Kostas.karras Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Για gaming δεν το συζητω, προσωπικα μονο ο 7700κ Για ολη την γενικη σου χρηση θα ηταν πιο συνετος ο ryzen, Koιτα απο εδω https://www.mindfactory.de/ 2
Millennium Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ποσο συνολικο budget εχεις,δεν ειδα; Οθονη εχεις(ποια) ή θα παρεις; 1
AliasAndrew Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Πιο πολυ προτασεις για καταστηματα του εξωτερικου θελω παιδια, στα εξαρτηματα εχω καταληξει μην εστιαζετε εκει. Το mindfactory καλο φαινεται αλλα δεν ξερω γερμανικα να δω τι παιζει με χρεωσεις εισαγωγης κλπ. Εχεις ψωνισει απο εκει Kostas.Karras?
Millennium Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ σε όλα εκτός από το gaming, που δεν είναι και τόσο πίσω οι ryzen. Από έξω κοίτα mindfactory.de έχει τα πάντα κ σε πολύ καλές τιμές. Σε μερικά reviews που κοίταξα , δείχνουν πως ανά περίπτωση οι RYZEN είναι μπροστά. Αυτό που επίσης δείχνουν, είναι πως υπάρχει μεγάλο ανεκμετάλλευτο performance, αφού φαίνεται να παίζουν στο 70-80% με τους I7 να παίζουν στο 90-99% . Κατά τα άλλα προσωπικά δεν ασχολούμαι μαι το άθλημα, ότι βλέπω. Ουτε πισω τους βλεπω σε gaming ετσι οπως λενε μερικοι,και σε average τους βλεπεις και μπροστα Intel Core i7-7700k versus AMD Ryzen 1700X 14 Game CPU Showdown Και σε frametimes -που σε πολλα ΑΑΑ παιχνιδια ειναι σημαντικοτερα- οι 7700Κ/7700 ειναι χειροτεροι και σχεδον τερματιζουν απο τωρα...Δεν υπαρχει αμφιβολια ποιος ειναι συνολικα καλυτερος και ποιος θα αντεξει περισσοτερα χρονια αλλα και drop in upgrade να θες το ΑΜ4 σου παρεχει και αυτη τη δυνατοτητα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2017 από Millennium 1
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Πάντως εγώ στο μόνο κατάστημα που είχα παλαιοτερα θέματα ήταν το πλαίσιο. Το e-shop οπότε το χρειαστηκα ήταν εκει για εμένα. off topic Για άλλους όμως δεν ήταν. Αν σου πάσαραν όμως σκληρό δίσκο για καινούργιο ενώ ήταν μεταχειρισμένος θα 'εβλεπες και την άλλη όψη του νομίσματος. Κλείνει εδώ το off topic μην χαλάσουμε το θέμα. 2
UsualSuspect__ Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Mindfactory.de Caseking.de Απ αυτά ψωνίζω εγώ. Σήμερα παρέλαβα την rx580 limited edition απ το caseking στα 310 (μου έκαναν έκπτωση 9 ευρώ επειδή είχα παραγγείλει άλλη, αλλά δεν την είχαν τελικά και με καθυστέρησαν 1 μέρα) 4 μέρες έκανε να φτάσει εδώ που είμαι (3 θα έκανε αν ήμουν Αθήνα) 3
