vagelis81 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Εγκατέστησα καποια service packs για το flight simulator και απο κεινη τη στιγμή ο υπολογιστής δε δουλευε. Τωρα λοιπον κανω format απο windows 10 στο ιδιο λειτουργικό αλλα μου εχουν καρφωθεί ιδεες οτι μπορεί να φταίει και ο δισκος σαν hardware μιας και ειναι αρκετα παλιος. Ποιος τρόπος υπαρχει για να το κανω; Ευχαριστώ πολύ
Sheogorath Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Εγκατέστησα καποια service packs για το flight simulator και απο κεινη τη στιγμή ο υπολογιστής δε δουλευε. Τωρα λοιπον κανω format απο windows 10 στο ιδιο λειτουργικό αλλα μου εχουν καρφωθεί ιδεες οτι μπορεί να φταίει και ο δισκος σαν hardware μιας και ειναι αρκετα παλιος. Ποιος τρόπος υπαρχει για να το κανω; Ευχαριστώ πολύ Καλησπέρα, Κατέβασε το HDSentinel και δες την υγεία του δίσκου. Αν θες πόσταρε και φωτογραφία να δούμε. 1
isay Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 @ts με το προγραμμα που προαναφερθηκε μπορεις να δεις την υγεια του δισκου ανεξάρτητα της ηλικίας του
xrhstosiak Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 hddscan > http://hddscan.com/ κοιτας πρωτα το smart status αν δεις τιποτα κιτρινα ! και κυριως στο reallocate sectors μυριζει bad sectors μετα κανε το surface test στο verify mode και αν δεν ειναι πολυ μεγαλος δισκος και εχεις χρονο μειωσε το δειγμα απο 256 σε 64 πχ και με usb flash τρεχει το παραπανω προγραμμα μεσα απο mini xp που εχει το hirens boot cd αυτο για την περιπτωση που δεν εχεις λειτουργικο το hirens εχει και αλλα διαγνωστικα για δισκους και αναλογα τον κατασκευαστη του δισκου. επισης απο live usb με mint linux τρεχεις το προγραμμα disks μου εχει τυχει πολλες φορες να περνα τα τεστ απο προγραμματα windows και το disks να λεει disk has bad sectors και τελικα να εχει δικιο.
panos0100 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 hddscan > http://hddscan.com/ κοιτας πρωτα το smart status αν δεις τιποτα κιτρινα ! και κυριως στο reallocate sectors μυριζει bad sectors μετα κανε το surface test στο verify mode και αν δεν ειναι πολυ μεγαλος δισκος και εχεις χρονο μειωσε το δειγμα απο 256 σε 64 πχ και με usb flash τρεχει το παραπανω προγραμμα μεσα απο mini xp που εχει το hirens boot cd αυτο για την περιπτωση που δεν εχεις λειτουργικο το hirens εχει και αλλα διαγνωστικα για δισκους και αναλογα τον κατασκευαστη του δισκου. επισης απο live usb με mint linux τρεχεις το προγραμμα disks μου εχει τυχει πολλες φορες να περνα τα τεστ απο προγραμματα windows και το disks να λεει disk has bad sectors και τελικα να εχει δικιο. Με το προγραμα που εβαλες φιλε μου για πες μου λιγο και σε εμενα που εχει θεμα ο δισκος;
xrhstosiak Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 αυτα μου κανουν για θεμα με τα καλωδια sata πιθανο να εχει γινει και μια φορα και να μην ειναι κατι μονιμο καλος ειναι ενας ελεγχος αν ειναι σφικτα ή αν θελουν αντικατασταση φυσικα με τον υπολογιστη σβηστο πολλοι σε γραφεια εχουν το desktop που τρωει χτυπηματα ενω δουλευει (απο ποδια - σφουγκαριστρες κρατα το report και τρεξε παλι το τεστ μετα απο 10-15 μερες και δες αν εχεις διαφορες στις τιμες εκει που εχεις τα θαυμαστικα. τωρα απο την αλλη αν τα crc errors ειναι μονιμα και αυξανουν θελει προσοχη γιατι ουσιαστικα δεν μπορει να κανει επαληθευση τα αρχεια, το check του filesystem σου βγαζει συχνα errors αλλα θα το καταλαβαινες και απο περιεργη συμπεριφορα του λειτουργικου σου.
panos0100 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 αυτα μου κανουν για θεμα με τα καλωδια sata πιθανο να εχει γινει και μια φορα και να μην ειναι κατι μονιμο καλος ειναι ενας ελεγχος αν ειναι σφικτα ή αν θελουν αντικατασταση φυσικα με τον υπολογιστη σβηστο πολλοι σε γραφεια εχουν το desktop που τρωει χτυπηματα ενω δουλευει (απο ποδια - σφουγκαριστρες κρατα το report και τρεξε παλι το τεστ μετα απο 10-15 μερες και δες αν εχεις διαφορες στις τιμες εκει που εχεις τα θαυμαστικα. τωρα απο την αλλη αν τα crc errors ειναι μονιμα και αυξανουν θελει προσοχη γιατι ουσιαστικα δεν μπορει να κανει επαληθευση τα αρχεια, το check του filesystem σου βγαζει συχνα errors αλλα θα το καταλαβαινες και απο περιεργη συμπεριφορα του λειτουργικου σου. ο ένας ο δίσκος ο seagate μια μέρα έφαγε τρελο κώλυμα την ωρα που κατέβαζε αρχείο τορρεντ, μετα δεν ξανα εκανε κατι αλλο, πριν από αυτό τον έχασε και το bios 3 φορες, απο την αλλη βγγαλε βαλε το καλώδιο ξανά βρέθηκε τωρα λειτουργεί μια χαρά, περνάει και τα τεστ όλα, ο wd κι αυτός καλά πάει, οπότε μόνο εκείνα που έκανε είναι πριν από 1 χρόνο, οι δίσκοι μου έχουνε και μια περίοδο μεγάλη, 6 χρόνια ακριβός έκλεισαν φέτος.Εβαλα και αλλα καλωδια δεν ξανα εκανε κατι περιεργο αυτο τον καιρο τα καταγραφής αρχεία παρέμειναν και δεν σβήνονται δυστυχώς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα