Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα στην χαλασω. Αυτος ο ανθρωπος που γνωριζει το αθλημα ειμαι εγω. Εχω τρεξει και Windows και Linux και Mac και Solaris και Haiku Os και και εχω παιξει games σε windows και σε Linux και εχω στησει servers, NAS και εσωτερικα δικτυα και φτιαχνω και sites και pc και ασχολουμαι και με hardware και κανω format στον ανθρωπο που ξερει 2 πραγματακια ολα και ολα.

Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν πολλα παραπανω απο εμενα αλλα το αθλημα το γνωριζω καλα μιας και ειναι η δουλεια μου αλλα πανω απο ολα η καυλα μου (η μια. Η αλλη ειναι τα αμαξια).

Δεν τελειωσα κανενα πανεπιστημιο. Πληροφορικη εμαθα μονος μου με απειρα βραδια και καφεδες μπροστα σε μια οθονη να βγαζω τα ματια μου. Και ξερεις γιατι? Γιατι αδιαφορω αν θα εχω ενα η δυο η δεκα πτυχια που θα με λενε μαστερ στην πληροφορικη. Το κανω επειδη γουσταρω.

Αλλα αν μου ανοιξεις ενα bash παιζει να ειμαι ο μονος μεσα σε ενα πανεπηστιμιο που δεν θα παθω κριση πανικου γιατι τα βραδια που ξενυχταγα, εκανα ακριβως αυτο. Διαβαζα. Απο ενδιαφερον και αγαπη στην πληροφορικη. Οχι για να περασω την εξεταστικη μην με πριζει η μανα μου.

Καλησπέρα Γιώργη,

Βρίσκομαι κοντά σε εσένα στον τρόπο σκέψης, στις "χαμένες" ώρες πίσω από μία οθόνη και στην μούρλα για pc. Τα αμάξια πλέον μετά και την γέννηση του 4ου τέκνου μπήκαν σε 3η - 4η μοίρα. :)

Πάντως επειδή ανέφερες τα παραπάνω λειτουργικά τα έχω χρησιμοποιήσει σε ως κύρια στον 2ο υπολογιστή για μήνες επίτηδες για να τα μάθω. Μέχρι και FreeBSD ακόμη και ReactOS αλλά τώρα έχω μείνει σε 3, Linux Xubuntu, Microsoft Windows & Mac OS Sierra.

Τώρα όσο για το συγκεκριμένο άρθρο αυτό που έχω να πω είναι ότι το πιο πιθανό είναι ότι πιθανότατα δεν θα έχω ποτέ στην κατοχή μου το εν' λόγω "κομμένο" λειτουργικό γιατί ποτέ μου δεν αγόρασα φορητό υπολογιστή "μειωμένων" δυνατοτήτων και όλα τα σταθερά είναι πάντοτε αποτέλεσμα σύνθεσης. Αυτά.

Καλή συνέχεια σε όλες και όλους.

• Like 1
Δημοσ.

Οσοι ειμαστε χρηστες των Windows,μπορουμε να διαλέξουμε τα windows που μας κανουν!

Εχουμε επιλογες,γι'αυτο  μην ανησυχείς για μας! 

Πες τα ρε Ektor7 που νομιζουν οτι ειναι μαπα ο microsoft edge. Τοσα ξερουν τοσα λενε. Εδω θεωρουν το safari σε iOS καλυτερο. Ουτε καν. οποιος εχει βαλει τo creator update ξερει οτι ειναι αψογος ο edge.

Δημοσ.

Καλησπέρα Γιώργη,

Βρίσκομαι κοντά σε εσένα στον τρόπο σκέψης, στις "χαμένες" ώρες πίσω από μία οθόνη και στην μούρλα για pc. Τα αμάξια πλέον μετά και την γέννηση του 4ου τέκνου μπήκαν σε 3η - 4η μοίρα. :)

Πάντως επειδή ανέφερες τα παραπάνω λειτουργικά τα έχω χρησιμοποιήσει σε ως κύρια στον 2ο υπολογιστή για μήνες επίτηδες για να τα μάθω. Μέχρι και FreeBSD ακόμη και ReactOS αλλά τώρα έχω μείνει σε 3, Linux Xubuntu, Microsoft Windows & Mac OS Sierra.

Τώρα όσο για το συγκεκριμένο άρθρο αυτό που έχω να πω είναι ότι το πιο πιθανό είναι ότι πιθανότατα δεν θα έχω ποτέ στην κατοχή μου το εν' λόγω "κομμένο" λειτουργικό γιατί ποτέ μου δεν αγόρασα φορητό υπολογιστή "μειωμένων" δυνατοτήτων και όλα τα σταθερά είναι πάντοτε αποτέλεσμα σύνθεσης. Αυτά.

Καλή συνέχεια σε όλες και όλους.

Δεν αγορασα ποτε μου Mac γιατι κοστιζουν ενα νεφρο αλλα ειχα περασει καποτε στο pc Hackintosh. Aκομα και εκει που παλευα με τα kexts, ηταν πολυ σταθερα. Σαν λειτουργικο τι να λεμε τωρα. 10αρι και με το παραπανω. Τα ειχα για αρκετο καιρο και μονο θετικα εχω να πω.

Ειναι κριμα που ειναι κλειστου κωδικα unix και κατω απο την στεγη της Apple αν και εχει γινει τρομερη δουλεια. Η φαση βεβαια ειναι πως ο kernel που τρεχουν τα mac εχει μεσα κωδικα απο BSD :) Γιαυτο αλλωστε και ειναι τοσο σταθερα.

Στο desktop και στο NAS τρεχω FreeBSD. Καποτε στο NAS ετρεχα FreeNAS αλλα το ξηλωσα γιατι το ZFS ζητουσε minimum 8gb και εγω δεν μπορουσα να του βαλλω πανω απο 4gb. Εχει 2 slots η mobo και για να βαλλω 8gb θελω 2x4gb ddr2 που κοστιζουν το αλλο μου νεφρο.

Στο λαπτομ μου και στο pc της κοπελας μου τρεχουν antergos linux που την θεωρω μακραν απο τις ωραιοτερες distro (μετα τα gentoo :) ). Καποτε εβαλα FreeBSD στο λαπτοπ. Επαιζαν ολα αλλα οσο και αν προσπαθησα με τον developer του acpi να βγαλλουμε ακρη με τα C states / P states to προβλημα βελτιωθηκε αλλα δεν λυθηκε. Η μπαταρια δεν αδειαζε στο μισαωρο, αδειαζε στα 45 λεπτα χωρις καν να κανω compile!

Γενικα το FreeBSD ειναι κυριως για servers και η διαρκεια μπαταριας και το πως το acpi ρυθμιζει τα ρευματα στον επεξεργαστη για κατασταση "οικονομιας" δεν ειναι και πολυ το δυνατο του σημειο δυστυχως. Eιδικα στον i7 που εχει το laptop

Δημοσ.

Επειδή εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, λέει πουθενά ο τίτλος του άρθρου τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε στο pc και το λάπτοπ σας ή γράψτε μας για τις οικογένειες σας και τις σχέσεις σας ή ξέρω γω τι; Τίποτα σχετικό θα διαβάσουμε ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν η φάση; Α τώρα που το θυμήθηκα εγώ παραγγέλνω μόνο dominos pizza, οι άλλες δεν τρώγονται. Καμιά καλή καινούργια ταινιούλα ξέρετε; Φέτος το καλοκαίρι τι χρώμα θα φορεθεί στις παραλίες αλήθεια; Οι mods θα σβήσουν τα άσχετα (μαζί μ αυτό εδώ) ή μόνο όταν δεν αρέσουν στον (γκουχ γκουχ) σβήνουν; Ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα...

• Like 7
Δημοσ.

@George.Ember, μην ασχολείσαι με fanboys Windows 10 fanboys. Ο ektor7 είναι ξεκάθαρα ένα από αυτά, που γράφει χωρίς να ξέρει για τι γράφει και φυσικά χωρίς να σκέφτεται. Το Linux είναι για τους λίγους. Δυστυχώς οι εταιρίες δεν βγάζουν creator's tools για το Linux, οπότε πάντα θες ένα dual boot για να τα έχεις.

Fixed.
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, λέει πουθενά ο τίτλος του άρθρου τι λειτουργικό χρησιμοποιείτε στο pc και το λάπτοπ σας ή γράψτε μας για τις οικογένειες σας και τις σχέσεις σας ή ξέρω γω τι; Τίποτα σχετικό θα διαβάσουμε ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν η φάση; Α τώρα που το θυμήθηκα εγώ παραγγέλνω μόνο dominos pizza, οι άλλες δεν τρώγονται. Καμιά καλή καινούργια ταινιούλα ξέρετε; Φέτος το καλοκαίρι τι χρώμα θα φορεθεί στις παραλίες αλήθεια; Οι mods θα σβήσουν τα άσχετα (μαζί μ αυτό εδώ) ή μόνο όταν δεν αρέσουν στον (γκουχ γκουχ) σβήνουν; Ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα...

Aν ειχες δει πως εξελισεται μια γυναικεια συζητηση απο το ενα θεμα στο αλλο, θα ησουν πολυ ευχαριστημενος. Δες το θετικα. Μενουμε μεσα στα πλαισια "λειτουργικο συστημα" και "τεχνολογια". Αν ημασταν γυναικες θα ειχαμε φτασει στο περιοδοβρακο :P

Tωρα χωρις πλακα. Ασε την συζητηση να εξελιχτει και θα ξαναμπει απο μονη της στο θεμα. Το insomnia ειναι το μοναδικο forum που απο το χαος καταληγουμε στην ταξη. Μην με ρωτησεις πως. Γινεται.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Να σε δω τι θα λες οταν το bing και τον edge στα φορτωσουν και στην desktop εκδοση μαζι με τις διαφημισεις στον file manager.

Προφανως και το ειδαμε αλλα το προβλημα σου ειναι αν εχει το S η οχι, η τα μυαλα που κουβαλαει η εταιρια? Τι εμπιστοσυνη μπορεις να της εχεις για αυριο μεθαυριο?

Κι εσυ που το προσεξες, μην εισαι σιγουρος για τιποτα.

Περιμενε το επομενο υποχρεωτικο update.

Ποτε δε ξερεις τι δωρο θα σου στειλει η MS.

Ή το μεθεπομενο.

Αλήθεια η στενομυαλία μερικών μπορεί να με τρελάνει, τα windows 10 S είναι ένα υπό-λειτουργικό που φτιάχτηκε με δύο σκοπούς, (1ον) να χτυπήσει το μόνο αντίστοιχο υπό-λειτουργικό της αγοράς -το chrome OS- (και κατ'επέκταση τα chromebooks), και (2ον) να αυξήσει το mobile μερίδιο της MS μέσο της προώθησης του store.

​Ο edge και το store έχουν αποκλειστικότητα όπως ακριβώς έχει αποκλειστικότητα και ο chrome στο chrome OS (fuck όλο το λειτουργικό είναι ο chrome εκεί).

​Σε αντίθεση όμως με την google, η ms σου λέει αν σου κάνει έχω αυτά τα low-budget υπό-μηχανήματα (για τον α, β, γ, δ, ε, ζ και η χρήστη), αν όχι μπορείς να αναβαθμίσεις το λειτουργικό σου σε κάτι ναι μεν πιο βαρύ -πόσο μάλλον για ένα τέτοιο low-budget μηχάνημα- αλλά πιο "λειτουργικό" (αν ανήκεις στην κατηγορία των θ, ι, κ, λ, μ, ν και ξ χρηστών). Αν κάνεις χρήση "βαρέων και ανθυγιεινών" προγραμμάτων (βλ, Matlab, Photoshop, Illustrator, Premiere, Visual Studio) υπάρχει το surface book μιας και ανήκεις στους ο, π, ρ, σ, τ, υ,  και φ χρήστες. Αν είσαι πιο "hardcore/industrial" dev τότε πας σε surface studio (χ, ψ και ω χρήστης).

​*όπου Surface προϊόν βάλε κάτι ανάλογο χρηματικά με καλύτερο αν θες VFM.

Δημοσ.

Αλήθεια η στενομυαλία μερικών μπορεί να με τρελάνει, τα windows 10 S είναι ένα υπό-λειτουργικό που φτιάχτηκε με δύο σκοπούς, (1ον) να χτυπήσει το μόνο αντίστοιχο υπό-λειτουργικό της αγοράς -το chrome OS- (και κατ'επέκταση τα chromebooks), και (2ον) να αυξήσει το mobile μερίδιο της MS μέσο της προώθησης του store.

​Ο edge και το store έχουν αποκλειστικότητα όπως ακριβώς έχει αποκλειστικότητα και ο chrome στο chrome OS (fuck όλο το λειτουργικό είναι ο chrome εκεί).

​Σε αντίθεση όμως με την google, η ms σου λέει αν σου κάνει έχω αυτά τα low-budget υπό-μηχανήματα (για τον α, β, γ, δ, ε, ζ και η χρήστη), αν όχι μπορείς να αναβαθμίσεις το λειτουργικό σου σε κάτι ναι μεν πιο βαρύ -πόσο μάλλον για ένα τέτοιο low-budget μηχάνημα- αλλά πιο "λειτουργικό" (αν ανήκεις στην κατηγορία των θ, ι, κ, λ, μ, ν και ξ χρηστών). Αν κάνεις χρήση "βαρέων και ανθυγιεινών" προγραμμάτων (βλ, Matlab, Photoshop, Illustrator, Premiere, Visual Studio) υπάρχει το surface book μιας και ανήκεις στους ο, π, ρ, σ, τ, υ,  και φ χρήστες. Αν είσαι πιο "hardcore/industrial" dev τότε πας σε surface studio (χ, ψ και ω χρήστης).

​*όπου Surface προϊόν βάλε κάτι ανάλογο χρηματικά με καλύτερο αν θες VFM.

Δεν είχε κάνει το ίδιο με τα Windows RT;

Ο Edge θα κάνει την διαφορά;

• Like 1
Δημοσ.

εσεις που τα υποστηριζετε θα θελατε να μας πειτε ποια apps χρησιμοποιειτε καθημερινα?

ξεκιναω εγω που τα θεωρω αχρηστα

σε 3 pc μαζι με της δουλειας

στο main pc κανενα

στο htpcακι asphalt8

στην δουλεια ενα scanner app μονο κ μονο επειδη ειναι λιτο οπως το θελω

ολες οι αλλες εφαρμογες κ στα 3 μηχανακια ειναι 99% οι παραδοσιακες desktop

Δημοσ.
Σε παρακαλω guru της πληροφορικης διδαξε με τις επιλογες που εχω με το Linux σε σχεση με τα Windows. 10 χρονια τρεχω FreeBSD που ειναι 100% Unix με πολυ λιγοτερες επιλογες απο Linux μιας και ειναι καθαρα server λειτουργικο. Αλλα βλεπεις εγω το pc το εχω για σοβαρη εργασια. Οχι για να παιζω παιχνιδακια και να μπαινω Facebook. Για παιχνιδακια εχουμε και παιχνιδομηχανες.

Εγώ τρέχω 25 χρόνια Windows για δουλειά... ναι, σοβαρή εργασία βρε. Σταματήστε την καραμέλα με το unix και πόσο guru είσαστε. Αλήθεια τι κάνεις σε freebsd? Κάνα mail server συντηρείς και νιώθεις θεός?

Δημοσ.

Εγώ τρέχω 25 χρόνια Windows για δουλειά... ναι, σοβαρή εργασία βρε. Σταματήστε την καραμέλα με το unix και πόσο guru είσαστε. Αλήθεια τι κάνεις σε freebsd? Κάνα mail server συντηρείς και νιώθεις θεός?

Μαθαινω, προγραμματιζω και συντηρω παραλληλα με πολλα αλλα. Ναι και στα windows μπορω να κατεβασω τον gcc και να γραψω κωδικα στο notepad++ αλλα ο κοσμος δεν προγραμματιζει ετσι. Και η διαδρομη της python ειναι στο /usr/bin σε ολα τα λειτουργικα συστηματα. Οχι στο C:\

Επισεις εκτως των Windows ολα τα αλλα λειτουργικα παγκοσμιως χρησιμοποιουν Bourne shell και οχι DOS. Ουτε θα κατσω να ασχοληθω αν και πως θα κανω link aggregation στα windows οταν στο FreeBSD το κανω με 4 γραμμες.

ifconfig_msk0="up"
ifconfig_re0="up"
cloned_interfaces="lagg0"
ifconfig_lagg0="laggproto failover laggport msk0 laggport re0 192.168.1.18/24"

Και ουτε θα εμπιστευτω τα αρχεια του ΝAS μου σε ενα λειτουργικο που την ωρα που θελω να δω ταινια η να παρω ενα εγγραφο απο μεσα, αυτο κανει update  απο μονο του και ειναι τρυπιο. Αν μπορεις ελα να σπασεις το security στο FreeBSD μου.Στο FreeBSD το update γινεται μονο χειροκινητα απο τον root με τον πολυ δυσκολο τροπο του

freebsd-update fetch install

Τωρα νιωθω τουλαχιστον πυρινικος επιστημονας γιατι θελει γνωση επιπεδου harvard για να γραψεις 2 εντολες στο tsch.

Επισεις ποιος σου ειπε πως στον server εγω θελω προγραμματα και γραφικα και 3000 services? Θελω απλα link aggregation, ενα NFS να μου σερβιρει δισκους και ενα ssh. Τελεια. Αυτο. Τιποτα αλλο.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί ποιος σου είπε πως στους δικούς μας server έχουμε gui 3000 services και δεν έχουμε remoting και command line?

Και ποιος σου είπε πως βλέπουμε βιδεο σε αυτούς;

Και ποιος σου είπε πως δεν έχουμε teams?

Και ποιος σου είπε πως γράφουμε σε notepad++

Και αν μπορείς έλα να σπάσεις το AD μου

Μη μπερδεύεις τους επαγγελματίες με τι βολεύει προσωπικά τον καθένα.

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να είσαι guru για να χρησιμοποιείς linux,

εγώ απλός χρήστης είμαι, και τα τελευταία 15 χρόνια, στα pc μου, έχω και windows και linux,

για τη δουλειά μου χρησιμοποιώ το pc και δεν παίζω παιχνίδια,

η σχέση μου με το linux περιορίζεται στο να το εγκαταστήσω και μετά ποντίκι και μόνο ποντίκι, από εντολές κονσόλας δεν σκαμπάζω, αλλά όποτε χρειάστηκε να τη χρησιμοποιήσω (πχ για να εγκαταστήσω τον unifi controller για το uap) ήταν πανεύκολο να κάνω copy paste τον αντίστοιχο κώδικα από το ίντερνετ, και ας μην καταλάβαινα τι σημαίνει

σε αυτά τα 15 χρόνια που το παρακολουθώ εγώ το λίνουξ  για χρήση έχει γίνει πανεύκολο πλέον

και επίσης γλιτώνεις και τα νταβατζιλίκια σαν αυτό του θέματος

και όσοι λένε , δεν πειράζει είναι μόνο για τα s, αλλά όχι για τα άλλα, αν οι χρήστες το καταπιούνε αμάσητο, θα έρθει και η σειρά τους

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί ποιος σου είπε πως στους δικούς μας server έχουμε gui 3000 services και δεν έχουμε remoting και command line?

Και ποιος σου είπε πως βλέπουμε βιδεο σε αυτούς;

Και ποιος σου είπε πως δεν έχουμε teams?

Και ποιος σου είπε πως γράφουμε σε notepad++

Και αν μπορείς έλα να σπάσεις το AD μου

Μη μπερδεύεις τους επαγγελματίες με τι βολεύει προσωπικά τον καθένα.

Oχι αλλα εγω δεν ειπα σε κανεναν να βαλλει FreeBSD. Ειναι για πολυ λιγο κοσμο το FreeBSD. Εγω τους ειπα να δοκιμασουν ενα Linuxακι αν θελουν για να φυγουν απο το νταβατζιλικι της Microsoft και πλεον οντως δεν χρειαζεται να εισαι guru για να τρεξεις Linux!

Ουτε η κοπελα μου ξερει εντολες. Μονο το startx. Παρολα αυτα τρεχει μονο Linux για καθε της δουλεια. Και η κοπελα μου κανει οτι ο μεσος χρηστης. Πολυ σκαναρισμα, πολλες εκτυπωσεις, Libreoffice, browsing, μουσικη, youtube, ταινιες, να κατεβασει κανενα τραγουδι και να το περασει στο κινητο και να διαβασει pdf αρχεια.

Και δεν εχει καμια επαφη με την πληροφορικη. Ειναι δασκαλα ειδικης αγωγης. Την νοιαζει απλα να κανει την δουλεια της χωρις να κολλαει και εχει λατρεψει το Linux ολα αυτα τα χρονια γιατι την εχει βγαλλει σπαθι σε ολα. Και τρεχει σε καινουργιο pc με uefi, ssd και usb3 και hdmi και βλεπει ολο το hardware κομπλε.

Επισεις να πω πως με την ελευση του cloud πλεον ποια πολλα πραγματα γινονται μεσω browser ετσι και αλλιως (google maps, google docs, google keep, google drive) οποτε και windows να ειχες μερικα πραγματα τα καταργεις καθαρα και μονο λογο cloud. Αυτο κανει την μεταβαση στο Linux ακομα ποιο ευκολη αφου τα αρχεια στο κινητο τα παιρνεις απο το google drive με sync. Δεν χρειαζεται καν να συνδεσεις το κινητο στο Linux

Δημοσ.

Δεν είχε κάνει το ίδιο με τα Windows RT;

Ο Edge θα κάνει την διαφορά;

1.Ενα μηχανημα με RT,δεν ειχε επιλογη αναφαθμησης σε Windows Prο.

2.Δε θα μπορουσε να τρεξει τα win32 προγραμματα που μεταφέρονται στο store.

Μιλαμε για πολυ διαφορετικα λογισμικα και πολυ διαφορετικες συνθηκες.

Θα μπορουμε να κανουμε συγκριση με την RT,οταν με το καλο βγουν τα μηχανηματα με windows 10S και ARM soc.

Και αυτο το λογισμικο δλδ το windows 10S,ισως να μη το δουμε πουθενα αλλου, εκτος Αμερικη και ισως και Αγγλια.

Στην Ευρωπη σιγουρα θα εχει πολλα προβλήματα απο την κομισιον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...