Fuel7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Καλησπέρα σε όλους θέλω τα φωτα σας!Θέλω να αλλαξω ζαντες στο αμαξι μου και να φύγω απο τα μαυρα και άραχνα τάσια.Τις ζάντες θα τις βγάλω απο το παλιο μου αμάξι για να τις βάλω στο νυν αμάξι.Το μονο που ξέρω,είναι οτι το Παλιο αμάξι φοράει λάστιχα με διαστάσεις 185/65/Ρ14 86Τ και το νύν 185/60/R14 . Υπάρχει περίπτωση οι ζάντες απο το παλιο αμάξι να μπούν στο νύν αμάζι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Εαν μας πεις τα μοντέλα των αυτοκινήτων κάτι γίνεται γιατί πρέπει να ταιριάξει το καρέ τους.δηλαδη η απόσταση που έχουν μεταξύ τους οι τρύπες .να μην μιλήσουμε για offset και τέτοια,δεν υπάρχει λόγος ακόμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fuel7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Εαν μας πεις τα μοντέλα των αυτοκινήτων κάτι γίνεται γιατί πρέπει να ταιριάξει το καρέ τους.δηλαδη η απόσταση που έχουν μεταξύ τους οι τρύπες .να μην μιλήσουμε για offset και τέτοια,δεν υπάρχει λόγος ακόμα. Οι Παλιες ανήκουν σε Kia Sephia GTX του 1997 και θέλω να τις βάλω σε Skoda Fabia Comfort 1.4 του 2000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Για δες λίγο πόσες βίδες έχει η μια ζάντα επάνω και πόσες η άλλη γιατί το sephia πρέπει να έχει 4x100 ενώ το Fabia 5x100 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Οι Παλιες ανήκουν σε Kia Sephia GTX του 1997 και θέλω να τις βάλω σε Skoda Fabia Comfort 1.4 του 2000 Αν δεις λίγο προσεκτικά θα διαπιστώσεις ότι οι ζάντες από το παλιό έχουν 4 μπουλόνια ενώ το νέο παίρνει με 5, οπότε δεν κάνουν. ΥΓ Τώρα μόλις πρόσεξα ότι τα λάστιχα στις παλιές ζάντες είναι για πέταμα, ενώ τα λάστιχα που φοράει το νυν μοιάζουν καλά. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2017 από Joshua21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fuel7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Καλησπέρα παιδια,τα λαστιχα στο παλιο ναι ειναι για πεταμα!Στο νυν ειναι 4ων μηνων λάστιχα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Να βάλεις ζάντες 4x100 σε αμάξι που παίρνει 5x100 έτσι κατευθείαν το ξεχνάς, δε μπαίνουν. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να το κάνεις, οι λύσεις είναι: 1) Αλλαγή μουαγιέ (ακριβό). 2) Αλλαγή καρέ στις ζάντες (προβληματική λύση). 3) Προσθήκη 'αποστατών' μετατροπής (προβληματική λύση). 4) Πώληση των 4x100 και αγορά συμβατών 5x100 (το ορθότερο και πιθανώς και οικονομικότερο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2017 Άσε τις «αλουμινένιες» και μείνε με τα τάσια. Απλά μην παρκάρεις μπροστά στην καφετέρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anikologr Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Μπορείς να βρεις πολύ φθηνές ζάντες στα μεταχειρισμένα. αν δεν με γελάει η μνήμη μου ακόμα και κάποιος στο insomnia πούλαγε ζάντες από seat cordoba που πρέπει να κάνουν μια χαρά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fuel7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα ξερει κανεις να μου πει εαν στην Εαν στη εν λογω ζάντα μπορώ να φορέσω λάστιχο 175/65/Ρ14 λάστιχα; Αυτα που φοράει τώρα ειναι 185/65/14! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2017 Σχεδόν σίγουρα ναι. Αλλά θα χάσεις πρόσφυση. Εγώ πχ με το xsara vts και τις 195/55 αν το ανοίξω ειδικά πρώτη, δεν μαζεύεται. Γιατί θες να βαλεις μικρότερες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DhZou Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Με αυτή την αλλαγή διάστασης θα μικρύνει και το βήμα των τροχών με ότι αυτό συνεπάγεται. (λίγο μικρότερη τελική, μεγαλύτερη κατανάλωση, καλύτερη επιτάχυνση) Το πιο σωστό αν θέλεις στενότερο λάστιχο θα ήταν 175/70/14 (με την προϋπόθεση ότι τώρα φοράς τη σωστή μαμίσια διάσταση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tompgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Με αυτή την αλλαγή διάστασης θα μικρύνει και το βήμα των τροχών με ότι αυτό συνεπάγεται. (λίγο μικρότερη τελική, μεγαλύτερη κατανάλωση, καλύτερη επιτάχυνση) Το πιο σωστό αν θέλεις στενότερο λάστιχο θα ήταν 175/70/14 (με την προϋπόθεση ότι τώρα φοράς τη σωστή μαμίσια διάσταση) Δεν θα μικρύνει το βήμα, το πάχος του ελαστικού θα μικρύνει κατά 1 εκατοστό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 + θα μικρύνει η κατανάλωση. Αλλά εγώ επιμένω, θα είναι επικίνδυνο μετά, αν το πατάει λίγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα ξερει κανεις να μου πει εαν στην Εαν στη εν λογω ζάντα μπορώ να φορέσω λάστιχο 175/65/Ρ14 λάστιχα; Αυτα που φοράει τώρα ειναι 185/65/14! Καλό θα ήταν να ΜΗΝ κάνεις τέτοια αλλαγή στη διάσταση. Η διάμετρος του τροχού θα γίνει πιο μικρή με αποτέλεσμα να γίνει πιο κοντό το βήμα, και να αλλάξει λίγο η γεωμετρία της ανάρτησης. Καλύτερα να επιλέξεις κάποια από τις διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής. Δεν θα μικρύνει το βήμα, το πάχος του ελαστικού θα μικρύνει κατά 1 εκατοστό. Αν από 185/65/14 πας σε 175/65/14, αλλάζει εκτός από το πλάτος του ελαστικού ΚΑΙ η διάμετρος του τροχού(συνεπώς ΚΑΙ το βήμα). 185/65/14 = 596mm διάμετρος // 534 στροφές ανά χιλιόμετρο 175/65/14 = 583mm διάμετρος // 546 στροφές ανά χιλιόμετρο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα