Προς το περιεχόμενο

γινεται μεσω προγραμματος να ρυθμιζω τις στροφες ολων των ανεμιστηρων?

smoke0man2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα οπως λεει και ο τιτλος..ειμαι πολυ παραξενος να δω εαν γινεται...

εχω την asus a88xm-a

...οποιος ξερει ας με βοθησει σας ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.asus.com/Motherboards/A88XMA/HelpDesk_Download/

Διάλεξε λειτουργικό, κατέβασε από Utilities το Asus Suite 3. Έχει καταπληκτικό fan control, πλήρες (και να κάνεις curved γραφήματα, και σταθερούς, βάσει τη θερμοκρασία του CPU).
Κάνε και το Fan Tuning στην αρχή για να αναγνωρίσει το minimum και maximum RPM των ανεμιστήρων.

** Αν και φαντάζομαι πως το CPU fan είναι και αυτό PWM, στην περίπτωση που είναι 3-pin, πρέπει το BIOS να πας και να αλλάξεις το CPU Q FAN Control από Auto σε Advanced.

• Like 2

Αν δε μπουν στο motherboard δεν υπάρχει πρόγραμμα που θα τα δει. Ή τα βάζεις στο motherboard ή τα controlάρεις με τον fan controller του κουτιού.

Αν δε μπουν στο motherboard δεν υπάρχει πρόγραμμα που θα τα δει. Ή τα βάζεις στο motherboard ή τα controlάρεις με τον fan controller του κουτιού.

αυτο θελω να μαθω εφοσον η μητρικη μου εχει μονο 1 θεση πως θα βαλω αλλους 3 ανεμιστηρες

(συνολο 4 ανεμιστηρες) ?

Μπορείς να βάλεις splitter (2 ανεμιστήρες σε κάθε θέση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις splitter και σε αυτήν του CPU αλλά να είναι είτε και τα δυο φανάκια 3pin είτε και τα δυο PWM) αλλά δε θα controllάρονται ξεχωριστά. Καλύτερα να μείνεις όπως έχεις, βάλε με το fan controller του κουτιού να είναι στη βέλτιση θέση airflow/θόρυβο και ξέχνα τους, και ρύθμισε τους άλλους δυο.

• Like 1

Μπορείς να βάλεις splitter (2 ανεμιστήρες σε κάθε θέση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις splitter και σε αυτήν του CPU αλλά να είναι είτε και τα δυο φανάκια 3pin είτε και τα δυο PWM) αλλά δε θα controllάρονται ξεχωριστά. Καλύτερα να μείνεις όπως έχεις, βάλε με το fan controller του κουτιού να είναι στη βέλτιση θέση airflow/θόρυβο και ξέχνα τους, και ρύθμισε τους άλλους δυο.

εαν δεν υπαρχει αλλη λυση θα μεινω ετσι σε ευχαριστω

επισης και μια αλλη ερωτηση

μηπως γνωριζετε

υπαρχει τροπος

να ρυθμισω τον apu 7700k  που εχω να εχει 2 gb gpu αντι για 1 ?που εχει?(θα δω διαφορες)?

εχω 8 gb ram

Μπορεί να γίνεται, ανάλογα τη μητρική. Δες στο BIOS όλες τις κατηγορίες, και όπου βλέπεις Integrated Graphics, Graphics, Allocate Memory ή κάτι παρεμφερές ρίξτου μια ματιά. Δεν έχω τέτοια μητρική για να σου πω ακριβώς.

Δε νομίζω ότι θα δεις σημαντικές διαφορές though, πιστεύω πιο γρήγορα θα σε κρατήσει πίσω ο πυρήνας της "κάρτας" παρά η μνήμη της. Αξίζει να το δοκιμάσεις πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...