Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εχουν βγει ενα καρο benchmarks απο σοβαρα sites που λενε το αντιθετο φιλε millennium. Το συγκεκριμενο που κανεις link εχει για καρτα δοκιμης την gtx970 που δημιουργει bottleneck. Τελειως λαθος μεθοδολογια. 
Δεν ειμαι κατα της amd παντως. Αν δεν υπηρχε θεμα χρηματων θα επαιρνα τον 1800x. Aλλα το budget με βαζει να διαλεξω 1700 ή 7700κ που ο 2ος υπερτερει προς το παρον σε αυτα που τον θελω

Αναλογως και τι εννοεις "σοβαρα" sites αγαπητε.Την 970 τη βαλαν γιατι ειναι δημοφιλης καρτα και την εχει πολυς κοσμος.

Και τα techpowerup,guru3d,anandtech που'ναι ποσα χρονια στον χωρο δειχνουν πως οι διαφορες σε avg ειναι αμελητεες πολλες φορες και καποιες φορες ειναι υπερ του Ryzen (και με "μεγαλη" καρτα).Περαν αυτου οι συγκεκριμενοι ιντελ υπολειπονται σε smoothness στο gaming αμα το ψαξεις.Για workstation+gaming μεταξυ των i7-R7 η επιλογη ειναι ευκολη υπερ του Ryzen 7 τωρα.Οι i7 θα επρεπε να ειχαν φαει price-cut κανονικα.

Οθονη τελικα ποια εχεις-ποια θα μπει; 

Με τι προγραμματα,ρυθμισεις κλπ μουσικης παραγωγης ασχολεισαι; Δε ρωτας και τον atropa απο εδω απο το φορουμ που το κατεχει και ασχολειται επαγγελματικα;

• Like 1
Δημοσ.

Αναλογως και τι εννοεις "σοβαρα" sites αγαπητε.Την 970 τη βαλαν γιατι ειναι δημοφιλης καρτα και την εχει πολυς κοσμος.

Καταρχας δεν στη λεω. Να το ξεκαθαρισω αυτο.

Φιλε ειτε σοβαροι ειτε ασοβαροι 9 στους 10 που κανουν benchmark βλεπουν μπροστα τον 7700k στο gaming. Tα παιχνιδια οπως τα ξερουμε σημερα ευνοουνται απο δυνατη single core αποδοση οχι αριθμο πυρηνων. Τι συζηταμε τωρα.

Μιλησα για 'σοβαρα' site γιατι μου φανηκε αυτος ασοβαρος που εβαλε την 970. Μια χαρα καρτα ειναι δε λεω, αλλα οταν κανεις benchmark σε κατι βαζεις ολα τα αλλα σε υπερθετικο βαθμο για να εκμηδενισεις το ενδεχομενο bottlenecking απο οπουδηποτε. Αν πχ εβαζε την 750ti στο benchmark θα εβλεπες ακριβως τα ιδια αποτελεσματα σε ολους τους επεξεργαστες.

Οθονη τελικα ποια εχεις-ποια θα μπει;

εχω μια παλια 1080p, θα την αλλαξω καποια στιγμη. Σε περιπτωση που σκεφτεσαι 'η gtx 1070 ειναι overkill για 1080p' σου λεω προκαταβολικα οτι σε 5 χρονια που θα την εχω ακομη δε θα ειναι καθολου overkill.

.Για workstation+gaming μεταξυ των i7-R7 η επιλογη ειναι ευκολη υπερ του Ryzen 7 τωρα.Οι i7 θα επρεπε να ειχαν φαει price-cut κανονικα.Με τι προγραμματα,ρυθμισεις κλπ μουσικης παραγωγης ασχολεισαι; Δε ρωτας και τον atropa απο εδω απο το φορουμ που το κατεχει και ασχολειται επαγγελματικα;

Μακαρι να ειχαν φαει πτωση τιμης.Το προγραμμα που θα χρησιμοποιησω ειναι το Cubase 5,1 που ειναι παλιο και εντελως unoptimised για ryzen(και δεν βγαινουν πλεον updates για αυτο). Με βολευει και να αγορασω πιο νεα εκδοση δυσκολο αυτη τη στιγμη. Αλλα και τη νεα εκδοση να ειχα, η εκδοτρια εταιρια λεει (λαμβανοντας υποψιν και τους ryzen):

Some things to consider on the processor architecture:

• Processors with faster cores are preferable to a higher core count for real-time audio performance.
  • The more cores are available, the more thread synchronization is required. This can lead to a reduced processing power and slow down the system after all.
  • A higher core count might require a different RAM configuration (dual channel, quad channel) for optimal performance.
  • A higher amount of CPU cache (L2, L3) can have a positive impact on the real-time processing

Θα τον ρωτησω, thanks για τις απαντησεις σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχας δεν στη λεω. Να το ξεκαθαρισω αυτο.

Φιλε ειτε σοβαροι ειτε ασοβαροι 9 στους 10 που κανουν benchmark βλεπουν μπροστα τον 7700k στο gaming. Tα παιχνιδια οπως τα ξερουμε σημερα ευνοουνται απο δυνατη single core αποδοση οχι αριθμο πυρηνων. Τι συζηταμε τωρα.

Μιλησα για 'σοβαρα' site γιατι μου φανηκε αυτος ασοβαρος που εβαλε την 970. Μια χαρα καρτα ειναι δε λεω, αλλα οταν κανεις benchmark σε κατι βαζεις ολα τα αλλα σε υπερθετικο βαθμο για να εκμηδενισεις το ενδεχομενο bottlenecking απο οπουδηποτε. Αν πχ εβαζε την 750ti στο benchmark θα εβλεπες ακριβως τα ιδια αποτελεσματα σε ολους τους επεξεργαστες.

εχω μια παλια 1080p, θα την αλλαξω καποια στιγμη. Σε περιπτωση που σκεφτεσαι 'η gtx 1070 ειναι overkill για 1080p' σου λεω προκαταβολικα οτι σε 5 χρονια που θα την εχω ακομη δε θα ειναι καθολου overkill.

Συζητηση κανουμε.Δε βλεπω να υπαρχει κατι τετοιο στο ποσοστο που λες τουλαχιστον (να βλεπεις τις τελευταιες δοκιμες οσον αφορα Ryzen).Για το μπουκαλι της καρτας το γνωριζω αλλα οι περισσοτεροι (και τα site που ανεφερα) καναν δοκιμες με 1080/1080ti  ,και χωρις nvidia οδηγους dx12 για R για αυτες υποψην.Το SingleTP μετραει αλλα οταν δε φτανει -που δε φτανει σε πολλα πλεον- πας και σε πυρηνες και parallel (και για τα παιχνιδια),πραγμα που κανουν ολοι ακομα και η intel,μη κοιτας που σε βαζει να το χρυσοπληρωσεις.

Το θεμα ειναι οτι στη περιπτωση των i7 πληρωνεις πολλα για πολυ ζεστο τετραπυρηνο/8 threads για να χεις αφενος λιγα παραπανω average συνηθως (οπου εχεις) -εχοντας χειροτερο ομως smoothness- και σε μονιτορ που αν ειναι στανταρ Hz δε θα δεις διαφορα,αφετερου εχεις μια πολυ μεγαλυτερη διαφορα υπερ του Ryzen 7 συνηθως σε ολες τις υπολοιπες χρησεις και καλυτερο τελικο κοστος στη περιπτωση του R7 1700.Μιλησες και για καποιο oc και ο 1700 συμπεριλαμβανει ψυκτρα που με αυτην τον ανεβαζεις στα 3.7-3.8 και στους 8 πυρηνες.

Για την οθονη μη κοιτας μονο την αναλυση και το "overkill" αλλα και τι αξιοποιηση μπορεις να πετυχεις με αυτην με το υπολοιπο hardware ,τι ποιοτητα-features εχει και ποσο ξεκουραστη μπορει να ειναι σε σχεση με αλλες.Αν δηλαδη εχεις καμμια τυπικη παλιοτερη 1080p προτεινω με τα χιλια να κοιταξεις για αλλαγη της.Τη γνωμη μου γενικα στην ειπα,παρε και αλλες γνωμες.Καλες αγορες.

Επεξ/σία από Millennium
  • Like 1
Δημοσ.

Μακαρι να ειχαν φαει πτωση τιμης.Το προγραμμα που θα χρησιμοποιησω ειναι το Cubase 5,1 που ειναι παλιο και εντελως unoptimised για ryzen(και δεν βγαινουν πλεον updates για αυτο). Με βολευει και να αγορασω πιο νεα εκδοση δυσκολο αυτη τη στιγμη. Αλλα και τη νεα εκδοση να ειχα, η εκδοτρια εταιρια λεει (λαμβανοντας υποψιν και τους ryzen):

δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα optimization σε αυτό, ο τρόπος λειτουργίας είναι σχετικά απλός

αλλά από τη στιγμή που μας ενδιαφέρει περισσότερο τι γίνεται όταν παίζεις παρά όταν κάνεις επεξεργασία τότε ισχύουν αυτά που είπαμε πιο πάνω και όχι αυτά που δείχνει στο video, για αυτό το ρώτησα από την αρχή εγώ

• Like 1
Δημοσ.
Για την οθονη μη κοιτας μονο την αναλυση και το "overkill" αλλα και τι αξιοποιηση μπορεις να πετυχεις με αυτην με το υπολοιπο hardware ,τι ποιοτητα-features εχει και ποσο ξεκουραστη μπορει να ειναι σε σχεση με αλλες.Αν δηλαδη εχεις καμμια τυπικη παλιοτερη 1080p προτεινω με τα χιλια να κοιταξεις για αλλαγη της.Τη γνωμη μου γενικα στην ειπα,παρε και αλλες γνωμες.Καλες αγορες.

Ναι, θα κοιταξω για οθονη οταν συνελθει και το πορτοφολι μου. Να σαι καλα φιλος.

δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα optimization σε αυτό, ο τρόπος λειτουργίας είναι σχετικά απλός

αλλά από τη στιγμή που μας ενδιαφέρει περισσότερο τι γίνεται όταν παίζεις παρά όταν κάνεις επεξεργασία τότε ισχύουν αυτά που είπαμε πιο πάνω και όχι αυτά που δείχνει στο video, για αυτό το ρώτησα από την αρχή εγώ

Οπως ειπαμε με ενδιαφερει πιο πολυ το χαμηλο latency στο DAW και περα απο αυτο οταν σου λεει η steinberg που φτιαχνει το cubase το ακολουθο:

''Processors with faster cores are preferable to a higher core count for real-time audio performance.

The more cores are available, the more thread synchronization is required. This can lead to a reduced processing power and slow down the system after all'' δεν μενουν και πολλα περιθωρια παρερμηνειας. Το gaming ειναι bonus

• Like 1
Δημοσ.

Ο συχρονισμος των threads, πυρηνων , hz, single thread  εχει  τον λιγο πολυποκο ρολο του και στο gamιng αλλα ο γενικος συνδυασμος της intel ειναι που κανει την διαφορα και εχει καλυτερες αποδοσεις στις συγκεκριμενες χρησεις.

Περα απο το gaming και το flstudio/nuendo-cubase, αν ασχοληθεις και με rendering/encoding σαν γενικο συνολο θα ηταν προτιμοτερος ενας ryzen.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...