Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει!

Αλλα αν θα χρειαζομουν την γνωμη καποιου που γνωριζει καλα το "αθλημα",σιγουρα ΔΕ θα εισουν ΕΣΥ!

Θα στην χαλασω. Αυτος ο ανθρωπος που γνωριζει το αθλημα ειμαι εγω. Εχω τρεξει και Windows και Linux και Mac και Solaris και Haiku Os και και εχω παιξει games σε windows και σε Linux και εχω στησει servers, NAS και εσωτερικα δικτυα και φτιαχνω και sites και pc και ασχολουμαι και με hardware και κανω format στον ανθρωπο που ξερει 2 πραγματακια ολα και ολα.

Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν πολλα παραπανω απο εμενα αλλα το αθλημα το γνωριζω καλα μιας και ειναι η δουλεια μου αλλα πανω απο ολα η καυλα μου (η μια. Η αλλη ειναι τα αμαξια).

Δεν τελειωσα κανενα πανεπιστημιο. Πληροφορικη εμαθα μονος μου με απειρα βραδια και καφεδες μπροστα σε μια οθονη να βγαζω τα ματια μου. Και ξερεις γιατι? Γιατι αδιαφορω αν θα εχω ενα η δυο η δεκα πτυχια που θα με λενε μαστερ στην πληροφορικη. Το κανω επειδη γουσταρω.

Αλλα αν μου ανοιξεις ενα bash παιζει να ειμαι ο μονος μεσα σε ενα πανεπηστιμιο που δεν θα παθω κριση πανικου γιατι τα βραδια που ξενυχταγα, εκανα ακριβως αυτο. Διαβαζα. Απο ενδιαφερον και αγαπη στην πληροφορικη. Οχι για να περασω την εξεταστικη μην με πριζει η μανα μου.

• Like 5
Δημοσ.

Το τι κάνεις εσύ με το pc σου είναι δικό σου θέμα, αλλά το τι θα κάνω εγώ και ο καθένας με το δικό του pc δεν παίρνει ειρωνικά σχολιάκια του τύπου "καλά να περάσετε στον δρόμο που διαλέξατε".

Φυσικά και καλά περνάω στον δρόμο που έχω διαλέξει από τότε που με θυμάμαι. Εδώ και 20 χρόνια περίπου με Windows. Πάντα εγώ τα έκανα κουμάντο, ποτέ εκείνα εμένα. Κι αν δω ότι πάει να γίνει το ανάποδο, μάντεψε, θα φύγω. Τα σχόλια σου απλά είναι μίσος προς την MS. Καλά κάνεις, αλλά μην "μισείς" και τους χρήστες.

Τι να κάνουμε τώρα, δεν είμαστε όλοι προγραμματιστές και δεν έχουμε ανάγκη να μάθουμε το linux από την στιγμή που και τα windows προσφέρουν ελευθερία.

Εσύ είναι σαν να κράζεις μηχανικό αυτοκινήτων επειδή δεν ξέρει να φτιάχνει αεροπλάνα.

Θα συμφωνησω σε ολα και ισως καπου και να εχεις και δικιο. Ποιο πολυ ειναι αντιδραση αλλα οχι μισος. Μονο  μια μικρη παρενθεση. Τα Windows παρεχουν ευκολια και για χαρη αυτης σου παιρνουν την ελευθερια. Ελευθερια σου χαριζει το Linux αλλα σου παιρνει την ευκολια.

Δημοσ.

Δεν έχει τύχη. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα την περιλάβει η Ε.Ε θα φάει ένα πρόστιμο τρελό και θα υποχρεωθεί να συμμορφωθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνησω σε ολα και ισως καπου και να εχεις και δικιο. Ποιο πολυ ειναι αντιδραση αλλα οχι μισος. Μονο  μια μικρη παρενθεση. Τα Windows παρεχουν ευκολια και για χαρη αυτης σου παιρνουν την ελευθερια. Ελευθερια σου χαριζει το Linux αλλα σου παιρνει την ευκολια.

Ελευθερία κινήσεων* (εννοούσα)

Απ'την άλλη ελευθερία , θα συμφωνήσω ό,τι και να πεις σε σύγκριση με το linux.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Να σε δω τι θα λες οταν το bing και τον edge στα φορτωσουν και στην desktop εκδοση μαζι με τις διαφημισεις στον file manager.

Και που μας προτείνεις να παμε αγαπητέ φίλε;

Δημοσ.

Κριμα. 
Το μονο που μπορώ να πω (και γενικότερα, όχι μονο στην S version, αλλα με paid version Ιδιώτη (των W10) είναι το Ε Λ Ε Ο Σ με τον "Edge", E L E O S όμως λέμε. Λυπηθείτε μας.
Ελεος και με το Bing, και το πάμφτωχο "store" σας, και έλεος τέλος πάντων με τους περιορισμους σας, που μας εχουν φερει στο αμην. Συνελθετε καμια ώρα. Τετοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ κάνατε πριν λιγα χρονια, και είδατε overight βουτια στις πωλησεις της πλατφορμας σας. 

Δημοσ.

Χωρίς να έχω διάθεση να υπερασπιστώ τους περιορισμούς των Windows 10 S, ας αναγνωρίσουμε τα εξής...

α). Τα 10S είναι αντίστοιχο release με το Chrome OS, και φαίνεται πως θα γίνει το default OS του Surface line, ή θα παραμείνει το focus του Surface Laptop, δεν αντικαθιστά τα Windows που ξέρουμε.

β). Ακόμη και στις περιπτώσεις του α)., όποιος χρήστης θέλει ένα κλασσικό experience, με ένα παραπάνω κόστος (49 δολλάρια) μπορεί να αναβαθμιστεί στα 10 Pro.

Είναι αξιοπερίεργο το γιατί σκέφτηκαν το άκομψο forcing του Edge και του Bing, αλλά δεν χρειάζεται να βγούμε και σε κυνήγι μαγισσών. Όποιος θέλει βάζει Pro.

• Like 1
Δημοσ.

Και που μας προτείνεις να παμε αγαπητέ φίλε;

Θα μπορουσες εστω να δωσεις την ευκαιρια σε μια ευκολη και απλη distro Linux που τα κανει ολα και χωρις πολλα πολλα.

Ενα antergos πχ που ειναι ενα ετοιμο arch Linux. Εχει γραφικο installer, ρυθμιζει απο μονο του το fs (ολα κατω απο το / για να μην κανει partirion στον ssd) και το trim support για τον ssd αν εχεις, εχει γραφικο περιβαλλον ειτε gnome, ειτε kde, ειτε xfce4, ειτε mate.

Εχει γραφικο package manager και με 2 κλικ ενημερωνεις ολο το λειτουργικο με ολα τα προγραμματα και εχει και chrome και firefox και vlc και ολα. Και αν δεν εχεις καποιο περιεργο hardware θα δει τα παντα. Οθονες, αναλυσεις, δικτυα, ηχους.

Σιγουρα ειναι κατι διαφορετικο απο τα Windows αλλα δεν εχεις κανενα νταβαντζιλικι και χιλιαδες κοσμο να σε βοηθησει σε forums για οτιδηποτε αντιμετωπισεις (αν και η Google σχεδον στα παντα εχει απαντησεις απο forums)

Αλλα θελεις να σου πω το ποιο ομορφο? Εδω και 3 χρονια τα τρεχει η κοπελα μου που ηταν απο χωριο και δεν ηξερε ουτε πως ανοιγει το pc! Φαντασου!

Ολα μια ιδεα ειναι. Μην φοβαστε να δοκιμασετε κατι εναλλακτικο. Ακομα και αν δεν σας κανει, θα ξερετε το γιατι δεν σας κανει και αν αλλαξουν οι αναγκες σας, θα εχετε παντα μια δευτερη πορτα ανοιχτη.

Δημοσ.

Παιδιά πριν σχολιάσετε κάτι καλό είναι να κάνετε δυο τρεις βασικές σκέψεις, ναι; 

Γεγονός πρώτο. 

Τα win10 s είναι ένα λειτουργικό που η Ms θα το δίνει τσάμπα για low specs pc σαν απάντηση στο chrome os. 

Γεγονός δεύτερο. 

Με 49$ μπορείς και το κάνεις win10 pro (με ελευθερία κινήσεων. 

Γεγονός τρίτο. 

Δεν μας νοιάζει τι λειτουργικό έχετε στα Pc σας, έχετε να πείτε κάτι σχετικό με το θέμα; Η ms δίνει μια δωρεάν διανομή ενός λειτουργικού που πουλάει και φυσικό είναι να έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έχει ότι περιορισμό θέλει με βάση αυτό. Ακόμα και το περιορισμένο 10s πάντως προσφέρει περισσότερες επιλογές από κάθε διανομή του linux. 

Και στο θέμα μας τώρα. 

Αυτό το λειτουργικό έχει σκοπό να χτυπήσει το chrome os που στην Αμερικάνικη αγορά έχει κερδίσει έδαφος. Φαντάζομαι ότι στο chrome os δεν τρέχει κάτι άλλο εκτός από chrome δεν έχει και μεγάλη σημασία ε; 

• Like 13
Δημοσ.

Παιδιά πριν σχολιάσετε κάτι καλό είναι να κάνετε δυο τρεις βασικές σκέψεις, ναι; 

Γεγονός πρώτο. 

Τα win10 s είναι ένα λειτουργικό που η Ms θα το δίνει τσάμπα για low specs pc σαν απάντηση στο chrome os. 

Γεγονός δεύτερο. 

Με 49$ μπορείς και το κάνεις win10 pro (με ελευθερία κινήσεων. 

Γεγονός τρίτο. 

Δεν μας νοιάζει τι λειτουργικό έχετε στα Pc σας, έχετε να πείτε κάτι σχετικό με το θέμα; Η ms δίνει μια δωρεάν διανομή ενός λειτουργικού που πουλάει και φυσικό είναι να έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έχει ότι περιορισμό θέλει με βάση αυτό. Ακόμα και το περιορισμένο 10s πάντως προσφέρει περισσότερες επιλογές από κάθε διανομή του linux. 

Και στο θέμα μας τώρα. 

Αυτό το λειτουργικό έχει σκοπό να χτυπήσει το chrome os που στην Αμερικάνικη αγορά έχει κερδίσει έδαφος. Φαντάζομαι ότι στο chrome os δεν τρέχει κάτι άλλο εκτός από chrome δεν έχει και μεγάλη σημασία ε; 

Τα ποιο πολλα οκ ενταξει. Αλλα με το στανιο bing? Πλακα μας κανεις? Ποιος χρησιμοποιει bing? Εγω εκει στραβωσα. Ο edge, οκ μια χαρα browser ειναι. Τον ειχα δοκιμασει και δεν ηταν κακος. Αλλα bing? Kαι τσαμπα να στο δωσει ποσο θα αντεξεις χωρις default google? Εστω duckduckgo. Ποσο θες να πεταξεις το pc απο το μπαλκονι?

Θελεις μια chrome os επιλογη? Παρε τον Linux Kernel, πετα εναν Xserver χωρις καποιο γραφικο περιβαλλον και πετα πανω να σηκωνει τον chromium οταν σηκωνεται ο Xorg. Mαγικο? Σου εφτιαξα chrome os σε 10 λεπτα και ειναι πληρες desktop που bootαρει σε 10 second :)

Θελεις και γραφικο login manager εστι για το ουαου? Βαλλε εναν lightdm και βαλλε αυτον να σηκωνει τον xserver και τον chromium

• Like 1
Δημοσ.

Τα ποιο πολλα οκ ενταξει. Αλλα με το στανιο bing? Πλακα μας κανεις? Ποιος χρησιμοποιει bing? Ο edge, οκ μια χαρα browser ειναι. Τον ειχα δοκιμασει και δεν ηταν κακος. Αλλα bing? Kαι τσαμπα να στο δωσει ποσο θα αντεξεις χωρις google? Εστω duckduckgo. Ποσο θες να πεταξεις το pc απο το μπαλκονι?

Πρόσβαση στο google.com θα έχεις. Απλά δεν θα μπορείς να έχεις το google προεπιλεγμένη επιλογή αναζήτησης. Όταν γράφεις δηλαδή τον όρο αναζήτησης απ' ευθείας στη μπάρα διεύθυνσης.

Αν και δεν χρησιμοποιώ τον Edge στο desktop, είναι ο πιο touch friendly browser. Και αυτό θα έχει σημασία στα μικρά υβριδικά ή tablets με 10S

• Like 1
Δημοσ.

Όταν λέμε έχει προεπιλογή το bing εννοούμε ότι αν γράψεις πχ "insomnia" στο address bar του edge θα σου βγάλει αποτελέσματα από το bing. Ε, αν έχεις σε quick bookmark toolbar το google και το φορτώσεις και γράψεις στο πεδίο αναζήτησής του μια χαρά θα σου βγάλει αποτελέσματα. 

Οι πιο πολλοί άσχετοι φίλοι και γνωστοί μου όταν θέλουν να κάνουν αναζήτηση γράφουν www.google.com ακόμα και αν όταν αρχίζουν να το γράφουν τους το βγάζει η μπάρα διευθύνσεων. 

Δημοσ.

Πρόσβαση στο google.com θα έχεις. Απλά δεν θα μπορείς να έχεις το google προεπιλεγμένη επιλογή αναζήτησης. Όταν γράφεις δηλαδή τον όρο αναζήτησης απ' ευθείας στη μπάρα διεύθυνσης.

Αν και δεν χρησιμοποιώ τον Edge στο desktop, είναι ο πιο touch friendly browser. Και αυτό θα έχει σημασία στα μικρά υβριδικά ή tablets με 10S

Το καταλαβα αλλα στην πραξη ξερεις ποσο σπαστικο θα ειναι? θα θες να αναζητησεις κατι και θα ξεχνιεσαι πως default ειναι το bing και θα σου γυρναει τα αποτελεσματα του bing!

Στο λεω γιατι προσφατα εκανα την μεταβαση απο google σε duckduckgo που θεωρειται και η καλυτερη μετα την google και την εβαλα επιτηδες default μεχρι και στην search bar του firefox και ακομα παλευω να συνηθισω! Φαντασου τωρα να σου γυρναει αποτελεσματα το bing!

Ενταξει πετας και ενα bookmark την google και το λυνεις το θεμα αλλα γιατι ολα αυτα? Ειναι σαν τις διαφημισεις. Αν θελω το προιον θα το ψαξω μονος μου. Με το να μου το σπαμαρεις παντου, στην καλυτερη θα το μισησω.

Αν στην ημερα κανεις 100 αναζητησεις και στις μισες ξεχαστεις πως default εχεις bing, παει το laptop. Το εσπασες απο τα νευρα σου. Ειδικα αν θελεις να κανεις την δουλεια σου, γινεται ακομα ποιο εκνευριστικο!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα μπορουσες εστω να δωσεις την ευκαιρια σε μια ευκολη και απλη distro Linux που τα κανει ολα και χωρις πολλα πολλα.

Ενα antergos πχ που ειναι ενα ετοιμο arch Linux. Εχει γραφικο installer, ρυθμιζει απο μονο του το fs (ολα κατω απο το / για να μην κανει partirion στον ssd) και το trim support για τον ssd αν εχεις, εχει γραφικο περιβαλλον ειτε gnome, ειτε kde, ειτε xfce4, ειτε mate.

Εχει γραφικο package manager και με 2 κλικ ενημερωνεις ολο το λειτουργικο με ολα τα προγραμματα και εχει και chrome και firefox και vlc και ολα. Και αν δεν εχεις καποιο περιεργο hardware θα δει τα παντα. Οθονες, αναλυσεις, δικτυα, ηχους.

Σιγουρα ειναι κατι διαφορετικο απο τα Windows αλλα δεν εχεις κανενα νταβαντζιλικι και χιλιαδες κοσμο να σε βοηθησει σε forums για οτιδηποτε αντιμετωπισεις (αν και η Google σχεδον στα παντα εχει απαντησεις απο forums)

Αλλα θελεις να σου πω το ποιο ομορφο? Εδω και 3 χρονια τα τρεχει η κοπελα μου που ηταν απο χωριο και δεν ηξερε ουτε πως ανοιγει το pc! Φαντασου!

Ολα μια ιδεα ειναι. Μην φοβαστε να δοκιμασετε κατι εναλλακτικο. Ακομα και αν δεν σας κανει, θα ξερετε το γιατι δεν σας κανει και αν αλλαξουν οι αναγκες σας, θα εχετε παντα μια δευτερη πορτα ανοιχτη.

Το θεμα φιλε μου δεν ειναι η δυσκολια αλλά ο χρόνος και οι απαιτήσεις. Εχω 1 σταθερο και 1 λαπτοπ. Τα χρησιμοποιώ τόσο για παιχνιδια όσο και για games. Θα σε ρωτήσω λοιπόν αυτο που ρωτάω πάντα σε τέτοια θέματα

Μπορώ να έχω στο Linux την σουιτα της Adobe; Οχι alternative εφαρμογές (Photoshop, Premier), συγκεκριμένα την σουίτα οχι το GIMP και αλλα καθώς δεν με παίρνει επαγγελματικά να αλλάξω. 

Μπορώ να εχω στο Linux άμεση υποστηριξη σε ολα τα περιφερειακά και hardware; 

Μπορεί η κοπέλα μου που χρησιμοποιεί το laptop για internet να κάνει troubleshooting σε καποιο πιθανό πρόβλημα χωρις να ανοίγει τερμιναλ και να γράφει κατεβατα;

Μπορώ να έχω το Google Photos uploader, το Google Music Uploader, Google Drive. 

Μπορώ να έχω iTunes στο οποίο έχω Playlists και μουσική ουτε που θυμαμαι απο ποτε;

Μπορώ στο πανακριβο PC μου με τον i7 και την 1080Ti να παίζω τα τελευταία games στο Linux οπως στο PC;

Και πολλά αλλα που δεν χρειάζεται να γράψω.

Αν μπορώ να κάνω αυτά δεν εχω κανενα θέμα να αλλάξω σε Linux. Δεν ειμαι MS fanboy. Με ενδιαφέρει το μηχάνημα που χρυσοπλήρωσα να κανει αυτα που θελω. Και δυστυχώς το Linux δεν τα κανει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...