Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή έχω μεγάλο θέμα με τον ύπνο, έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα σπρει μελατονίνης που διαφημίζονται πολύ τελευταία;

Υπάρχουν επιπτώσεις από την χρήση τους;

Δημοσ.

Επειδή έχω μεγάλο θέμα με τον ύπνο, έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα σπρει μελατονίνης που διαφημίζονται πολύ τελευταία;

https://www.medlook.net/%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/245.html

"Οι κυριότερες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί για τη μελατονίνη, είναι υπνηλία, ενοχλήσεις στο στομάχι, κατάθλιψη, αίσθημα μέθης, πονοκέφαλος. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να μάθουμε πιο πολλά για τις παρενέργειες της μελατονίνης και για την αναγνώριση των μακροχρόνιων επιδράσεων της."

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CE%B7#.CE.A0.CE.B1.CF.81.CE.B5.CE.BD.CE.AD.CF.81.CE.B3.CE.B5.CE.B9.CE.B5.CF.82

Δημοσ.

Σπρευ δεν ξερω, καψουλες απο xtreme store εχω παρει κατα καιρους και με βοηθησαν, στην τριτη λυκειου ειδικα με εσωσαν πολλες φορες.

Αλλα δεν καταπολεμα την αυπνια αυτο, θες να εξηγησεις τι εννοεις προβλημα με τον υπνο?

Δημοσ.

https://www.medlook.net/%CE%A4%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/245.html

"Οι κυριότερες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί για τη μελατονίνη, είναι υπνηλία, ενοχλήσεις στο στομάχι, κατάθλιψη, αίσθημα μέθης, πονοκέφαλος. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να μάθουμε πιο πολλά για τις παρενέργειες της μελατονίνης και για την αναγνώριση των μακροχρόνιων επιδράσεων της."

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CE%B7#.CE.A0.CE.B1.CF.81.CE.B5.CE.BD.CE.AD.CF.81.CE.B3.CE.B5.CE.B9.CE.B5.CF.82

Χμ να σου πω την αλήθεια η κατάθλιψη είναι που είχα στο μυαλό μου και με φοβίζει στο να αγοράσω τέτοια βοηθήματα. Τα άλλα δεν με απασχολούν ιδιαίτερα.

Σπρευ δεν ξερω, καψουλες απο xtreme store εχω παρει κατα καιρους και με βοηθησαν, στην τριτη λυκειου ειδικα με εσωσαν πολλες φορες.

Αλλα δεν καταπολεμα την αυπνια αυτο, θες να εξηγησεις τι εννοεις προβλημα με τον υπνο?

Ουσιαστικά δεν μπορώ να κρατήσω ένα σταθερό ωράριο ύπνου, υπάρχουν στιγμές που δεν με παίρνει ύπνος τα βράδια και κοιμάμαι ξημερώματα.

Δύσκολα νυστάζω το βράδυ.

Ίσως φταίει το γεγονος που δεν εργάζομαι δεν έχω υποχρεωθεί να μπω σε ένα σταθερό προγραμμα ύπνου.

Δημοσ.

Νταξει δεν εχεις και προβλημα,απλα δεν εχεις καποια σοβαρη ασχολια που να απαιτει ωραριο ή να σε κουραζει και δεν μπορεις να μπεις σε ρυθμο.Συμβαινει σε ολους ειδικα οταν αρχιζουν πιο χαλαρο προγραμμα μετα απο σπουδες κλπ κλπ.Εγω δεν θα παιρνα τπτ τετοιο,ειτε μενεις πιο ξυπνιος για κοιμηθεις πιο νωρις την επομενη μερα ειτε πινεις καμια βαλεριανα και αυτη με μετρο.

Δημοσ.

Χμ να σου πω την αλήθεια η κατάθλιψη είναι που είχα στο μυαλό μου και με φοβίζει στο να αγοράσω τέτοια βοηθήματα. Τα άλλα δεν με απασχολούν ιδιαίτερα.

Ουσιαστικά δεν μπορώ να κρατήσω ένα σταθερό ωράριο ύπνου, υπάρχουν στιγμές που δεν με παίρνει ύπνος τα βράδια και κοιμάμαι ξημερώματα.

Δύσκολα νυστάζω το βράδυ.

Ίσως φταίει το γεγονος που δεν εργάζομαι δεν έχω υποχρεωθεί να μπω σε ένα σταθερό προγραμμα ύπνου.

Α κομπλε ακριβως η ενδεδειγμενη χρηση τους τοτε. Ναι ψαξε ομως τις καψουλες που σου λεω γιατι ειναι το καλυτερο vfm που ειχα βρει τοτε, καποια αλλα ηταν απατη γιατι ηταν 100mg που ειναι λιγο.

Μια η δυο αφου τσιμπησεις κατι και κομπλε. Αλλα κοιμασαι μονο αν θες να κοιμηθεις, αμα αραξεις στο σαλονι στην τηλεοραση με φωτα κλπ. ουτε θα το καταλαβεις. Παρενεργεια δεν ειδα ουτε εγω ουτε ενας φιλος που του τις συστησα..

Δημοσ.

Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα δεν νυστάζω σχεδόν ποτέ και πιέζω τον εαυτό μ να κοιμηθεί!

Δημοσ.

Δοκίμασε να τσεκάρεις τις συνθήκες με τις οποίες προσπαθείς να κοιμηθείς πριν το ρίξεις στις κάψουλες. Αν π.χ. παίζεις στον υπολογιστή, ή χαζεύεις, και στο καπάκι το κλείσεις και πας για ύπνο, ε μη περιμένεις θαύματα, είσαι στην τσίτα.

Χαμήλωσε φώτα, παράτα τα ηλεκτρονικά, διάβασε τίποτα αν έχεις όρεξη να κάνεις κάτι, και μετά από κάνα 30-40 - λεπτο σβήσε φως και πέσε.

Αν δε βοηθήσει, ναι, δοκίμασε και κάποιο προϊόν με μελατονίνη, αν και καλύτερα θα ήταν να ερευνήσεις και τα αίτια των αϋπνιών (γιατρός).

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμάζα ένα σπρέι πριν λίγες μέρες και -φαίνεται- να βοηθάει, κάπως. Εκεί που στις 2-3 ξέρω γω ήμουν στην τσίτα και κανονικά θα με έπαιρνε 7+ ρίχνω ένα ψέκασμα (όχι αεροπσεκαζμό, μην παρεξηγηθώ) και στο 20λεπτο νοιώθω μια αισθητή χαλάρωση. Όχι υπνηλία, ίσως είναι καθαρά placebo, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Για παρενέργειες δε νομίζω να τίθεται θέμα εκτός αν ψεκάσεις τριπλή δόση, ο γιατρός σου ή ο φαρμακοποιός λογικά θα ξέρουν να σου προτείνουν.

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3420772/Now-Foods-Melatonin-3mg-60-κάψουλες.html

Αυτες ελεγα παιδια επειδη ειναι 3mg ενω οι αλλες 1. Εγω και 2 κουμπωνα και δεν ειχα θεμα, με το 1mg δεν νομιζω να ενιωθα τιποτα. Τωρα θυμηθηκα οτι σε κανει να βλεπεις και περισσοτερα ονειρα για καποιον λογο (ισως βαθυτερος υπνος για περισσοτερη ωρα?dunno)

Δημοσ.

Δυστηχως απο φιλο ξερω οτι δημιουργουν προβληματα σε παρατεταμενη χρηση ακομα και αυτα με μικρη περιεκτικοτητα. Πρεπει να κανεις ενα reset . Προσπαθησε να ξυπνησεις με το ζορι πρωι 9 η ωρα να πας για ενα περπατημα , κατι βολτα.... καντο 15-20 μερες χωρις υπνο το μεσημερι και παντα σε συνδιασμο με γυμναστικη... ο εγκεφαλος  θα αρεστει στηνσ εροτονινη απο την ασκηση και θα επανελθεις απλα οι 10 μερες ειναι οι δυσκολες.

Δημοσ.

Ο πιο εύκολος τρόπος για ύπνο είναι...

Χείρα με τα 5 ορφανά, βαράς μια, βαράς δύο..

Και ξυπνάς σε 8 ώρες.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με εξαίρεση ίσως των περιπτώσεων jet lag/ κυλιώμενου ωραρίου αρκετές έρευνες δείχνουν οτι η μελατονινη μπορεί να βοηθήσει αλλά δεν έχει ουσιαστική διαφορά από placebo.

Αν υπάρχει η δυνατότητα δοκίμασε τα παρακάτω:

1. Πήγαινε για ύπνο/ξύπνα την ίδια ώρα κάθε μέρα (και το ΣΚ)
  2. ΜΗΝ κοιμάσε το απόγευμα μετά τις 4
  3. Ασκηση (ιδανικά όχι πριν τον ύπνο)
  4. Προσπάθησε το δωμάτιο/κρεβάτι  σου να είναι πιο δροσερό από άλλους χώρους
  5. Ζεστό μπάνιο ή έστω πλύσιμο κεφαλής/άρκων πριν τον ύπνο (εν τέλει οδηγεί σε πτώση της θερμοκρασίας σου που φαίνεται να βοηθάει)
  6. Χρησιμοποίησε ωτοασπίδες/ μάσκες ύπνου/ weighted blankets κλπ
  7. ΜΗΝ χρησιμοποιείς το κρεβάτι για να αράζεις κατά τη διάρκεια της μέρας
  8. Αποφυγή αλκοολ/τσιγάρου/βαριών γευμάτων/καφεϊνης το απόγευμα/βράδυ
  9. Απόγυφη της έκθεσης σε led φωτισμό 1-2 ώρες πριν τον ύπνο  (πχ κινητό/tv/ αλλαγή λάμπας υπνοδωματίου)
  10. Κάνε κάτι που σε χαλαρώνει πριν κοιμηθείς (ιδανικά δημιουργησε μια ρουτίνα πριν την κατάκλιση)
  11. Έκθεση στον ήλιο τις πρωινές ώρες

*Υπάρχουν ιατρεία ύπνου που μπορούν να βοηθήσουν (ειδικά αν υπάρχει κάποια υποκείμενη παθολογία).

(Τα παραπάνω είναι κάποια από αυτά που είχα συγκρατήσει από το εξαιρετικό βιβλίο Why we sleep)

Επεξ/σία από sakura22
  • Like 2
Δημοσ.

Θα διαφωνήσω για την μελατονινη σαν placebo. Έχει φαρμακευτική δραστικοτητα τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία από συμπλήρωμα διατροφής από φαρμακείο. Να συμπληρώσω όμως ότι αν καταπολεμά η όχι πραγματικά και αν είναι placebo αναφερόμαστε στην απλή καταπολέμηση ενός συμπτωματος και όχι στην αιτία. Υπάρχουν κάποια κλασσικά αίτια που ένας ειδικός με τρεις τέσσερις κλασσικές ερωτήσεις θα διακρίνει αν υποβοσκει κάποια θέμα ψυχικής διαταραχής για να μην κρύβω τα λόγια μου. Γιατροί δεν είμαστε... Συνεχές πρόβλημα αϋπνίας, ρηχός ύπνος,  κούραση στη δουλειά, πρέπει να μας οδηγεί στον ειδικό και όχι σε μελατονινες και στο  insomnia.  Μια παροδική αϋπνία δε σημαίνει κάτι για μένα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...