Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω προς τι ο πανικός? Δεν πρόκειται να γίνει, όπως και δεν έγινε στο παρελθόν. Οι κανονισμοί ενάντια στο μονοπώλιο θα εμποδίσουν μια τέτοια κίνηση και στο τέλος θα καταλήξει είτε να σου προσφέρει παραθυράκι με επιλογή (όπως στα windows 7) είτε να το αφήνει στην ευχέρεια σου είτε να πληρώσει υπέρογκα ποσά. Μπορεί ακόμα να βγάλει και άλλη έκδοση όπως είχε κάνει με το media centre... Το καλό είναι ότι θα "αναγκάσει" εταιρίες να φέρουν λογισμικό στο Store.

Πες τα ρε φίλε, όσο και μεγάλη να είναι μια εταιρεία η εε έχει νόμους κατά των μονοπωλίων. Ήδη η MS έχει βεβαρημένο παρελθόν με μονοπωλιακές πρακτικές, εάν τολμήσει να βάλει by default τον edge το πρόστιμο θα είναι πολλά δις( την προηγούμενη φορά εάν δεν απατώμαι της επέβαλαν πρόστιμο σχεδόν δύο δις ευρώ)

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτό το μίσος που έχετε μερικοί για τα windows δεν το καταλαβαίνω.Δεν σας αρέσει κάτι,μην το χρησιμοποιείτε.Στείλτε στην Ms μέσω feedback hub.Πείτε γιατί δεν σας βολέυει.Το να σπαμάρετε και να βρίζετε κάτι δεν έχει νόημα.Στα άρθρα συζήτηση προσπαθούμε να κάνουμε.Λες την άποψη σου και την αιτιολογείς.Δεν κράζεις και κοροιδέυεις τους άλλους.Παιδιά του linux no offence αλλά είσαστε ένα βήμα πριν τους vegans.Γιατί κανείς δεν κράζει την google που δεν έχει βγάλει chrome στο store?Δεν λέω είναι μεγάλη βλακεία αυτό που κάνει η ms.ΕΙΝΑΙ.Αλλά με αυτό ρίχνει το κόστος των λάπτοπ αυτής της κατηγορίας.Δεν γίνεται να βάλεις αρχική σελίδα το google.com και να είσαι κομπλέ?

Λέτε για υποχρεωτικά update λες και είναι κακό.Είναι κακό το update δύο φορές το χρόνο?Είναι χειρότερο από το fragmentation του install base?

Επί του θέματος.Όσοι είδαν το event και δεν διάβασαν 15 γραμμές άρθρου θα κατάλαβαν ότι στοχεύει την εκπαίδευση που θέλει λίγο πιο κλειστό και ασφαλές περιβάλλον.Ειδικά σε σχολεία.Δεν σε αναγκάζει να βάλεις κάτι που δεν θες και έχεις επιλογές να διαλέξεις όποια έκδοση του λειτουργικού θες.

Δεν λέω οτι είναι η καλήτερη απάντηση που μπορεί να δώσει η ms για να χτυπήσει chrome os αλλά είναι μια αρκετά καλή.

Δημοσ.

Το θεμα φιλε μου δεν ειναι η δυσκολια αλλά ο χρόνος και οι απαιτήσεις. Εχω 1 σταθερο και 1 λαπτοπ. Τα χρησιμοποιώ τόσο για παιχνιδια όσο και για games. Θα σε ρωτήσω λοιπόν αυτο που ρωτάω πάντα σε τέτοια θέματα

Μπορώ να έχω στο Linux την σουιτα της Adobe; Οχι alternative εφαρμογές (Photoshop, Premier), συγκεκριμένα την σουίτα οχι το GIMP και αλλα καθώς δεν με παίρνει επαγγελματικά να αλλάξω. 

Μπορώ να εχω στο Linux άμεση υποστηριξη σε ολα τα περιφερειακά και hardware; 

Μπορεί η κοπέλα μου που χρησιμοποιεί το laptop για internet να κάνει troubleshooting σε καποιο πιθανό πρόβλημα χωρις να ανοίγει τερμιναλ και να γράφει κατεβατα;

Μπορώ να έχω το Google Photos uploader, το Google Music Uploader, Google Drive. 

Μπορώ να έχω iTunes στο οποίο έχω Playlists και μουσική ουτε που θυμαμαι απο ποτε;

Μπορώ στο πανακριβο PC μου με τον i7 και την 1080Ti να παίζω τα τελευταία games στο Linux οπως στο PC;

Και πολλά αλλα που δεν χρειάζεται να γράψω.

Αν μπορώ να κάνω αυτά δεν εχω κανενα θέμα να αλλάξω σε Linux. Δεν ειμαι MS fanboy. Με ενδιαφέρει το μηχάνημα που χρυσοπλήρωσα να κανει αυτα που θελω. Και δυστυχώς το Linux δεν τα κανει. 

Προσεξε ομως που ειναι το λαθος. Κατηγορεις το Linux επειδη η Αdobe δεν βγαζει Photoshop η Premier για Linux? Κατηγορησε την Αdobe για αυτο. Το Linux σαν Linux δεν φταιει σε κατι. Eπισεις αν δεν εισαι επαγγελματιας το gimp υπερκαλυπτει μεχρι και τους αρκετα απαιτητικους χρηστες. Κοινως αν δεν εισαι απο αυτους που ζουνε απο το photoshop, το gimp κανει παραπανω απο οσα φανταζεσαι! https://www.gimp.org/

Και για ακομα ποιο σοβαρη δουλεια με raw αρχεια εχεις και photivo: http://photivo.org/ και darktable: http://www.darktable.org/

Παμε στο επομενο. Οταν λες αμεση υποστηριξη hardware? Δηλαδη στα Windows ολα καλα? Εδω η Microsoft εβγαλε την καλυτερη της καμερα και δεν εκανε τον driver update ποτε! Αποτελεσμα να μην τρεχει στα 8αρια και στα 10αρια. 90 ευρω καμερα τωρα. Και παμε παρακατω. Πηρες μια καρτα γραφικων. Και σου εχει το x προβλημα. Μεχρι να παραπονεθουν 20000 ανθρωποι και να το παραδεχτει η Nvidia και να κανει update τον driver.... Ασε που η Nvidia εχει και Linux support οποτε θα γινει και εκει update ο driver. Βεβαια το Linux εχει open source drivers για τις nvidia καρτες οποτε παλι δεν σε νοιαζει. Αν απο την αλλη μιλαμε για amd..... Γιατι στα windows οι catalyst δουλευουν σωστα? Πλακα κανουμε?

Γιατι η κοπελα σου μπορει να κανει troubleshooting σε windows και να μπει στην διαχειρηση συσκευων, να ξηλωσει τον driver και να τον ξαναεγκαταστησει? Η να κανει κατι ακομα ποιο συνθετο που ισως απαιτει να πειραξει την registry?

Google drive φυσικα και εχεις και μαλιστα intergrated μεσα στον Nautilus (o default file manager του gnome3)

Itunes, οχι δεν μπορεις να εχεις παρα μονο μεσω wine. Αλλα αν θελεις προγραμμα με playlist για την μουσικη σου, το Linux εχεις χιλιαδες καλυτερα απο το itunes. To πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο: http://deadbeef.sourceforge.net/screenshots/0.6/screenshots.html

Ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν και αλλα ακομα καλυτερα και πληρεστερα oπως clementine: https://www.clementine-player.org/ amarok: https://amarok.kde.org/ rhythmbox: https://wiki.gnome.org/Apps/Rhythmbox/Screenshots

Games το Linux εχει και μεσω steam μπορεις να παιξεις και πολλα επωνυμα. Σε αυτον τον τομεα υστερει αλλα αν εισαι Gamer αλλαζει το πραγμα. Εγω πχ την δουλεια μου την κανω με κονσολα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Προσεξε ομως που ειναι το λαθος. Κατηγορεις το Linux επειδη η Αdobe δεν βγαζει Photoshop η Premier για Linux? Κατηγορησε την Αdobe για αυτο. Το Linux σαν Linux δεν φταιει σε κατι.

Παμε στο επομενο. Οταν λες αμεση υποστηριξη hardware? Δηλαδη στα Windows ολα καλα? Εδω η Microsoft εβγαλε την καλυτερη της καμερα και δεν εκανε τον driver update ποτε! Αποτελεσμα να μην τρεχει στα 8αρια και στα 10αρια. 90 ευρω καμερα τωρα. Και παμε παρακατω. Πηρες μια καρτα γραφικων. Και σου εχει το x προβλημα. Μεχρι να παραπονεθουν 20000 ανθρωποι και να το παραδεχτει η Nvidia και να κανει update τον driver.... Ασε που η Nvidia εχει και Linux support οποτε θα γινει και εκει update ο driver. Βεβαια το Linux εχει open source drivers για τις nvidia καρτες οποτε παλι δεν σε νοιαζει. Αν απο την αλλη μιλαμε για amd..... Γιατι στα windows οι catalyst δουλευουν σωστα? Πλακα κανουμε?

Γιατι η κοπελα σου μπορει να κανει troubleshooting σε windows και να μπει στην διαχειρηση συσκευων, να ξηλωσει τον driver και να τον ξαναεγκαταστησει? Η να κανει κατι ακομα ποιο συνθετο που ισως απαιτει να πειραξει την registry?

Google drive φυσικα και εχεις και μαλιστα intergrated μεσα στον Nautilus (o default file manager του gnome3)

Itunes, οχι δεν μπορεις να εχεις παρα μονο μεσω wine. Αλλα αν θελεις προγραμμα με playlist για την μουσικη σου, το Linux εχεις χιλιαδες καλυτερα απο το itunes. To πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο: http://deadbeef.sourceforge.net/screenshots/0.6/screenshots.html

Games το Linux εχει και μεσω steam μπορεις να παιξεις και πολλα επωνυμα. Σε αυτον τον τομεα υστερει αλλα αν εισαι Gamer αλλαζει το πραγμα. Εγω πχ την δουλεια μου την κανω με κονσολα.

Οχι οχι δεν κατάλαβες. Δεν κατηγορώ το Linux. Απλά σου λεω πως εγω, οπως και οι περισσοτεροι, δεν ενδιαφερόμαστε ποιος φταιει. Δεν με νοιάζει αν φταιει η Adobe η η Ubuntu. Το αποτέλεσμα ειναι ιδιο. Το photoshop δεν υπάρχει οποτε τα Linux εχουν no. Και ναι απο την σουιτα της Adobe και το office ειναι απαραιτητα για την δουλειά μου. 

Για τους driver μπορει να είμαι λαθος οποτε δεν θα επιμεινω. Οσο για το troubleshooting, μιλαω για απλα. Και τα windows ειναι φτιαγμενα για να σου κανουν την ζωη ευκολη. 2 click και κανει uninstall. Ουτε τερμιναλ, ουτε τιποτα. 

Για τα games διαφωνω. Προσπαθω (οσο μου επιτρεπει ο χρονος) να παιζω τα τελευταια games οποτε βγαινουν και το steam στο linux δεν τα εχει αμεσα. Το iTunes ειναι must γιατι περα απο τα δεκαδες αγορασμένα κομματια, οι playlists μου ειναι εκατονταδες για να τις ξαναφτιάξω (εκτος αν μπορω να τις κανω import).

Για να καταλήξω, δεν εχω προβλημα με οποιοδήποτε λειτουργικο μου δεινει αυτα που θελω. Πιστευω απλά πως οι απλοι χρηστες, που ας μη γελιομαστε μεγαλωσαν με windows, δεν εχουν την ορεξη να μαθουν καινουριο λειτουργικο με εντελως αλλη λογικη. Οσο για τους πιο προχωρημενους, ειναι ευθυνη και των linux-ακιδων καθως εχουν γινει πλεον εντελως γραφικοι, κανοντας high-jacking καθε θεμα windows με το ιδιο επιχειρημα. Πηγαινε σε linux ειναι καλυτερα μην εισαι προβατο. Και απο ενα σημειο και μετα ο κοσμος απλα σταματησε να απαντα και κραζει και ο ιδιος

Δημοσ.

Οταν βλεπω να γραφουν" ΤΑ λινουξ " χρηστες που διατυπωνουν βαρύγδουπες αποψεις για  το μέλλων του κοσμου μου ερχετε να πηδηχτώ απο το παράθυρο......

• Like 7
Δημοσ.

Ένα βήμα πριν τους vegan? Τα μισά να μου λέγε...

Vegan asexual αναρχικοί χριστιανοί ορθόδοξοι όλοι τους

Δημοσ.

Οχι οχι δεν κατάλαβες. Δεν κατηγορώ το Linux. Απλά σου λεω πως εγω, οπως και οι περισσοτεροι, δεν ενδιαφερόμαστε ποιος φταιει. Δεν με νοιάζει αν φταιει η Adobe η η Ubuntu. Το αποτέλεσμα ειναι ιδιο. Το photoshop δεν υπάρχει οποτε τα Linux εχουν no. Και ναι απο την σουιτα της Adobe και το office ειναι απαραιτητα για την δουλειά μου. 

Για τους driver μπορει να είμαι λαθος οποτε δεν θα επιμεινω. Οσο για το troubleshooting, μιλαω για απλα. Και τα windows ειναι φτιαγμενα για να σου κανουν την ζωη ευκολη. 2 click και κανει uninstall. Ουτε τερμιναλ, ουτε τιποτα. 

Για τα games διαφωνω. Προσπαθω (οσο μου επιτρεπει ο χρονος) να παιζω τα τελευταια games οποτε βγαινουν και το steam στο linux δεν τα εχει αμεσα. Το iTunes ειναι must γιατι περα απο τα δεκαδες αγορασμένα κομματια, οι playlists μου ειναι εκατονταδες για να τις ξαναφτιάξω (εκτος αν μπορω να τις κανω import).

Για να καταλήξω, δεν εχω προβλημα με οποιοδήποτε λειτουργικο μου δεινει αυτα που θελω. Πιστευω απλά πως οι απλοι χρηστες, που ας μη γελιομαστε μεγαλωσαν με windows, δεν εχουν την ορεξη να μαθουν καινουριο λειτουργικο με εντελως αλλη λογικη. Οσο για τους πιο προχωρημενους, ειναι ευθυνη και των linux-ακιδων καθως εχουν γινει πλεον εντελως γραφικοι, κανοντας high-jacking καθε θεμα windows με το ιδιο επιχειρημα. Πηγαινε σε linux ειναι καλυτερα μην εισαι προβατο. Και απο ενα σημειο και μετα ο κοσμος απλα σταματησε να απαντα και κραζει και ο ιδιος

Δεν ειμαι απο αυτους που θα σου πω κανε αυτο χωρις τουλαχιστον να παραθεσω 5 λογους. Βλεπεις πως ποσταρω link και προγραμματα. Πολλες εναλλακτικες για καθε γουστο και απαιτησεις. Για το office, εχεις το Libreoffice που εχει γινει mainstream και στα windows. Οπως και το audacity. Ολα αυτα ειναι απο το Linux και εξελισονται στο Linux. Απλα ειναι τοσο καλα που τα χρησιμοποιουν ποια και Windows χρηστες.

Τελος παντων. Εγω δεν θελω να σε πεισω να βαλλεις Linux. Ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες. Απλα οπως βλεπεις υπαρχουν εναλλακτικες. Δεν ειναι λιγες και καλυπτουν ολο το φασμα των απαιτησεων. Οι επαγγελματιες αγοραζουν επαγγελματικα προγραμματα που τρεχουν σε linux και ταινιες εχουν βγει απο animation απο το blender! https://www.blender.org/ η απο το kdenlive: https://kdenlive.org/

Βλεπεις πως οτι προγραμμα σου παραθετω, ειναι τουλαχιστον επαρκες αν οχι επαγγελματικου επιπεδου και πανω απο ολα ειναι δωρεαν. Δεν κοστιζουν τιποτα παρα μονο εναν καλο λογο

Καταλαβαινεις πως οταν "ο κοσμος που ζω" ειναι δομημενος με τετοιες αρχες κατι νταβατζιλικια τυπου Microsoft δεν μπορω να τα αφησω ασχολιαστα

Δημοσ.

Όταν η Google και το chrome os σας μπουκώνει όμως τον Chrome χωρίς δυνατότητα για IE δεν τρέχει τίποτα ε;

Ξέρεις πολύ κόσμο που αν του δώσεις chrome θα σου πει "τσου".

Άσε που είναι ο default στο android, άρα σα συνήθεια μεταφέρεται και στο desktop. Από την άλλη, είναι και ο καλύτερος broswer.

@George.Ember, μην ασχολείσαι με fanboys. Ο ektor7 είναι ξεκάθαρα ένα από αυτά, που γράφει χωρίς να ξέρει για τι γράφει και φυσικά χωρίς να σκέφτεται. Το Linux είναι για τους λίγους. Δυστυχώς οι εταιρίες δεν βγάζουν creator's tools για το Linux, οπότε πάντα θες ένα dual boot για να τα έχεις. 

• Like 2
Δημοσ.

Όταν η Google και το chrome os σας μπουκώνει όμως τον Chrome χωρίς δυνατότητα για IE δεν τρέχει τίποτα ε;

Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους ποιον συνδυασμό browser και μηχανής αναζήτησης προτιμούν:

gAVgRFc.jpg

Δημοσ.

Το θεμα φιλε μου δεν ειναι η δυσκολια αλλά ο χρόνος και οι απαιτήσεις. Εχω 1 σταθερο και 1 λαπτοπ. Τα χρησιμοποιώ τόσο για παιχνιδια όσο και για games. Θα σε ρωτήσω λοιπόν αυτο που ρωτάω πάντα σε τέτοια θέματα

Μπορώ να έχω στο Linux την σουιτα της Adobe; Οχι alternative εφαρμογές (Photoshop, Premier), συγκεκριμένα την σουίτα οχι το GIMP και αλλα καθώς δεν με παίρνει επαγγελματικά να αλλάξω. 

Μπορώ να εχω στο Linux άμεση υποστηριξη σε ολα τα περιφερειακά και hardware; 

Μπορεί η κοπέλα μου που χρησιμοποιεί το laptop για internet να κάνει troubleshooting σε καποιο πιθανό πρόβλημα χωρις να ανοίγει τερμιναλ και να γράφει κατεβατα;

Μπορώ να έχω το Google Photos uploader, το Google Music Uploader, Google Drive. 

Μπορώ να έχω iTunes στο οποίο έχω Playlists και μουσική ουτε που θυμαμαι απο ποτε;

Μπορώ στο πανακριβο PC μου με τον i7 και την 1080Ti να παίζω τα τελευταία games στο Linux οπως στο PC;

Και πολλά αλλα που δεν χρειάζεται να γράψω.

Αν μπορώ να κάνω αυτά δεν εχω κανενα θέμα να αλλάξω σε Linux. Δεν ειμαι MS fanboy. Με ενδιαφέρει το μηχάνημα που χρυσοπλήρωσα να κανει αυτα που θελω. Και δυστυχώς το Linux δεν τα κανει. 

Καλησπέρα σε όλες και όλους.

Να ρωτήσω ποια έκδοση της ADOBE ακριβώς έχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ ή  πιο plan πληρώνεις;

Αν είσαι επαγγελματίας και δεν έχεις πρόβλημα να πληρώνεις τις σουϊτες που ανέφερες τότε λογικά δεν θα έχεις τον πολύτιμο χρόνο να ασχοληθείς και Open Source εφαρμογές που κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

Φιλικά και μία διόρθωση στην πρώτη παράγραφο.

"Τα χρησιμοποιώ τόσο για παιχνιδια όσο και για games."

Νομίζω ότι όλοι καταλάβαμε αυτό που ήθελες να πεις αλλά το έγραψες λάθος.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Ερώτηση, θα μπορείς να το φορμάρεις και να πετάξεις ένα linuxaki πχ (που αναφέρθει και παραπάνω) ? Γιατί αν ναι απο θέμα τιμής θα λέει.

λιγο δυσκολα φιλε.

=============

Κλασικα οι χρηστες των παραθυρων φοβουνται να ανοιξουν την πορτα κ να κοιταξουν εξω. Μεταξυ τους λενε οτι καποιος γνωστος εβαλε 'αλλο' λειτουργικο κ του καηκε ο επεξεργαστης κ  εναν αλλον τον φαγαν τα τερατα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...