dr_papas Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Καλησπέρα παιδιά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Φίλος μου φέρνει το pc του (σταθερό) γιατί λέει πάει πολύ αργά κτλ. Κοιτάω, είναι ένα παλιό pc με 80 gb σκληρό, μητρική την gigabyte vm900m και επεξεργαστή τον intel pentium E2160. Κοιτάω και βλέπω 512 ram!!!. Αμέσως συμφωνούμε να πάρουμε μία άλλη και να γίνει format στα ήδη περασμένα windows 7 για φρεσκάρισμα. Aγοράζω ram μία muschin dd2 στα 667 mhz 2 gb την βάζω πάνω και δουλεύει ρολόι, ανοίγω το pc και τρέχει κανονικά και σαφώς πιο γρήγορα. Eδώ ξεκινά ο γολγοθάς μας : 1. Δοκιμάζω εγκατάσταση από φλάσάκι των windows 10 κατεβασμένο iso από την microsoft και λίγο μετά την έναρξη της εγκατάστασης παίρνω λάθος 0x8007025d. Δοκιμάζω με dvd και συμβαίνει το ίδιο. 2, Δοκιμάζω να βάλω 7αρια από dvd, ξεκινά η εγκατάσταση και κάπου στο 35% παίρνω λάθος 0χ80070570. Καμιά ιδέα? Τόσο το φλασάκι και το dvd το έχω χρησιμποιήσει πολλές φορές αλλού χωρίς θέμα.
mphxths Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Τρεις πιθανες περιπτωσεις διακρινω 1.Προβλημα με το φλασακι/dvd (ναι ειδα που λες οτι τα εχεις ξαναχρησιμοποιησεις..αλλα δεν μου λεει κατι αυτο) 2.Προβλημα με τον δισκο 3.Ελαττωματικη μνημη (ή ασυμβατοτητα της παλιας με την καινουργια) (Το δουλευει ρολοι δεν μου λεει τιποτα..και γω καποτε εβαλα καινουργια μνημη σε φορητο..δουλευε "ρολοι" αλλα οταν ξεκιναγα LOL , κρασαριζε συνεχεια...οταν την εβγαλα..ολα γυρισαν στα κανονικα τους) Τελος αν εχει το μηχανημα στο bios ρυθμισεις για τον δισκο του στυλ ahci/ide/raid , παιξε με αυτες..δηλ αν ειναι ahci καντο ide..και το αντιστροφο.. ΥΓ : βαλτε του καναν ssd..80gb?σιγουρα θα μιλαμε για κανα ide/sata της κακιας στιγμης.. Βλεπω στο σαιτ της gigabyte οτι υποστηριζει sata2..θα ξανανοιωσει το μηχανημα με ssd sata2... Επεξ/σία 3 Μαΐου 2017 από mphxths
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Επιπλέον https://www.tenforums.com/tutorials/1950-clean-install-windows-10-a.html
dr_papas Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ναι 80 GB συνδεδεμένος με sata τόσο αυτός όσο και to dvd. Μνήμη άφησα μόνο την καινούρια αλλά και με την παλιά μόνο που δοκίμασα εγκατάσταση πάλι τα ίδια λάθη έπαιρνα. Εντάξει να το ξανακατεβάσω το iso, αλλά εντύπωση μου κάνει που κάνει τι ίδιο και με τα windows 7 που έχω σε dvd και έχω κάνει δεκάδες φορματ με αυτά.
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Έλεγξε και την υγεία του σκληρού αν και καλό είναι να μπει ένας καινούργιος δίσκος που είναι πιο γρήγορος. Η μητρική αυτή δεν έχει ahci. Έχει μόνο IDE ή RAID
dr_papas Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Βοήθεια ρε παιδιά θα τρελαθώ. Έβαλα δικό μου δίσκο πιο καινούριο για δοκιμή και προσπάθησα τα 7 μέσω dvd και πήρα πάλι το ίδιο λάθος τι στο καλό γίνεται?