Kostas.karras Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Ελεος, τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα.. Πιο πολυ προτασεις για καταστηματα του εξωτερικου θελω παιδια, στα εξαρτηματα εχω καταληξει μην εστιαζετε εκει. Το mindfactory καλο φαινεται αλλα δεν ξερω γερμανικα να δω τι παιζει με χρεωσεις εισαγωγης κλπ. Εχεις ψωνισει απο εκει Kostas.Karras? Και επειδη ετσι μου την βιδωσε και μενα, ΝΑΙ, ΒΑΛΕ i7 ΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ. Ελεος πια, εχω δει και σε αλλα θεματα που δεν χωραει το Budget να υπαρχει εντελως μη ποιοτικο υλικο αρκει να χωρεσουν εναν ryzen, Αlias , κανε μεταφραση του site σε ελληνικα να δεις τι παιζει. Προσωπικα δεν εχω ψωνισει απο εκει ,αλλα αν τυχει θα ψωνισω, επειδη απο οτι βλεπω εδω μεσα το προτεινουν συχνα για αγορες απο εξωτερικο.τα μεταφορικα ειναι 30 ευρω απο οτι ξερω. 4
UsualSuspect__ Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Ελεος, τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα.. Και επειδη ετσι μου την βιδωσε και μενα, ΝΑΙ, ΒΑΛΕ i7 ΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ. Ελεος πια, εχω δει και σε αλλα θεματα που δεν χωραει το Budget να υπαρχει εντελως μη ποιοτικο υλικο αρκει να χωρεσουν εναν ryzen, Αlias , κανε μεταφραση του site σε ελληνικα να δεις τι παιζει. Προσωπικα δεν εχω ψωνισει απο εκει ,αλλα αν τυχει θα ψωνισω, επειδη απο οτι βλεπω εδω μεσα το προτεινουν συχνα για αγορες απο εξωτερικο.τα μεταφορικα ειναι 30 ευρω απο οτι ξερω. Τα μεταφορικά απ το caseking.de είναι 19 ευρώ με UPS και 21 με GLS (παίζει να τα λέω και ανάποδα αλλά κατάλαβες) Απ το mindfactory δεν θυμάμαι :/ 1
oneofthem Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 @cpttony. Και workstation και gaming. Πρωτα για ηχογραφηση και μιξη ηχου, δευτερευον για gaming και τριτο επεξεργασια και rendering video. Overclocking θα κανω σε κανα χρονο. τι κάρτα ήχου έχεις (σύνδεση); θα βάζεις fx/plugin σε κάποιο input/όργανο (i7) ή μιλάμε για μουσική που θα φτιάχνεις και θα επεξεργάζεσαι μες στο pc (i7 και ryzen); - ασχολείσαι ήδη με video; εννοώ έχεις καταλήξει σε κάποιο πρόγραμμα/codec, θα κάνεις streaming; ο ryzen σκοτώνει ανάλογα την περίπτωση αλλά άμα γουστάρεις quick sync preview για παράδειγμα θα κολώνει εκεί που δεν κολλώνει φορητός intel - διαφωνώ με τον 7700k, από intel θα πήγαινα σε 6700k + z270 μητρική, προσωπική άποψη - κι εγώ σε intel θα πήγαινα μάλλον αλλά τα games δεν θα ήταν ο λόγος όχι πως μοιράζομαι τις ψευδαισθήσεις των amdάκηδων ότι θα αρχίσουν τα games να χρησιμοποιούν τόσους πυρήνες αλλά τα benchmark είναι λίγο παραπλανητικά, κοίταξε τα games που σε ενδιαφέρουν εσένα συγκεκριμένα και κρίνε 2
AliasAndrew Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Ουτε πισω τους βλεπω σε gaming ετσι οπως λενε μερικοι,και σε average τους βλεπεις και μπροστα Intel Core i7-7700k versus AMD Ryzen 1700X 14 Game CPU Showdown Εχουν βγει ενα καρο benchmarks απο σοβαρα sites που λενε το αντιθετο φιλε millennium. Το συγκεκριμενο που κανεις link εχει για καρτα δοκιμης την gtx970 που δημιουργει bottleneck. Τελειως λαθος μεθοδολογια. Δεν ειμαι κατα της amd παντως. Αν δεν υπηρχε θεμα χρηματων θα επαιρνα τον 1800x. Aλλα το budget με βαζει να διαλεξω 1700 ή 7700κ που ο 2ος υπερτερει προς το παρον σε αυτα που τον θελω Kostas.karras, on 04 May 2017 - 12:46 AM, said: Ελεος, τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα.. Και επειδη ετσι μου την βιδωσε και μενα, ΝΑΙ, ΒΑΛΕ i7 ΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ. Ελεος πια, εχω δει και σε αλλα θεματα που δεν χωραει το Budget να υπαρχει εντελως μη ποιοτικο υλικο αρκει να χωρεσουν εναν ryzen, Αlias , κανε μεταφραση του site σε ελληνικα να δεις τι παιζει. Προσωπικα δεν εχω ψωνισει απο εκει ,αλλα αν τυχει θα ψωνισω, επειδη απο οτι βλεπω εδω μεσα το προτεινουν συχνα για αγορες απο εξωτερικο.τα μεταφορικα ειναι 30 ευρω απο οτι ξερω. Τα μεταφορικά απ το caseking.de είναι 19 ευρώ με UPS και 21 με GLS (παίζει να τα λέω και ανάποδα αλλά κατάλαβες) Απ το mindfactory δεν θυμάμαι :/ Ναι μεν το μεταφραζω αλλα πως θα συνεννοηθεις με αυτους αν παει κατι στραβα? Με google translate? Καλα ειναι να παρεις καποιο μεμονωμενο εξαρτημα, αλλα ολοκληρο συστημα? Ρισκο. Για να δω και το caseking τι λεει
oneofthem Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δεν ειμαι κατα της amd παντως. Αν δεν υπηρχε θεμα χρηματων θα επαιρνα τον 1800x. Aλλα το budget με βαζει να διαλεξω 1700 ή 7700κ που ο 2ος υπερτερει προς το παρον σε αυτα που τον θελω ο 1700 με τον 1800x είναι το ίδιο chip (σωστά δε λέω?) και ο πρώτος κλοκάρεται πολύ περισσότερο ενώ ο δεύτερος είναι ουσιαστικά ήδη κλοκαρισμένος, δηλαδή οι επιδόσεις τους είναι αρκετά κοντά όταν κλοκάρεις τον 1700 την άποψή μου την είπα πιο πάνω αλλά αν όντως το πρόβλημά σου με τον 1800x είναι το budget τότε νομίζω πως μπορείς να πας για 1700 χωρίς δεύτερη σκέψη 2
AliasAndrew Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 τι κάρτα ήχου έχεις (σύνδεση); θα βάζεις fx/plugin σε κάποιο input/όργανο (i7) ή μιλάμε για μουσική που θα φτιάχνεις και θα επεξεργάζεσαι μες στο pc (i7 και ryzen) Εχω παρει την scarlett 2i4 2nd gen για τωρα, αργοτερα θα παρω και αλλη με περισσοτερα inputs. Θα ηχογραφω φωνη, οργανα, θα συνδεσω midi keyboard για να παιζω τα vst οργανα (με samples πχ superior drummer και αλλα διαφορα), θα χρησιμοποιω και καποια softsynths. Και θα γινεται και η μιξη φυσικα. ασχολείσαι ήδη με video; εννοώ έχεις καταλήξει σε κάποιο πρόγραμμα/codec, θα κάνεις streaming; ο ryzen σκοτώνει ανάλογα την περίπτωση αλλά άμα γουστάρεις quick sync preview για παράδειγμα θα κολώνει εκεί που δεν κολλώνει φορητός intel Noobιστικα. Θα κανω μονταζ αρχεια βιντεο. streaming δε νομιζω αλλα αν κανω δεν θα streamαρω παιχνιδια, θα κανω κατι σαν live performance (που το λεν και στο χωριο μου) που δε χρειαζεται και πολλη ισχυ για να γινει. διαφωνώ με τον 7700k, από intel θα πήγαινα σε 6700k + z270 μητρική, προσωπική άποψη Απο οσο ξερω ο 7700κ ειναι ουσιαστικα ο 6700κ αλλα 10% δυνατοτερος. Γιατι το λες? ο 1700 με τον 1800x είναι το ίδιο chip (σωστά δε λέω?) και ο πρώτος κλοκάρεται πολύ περισσότερο ενώ ο δεύτερος είναι ουσιαστικά ήδη κλοκαρισμένος, δηλαδή οι επιδόσεις τους είναι αρκετά κοντά όταν κλοκάρεις τον 1700 την άποψή μου την είπα πιο πάνω αλλά αν όντως το πρόβλημά σου με τον 1800x είναι το budget τότε νομίζω πως μπορείς να πας για 1700 χωρίς δεύτερη σκέψη Θες υδροψυξη για κατι τετοιο και δε με ψηνει καθολου. Εξαλλου overclock κανω κανα 2 χρονια μετα την αγορα, στην αρχη ειμαι κοτας
