Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συμβατότητα με software αποκλειστικά από το Windows Store φαίνεται πως δεν είναι ο μοναδικός περιορισμός που έχει θέσει η Microsoft στους χρήστες των Windows 10 S.

Έτσι, παρόλο που οι χρήστες θα μπορούν να “κατεβάσουν” οποιονδήποτε browser από το Windows Store, ο Microsoft Edge θα είναι πάντοτε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για τον “άνοιγμα” link, χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής.

Τα Windows 10 S παρουσιάσθηκαν χθες από την αμερικανική εταιρεία και αποτελούν μια νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος το οποίο είναι η απάντηση της εταιρείας στο Chrome OS και προορίζεται για το εκπαιδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα για μαθητές, φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν να έχουν ένα οικονομικό αλλά και ικανό σύστημα για τις ανάγκες τους. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, σε περίπτωση που ο χρήστης προσπαθήσει να τρέξει κάποιο αρχείο που έχει κατεβάσει από το Internet, τότε θα ενημερωθεί ότι η εκτέλεσή του είναι αδύνατη, με το σύστημα να του προτείνει μια εναλλακτική λύση από το Windows Store.

Σύμφωνα ωστόσο με την ιστοσελίδα όπου η Microsoft περιγράφει τα χαρακτηριστικά των Windows 10 S, ο χρήστης δεν θα μπορεί επίσης να απεμπλακεί από τον Microsoft Edge, καθώς δεν θα τη δυνατότητα να αλλάξει τον προεπιλεγμένο browser. Επομένως, ακόμη κι αν για παράδειγμα η Google διαθέσει τον Chrome μέσω του Windows Store, ο browser δεν θα έχει πλήρη λειτουργικότητα.

Περιορισμός φαίνεται όμως πως θα υπάρχει και στην προσαρμογή του Microsoft Edge (αλλά και του Internet Explorer), αναφορικά με την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης που θα χρησιμοποιούν. Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση, η μοναδική επιλογή θα είναι το Bing της Microsoft, χωρίς οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να το αντικαταστήσουν π.χ. με τη μηχανή αναζήτησης της Google.

Σύμφωνα με το Verge, οι χρήστες των Windows δεν είναι συνηθισμένοι σε ανάλογους περιορισμούς. Επομένως, όπως προσθέτει, θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της Microsoft στα σχόλια των χρηστών των Windows 10 S.

Link.png Site: Verge

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν έπαιζε ένα 60% των games σε linux, θα είχαμε ξεχάσει ήδη αυτή τη χολέρα, που συνεχίζουμε να τρώμε στη μάπα, μόνο λόγω gaming .

• Like 21
Δημοσ.

Οσοι ειμαστε χρηστες των Windows,μπορουμε να διαλέξουμε τα windows που μας κανουν!

Εχουμε επιλογες,γι'αυτο  μην ανησυχείς για μας! 

Να σε δω τι θα λες οταν το bing και τον edge στα φορτωσουν και στην desktop εκδοση μαζι με τις διαφημισεις στον file manager.

• Like 1
Δημοσ.

Βάζω στοίχημα πως κανένας από όσους γκρίνιαξαν δεν πρόσεξαν το "S" δίπλα από το 10.

Προφανως και το ειδαμε αλλα το προβλημα σου ειναι αν εχει το S η οχι, η τα μυαλα που κουβαλαει η εταιρια? Τι εμπιστοσυνη μπορεις να της εχεις για αυριο μεθαυριο?

• Like 4
Δημοσ.

Αν έπαιζε ένα 60% των games σε linux, θα είχαμε ξεχάσει ήδη αυτή τη χολέρα, που συνεχίζουμε να τρώμε στη μάπα, μόνο λόγω gaming .

Παρε ps :-D

• Like 6
Δημοσ.

ο edge εμένα πολλές φορές μου κολλάει, π.χ. όταν προσπαθώ να γράψω post στο insomnia, το πληκτρολόγιο αργεί πάάάάρα πολύ και ότι πληκτρολογώ δεν εμφανίζεται στην οθόνη....

Δημοσ.

Βάζω στοίχημα πως κανένας από όσους γκρίνιαξαν δεν πρόσεξαν το "S" δίπλα από το 10.

Εγώ το είδα. Και άλλοι φαντάζομαι , δεν πιστεύω ότι είναι στραβοί . Δείχνει έναν τρόπο σκέψης η κίνηση, άσχετα αν αφορά τα S. Που παραμένει ίδιος από την εποχή της διαμάχης με τη netscape όσοι θυμούνται . Όλοι θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα προλάβουμε να δούμε pc , χωρίς windows.

Παρε ps :-D

Να τα σκάω ακόμη πιο χοντρά ! Δεν σφάξανε !

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει. Μια χαρά είναι και ο edge. Γρήγορος και έχει αρκετά καλή διαχείριση. Αλλα η MS το τραβάει λιγάκι. Απο την άλλη η S έκδοση παρέχεται δωρεάν οπότε σου λέει παίρνεις κάτι που δεν είναι παραμετροποιήσιμο

Δημοσ.

Να σε δω τι θα λες οταν το bing και τον edge στα φορτωσουν και στην desktop εκδοση μαζι με τις διαφημισεις στον file manager.

Και αυτή desktop εκδοση είναι ,όπως επισης και τα windows 10 pro που εχω τωρα μπορω να τα μετατρέψω σε S,με μια επιλογή στα setting!

Εγω με τα windows εχω επιλογή,εσυ με τα λινουξ,οτι και να επιλεξεις τα ιδια προγράμματα μπορεις να τρεξεις και τα ιδια προγράμματα ΔΕΝ μπορεις να τρεξεις!Οποταν η μοιρα σου μια είναι και την ξερεις από τωρα!

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...