Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το πρόβλημα είναι το εξής. χτες πέρασα έναν νεο υπολογιστή με windows 10 pro .

δίπλα του υπάρχει ένας υπολογιστής με windows xp sp3.

το πρόβλημα είναι ότι ο εν λόγω υπολογιστής δεν μπορεί να συνδεθεί με τον εκτυπωτή που είναι εγκατεστημένος στα windows 10... στον υπολογιστή έχει πρόσβαση, στα αρχεία που έχω κάνει share. τον εκτυπωτή τον βλέπει αλλά σαν χωρίς πρόσβαση.

κάνω σύνδεση, ενώ τον έχω βάλει να μην ζητάει κωδικό, ζητάει διαπιστευτήρια. βάζω τα στοιχεία πάλι δεν μπαίνει. έβαλα κωδικό στο μηχάνημα με τα windows 10 πάλι δεν μπαίνει. πήγα στην ασφάλεια του εκτυπωτή έβαλα everyone πάλι κάνει το ίδιο. τι να κάνω οεο? μου έχει σπάσει τα νεύρα. 
καμιά ιδέα? 
ευχαριστώ πολύ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εφόσον είναι κοντά εκτυπωτής και υπολογιστές γιατί δε το συνδέεις στα win XP και να το κάνεις κοινό για τον άλλο υπολογιστή..?

και δοκίμασε και Link.png Site: αυτό εάν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Δημοσ.

Αργησα να απαντήσω λόγο τρεξίματος. Βασικά το μηχανιμα με τα xp είναι παλιό. Γι αυτό και μπήκε ένα νέο εκεί. Έχει πέρα από εκτυπωτή και φορολογικό μηχανισμό ο οποίος είναι ποιο βαριουτσικος ειδικά σε βάθος χρόνου.

Γενικά μιλώντας τηλεφωνικά με 2 εταιρίες υποστήριξης ο ένας που πραγματικά τον θαυμαζω γιατί είναι θησαυρός γνώσεων, είπε χωρίς να του πω ότι έφαγα 1 ώρα να κάνω ρυθμίσεις: μην ασχοληθείς καν το έχω φάει το αγγουρι δεν γίνεται τπτ. Τώρα με την άλλη εταιρία που μιλησα με έναν επίσης πολύ καλό τεχνικό μου είπε ότι το είχε συναντήσει σε windows server με xp. Και μίλησε και με τους άλλους τεχνικούς του τμήματος του αλλά δεν είχε τύχει άλλος να προσπαθήσει να το κάνει με xp και windows 10. Λογικό κιόλας γιατί ποιος έχει xp πλέον. Και εγω ενώ κάνω συνέχεια τέτοιες εγκαταστάσεις δεν είχε τύχει να έχει άλλος xp και windows 10. Έχουμε βάλει σε όλους 7αρια γενικά. Λίγοι είναι με xp ακόμα για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν τα έχουν αλλάξει. Κάποιοι δεν μπορούν κιολας να τα αλλάξουν γιατί δεν θα μπορούν να δουλέψουν.

Δημοσ.

Αν τελικά βρεις λύση ρίξε ένα guide γιατί κι εγώ παιδεύτηκα με το εν λόγο θέμα και δεν κατάφερα τίποτα τελικά.

Δεν μου δουλεύει με τίποτα ο εκτυπωτής από τα 10 στα xp σαν κοινόχρηστος.

Επειδή όμως είναι κοντά, απλά έχω ένα κενό καλώδιο στα xp και όταν θέλω να τυπώσω συνδέω το παλιό μηχάνημα με το καλώδιο στον εκτυπωτή και μετά το αλλάζω πάλι.

Αν θέλεις δοκίμασε κάτι τέτοιο.

https://www.amazon.com/Selector-Switch-Printer-Keyboard-interface/dp/B01DY8VLE8/ref=pd_lpo_vtph_147_lp_t_3?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=A2N51EG6VCEDYZY15DAZ

ή

https://www.amazon.com/IOGEAR-2-Port-Printer-Sharing-GUB211/dp/B001SEB45M

• Like 1
Δημοσ.

Καλή φάση αυτό το switch να το έχω υπόψη για άλλη φορά. Απλά στην περίπτωση μου δεν γινόταν να εφαρμοστεί γιατί υπήρχε και ο φορολογικός μηχανισμός στην μέση. Οπότε από τον υπολογιστή με τα xp δεν θα μπορούσαν να τυπώνουν τιμολόγια και να παίρνουν σήμανση.
Τελικά λύση δεν βρήκα όσο και αν το έψαξα, ρώτησα, έφαγα τον τόπο. Ίσως να μην γίνεται καν όπως είπανε και οι άλλοι.
Τελικά Σάββατο βράδυ (!) μου έφεραν το pc με τα xp και το έκανα φορματ και έβαλα windows 7 και παρέδωσα χτες το απόγευμα (!) . σήμερα το πρωί έγιναν τα υπόλοιπα μέσω teamviewer... τώρα όλα δουλεύουν ρολόι :) γι ακόμα μια φορά δηλώνω ότι συχαίνομαι τα windows 10 που μου χάλασαν το σκ. 

Δημοσ.

[...] Απλά στην περίπτωση μου δεν γινόταν να εφαρμοστεί γιατί υπήρχε και ο φορολογικός μηχανισμός στην μέση. Οπότε από τον υπολογιστή με τα xp δεν θα μπορούσαν να τυπώνουν τιμολόγια και να παίρνουν σήμανση.

Δεν κατάλαβα το πρόβλημα. Με το switch θα είχες και τα δύο pc συνδεμένα πάνω, μαζί και ο εκτυπωτής ο οποίος θα ήταν εγκατεστημένος κανονικά και στα xp και στα 10άρια, και με επιλογή θα συνδεόταν μια στον ένα και μια στον άλλο υπολογιστή.

[...] γι ακόμα μια φορά δηλώνω ότι συχαίνομαι τα windows 10 που μου χάλασαν το σκ.

Εδώ είσαι άδικος. Δε φταίνε τα 10άρια αλλά τα xp και οι προγραμματιστές που δες αναβαθμίζουν τις εφαρμογές τους.

Φαντάσου να είχες προγράμματα και hardware σε dos και w95 και να έπαιρνες καινούργιο υπολογιστή! Εκεί να έβλεπες μίσος :D

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό; Αν ναι, ας κάνει κάποιος τον κόπο να ενημερώσει. Εννοώ αν μπορεί να γίνει κάτι με ΧΡ, όχι 7αρια.

Επεξ/σία από doctorized
Δημοσ.
2 ώρες πριν, doctorized είπε

Μήπως έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό; Αν ναι, ας κάνει κάποιος τον κόπο να ενημερώσει. Εννοώ αν μπορεί να γίνει κάτι με ΧΡ, όχι 7αρια.

Δηλαδή έχεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον melissa_virus και επαναφέρεις θέμα 8 μηνών; Άνοιξε καλύτερα νέο θέμα όπου θα αναπτύξεις σωστά το πρόβλημα σου και το στήσιμο σου για να σε βοηθήσουμε.

Δημοσ.

H λυση υπαρχει, μονο αν υπαρχει και ο driver για τα xp, πας και κανεις add printer network, του βαζεις την ip απο το share pc και για driver βαζεις αυτον που εχεις.

Δημοσ.
Στις 30/1/2018 στις 10:56 ΜΜ, micos000 είπε

Δηλαδή έχεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον melissa_virus και επαναφέρεις θέμα 8 μηνών; Άνοιξε καλύτερα νέο θέμα όπου θα αναπτύξεις σωστά το πρόβλημα σου και το στήσιμο σου για να σε βοηθήσουμε.

Ναι. Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα. Το μόνο που δεν αναφέρει ο Melissa_virus και το λέω εγώ για την περίπτωσή μου, είναι πως τα 10ρια είναι Χ64 και τα ΧΡ είναι Χ86. Είχα ανοίξει νέο θέμα πριν μήνες και κάποιος με είχε παραπέμψει εδώ.

Δες το εδώ: 

Στις 31/1/2018 στις 1:04 ΜΜ, rfc είπε

H λυση υπαρχει, μονο αν υπαρχει και ο driver για τα xp, πας και κανεις add printer network, του βαζεις την ip απο το share pc και για driver βαζεις αυτον που εχεις.

Δεν σε έπιασα πλήρως. Ο εκτυπωτής ήταν εγκατεστημένος παλιά στο pc με τα ΧΡ και μετά συνδέθηκε στο νέο pc με τα 10ρια. Δηλαδή έχουν και οι 2 driver. Να δώσω στατική ip στον καινούριο για σιγουριά; Και μετά; Θα δώσω την ip αυτή στα ΧΡ στην προσθήκη εκτυπωτη δικτύου (κάπως έτσι το λέει);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...