Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα περιγράψω όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά το θέμα μου και ελπίζω να βρω λύση.

Όταν έφτιαξα το σπίτι δεν προέβλεψα να βάλω utp στα δωμάτια του σπιτιού. Έχουν απλό cat 4 ή κάτι τέτοιο,πάντως μόνο τηλεφωνικό.

Θέλω να το αντικαταστήσω με utp cat 5e? και να έχω τηλέφωνο και ίντερνετ-ενσύρματο- στα δωμάτια.

Γίνεται?Τι καλώδιο πρέπει να βάλω?Από τους 8 κλώνους του 5e μπορώ να χρησιμοποιήσω τα 6 για ίντερνετ και τα 2 για τηλέφωνο?Πρέπει να βάλω κάποιο άλλου είδους καλώδιο?

Σκέφτομαι να κάνω πρώτα το κοντινό δωμάτιο - 7-8 με 1 γωνία - και στη συνέχεια τα άλλα δύο δωμάτια ξεκινώντας φαντάζομαι από το 1ο?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Δεν θέλω να καταφύγω προς το παρόν σε λύσεις plc, extender κτλ. Θέλω να το πάω ενσύρματα.

Δημοσ.

Το παιδί πόσο είναι;

ίσως βάλεις extender και το έχεις κάποιες ώρες ανοιχτό όταν θέλει το παιδί να κάνει κάτι στο internet και μετά να κλείνει.

Δημοσ.

Ίντερνετ και παιδικό δωμάτιο πάνε μαζί?

Από ποια άποψη δεν πάνε?Δεν κατάλαβα την ερώτηση.

Το έγραψα, ενσύρματα θέλω να το κάνω. 

Επίσης κάποια στιγμή θα το χρειαστούν για το σχολείο τους.

Το παιδί πόσο είναι;

ίσως βάλεις extender και το έχεις κάποιες ώρες ανοιχτό όταν θέλει το παιδί να κάνει κάτι στο internet και μετά να κλείνει.

Μικρή είναι ακόμη,στα 9.Απλά θέλω να φτιάξω την υποδομή,να είναι έτοιμο.

Κάπου διάβασα ότι τα 1,2,3,6 είναι για ίντερνετ και άλλα 2 για τηλέφωνο.

Δημοσ.

δεν ξέρω αν ίντερνετ και παιδικό δωμάτιο πάνε μαζί αλλά σίγουρα πάνε μαζί ίντερνετ και γονικός έλεγχος 

Δημοσ.

ο ελεγχος ειναι το ποιο ευκολο πραγμα

δηλαδη αν θελει το πιτσιρικι να κανει ζαβολια δεν μπορει να τη κανει αλλου ?? το ιντερνετ στο δωματιο θα φταιξει

Σπυρο

συνηθως 1236 και τα αλλα τηλεφωνο αλλα δεν ειναι κανονας  μερικα καλωδια εχουν μεσα τωρα 2 ξεχωριστα δεματα τα καλωδια για

ιντερνετ και τηλεφωνια

Δημοσ.

Μπορείς να περάσεις Internet και τηλεφωνία από το ίδιο UTP καλώδιο. Αλλά θα πρέπει στα 2 άκρα του να σπάσεις τα ζεύγη, ανάλογα τι θα περάσεις. Υπόψη ότι δεν θα έχεις Gigabit δίκτυο, παρά μόνον Fast Ethernet (100Mbps).

Στα 1, 2, 3 και 6 θα παίξει το LAN και από τα άλλα 1 ή 2 ζεύγη περνάς την τηλεφωνία.

Αν θέλεις αργότερα να επεκτείνεις το δίκτυο σε άλλον χώρο, αναγκαστικά θα το κάνεις με switch από τον παιδικό.

Δημοσ.

Τέλεια. Αυτό θα κάνω.

1ο δωμάτιο με switch για να πάει στο δεύτερο και εκεί επίσης switch για να πάω στο 3ο.

Καλά το κατάλαβα;

Δημοσ.

Τι σχέση έχει η υπάρχουσα εγκατάσταση; Στο 1ο μήνυμα αναφέρεις ότι θα περάσεις καινούργιο καλώδιο στο 1ο δωμάτιο και από εκεί θα συνεχίσεις στο επόμενο.

Αφού λοιπόν θα περάσεις ένα καλώδιο, ποιο το πρόβλημα να περάσεις και άλλα μαζί του; Ή τουλάχιστον ποιο το πρόβλημα να τραβήξεις μόνο στο 1ο δωμάτιο και από το εκεί switch ξεχωριστά καλώδια προ τα υπόλοιπα δωμάτια, αντί να τραβάς μόνο ένα καλώδιο και μετά η επέκταση να γίνεται με switch από δωμάτιο σε δωμάτιο;

Δημοσ.

Αυτό θα το καταφέρεις μόνον αν ανοίξεις και τα ενδιάμεσα κουτιά διακλάδωσης. Δεν γίνεται απλά τραβώντας το καλώδιο από την πρίζα.

Από κάθε πρίζα το καλώδιο ανεβαίνει κάθετα μέχρι το κουτί διακλάδωσης και μετά κατευθύνεται οριζόντια μέχρι να φθάσει στο αντίστοιχο κουτί πάνω από την επόμενη πρίζα.

Πολλές φορές (π.χ. σε γωνίες) ή μεγάλες αποστάσεις, μεσολαβεί και άλλο ενδιάμεσο κουτί διακλάδωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...