Jiakometi Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, Παρ´ ότι χρήστης Mac για πολλά χρόνια δεν έτυχε ποτέ να μπω σε δίλημμα επιλογής φορητού. Ματαξύ iMac και iPad ήμουν οκ. Για κάποιους λόγους όμως χρειάζομαι ένα laptop. Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά: Surfing Χρήση MS Office. Τίποτε άλλο. Σημαντικό κριτήριο η φορητότητα. Οπότε σκεπτόμουν το Apple MacBook, 12" Display, Core M, OS X 10.10 Yosemite, 8 GB RAM, 512 GB flash storage. (ΜΚ4Ν2Β/Α). Τι λέτε ? Αξιοπρεπές ?Υπάρχει καλύτερη πρόταση ? Δεν θα πήγαινα σε MacBook Pro. Για τις "βαρειές" δουλειές υπάρχει desktop.
najinblue3 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Να πας σε pro, πραγματικα η μερα με τη νυχτα με το μικρο, το pro θα σου ειναι επισης πιο future proof, ειναι πολυ πιο δυνατο, μεγαλυτερη οθονη και τα λοιπα αν δεν θες ντε και καλα να πας σε pro, υπαρχει παντα και το air, Το 12 δε μου εκατσε ποτε καλα και το εχω δουλεψει για 2 μηνες, το περσινο μοντελο παντα 4
dkotanid Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Για τις δουλειές που λες μια χαρά θα σε καλύψει νομίζω το 12άρι. Ελαφρύ και άνετο. 1
haHa Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Πηγαινε σε αυτο: Apple MacBook Pro 13.3" 2.0GHz (i5/8GB/256GB) (2016) Φορητοτητα δεν ειναι μονο το μεγεθος, οπου προφανως υπερτερει το macbook 12". Το macbook pro 2016 χωρις touchbar υπερτερει σε σχεση με το macbook 12" σε αυτονομια, φωτεινοτερη οθονη(σημαντικο οταν το δουλευεις εκτος σπιτιου), περισσοτερες θυρες για να μην κουβαλας hub, καλυτερο πληκτρολογιο. Ακομα και οτι φορτιζει τοσο απο την δεξια θυρα οσο και απο την αριστερη μπορει να ειναι σημαντικο σε μερικες καταστασεις(πχ σε μια καφετερια/συνεργατικο χωρο που φθανει ισα-ισα το καλωδιο). Aυτα ειναι σημαντικα features που επηρεαζουν την φορητοτητα. Συν φυσικα καποια αλλα πλεονεκτηματα ασχετα με την φορητοτητα(πιο δυνατο, καλυτερη οθονη, καλυτερη καμερα για video κλησεις γιατι του macbook 12 ειναι απαραδεκτη 480p κλπ). Επεξ/σία 4 Μαΐου 2017 από haHa 4
margaritagr Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Και να πω οτι η οικονομική διαφορά του 12" και του 13" δεν ειναι και τόσο μεγάλη , δηλαδή αμα έχεις φτάσει σ αυτο το ποσό, οκ δίνεις λίγα παραπάνω και παίρνεις το καλύτερο μοντέλο, που όπως είπε ο χάχας υπερτερεί σε ολα. Θεωρώ πεταμένα λεφτά το 12άρι εκτός πια κι αν έχεις τόσο σφιχτό μπατζετ. Κι εγώ με imac & iPad πήγα στο 13 και δε το έχω μετανιώσει
Jiakometi Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Σας ευχαριστώ όλους για το input σας. Η επιλογή δεν έχει να κάνει με θέμα budget. Βέβαια η φορητότητα όπως την θέτει ο Haha γέρνει σαφώς υπέρ του Pro 13". Θα το σκεφτώ σοβαρά λοιπόν.... Και θα ενημερώσω. Σας ευχαριστώ και πάλι.... Ο λόγος που "ψήνομαι" για το 13" είναι ότι στα 1.37 Kgs δεν έχει τρομερή διαφορά από το 12". θα δούμε.
margaritagr Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Αν δεν υπάρχει θεμα χρημάτων.... καλορίζικο το 13άρι!
polteris Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Πηγαινε σε αυτο: Apple MacBook Pro 13.3" 2.0GHz (i5/8GB/256GB) (2016) Φορητοτητα δεν ειναι μονο το μεγεθος, οπου προφανως υπερτερει το macbook 12". Το macbook pro 2016 χωρις touchbar υπερτερει σε σχεση με το macbook 12" σε αυτονομια, φωτεινοτερη οθονη(σημαντικο οταν το δουλευεις εκτος σπιτιου), περισσοτερες θυρες για να μην κουβαλας hub, καλυτερο πληκτρολογιο. Ακομα και οτι φορτιζει τοσο απο την δεξια θυρα οσο και απο την αριστερη μπορει να ειναι σημαντικο σε μερικες καταστασεις(πχ σε μια καφετερια/συνεργατικο χωρο που φθανει ισα-ισα το καλωδιο). Aυτα ειναι σημαντικα features που επηρεαζουν την φορητοτητα. Συν φυσικα καποια αλλα πλεονεκτηματα ασχετα με την φορητοτητα(πιο δυνατο, καλυτερη οθονη, καλυτερη καμερα για video κλησεις γιατι του macbook 12 ειναι απαραδεκτη 480p κλπ). Να σημειωσω απλα οτι και οι 2 θυρες του βρισκονται απο την μια πλευρα (αριστερα).
haHa Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Να σημειωσω απλα οτι και οι 2 θυρες του βρισκονται απο την μια πλευρα (αριστερα).Ωχ, σωστος! Το macbook με την touchbar είναι που εχει θυρες και απο τις 2 πλευρες. 1
hellojim Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Ακομα και με 2 θυρες ειναι κλασεις ανωτερο απο το απλο macbook που εχει μονο 1 η οποια θα καταλειπτετε απο τον φορτιστη. Μονο και μονο οτι το pro εχει i5 και το macbook εχει core M αυτο ειναι major go για το Pro. Eπισης, το pro εχει και illuminated keyboard. Παντως στις 2 θυρες της βασικης εκδοσης θελεις σιγουρα hub! Γιατι δεν μπορεις απλα να συνδεσεις τιποτα πανω, αφου ολες οι συσκευες ειναι ακομα usb και οχι usb-c. Επισης ουτε ethernet, sd κτλ παιρνει. Οποτε υπολογιζε αλλο ενα 40αρι λογικα για ενα καλο hub σαν και αυτο http://www.satechi.net/index.php/computer/connectivity/hubs/type-c/type-c-pass-through-usb-hub-space-gray 1
polteris Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Ακομα και με 2 θυρες ειναι κλασεις ανωτερο απο το απλο macbook που εχει μονο 1 η οποια θα καταλειπτετε απο τον φορτιστη. Μονο και μονο οτι το pro εχει i5 και το macbook εχει core M αυτο ειναι major go για το Pro. Eπισης, το pro εχει και illuminated keyboard. Παντως στις 2 θυρες της βασικης εκδοσης θελεις σιγουρα hub! Γιατι δεν μπορεις απλα να συνδεσεις τιποτα πανω, αφου ολες οι συσκευες ειναι ακομα usb και οχι usb-c. Επισης ουτε ethernet, sd κτλ παιρνει. Οποτε υπολογιζε αλλο ενα 40αρι λογικα για ενα καλο hub σαν και αυτο http://www.satechi.net/index.php/computer/connectivity/hubs/type-c/type-c-pass-through-usb-hub-space-gray Μια επισημανση κι εδω. Και τα 2 φορανε σχεδον το ιδιο πληκτρολογιο. Το νεο pro απλα εχει το 2ης γενιας butterfly switch ενω το 12 αρι αυτο της 1ης γενιας. Και τα 2 εννοειτε οτι ειναι φωτιζομενα με ξεχωριστο led για καθε πληκτρο. Ο μηχανισμος 2ης γενιας που φοραει το pro δινει καλυτερο feedback και δεν το νιωθεις τοσο ρηχο οσο το 12αρι. 1
G.bar Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Εχω και εγω και imac 27 και ipad... ειχα και macbook pro 13 και air 13. Τώρα εχω το τελευταιο 12αρι. Στο θεμα φορτοτητας ειναι καποιες φορες που ξεχναω οτι το εχω στο backpack και τσεκαρω να δω αν το πηρα. Η μια θυρα δεν με ενοχλησε ποτε καθως δεν εχει χρειαστει να συνδεσω ποτε τιποτα αλλο εκτος φορτιστη. Η μπαταρια σε συνθηκες εργασιας δλδ γραψιμο στο pages, browsing με safari κτλ βγαζει ανετα πανω απο 10 ωρες. Οι οθονες ειναι σε ολα τα macbook εξαιρετικες εκτος του air που ειναι πλεον αρχαία. Στο θέμα διεργασιων, ακομα και στο rendering ειναι πιο γρηγορο απο τον imac 5k που εχω, βεβαια δεν εχει ssd. Γενικοτερα αν θες κατι μικρο και μαζεμενο για ελαφριες εργασιες ειναι το ιδανικο. Η οικονομικη διαφορα με το pro δεν ειναι τεραστια και φυσικα το pro εχει περισσοτερες δυνατοτητες. Αλλα αν θες κατι που να ακουμπας επανω του ενα μπλε τετραδιο και μετα να ψαχνεις να το βρεις γιατι δεν φαινεται.. ειναι αυτο! 2
Jiakometi Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Ναι συμφωνώ ότι το πληκτρολόγιο είναι ένας παράγοντας που είναι σημαντικός. Ο αριθμός των θυρών δεν με απασχολεί καθόλου. Ούτε ο τύπος τους. Γενικά η αρχική μου τοποθέτηση υπέρ των μικρότερων μοντέλων (Macbook & MacBook Air) έχει να κάνει με μια πάγια προσωπική μου άποψη για την σωστή χρήση των πόρων. Μικρή δουλειά, μικρό μηχάνημα. Δεν είναι λογικό να χρησιμοποιούμε πολυβόλο για να σκοτώσουμε μύγες. Παρ´ όλα αυτά ένα σοβαρό πλεονέκτημα του Pro είναι ότι είναι περισσότερο future proof και αυτό είναι ένας σοβαρός παράγοντας. 1
margaritagr Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Σε επίσημες τιμές istorm το MacBook 12" 256gb (flash storage) έχει 200€ διαφορά απο το pro. 200€ για καλύτερη οθόνη, καλύτερο πληκτρολόγιο, καλύτερη αυτονομία, καλύτερο σκληρό, καλύτερη κάμερα. Το μονο στο οποίο υπερέχει το μικρό ειναι το βάρος. Ιςως πρέπει να τα δεις και τα δυο απο κοντά (αν δε το έχεις κάνει ήδη) για να δεις στη πράξη πόση διαφορά έχουν. Δε λεει να δώσεις τόσα πολλα χρήματα για μηχάνημα με τέτοια specs. Κρίμα ειναι. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα