Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Άλλαξα σπίτι προχθές και ήρθε ο ΟΤΕ χθες για την εγκατάσταση νέας τηλεφωνικής σύνδεσης και VDSL 50άρι

στην πρίζα του σαλονιού που ήθελα να είναι το ρούτερ εξ' άρχής, η ταχύτητα μετρήθηκε στα 8mbps, όσο απομακρυνόμασταν από αυτήντόσο ανέβαινε η ταχύτητα και έφτασε μέχρι τα 15, μου είπε το τεχνικός ότι προφανώς έχουν συνδεθεί σε παράλληλη σύνδεση όλες οι πρίζες του σπιτιού, μόλις έφυγε, ανοίγω αυτή του σαλονιού και βλέπω ότι όντως έτσι είναι, βρίσκω την κάθετη, την ρίχνω πάνω στην πρίζα και καταργώ όλες τις άλλες, η ταχύτητα έφτασε 20mbps και 5 στο up, (το μέγιστο δλδ). φωνάζω πάλι τεχνικό σήμερα, μετράει ξανά μετράει, και καταλήγουμε στο ότι στο κουτί κάτω της πολυκατοικίας φτάνει 32mbs με 5 up... το πρόβλημα είναι η καλωδίωση της πολυκατοικίας, πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος να περάσει καινούργια κάθετη γραμμή μέχρι το κουτί.

Εν τω μεταξύ είμαι στον 6ο, και η πολυκατοικία είναι του 2005!?!?!

Το άλλο παράξενο είναι ότι το Up, είναι πάντα 5 mbps που είναι και αυτό που θα έπρεπε να έχω με το 50άρι πρόγραμμα, μόνο το DL έχει πρόβλημα.

Ακούγονται λογικά όλα αυτά? υπάρχει κάποια λύση?

Δημοσ.

Αμα στο κουτι φτανει 32 δεν εχει να κανει με την πολυκατοικια. Το πιο πιθανο ειναι οπως ειπε και ο makfil, να παιρνεις απο αστικο κεντρο και να εισαι λιγο μακρια.

Για το 20 επανω, ναι ειναι θεμα πολυκατοικιας.

• Like 1
Δημοσ.

Στην περιοχή σου μάλλον δεν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και παίρνεις από το ΑΚ, είτε αυτό στην Ευδόξου 71, αν είσαι νοτιοδυτικά από το Νεκροταφείο είτε αυτό στην Υμηττού 144 αν είσαι βορειοανατολικά του Νεκροταφείου.

Δημοσ.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι τεχνικοί πήγαιναν κάπου σε ένα καφάο στην Ελευθεροτυπία κοντά από ότι μου είπαν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι παίρνω 30 και δεν παίρνω 50, το καταλαβαίνω αυτό, το πρόβλημα είναι ότι από 30 που θα έπρεπε να παίρνω, παίρνω 20 στο σπίτι. Αυτό φτιάχνεται κάπως? μου είπαν κάτι για ηλεκτρολόγο, να περάσει καινούργια κάθετη με ατσαλίνα κτλ κτλ. εγώ όμως μένω στον 6ο δεν θα το κάνει κανείς και αν το κάνει θα πάρει 500ευρώ. υπάρχει άλλη λύση?

Δημοσ.

Η Ελευθεροτυπία είναι στην Ευδόξου, δίπλα στο ΑΚ του ΟΤΕ.

Δεν έχεις γράψει που ακριβώς είσαι και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την απόστασή σου από το ΑΚ.

Αν υπάρχει κάποιος στην πολυκατοικία με adsl, ζήτησε το attnuation που έχει ώστε να υπολογίσουμε περίπου την πραγματική απόσταση του χάλκινου καλωδίου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...