oneofthem Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 ο 7700k είναι δυνατότερος κυρίως γιατί είναι σαν ένας 6700k κλοκαρισμένος πιο ψηλά έλα μου όμως που όσες φορές έχω δει να κλοκάρουν 6700k στο ίδιο σημείο με ένα 7700k, στα ίδια ρολόγια ο 6700k έχει καλύτερες θερμοκρασίες και οι διαφορές επιδόσεων είναι ελάχιστες, κατάλαβες; αν θες να κλοκάρεις τον 7700k τέρμα, τέρμα εκεί που δεν πάει ο 6700k όντως πας για 7700k αλλά αν θες να κάνεις ένα normal overclock που πιάνει και ο 6700k, προσωπικά θα πρότεινα τον 6700k, οι διαφορές στις θερμοκρασίες ήταν σημαντικές - για το audio θέμα από τη στιγμή που μιλάμε για input και ζωντανά fx τότε αν θες να παίξεις 96khz ή με πολύ χαμηλό latency 32-64, πας αναγκαστικά, εντελώς αναγκαστικά σε i7, δεν μπορεί να ακολουθήσει ο ryzen (εξαρτάται από το πόσο βαριά είναι αυτά που βάζεις βέβαια) αν όμως οι τωρινές ρυθμίσεις σου είναι 512/44 πχ και παίζεις μια χαρά, ε τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα με ryzen σε αυτό το θέμα μάλιστα θα έχεις και πολύ, πολύ καλύτερες επιδόσεις (150%, 200%) με το ryzen από πλευράς φόρτου, θα μπορείς να φορτώσεις τα διπλάσια πράγματα δηλαδή ή να κάνεις κάτι παράλληλα με το daw (χωρίς όμως να πας πιο χαμηλά σε samples ή να ανέβεις σε ποιότητα έτσι, εκεί θέλει sky/kaby) σκέψου τα αυτά 2
adtakhs Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Εχω παρει την scarlett 2i4 2nd gen για τωρα, αργοτερα θα παρω και αλλη με περισσοτερα inputs. Θα ηχογραφω φωνη, οργανα, θα συνδεσω midi keyboard για να παιζω τα vst οργανα (με samples πχ superior drummer και αλλα διαφορα), θα χρησιμοποιω και καποια softsynths. Και θα γινεται και η μιξη φυσικα. Noobιστικα. Θα κανω μονταζ αρχεια βιντεο. streaming δε νομιζω αλλα αν κανω δεν θα streamαρω παιχνιδια, θα κανω κατι σαν live performance (που το λεν και στο χωριο μου) που δε χρειαζεται και πολλη ισχυ για να γινει. Απο οσο ξερω ο 7700κ ειναι ουσιαστικα ο 6700κ αλλα 10% δυνατοτερος. Γιατι το λες? Θες υδροψυξη για κατι τετοιο και δε με ψηνει καθολου. Εξαλλου overclock κανω κανα 2 χρονια μετα την αγορα, στην αρχη ειμαι κοτας Πληροφοριακά, ένας 1700 έρχεται με δική του ψυκτρα και με αυτή κλοκαρεται στα 3.8ghz. Σε καμία περίπτωση δεν θες υδροψυξη για overclock σε ryzen αυτή την στιγμή, σε όποιον κι αν πας. Είναι πεταμένα χρήματα. 2
AliasAndrew Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Μαλιστα, μου δωσατε πολλη τροφη για σκεψη παιδια θα το ξανασκεφτω το ολο cpu θεμα. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα