vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Σουβλακι ειναι γενικη έννοια.. Αν πας σε ενα σουβλατζιδικο και πεις θελω ενα σουβλακι θα σε ρωτησει με γυρο ή καλαμακι και αμα πεις με καλαμακι θα σου πει με πιτα ή σκετο. Τα μαστορια μεταξυ τους δεν λενε ποτέ την λεξη σουβλακι.. Ρέ συ τι λες; στην Αθήνα ισχύει μόνο αυτή η χαζομάρα... Ξυλακι, πίτα, σκέτο κλπ.. Αν θες γύρο λες... Πίτα γύρο η ψωμάκι γύρο. Αν θες σουβλάκι λες... Πιτα σουβλάκι η ψωμί σουβλάκι Αν θες μπιφτέκι λες... Πίτα μπιφτέκι η ψωμί μπιφτέκι Αν θες τεμάχια λες.. Βάλε 10 τεμάχια σουβλάκια. Αν θες γύρο λες... Βάλε 1 μερίδα γύρο. Δηλσδη τι θα πω; βάλε 1 μερίδα καλαμακια; Καφέ πίνουμε με καλαμάκι λέμε. 2
gia_nnis Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Στην καθομιλουμενη ο κοσμος δεν λεει παμε να φαμε ενα πιτογυρο ή τυλιχτα αλλα λενε σουβλακι.. Εδω στην Αθηνα ετσι το λενε! Στην Αθηνα το σουβλακι το λενε καλαμακι χοιρινο και το τυλιχτο πιτα γυρο
vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Στην καθομιλουμενη ο κοσμος δεν λεει παμε να φαμε ενα πιτογυρο ή τυλιχτα αλλα λενε σουβλακι.. Εδω στην Αθηνα ετσι το λενε! Στην Αθηνα το σουβλακι το λενε καλαμακι χοιρινο και το τυλιχτο πιτα γυρο Νταξει δεν θα βγει άκρη... Αφού τρώτε καλαμάκι κ πίνετε καφέ μ το ίδιο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Νταξει δεν θα βγει άκρη... Αφού τρώτε καλαμάκι κ πίνετε καφέ μ το ίδιο Κασέρια, αλοιφές, σε/με και πολλά άλλα. 3
gia_nnis Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Στην βορεια Ελλαδα λενε την τυροπιτα μπουγατσα με τυρι! και την γλυκια μπουγατσα με κρεμα! Στην Αθηνα λενε τυροπιτα και την γλυκια σκετο μπουγατσα!
vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Κασέρια, αλοιφές, σε/με και πολλά άλλα. Μικρό το κακό σε σχέση με σουβλακι, καλαμάκι και καφέ Στην βορεια Ελλαδα λενε την τυροπιτα μπουγατσα με τυρι! και την γλυκια μπουγατσα με κρεμα! Στην Αθηνα λενε τυροπιτα και την γλυκια σκετο μπουγατσα! Ότι φτιάχνουμε οι βόρειοι το γουστάρετε μέχρι αηδίας.. Ειδικά για μπουγάτσα άστο.. Σας πιάνει τρέλα
*nenya* Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μην ανοίξει θρεντ για σουβλάκια, πάντα η ίδια συζήτηση Ρε σεις δεν θα βγάλουμε άκρη, δεν χρησιμοποιούνται όλες οι λέξεις με το ίδιο νόημα σε κάθε μέρος της Ελλάδας! 3
JimasGR Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Στην βορεια Ελλαδα λενε την τυροπιτα μπουγατσα με τυρι! και την γλυκια μπουγατσα με κρεμα! Στην Αθηνα λενε τυροπιτα και την γλυκια σκετο μπουγατσα! Αλλο προϊον θα σε δωσουν αν ζητησεις μπουγατσα με τυρι και αλλο αν ζητησεις τυροπιτα. Αλλο η τυροπιτα λοιπον και αλλο η μπουγατσα. Επισης εχουμε και μπουγατσες με κιμα, με νουτελα και χιλιες δυο ακομα...
saxos55 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Νταξει δεν θα βγει άκρη... Αφού τρώτε καλαμάκι κ πίνετε καφέ μ το ίδιο Όταν δηλαδή σου λέει η γυναίκα σου πχ «μου φέρνεις τα σκουλαρίκια από την τουαλέτα μου» πας και ψάχνεις μέσα στη χέστρα; Αν σε στείλει να ταχυδρομήσεις ένα γράμμα θα περιμένεις να σου δώσει το Κ ή το Ρ; Ή μήπως σου λέει: «Μου ταχυδρομείς αυτή την επιστολή σε παρακαλώ;» Αυτή η πλάνη με το καλαμάκι και τους Αθηναίους μήπως κούρασε; (see what I did there? πλάνη --> εργαλείο ξυλουργού, αλλά σημαίνει και κάτι άλλο) 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μικρό το κακό σε σχέση με σουβλακι, καλαμάκι και καφέ Το κασέρι εύκολα το ισοφαρίζει. Το ασυναγώνιστο όμως είναι το "συμπρωτεύουσα", lol 3
FireKiller Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Ποτέ δεν κατάλαβα το κόμπλεξ των Σαλονικιών. Είχα φίλους και ανέβηκα για μια μιση μέρα και σε αρκετά μαγαζιά μου σπάσανε τα νεύρα.ΔΕΘ 2014 περίπτερο heineken (νομίζω) με σουβλάκια και επειδή μου ξέφυγε το καλαμάκι (και το ξερα ο άτιμος) κατά την παραγγελία, μου έκανε κύριγμα επί 5 λεπτά. Σε μαγαζί μόλις μάθανε ότι είμαι από Αθήνα αρχίσανε τα "και δεν είναι καλύτερη η Θεσσαλονίκη από την Αθήνα?" και 1002. Τι να πεις... :| 3
bluesattack Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Σουβλακι εχουμε πει οτι ειναι το σωστο.Πιτα με σουβλακι. Σε λιγο θα αρχισετε να λετε την σχαρα καλαμωτη 1
notist Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 μετά τα γνωστά μπουγάτσα με κιμά και καλαμάκι για φραπέ,θα περάσουμε στα αθλητικά Πάοκ-Άρης-Ηρακλής/Οσφπ-Παο-Αεκ και στα πολιτικά με υπουργεία κέντρα εξουσίας κτλ.Κλειδώνει προσεχώς..Ο ts ακόμα θα ψάχνει που να πάει τον ξένο συνάδελφο για πως να το πω τώρα? χαχαχα 2
vairass Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Ποτέ δεν κατάλαβα το κόμπλεξ των Σαλονικιών. Είχα φίλους και ανέβηκα για μια μιση μέρα και σε αρκετά μαγαζιά μου σπάσανε τα νεύρα. ΔΕΘ 2014 περίπτερο heineken (νομίζω) με σουβλάκια και επειδή μου ξέφυγε το καλαμάκι (και το ξερα ο άτιμος) κατά την παραγγελία, μου έκανε κύριγμα επί 5 λεπτά. Σε μαγαζί μόλις μάθανε ότι είμαι από Αθήνα αρχίσανε τα "και δεν είναι καλύτερη η Θεσσαλονίκη από την Αθήνα?" και 1002. Τι να πεις... :| Κόμπλεξ ε; πονηροι μια ζωή οι νότιοι.. Θεσσαλονίκη : την άφησε το κράτος χωρίς μετρό, δεν βγήκε κανένας νότιος να μιλήσει Γιατί μια πόλη 2 εκατομμυρίων δεν έχει μετρό!!! Θεσσαλονίκη : έχει μόνο δύο δρόμους από ανατολικά προς δυτικά κλπ, βγήκε κάποιος νότιος να πει κάτι ; όχι βέβαια... Θεσσαλονίκη : κλέβει ο νότος εδώ και 60 χρόνια πρωτάθλημα είτε με πέναλτι είτε με οφσάιντ... Βγήκε κανένας νότιος να πει κάτι; όχι βέβαια... Αν εμείς σας κάναμε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τι θα λέγατε;;;;; Γιαυτό άρχισε να σε πρήζει ο τύπος εκεί..
Προτεινόμενες αναρτήσεις