Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

μολις πηρα feedback για τη διπλωματικη μου και λεει οτι διαφωνει οτι δεν εχει εξεταστει το συγκεκριμενο θεμα και μου στελνει 3 λινκ απο papers κλπ και το καθενα θελει 30€ για να το κατεβασω κατι το οποιο δεν παιζει να κανω για κανενα λογο

Πες τους να στα πληρώσουν άμα τα θέλουν.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το πρώτο που λες, ναι, όταν λέω αναφορά εννοώ μέσα στο κείμενο, αμέσως μετά από το κομμάτι στο οποίο αναφέρεται και μετά φυσικά πρέπει να υπάρχει και στην βιβλιογραφία στο τέλος.

Σε σχέση με το δεύτερο, οι περισσότερες σχολές σου δίνουν πρόσβαση σε αρκετά άρθρα, είτε μέσω VPN προγράμματος που σου επιτρέπει να μπεις στις βάσεις δεδομένων με το IP της σχολής, είτε μέσω των υπολογιστών της βιβλιοθήκης. Πρέπει να δεις αν η σχολή σου έχει αυτήν την δυνατότητα, που λογικά την έχει.

Αλλιώς στην τελική αν θέλεις στείλε μου τα links και το mail σου να δω μήπως μπορώ εγώ να τα ανοίξω και να στα στείλω, αφού έχω VPN. :P Και πάλι βέβαια δεν θα έχεις πρόσβαση σε όλα τα άρθρα με VPN. Ειδικά τώρα με την κρίση παίζει οι συνδρομές των σχολών σε επιστημονικά περιοδικά να έχουν μειωθεί.

Στην χειρότερη των χειρότερων, διάβασε την περίληψη του άρθρου που συνήθως αναφέρει σύντομα και τα αποτελέσματα-συμπεράσματα για να έχεις μια ιδέα, αν και κανονικά δεν πρέπει να αναφέρεις άρθρο που έχεις διαβάσει μόνο από την περίληψη.

Επίσης αν είναι κάποιο άρθρο που σε ενδιαφέρει πολύ μπορείς να ζητήσεις και από τον καθηγητή να σε βοηθήσει να το βρεις ή να σου το στείλει αν το έχει.

Υπάρχουν και χειρότερα, φανταστείτε παλιά πως βρίσκανε άρθρα όταν δεν υπήρχε ίντερνετ. :D

Δημοσ.

Μια ερωτηση γιατι θα βρισω κανεναν, ειναι λογικο να περιμενει η σχολη να πληρωσεις για papers κλπ για να εχεις πιο ολοκληρωμενο literature review?

μολις πηρα feedback για τη διπλωματικη μου και λεει οτι διαφωνει οτι δεν εχει εξεταστει το συγκεκριμενο θεμα και μου στελνει 3 λινκ απο papers κλπ και το καθενα θελει 30€ για να το κατεβασω κατι το οποιο δεν παιζει να κανω για κανενα λογο

Elsevier να υποθέσω; Πριν βρίσεις να σου πω κάτι, λογικά δεν μπορείς να τα δεις από τον προσωπικό υπολογιστή σου. Πήγαινε στην σχολή σου, σε κάποιον υπολογιστή της βιβλιοθήκης για παράδειγμα και δοκίμασε να συνδεθείς από εκεί, γενικά οι σχολές είναι εγγεγραμμένες με συνδρομή στα επιστημονικά περιοδικά και υπάρχει πρόσβαση από συγκεκριμένους υπολογιστές της σχολής, δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά ρώτα κάποιον καθηγητή, πρέπει να έχεις και institutional email.

Τώρα αν δεν υπάρχει καμιά λύση, πρέπει να τους κράξεις. Αν και εύκολα μπορείς να βρεις άλλα papers που είναι open access και θα σε καλύψουν σε οτι ψάχνεις, σε ειδικές περιπτώσεις δεν γίνεται αυτό.

Δημοσ.

Μια ερωτηση γιατι θα βρισω κανεναν, ειναι λογικο να περιμενει η σχολη να πληρωσεις για papers κλπ για να εχεις πιο ολοκληρωμενο literature review?

Όχι δεν είναι, αλλά μην σκας. Παίξε το παιχνίδι τους έξυπνα και βγες νικητής χρησιμοποιώντας τις αναφορές από τα καλά άρθρα της Wikipedia. Βάλε καμιά 30αριά να φαίνεται ότι έχεις κάνει έρευνα και πέτα και μερικά καλά βιβλία για βιβλιογραφία. Σιγά που θα κάτσουν να τα διαβάσουν.

Ο μεγαλύτερος κόπος που θα κάνουν θα είναι να κάνουν κλικ στις αναφορές, να δουν ότι φαίνεται σοβαρό και σχετικό το άρθρο και η ιστοσελίδα και έπειτα να κλείσουν το tab.

Επίσης δεν είναι λογικό σε όλες τις σχολές να πρέπει να περάσεις τη δοκιμασία του συγγραφέα προκειμένου να πάρεις πτυχίο, με απαίτηση να γράψεις βιβλίο 10k λέξεις ή Χ σελίδες.

Δημοσ.

Αν ψάχνεις άρθρο μπορείς να κοιτάξεις και αλλού

Επίσης, μπορείς να ψάξεις τον συγγραφέα στο ResearchGate και να του ζητήσεις το full text ή ακόμα και να του στείλεις email ζητώντάς του το .pdf. Κανείς δε θα σου πει όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς ούτε καν εξεταστηκες;

Ο καθηγητης ελυνε και εδενε στη σχολη και πολλοι τον ξεραμε καλα βγαιναμε για καφε κλπ.Μπηκα μεσα με τον φιλο π την ειχαμε αναλαβει και μας λεει 8 χωρις εξεταση και αν θες παραπανω με εξεταση.Φυσικα δεν ειχαμε ασχοληθει καθολου οποτε πηραμε 8αρακι και φυγαμε.Τοσο απλα.

Ναι και αν ποτε κανεις θεληση να το ψαξει μπορει ανετα να τον πιεις (το ποσο πιθανο να γινει ειναι αλλο θεμα :P )

Επισης εξαρταται η σχολη. Στη δικη μου εχουν σκριπτακι που τα κοιταει αυτα

Πιστεψε με δεν θα ασχοληθει ποτε κανεις ειδικα εκει.

Lol, πριν πόσα χρόνια αυτά;

Το 2005

Δημοσ.

Εγώ πάντως είμαι περίεργος να ξέρω, αν κάποτε αλλάξουν τα πράγματα στην τριτοβάθμια και γίνουν όπως πρέπει να είναι, πόσοι θα αντέχουν να φτάσουν ως το τέλος να πάρουν χαρτί.

Πάντως η πιο μεγάλη και συνηθισμένη μπαρούφα που ακούω είναι "δε με πάει ο καθηγητής" και "έχω μόνο ένα μάθημα ακόμα και δε με περνάει".

Δημοσ.

Ο καθηγητης ελυνε και εδενε στη σχολη και πολλοι τον ξεραμε καλα βγαιναμε για καφε κλπ.Μπηκα μεσα με τον φιλο π την ειχαμε αναλαβει και μας λεει 8 χωρις εξεταση και αν θες παραπανω με εξεταση.Φυσικα δεν ειχαμε ασχοληθει καθολου οποτε πηραμε 8αρακι και φυγαμε.Τοσο απλα.

Καλά και η εξέταση μιας διπλωματικής δεν είναι κάτι τρομερό, το τρομερό είναι να την κάνεις. Από κει και πέρα είναι απλή υπόθεση

Βέβαια εγώ στη δική μου είχα έναν στην επιτροπή που πήγε να μου πρήξει λίγο μπάλες αλλά τελοσπάντων θα ήταν σε κακη φάση υποθέτω. Αλλά στο μισάωρο επάνω μη φανταστείς ότι θα λύσετε και το μεσανατολικό ειδικά αν ο καθηγητής σου που την επέβλεψε έχει παρακολουθήσει τι ακριβώς έχεις κάνει και η διαδικασία είναι σχεδόν τυπική

Εμένα το πρόβλημα μου ήταν να εχω εργασία να παρουσιάσω από τη στιγμή που είχα και ήταν οκ ο καθηγητής με αυτήν (αλλιώς δε μου όριζε ημερομηνία για κανένα λόγο) η εξέταση δεν ήταν τίποτα

• Like 1
Δημοσ.

και οταν το κανεις αυτο οχι απλα το βαζεις στις αναφορες αλλα το λες και μεσα στο κειμενο του στυλ "μπλα μπλα μπλα" οπως ειπε ο Χ στο βιβλιο του με ονομα Ψ.

Όχι δεν είναι λογικό. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Αλλά είμαι 99% σίγουρος πως αν πας στη βιβλιοθήκη θα σου εξασφαλίσουν τα άρθρα δωρεάν.

Δημοσ.

Καλά και η εξέταση μιας διπλωματικής δεν είναι κάτι τρομερό, το τρομερό είναι να την κάνεις. Από κει και πέρα είναι απλή υπόθεση

Βέβαια εγώ στη δική μου είχα έναν στην επιτροπή που πήγε να μου πρήξει λίγο μπάλες αλλά τελοσπάντων θα ήταν σε κακη φάση υποθέτω. Αλλά στο μισάωρο επάνω μη φανταστείς ότι θα λύσετε και το μεσανατολικό ειδικά αν ο καθηγητής σου που την επέβλεψε έχει παρακολουθήσει τι ακριβώς έχεις κάνει και η διαδικασία είναι σχεδόν τυπική

Εμένα το πρόβλημα μου ήταν να εχω εργασία να παρουσιάσω από τη στιγμή που είχα και ήταν οκ ο καθηγητής με αυτήν (αλλιώς δε μου όριζε ημερομηνία για κανένα λόγο) η εξέταση δεν ήταν τίποτα

Αν κρινω απο το nickname την ιδια σχολη εχουμε τελειωσει.
Δημοσ.

Αυτό.

Ραφινάρεις την πτυχιακή σου με αυτό εδώ https://www.scanmyessay.com/ και αν καταφέρουν μετά να βρουν τίποτα στην όποια σχολή με το όποιο σκριπτάκι έχουν, σφύρα μου.

Σκάναρα το πρώτο μου κεφάλαιο (~2000 λέξεις) και βρήκα 4% κοινό με ένα pdf από το πανεπιστήμιο Αιγαίου που αναφέρεται στα δύο ίδια θέματα με εμένα και έχουμε την ίδια βιβλιογραφία.. Μου φαίνεται πολύ το 4%, είναι; Κατά τ'άλλα κάτι φράσεις μόνο από άλλα..

Δημοσ.

Σκάναρα το πρώτο μου κεφάλαιο (~2000 λέξεις) και βρήκα 4% κοινό με ένα pdf από το πανεπιστήμιο Αιγαίου που αναφέρεται στα δύο ίδια θέματα με εμένα και έχουμε την ίδια βιβλιογραφία.. Μου φαίνεται πολύ το 4%, είναι; Κατά τ'άλλα κάτι φράσεις μόνο από άλλα..

Η σχολή κανονικά θα πρέπει να έχει μια πολιτική γι' αυτό το ποσοστό και να μπορούν να σου πουν πόσο είναι το μέγιστο επιτρεπτό (π.χ. 10%). Επίσης, για να είσαι εντάξει πρέπει να έχεις και σύνδεσμο προς το αντιγραμμένο κείμενο κάπου στις αναφορές σου.

Για το κοινό κείμενο δοκίμασε να το τροποποιήσεις για να πεις το ίδιο πράγμα, σε βαθμό που να μην μπορείς να το βρεις αλλού με Google ή Viper.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως είμαι περίεργος να ξέρω, αν κάποτε αλλάξουν τα πράγματα στην τριτοβάθμια και γίνουν όπως πρέπει να είναι, πόσοι θα αντέχουν να φτάσουν ως το τέλος να πάρουν χαρτί.

Πάντως η πιο μεγάλη και συνηθισμένη μπαρούφα που ακούω είναι "δε με πάει ο καθηγητής" και "έχω μόνο ένα μάθημα ακόμα και δε με περνάει".

Συγνώμη κιόλας, αλλά με έκανες και γέλασα.

Είμαι αυτήκοος μάρτυρας τουλάχιστον δύο τέτοιων περιστατικών σε ανώτατο ΕΛ "ίδρυμα"(όνομα και πράμα), με μια ακόμη πιθανή περίπτωση που δεν παίρνω όρκο.

Ο ένας μας είπε ότι επειδή πέρασαν πολλοί την προηγούμενη μέρα πρέπει να αφήσει κάποιους ώστε να μην φανεί μαλθακός!!11! 

Ο άλλος πολύ απλά δεν πέρασε κανέναν επειδή είχε κάποια προβλήματα και δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τα γραπτά(όπως μας είπε όταν πήγαμε να του ζητήσουμε τον λόγο).

Η τελευταία είναι μάλλον, διότι δεν το παραδέχτηκε, αλλά όλως περιέργως όσοι έκαναν παράπονα για το πως "παραδίδει" (aka δεν πατούσε και την ύλη την έβγαζαν όπως ναναι οι βοηθοί) πήραν τον τρίτο τον πλουσιότερο και μακρύτερο στις εξετάσεις και έπρεπε να περιμένουν την αλλαγή για να το περάσουν.

Όλοι βαμμένοι κομματόσκυλοι με το τότε κόμμα στην εξουσία και φυσικά η διοίκηση μας έγραψε στα @@ της όταν πήγαμε για παράπονα.

Αυτά και μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά για τίποτα σε ότι αφορά τα κομματόσκυλα και το τσιφλίκι τους που λέγεται Ελλάς.

Δημοσ.

Γιατί να μην αντέξουν; Αν γίνουν "όπως πρέπει να είναι" τι θα συμβαίνει - θα παλεύουν με άγρια θηρία;

Το λογικό είναι ότι αν γίνουν τα πράγματα "όπως πρέπει να είναι" με σωστή εκπαίδευση και παροχές, τότε θα πρέπει να τελειώνουν ακόμα περισσότεροι και δεν θα μένουν αιώνιοι φοιτητές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...