Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,
Δεν είμαι βέβαιος σε ποια ακριβώς κατηγορία είναι σκόπιμο να δημοσιεύσω αυτό το μήνυμα, πάντως αφορά την αναζήτηση μιας λύσης για scheduled backup σε Windows ή Linux.
Εργάζομαι κάπου όπου υπάρχουν 4 servers με δίσκο 250 Gigabyte ο καθένας. Υπάρχει και ένας 5ος υπολογιστής ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει έναν εντελώς κενό δίσκο με χωρητικότητα άνω του ενός TB.
Θέλουμε να βρούμε μια λύση ώστε ο 5ος υπολογιστής να τραβάει backup απ' τους άλλους τέσσερις. Αυτό είναι όλο.
Αυτό το project μου το έχουνε αναθέσει εμένα προσωπικά και γνωρίζω ότι θα τους βόλευε να βρεθεί μια λύση που (κατά προτίμηση) να βασίζεται σε free λογισμικό ή τέλος πάντων, λογισμικό που δεν κοστίζει πολύ. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο και γι' αυτό θα ήθελα τα φώτα σας.
Προσωπικά απλά σκέφτηκα να στήσω στον 5ο υπολογιστή μία διανομή Linux με σκέτη κονσόλα (χωρίς X Windows & GUI) και να κάνω το εξης :
Να τρέχω στις 12 η ώρα το βράδυ ένα προγραμματισμένο cron job που να χρησιμοποιεί ας πούμε την εντολή rsync (και τη gzip για συμπίεση) ώστε να παίρνει τα αντίγραφα που θέλουμε.
Μήπως όμως κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάποια πιο οργανωμένη λύση ; Μήπως υπάρχουν έτοιμα scripts πουθενά ; Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το καλύτερο (έτοιμο) λογισμικό για τη δουλειά αυτή ;
Άν έχετε να προτείνετε κάποια λύση σε Windows, είναι επίσης πολύ εύκολα αποδεκτή. Ειδικά αν είναι κάποιο έτοιμο λογισμικό που δεν κοστίζει πολύ ακριβά.
Οι προϊστάμενοί μου, μου έχουν δώσει την απόλυτη ελευθερία να στήσω όποιο λειτουργικό σύστημα θέλω στον κενό υπολογιστή, αρκεί να καταφέρω να τραβάω αυτό το χρονοπρογραμματισμένο backup απ' τους 4 servers που υπάρχουν εδώ.
Είναι οι πρώτες μου μέρες στην καινούργια μου δουλειά και η βοήθειά σας στο θέμα αυτό είναι πολύτιμη!
Σας ευχαριστώ πολύ,
Νιάαααρ, Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

καλησπερα και καλη αρχη, δοκίμασε freefile sync για απλό sync και cobian backup ή veem end point backup, για ποιο advance δυνατότητες. Τα δουλεύω όλα και είναι free.

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να δoκιμάσεις το resilio sync ή syncthing (OSS) τα οποία παίζουν τέλεια σε Linux αλλά νομίζω και σε windows. Mετά μία λύση για backup όπως λέει ο φίλος πιο πάνω. Εγώ χρησιμοπoιώ duplicity αλλά είναι μόνο για Linux. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...