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δες στο BIOS αν το Legacy usb storage είναι enable. Δες στο BIOS αν το sata controller Mode είναι IDE. Λογικά θα είναι. Δες στο BIOS αν τα usb 2.0 Controller και usb keyboard support και usb mouse support είναι enabled Αν και με αυτές τις ρυθμίσεις δεν δουλέψει τότε δοκίμασε να φορτώσεις τους sata drivers σύμφωνα με τον παρακατω οδηγό. https://www.eightforums.com/tutorials/9573-sata-driver-load-windows-8-setup.html
dr_papas Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Όλα τα παραπάνω είναι ενεργοποιημένα. Τον δίσκο τον βλέπει κανονικά. Ξεκινάει η εγκατάσταση και κάπου στο 35% πετάει το λάθος. Και με τους δύο δίσκους που δοκίμασα. Μέχρι και πληκτρολόγιο ps/2 έβαλα μπας και αλλά δεν. Τι σκαλωμα είναι τούτο.
dr_papas Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Και που θα βρω τους sata drivers από τη σελίδα της gigabyte? Εν τω μεταξύ θέλω να βάλω και μια διανομή λίνουξ να δω αν θα την εγκαταστήσει δεν μπουταρει από usb με λινουξ ενώ usb με windows μπουταρει κανονικά.
micos000 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Κατέβασε το hdsentinel και δες αν η υγεία του δίσκου είναι 100%. Αν είναι οκ κατέβασε hirens boot cd και κάψε το iso σε cd. Μπουτάρισε με αυτό και κάνε ένα memtest86+ και άστο να κάνει κανά 3-4 κύκλους. Δεν πρέπει να βγάλει σφάλματα. Αν όλα πάνε καλά πάτα ESC και θα κάνει επανεκκίνηση. Μπούταρε πάλι από το hirens. Κάνε και ένα pc check για τα υποσυστήματα.(dos programs->testing tools->pc check->Advanced diagnostic tests). Επέλεξε processor->run all tests και μετά motherboard->run all tests. Αν όλα πάνε καλά, τότε δοκίμασε να τρέξεις το setup των 10 μέσα από τα 7άρια. Υ.Γ. Δε νομίζω να είναι θέμα sata drivers γιατί τα 10άρια δεν έχουν τέτοια θέματα. Το site της gb για την μητρική είναι στο παρακάτω λινκ http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-VM900M-rev-20#support-dl Υ.Γ.2 Κάνε και ένα reset to defaults στο bios.
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ναι είναι ένα καλό ερώτημα γιατί δεν έχει drivers για win 7. Κατέβασε από εδώ. Το σκάναρα με το malwarebytes και μου έβγαλε 2 υποστα αρχεία και τα πήγα σε καραντίνα. Κάνε το ίδιο. Ελπίζω αυτά τα δύο να μην είναι αυτά που χρειάζεσαι. Κατεβάζεις το 2ο (chipset driver 10MB) Κατέβασε το hdsentinel και δες αν η υγεία του δίσκου είναι 100%. Αν είναι οκ κατέβασε hirens boot cd και κάψε το iso σε cd. Μπουτάρισε με αυτό και κάνε ένα memtest86+ και άστο να κάνει κανά 3-4 κύκλους. Δεν πρέπει να βγάλει σφάλματα. Αν όλα πάνε καλά πάτα ESC και θα κάνει επανεκκίνηση. Μπούταρε πάλι από το hirens. Κάνε και ένα pc check για τα υποσυστήματα.(dos programs->testing tools->pc check->Advanced diagnostic tests). Επέλεξε processor->run all tests και μετά motherboard->run all tests. Αν όλα πάνε καλά, τότε δοκίμασε να τρέξεις το setup των 10 μέσα από τα 7άρια. Μα ούτε 7αρια δεν μπορεί να βάλει
dr_papas Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ok δοκιμάζω αύριο με hirens boot cd. Ο δίσκος δεν βλέπω να φταίει γιατί δοκίμασα με άλλον με τα ίδια αποτελέσματα. Επίσης η μνήμη είναι καινούρια σημερινη. Τι εννοείς να τρέξω τα 10άρια μέσα από τα 7άρια?
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Στην έκδοση 10.6 του Hirens θα βρεις και ένα πρόγραμμα το HDD Regenerator. Τσέκαρε και με αυτό τον σκληρό.
micos000 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Το regenerator, αν θυμάμαι καλά, είναι για να γίνει ανάκτηση κατεστραμμένων τομέων και όχι για έλεγχο. Άσε που μπορεί να τραβήξει ώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα