louilouiCK Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν φταίνε τόσο αυτοί η ανθρωπότητα φταίει στο σύνολο της...δείτε αυτό το γράφημα. (δεν θα μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο για καμία κατηγορία για να μην πάει το θέμα επί προσωπικού ... πιο απλά θεωρείστε με καθυστερημένο και απλά δώστε προσοχή στα λεγόμενα και όχι στο ποιος τα λέει). Λοιπόν αυτό είναι ένα γράφημα κατανομής της ανθρώπινης ευφυίας (IQ) σε σχέση με τον πληθυσμό. Όπως βλέπουμε εδώ οι μέσοι άνθρωποι (ούτε λιγότερο έξυπνοι ούτε έξυπνοι απλά ο μέσος όρος.. ο απλός καθημερινός άνθρωπος χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ή ιδιαίτερο μειονέκτημα.. ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας)είναι το 68% ου πληθυσμού.Δηλαδή έστω πως ανα τον κόσμο είμαστε 7 δις τότε άνθρωποι με μέση ευφυία είναι γύρο στα 4,7 δις.Αν προσθέσουμε τώρα στους μέσους ανθρώπους και τον ποσοστό των λιγότερο έξυπνων ανθρώπων (αυτών που συνήθως είναι άνεργοι άστεγοι η σε εργασίες λιγότερο επιθυμητές και αυτοι που συνήθως δεν τελείωσαν την βασική εκπαίδευση ή την τελείωσαν με το ζόρι και δεν προχώρησαν -φυσικά υπάρχουν και στην ανώτερη βαθμίδα τέτοιοι αλλά λέμε το σύνηθες πιο είναι- ) και αυτό τον πνευματικά στεριωμένων πάμε στο 84% του πληθυσμού....Δηλαδή μέσος άνθρωπος + λιγότερο έξυπνος άνθρωπος + πνευματικά στερημένος άνθρωπος = πάνω από 8 στους δέκα ανθρώπους που θα συναντήσετε αν βγείτε έξω στον δρόμο.... Γιαυτό τον λόγο δεν μπορούμε να έχουμε ωραία πράματα και αν μας δώσουν σε ένα προϊόν 1 καλό έχει και άλλα 10 ξενέρωτα μαζί ....Γιατί τις εταιρίες δεν τις νοιάζει να πουλήσουν σε γνώστες ή σε άτομα που να μπορούν να εκτιμήσουν τεχνολογικές εξελίξεις κτλ...Τις νοιάζει να πουλήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα (στο 84% που βγάλαμε πιο πάνω δηλαδή)Δεν έχει σημασία αν πάρουν 100 ευρώ από καθηγητή, φιλόσοφο, μηχανικό, βλάχο, αμόρφωτο, άρρωστο....το 100ευρώ είναι πάντα 100ευρώ...Τους νοιάζει ΠΟΣΑ 100εύρα συνολικά θα μαζέψουν.Οπότε φέρνουν τα πράματα έτσι ώστε να δελεάσουν τα περισσότερα χέρια στο να τους τα δώσουν...και τα περισσότερα χέρια (84%) είναι αυτά των αμόρφωτων των πνευματικά στεριωμένων και των ανθρώπων της διπλανής πόρτας... και όχι των έξυπνων και ταλαντούχων (16% ή αλλιώς λιγότεροι απο 2 στους 10 που θα συναντήσετε σε μια βόλτα σας στο κέντρο της πόλης) Αυτό ισχύει για τα πάντα αλλά μιας και το θέμα μας ειναι τα windows S (και χες μες)Όταν ήμουν εγώ παιδί δεν ειχαν όλα τα παιδιά υπολογιστές πόσο μάλλον πρόσβαση στο Internet και όσα είχαν ασχολούνταν (η πλειοψηφία πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) με την τεχνολογία σε αρκετό βάθος. Ήταν δηλαδή κάτι που το είχαν τα "geeks".Σήμερα τα περισσότερα παιδιά έχουν πρόσβαση στο internet υπολογιστή tablet laptop αλλά πιστέψτε με το 90% είναι άσχετα με την τεχνολογία...Απλά καταναλώνουν τις συσκευές αυτές σαν προϊόντα και δεν τις μαθαίνουν... πολλοί αν και μπορεί ίσους να ξέρουν τα GB τα bit και τους πυρήνες (ίσα ίσα για να συγκρίνουν προϊόντα μεταξύ τους για να μην τους πιάσουν κότσο στα λεφτά... ) δεν καταλαβαίνουν ποιος ειναι ο ρόλος τους και πως ακριβώς δουλεύουν (να θυμίσω εδώ πχ το hype με το αν είναι ή δεν είναι το iphone 5 -αν θυμάμαι καλά - 64 bit ή όχι λες και έκανε καμία διαφορά -για αυτούς που γνωρίζουν- ) Είναι το ίδιο άσχετα με τα παιδιά δηλαδή της εποχής μου που δεν ασχολούνταν με την τεχνολογία απλά είναι μέρος της ζωής τους πλέον. (κυρίως για facebook και να κλείσουν κάνα εισιτήριο ή να δουν κάτι αστείο σε βίντεο) Και γιαυτό χαλάνε και τα λειτουργικά.... (και τα προγράμματα γενικά) γιατι θέλουν να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και για να το πετύχουν πρέπει να φανούν ελκυστικά στους "άσχετους" με ή χωρίς αυτάκια...Εδώ ας πούμε ουσιαστικά χάνετε κάθε έννοια τών λέξεων "λειτουργικό σύστημα" και γίνεται απλά ένα port της εμπειρίας κινητού (με swappable οθόνες και εικονίδια που δεν κάνουν τίποτα σπουδαίο και τα λέμε apps γιατι το applications είναι μεγάλη λέξη) γιατί περι αυτού πρόκειται ένα τερατούργημα ένα μεγάλο windows phone για να ανταγωνιστεί ένα μεγάλο android (chrome OS) σαν να κουνάς κλειδάκια πάνω σε ένα μωράκια για να πιάσει κάποιο απο τα 2.. Και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τα λειτουργικά αλλά και τα ίδια τα προγράμματα...Το office ας πούμε μεγάλα εικονίδια με τα βασικά για να μην μπερδεύεται ο άσχετος (αν και συνεχίζει να μπερδεύεται και καμία φορά δεν τον αδικώ γιατι με την υπερβολική απλότητα χάνεται και η λογική συνοχή ) και όλες οι άλλες πιο ραφιναρισμένες λειτουργίες ή έχουν εξαφανιστεί ή έχουν παραχωθεί ένας θεός ξέρει πού....Ενώ αρχικά είχε ένα τέλειο αρθρωτό μενού με πλαίσια και υποπολλαπλάσια επιλογών διάβαζες την κάθε γραμμή του κάθε πίνακα και ήξερες τι ακριβώς λειτουργίες θα βρεις μέσα στην κάθε επιλογή...Ακόμη και η ζωγραφική έχει χειροτερέψει (το απλό ms paint) ..... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2017 από louilouiCK 10
Psaris Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 καλα για σας που γκρινιάζετε στανταρ θα εχει κανένα αλο τρόπο να βάλετε τα pro εκτός του να δώσεις 50$ 1
basilis5 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Και ενω το ~ 80% του κοσμου ειναι μετριας νοημοσυνης και κατω, η κοινοτητα του insomnia βρεθηκε στο top 20! Αυτα ειναι 4
Le Perv Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Που ειναι τα αστειακια για τα Win95. Ή τα WinXP, τα Win7 ή τα linux. Που ειναι τα σχολια με τις σπηλειες? Εξαφανιστηκαν οι οπαδοι των Win10. Εδω μιλαμε εχει πεσει το γελιο της αρκουδας. Σε ποιους απευθυνεται αυτη η εταιρια? Τι να πω? Δεν εχω λογια. Λυπαμαι τα πιτσιρικακια που φθειρουν τα πληκτρολογια τους, στην προσπαθεια τους να υπερασπιστουν τους ξεφτιλες της Microsoft. 1
louilouiCK Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Που ειναι τα αστειακια για τα Win95. Ή τα WinXP, τα Win7 ή τα linux. Που ειναι τα σχολια με τις σπηλειες? Εξαφανιστηκαν οι οπαδοι των Win10. Εδω μιλαμε εχει πεσει το γελιο της αρκουδας. Σε ποιους απευθυνεται αυτη η εταιρια? Τι να πω? Δεν εχω λογια. Λυπαμαι τα πιτσιρικακια που φθειρουν τα πληκτρολογια τους, στην προσπαθεια τους να υπερασπιστουν τους ξεφτιλες της Microsoft. Απο την πολύ απλότητα εγώ θυμάμαι χρειαζόμουν driver για να συνδέσω το windows phone στο windows 7 PC μου (driver που ούτε το έβρισκε αυτόματα απο το internet το PC και έπρεπε εγώ να βρω να τον κατεβάσω χειροκίνητα) και να δω το περιεχόμενο του κινητού ενώ με το πιο παλιό symbian απλά έβαζα το κινητό στο USB και έβλεπα τα πάντα όλα... Και ενω το ~ 80% του κοσμου ειναι μετριας νοημοσυνης και κατω, η κοινοτητα του insomnia βρεθηκε στο top 20! Αυτα ειναι Αυτά τα λες εσύ και αποδεικνύεις την ιδέα μιας και ήδη σχολιάστηκε αυτό που πήγες να χλευάσεις.
punkioraki Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δεν φταίνε τόσο αυτοί η ανθρωπότητα φταίει στο σύνολο της... δείτε αυτό το γράφημα. (δεν θα μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο για καμία κατηγορία για να μην πάει το θέμα επί προσωπικού ... πιο απλά θεωρείστε με καθυστερημένο και απλά δώστε προσοχή στα λεγόμενα και όχι στο ποιος τα λέει). Λοιπόν αυτό είναι ένα γράφημα κατανομής της ανθρώπινης ευφυίας (IQ) σε σχέση με τον πληθυσμό. Όπως βλέπουμε εδώ οι μέσοι άνθρωποι (ούτε λιγότερο έξυπνοι ούτε έξυπνοι απλά ο μέσος όρος.. ο απλός καθημερινός άνθρωπος χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ή ιδιαίτερο μειονέκτημα.. ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας) είναι το 68% ου πληθυσμού. Δηλαδή έστω πως ανα τον κόσμο είμαστε 7 δις τότε άνθρωποι με μέση ευφυία είναι γύρο στα 4,7 δις. Αν προσθέσουμε τώρα στους μέσους ανθρώπους και τον ποσοστό των λιγότερο έξυπνων ανθρώπων (αυτών που συνήθως είναι άνεργοι άστεγοι η σε εργασίες λιγότερο επιθυμητές και αυτοι που συνήθως δεν τελείωσαν την βασική εκπαίδευση ή την τελείωσαν με το ζόρι και δεν προχώρησαν -φυσικά υπάρχουν και στην ανώτερη βαθμίδα τέτοιοι αλλά λέμε το σύνηθες πιο είναι- ) και αυτό τον πνευματικά στεριωμένων πάμε στο 85% του πληθυσμού.... Δηλαδή μέσος άνθρωπος + λιγότερο έξυπνος άνθρωπος + πνευματικά στερημένος άνθρωπος = πάνω από 8 στους δέκα ανθρώπους που θα συναντήσετε αν βγείτε έξω στον δρόμο.... Γιαυτό τον λόγο δεν μπορούμε να έχουμε ωραία πράματα και αν μας δώσουν σε ένα προϊόν 1 καλό έχει και άλλα 10 ξενέρωτα μαζί .... Γιατί τις εταιρίες δεν τις νοιάζει να πουλήσουν σε γνώστες ή σε άτομα που να μπορούν να εκτιμήσουν τεχνολογικές εξελίξεις κτλ... Τις νοιάζει να πουλήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα (στο 85% που βγάλαμε πιο πάνω δηλαδή) Δεν έχει σημασία αν πάρουν 100 ευρώ από καθηγητή, φιλόσοφο, μηχανικό, βλάχο, αμόρφωτο, άρρωστο.... το 100ευρώ είναι πάντα 100ευρώ... Τους νοιάζει ΠΟΣΑ 100εύρα συνολικά θα μαζέψουν. Οπότε φέρνουν τα πράματα έτσι ώστε να δελεάσουν τα περισσότερα χέρια στο να τους τα δώσουν... και τα περισσότερα χέρια (85%) είναι αυτά των αμόρφωτων των πνευματικά στεριωμένων και των ανθρώπων της διπλανής πόρτας... και όχι των έξυπνων και ταλαντούχων (16% ή αλλιώς λιγότεροι απο 2 στους 10 που θα συναντήσετε σε μια βόλτα σας στο κέντρο της πόλης) Αυτό ισχύει για τα πάντα αλλά μιας και το θέμα μας ειναι τα windows S (και χες μες) Όταν ήμουν εγώ παιδί δεν ειχαν όλα τα παιδιά υπολογιστές πόσο μάλλον πρόσβαση στο Internet και όσα είχαν ασχολούνταν (η πλειοψηφία πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) με την τεχνολογία σε αρκετό βάθος. Ήταν δηλαδή κάτι που το είχαν τα "geeks". Σήμερα τα περισσότερα παιδιά έχουν πρόσβαση στο internet υπολογιστή tablet laptop αλλά πιστέψτε με το 90% είναι άσχετα με την τεχνολογία... Απλά καταναλώνουν τις συσκευές αυτές σαν προϊόντα και δεν τις μαθαίνουν... πολλοί αν και μπορεί ίσους να ξέρουν τα GB τα bit και τους πυρήνες (ίσα ίσα για να συγκρίνουν προϊόντα μεταξύ τους για να μην τους πιάσουν κότσο στα λεφτά... ) δεν καταλαβαίνουν ποιος ειναι ο ρόλος τους και πως ακριβώς δουλεύουν (να θυμίσω εδώ πχ το hype με το αν είναι ή δεν είναι το iphone 5 -αν θυμάμαι καλά - 64 bit ή όχι λες και έκανε καμία διαφορά -για αυτούς που γνωρίζουν- ) Είναι το ίδιο άσχετα με τα παιδιά δηλαδή της εποχής μου που δεν ασχολούνταν με την τεχνολογία απλά είναι μέρος της ζωής τους πλέον. (κυρίως για facebook και να κλείσουν κάνα εισιτήριο ή να δουν κάτι αστείο σε βίντεο) Και γιαυτό χαλάνε και τα λειτουργικά.... (και τα προγράμματα γενικά) γιατι θέλουν να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και για να το πετύχουν πρέπει να φανούν ελκυστικά στους "άσχετους" με ή χωρίς αυτάκια... Εδώ ας πούμε ουσιαστικά χάνετε κάθε έννοια τών λέξεων "λειτουργικό σύστημα" και γίνεται απλά ένα port της εμπειρίας κινητού (με swappable οθόνες και εικονίδια που δεν κάνουν τίποτα σπουδαίο και τα λέμε apps γιατι το applications είναι μεγάλη λέξη) γιατί περι αυτού πρόκειται ένα τερατούργημα ένα μεγάλο windows phone για να ανταγωνιστεί ένα μεγάλο android (chrome OS) σαν να κουνάς κλειδάκια πάνω σε ένα μωράκια για να πιάσει κάποιο απο τα 2.. Και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τα λειτουργικά αλλά και τα ίδια τα προγράμματα... Το office ας πούμε μεγάλα εικονίδια με τα βασικά για να μην μπερδεύεται ο άσχετος (αν και συνεχίζει να μπερδεύεται και καμία φορά δεν τον αδικώ γιατι με την υπερβολική απλότητα χάνεται και η λογική συνοχή ) και όλες οι άλλες πιο ραφιναρισμένες λειτουργίες ή έχουν εξαφανιστεί ή έχουν παραχωθεί ένας θεός ξέρει πού.... Ενώ αρχικά είχε ένα τέλειο αρθρωτό μενού με πλαίσια και υποπολλαπλάσια επιλογών διάβαζες την κάθε γραμμή του κάθε πίνακα και ήξερες τι ακριβώς λειτουργίες θα βρεις μέσα στην κάθε επιλογή... Ακόμη και η ζωγραφική έχει χειροτερέψει (το απλό ms paint) ..... δηλαδή δεν βαρέθηκες να γράψεις όλο αυτό το κατεβατό απλά για να θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο ? θα σου πω εγώ κάτι άλλο ! το 68% γουστάρει να τρώει τα λεφτά του σε αμάξια - γκόμενες - τζόγο και όταν παίρνει ένα υπολογιστή - κινητό το παίρνει απλά για την γκαυλα του και δεν το νοιάζει πόσους πυρήνες θα έχει και τα λοιπά γιατί απλά όπως λες περνάει την ώρα του
michael92 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 @louilouick Έχεις ιδέα τι είναι η κανονική κατανομή; Ακόμα και δέκα φορές πιο έξυπνοι να ήμασταν πάλι την ίδια μορφή θα είχε το γράφημα. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flynn_effect 1
louilouiCK Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 @louilouick Έχεις ιδέα τι είναι η κανονική κατανομή; Ακόμα και δέκα φορές πιο έξυπνοι να ήμασταν πάλι την ίδια μορφή θα είχε το γράφημα. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flynn_effect Μπράβο τώρα που το έμαθες αυτό προσπάθησε να καταλάβεις γιατί δεν αλλάζει τίποτα στο νόημα του ποστ. αν ένας έχει 20 ένας 40 και ένας 80 IQ ο δεύτερος θα είναι 2 φορές πιο έξυπνος απο τον 1ο και ο 3ος δύο φορές πιο έξυπνος απο τον δεύτερο Αν τώρα όπως λες μεγαλώσει 10 φορές το IQ τους και γίνει 200 400 800 ο δεύτερος θα είναι πάλι δύο φορές πιο έξυπνος απο τον 1ο και ο τρίτος πάλι δύο φορές πιο έξυπνος απο τον δεύτερο... ή αλλιώς ο 3ος των 800IQ θα θεωρεί αργόστροφο τον 2ο των 400 IQ ακριβώς ισόποσα όσο το τύπος του 80IQ θα θεωρεί αργόστροφο τον τύπο των 40 Αυτό είναι όλο το νόημα της κατανομής (να κατανέμει δηλαδή τις διαφορές ενός πληθυσμού ανεξάρτητα της κλίμακας αλλά βάσει της πυκνότητας εμφάνισης δηλαδή αν όλοι γίνουμε πιο έξυπνοι ή όλοι πιο χαζοί η διαφορά μας δεν αλλάζει γιατι πάντα κάποιοι θα είναι στο μέσο κάποιοι στις άκρες) Τώρα έχεις και εσύ ιδέα τι είναι η κανονική κατανομή του IQ. PS αν σε ενόχλησε το ύφος μου προσπάθησε την επόμενη φορά απλά να εκφράσεις την αντίρρηση σου με επιχειρήματα και όχι με υπονοούμενα εις βάρους μου/ειρωνείες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Ρε παιδιά τα S είναι για τον φοιτητή τι σπάζεστε? Δηλαδή αν δεν φορούσε τα S και φορούσε εξ' αρχής τα PRO και το πιο οικονομικό λάπτοπ της αγοράς έκανε μόλις ~$238 (ευρώ-δολάρια) θα γκρίνιαζε κανένας? Κάποιος λοιπόν που μπορείς να διαθέσει 189 ευρό μόνο θα το πάρει με S, αν είναι φοιτητής (θεωρητικών μαθημάτων) θα ανοίξει το OneNote και θα κρατήσει τις σημειώσεις του, θα βάλει και τον KODI για να δει τις ταινίες που κατέβασε με τον Torrex, και αν έχει και συνδρομή Netflix θα βάλει και αυτό. Αν κάποιος είναι καλυμμένος με αυτά γιατί να δώσει 49 ευρό-δολάρια παραπάνω (που ναι μεν θα μπορεί να κάνει 100+1 πράγματα παραπάνω) όταν δεν τα χρειάζεται.Εγώ ας πούμε παίζω D&D, θα με βόλευε ένα φθηνό μηχάνημα που θα τρέχει μόνο Office για να έχω τις σημειώσεις μου, τα spreadsheets με τους NPC, τα docs με τις δικές μου ιστορίες και αυτά!. Έχω και ένα One S να παίζω τα παιχνιδάκια μου, έχω και το Netflix (+KODI+TORREX) για ταινίες, Spotify για μουσική και είμαι ευχαριστημένος, κυριολεκτικά και οικονομικά.
louilouiCK Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Ρε παιδιά τα S είναι για τον φοιτητή τι σπάζεστε? Δηλαδή αν δεν φορούσε τα S και φορούσε εξ' αρχής τα PRO και το πιο οικονομικό λάπτοπ της αγοράς έκανε μόλις ~$238 (ευρώ-δολάρια) θα γκρίνιαζε κανένας? Κάποιος λοιπόν που μπορείς να διαθέσει 189 ευρό μόνο θα το πάρει με S, αν είναι φοιτητής (θεωρητικών μαθημάτων) θα ανοίξει το OneNote και θα κρατήσει τις σημειώσεις του, θα βάλει και τον KODI για να δει τις ταινίες που κατέβασε με τον Torrex, και αν έχει και συνδρομή Netflix θα βάλει και αυτό. Αν κάποιος είναι καλυμμένος με αυτά γιατί να δώσει 49 ευρό-δολάρια παραπάνω (που ναι μεν θα μπορεί να κάνει 100+1 πράγματα παραπάνω) όταν δεν τα χρειάζεται. Εγώ ας πούμε παίζω D&D, θα με βόλευε ένα φθηνό μηχάνημα που θα τρέχει μόνο Office για να έχω τις σημειώσεις μου, τα spreadsheets με τους NPC, τα docs με τις δικές μου ιστορίες και αυτά!. Έχω και ένα One S να παίζω τα παιχνιδάκια μου, έχω και το Netflix (+KODI+TORREX) για ταινίες, Spotify για μουσική και είμαι ευχαριστημένος, κυριολεκτικά και οικονομικά. Καταρχήν η Microsoft δίνει δωρεάν τα PRO στους φοιτητές. Προσωπικά δεν σπάζομαι απλά με ενοχλεί απογοητεύει που η αγορά πάει απο το κακό στο χειρότερο. Αναπολώ τις εποχές που το καινούργιο (γενικά αλλά και ειδικά στην τεχνολογία) ήταν και καλύτερο.. όχι απλά το ίδιο με το παλιό με πιο γυαλιστερή εμφάνιση ή ακόμη και χειρότερο... Εδώ ο όλος σκοπός είναι πως να χτυπήσουν τα chromebook χωρίς να αλλάξουν τις τιμές τους. Πετσοκόβοντας το λειτουργικό τους είναι η απάντηση.... Έστω και αν ο φοιτητής δεν έπαιρνε δωρεάν PRO για ποιο λόγο να πάρει S από την στιγμή που δεν μπορεί να εγκαταστήσει προγράμματα στο PC... τα apps ωραία είναι να παίζεις μαζί τους στο κινητό αλλά για σοβαρές δουλειές σε βάθος χρόνου δεν φτουράνε... Απο την άλλη θέλουν να σμπρωξουν και το appstore μπας και πάρει μπρος η μπίζνα με τα κινητά που σιγοψοφάει για την MS και μέλλον δεν βλέπω...απο τα 8 στα 10 και απο τα 10 στα S... Αλλά θα τα αγοράσει πάλι κόσμος οπότε όσο και να οδύρονται κάποιοι the show must go on δεν θα αλλάξει τίποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Καταρχήν η Microsoft δίνει δωρεάν τα PRO στους φοιτητές. Προσωπικά δεν σπάζομαι απλά με ενοχλεί απογοητεύει που η αγορά πάει απο το κακό στο χειρότερο. Αναπολώ τις εποχές που το καινούργιο (γενικά αλλά και ειδικά στην τεχνολογία) ήταν και καλύτερο.. όχι απλά το ίδιο με το παλιό με πιο γυαλιστερή εμφάνιση ή ακόμη και χειρότερο... Εδώ ο όλος σκοπός είναι πως να χτυπήσουν τα chromebook χωρίς να αλλάξουν τις τιμές τους. Πετσοκόβοντας το λειτουργικό τους είναι η απάντηση.... Έστω και αν ο φοιτητής δεν έπαιρνε δωρεάν PRO για ποιο λόγο να πάρει S από την στιγμή που δεν μπορεί να εγκαταστήσει προγράμματα στο PC... τα apps ωραία είναι να παίζεις μαζί τους στο κινητό αλλά για σοβαρές δουλειές σε βάθος χρόνου δεν φτουράνε... Απο την άλλη θέλουν να σμπρωξουν και το appstore μπας και πάρει μπρος η μπίζνα με τα κινητά που σιγοψοφάει για την MS και μέλλον δεν βλέπω...απο τα 8 στα 10 και απο τα 10 στα S... Αλλά θα τα αγοράσει πάλι κόσμος οπότε όσο και να οδύρονται κάποιοι the show must go on δεν θα αλλάξει τίποτα. Μα αυτό είπα, πως τα S δεν είναι για σοβαρή δουλειά, είναι για κάποιον Casual (στο γραφείο στην δουλειά έχουμε 25 PC που το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν και να καταχωρούν τιμές σε κάποια excel forms του χημείου/εγώ που θέλω μόνο office για το D&D/Ο φοιτητής που θέλει μόνο να κρατάει σημειώσεις γιατί είναι σε θεωρητική σχολή που δεν κάνει χρήση κάποιας εφαρμογής τύπου matlab). Και αν δεν ανήκεις σε κάπιοα από τις κατηγορίες αλλά θέλεις κάτι φθηνό τότε δώσε 49 παραπάνω για το full-experience σε low-budget μηχάνημα (εκτός αν είσαι φοιτητής και μπορείς να τα πάρεις δωρεάν, τότε τρέξε και matlab, και netbeans, και codeblocks, και visual studio (αν βαστάει ) και κάνε προγραμαμτισμό CUDA)... Παιδιά χάσατε το νόημα, είναι καινούριο προϊόν αλλά σε low-budget κατηγορία, αν θέλεις να δεις "θαύματα" κοίτα το Surface Studio με Windows 10 Enterprise, άλλη κατηγορία η μια και άλλη άλλη, σε άλλο κοινό απευθύνεται το ένα και σε άλλο το άλλο. Το ότι εσύ και αρκετοί ακόμη δεν βρίσκεται λόγο αγοράς δεν κάνει το προϊόν λιγότερο σωστά δομημένο, αντιθέτως το κάνει απόλυτα δομημένο τόσο για την εταιρία όσο για τα υπόλοιπα προϊόντα τους μιας και δεν κανιβαλίζει το ένα το κοινό του άλλου. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2017 από argipent
unforgiven Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόση αντίδραση (ή μάλλον μπορώ, αλλά ας το αφήσουμε) Μέχρι τώρα στην αγορά υπήρχαν laptopάκια μέχρι 300-400 ευρώ τα οποία το μόνο μου έκαναν οι χρήστες τους, ή αν θέλετε, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν με αυτά, ήταν office, social networks και σερφάρισμα. Σε αυτούς τους χρήστες λοιπόν η Microsoft δίνει ένα ελαφρύτερο λειτουργικό, πολύ φτηνότερο. Τι μας πείραξε; Το "κουτσουρεμένο" λειτουργικό; Συγκρίνετέ το με ένα Chromebook, να δείτε πως οι δυνατότητες είναι μερικές τάξεις μεγαλύτερες στα Windows S. To ότι δεν μπορούμε να τρέξουμε Photoshop στα μηχανάκια αυτά; Μα ποτέ δεν μπορούσαν, έτσι και αλλιώς. Και δεν απευθύνεται σε χρήστες βαριών προγραμμάτων. Η συνατότητα αναβάθμισης; Υποθέτω έτσι γκρινιάζετε όταν βγαίνει κάποια αναβάθμιση του software που χρησιμοποιείτε. Ή με το ότι η Nvidia "ζητάει" 200 ευρώ για να σας πουλήσει κάρτα "που δεν είναι κουτσουρεμένη". Εντάξει, την ξέρω την απάντηση για το πού οφείλεται η γκρίνια. Γιατί τα θέλουμε όλα δωρεάν όταν αγοράζουμε κάτι. Όχι όμως όταν το πουλάμε.
gnsX Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Συγκρίνετέ το με ένα Chromebook, να δείτε πως οι δυνατότητες είναι μερικές τάξεις μεγαλύτερες στα Windows S. Είμαι όλος αυτιά να ακούσω τις παραπάνω δυνατότητες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα