu-Mostafa/dp/1600490069/ref=pd_sim_14_3?_encoding=UTF8&pd_rd_i=1600490069&pd_rd_r=T3CYJKHFXMXZD5FRDX3F&pd_rd_w=ASpps&pd_rd_wg=LnG23&psc=1&refRID=T3CYJKHFXMXZD5FRDX3F

https://www.amazon.com/Neural-Network-Design-Martin-Hagan/dp/0971732116/ref=sr_1_6?s=books&ie=UTF8&qid=1494602423&sr=1-6&keywords=neural+networks

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...