Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι κάνουν στις σχολές στην Ελλάδα, όταν τελείωνα εγώ (2009), μπορούσες άνετα να αντιγράψεις οτι ήθελες, δεν έψαχνε κανένας τίποτα, κακώς βέβαια.

Το θέμα είναι περισσότερο αν θες εσύ ο ίδιος να κάνεις κάτι δικό σου, κάτι που θα του έχεις δώσει την δική σου πινελιά, να κοπιάσεις για κάτι που θα έχει καλό αποτέλεσμα και οχι να καταφύγεις στις προαναφερόμενες τακτικές.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομίζω ότι το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι (τουλάχιστον στο παρελθόν γιατί δεν ξέρω για σήμερα), στις περισσότερες (όλες?) τις περιπτώσεις η λογοκλοπή είναι "ε; τι είναι αυτό;" όχι μόνο για τους φοιτητές που δεν έχουν ενημέρωση η/και στα τέτοια τους, αλλά και για τα ιδρύματα που απλά δεν ασχολούνται. Το πρώτο είναι ήδη τραγικό, το δεύτερο απλά ασχολίαστο.

Και το τελικό αποτέλεσμα φωτογραφίζει το επίπεδο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον όπως την έζησα εγώ πριν γκουχ γκουχ χρόνια: αν ο φοιτητής θέλει να ασχοληθεί, μπορεί να βγει από τη σχολή με υπερυψηλό, διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο. Αν δε θέλει ο φοιτητής, άντε γεια.

Προφανώς όταν το ουσιαστικό αποτέλεσμα της εκπαίδευσης εξαρτάται σε τέτοιο βαθμό από το αν ο φοιτητής είναι καλοπροαίρετος, κάτι κάνουμε λάθος. Και μετά ας σκεφτούμε ποιές είναι οι επιπτώσεις της νοοτροπίας "έλα να το ξεπετάξω τώρα λίγο να γίνει η δουλειά και χέστα αυτά" για την ελληνική κοινωνία.

Με μεγάλη αυτοκυριαρχία δε θα συνεχίσω με κράξιμο για τις επεκτάσεις αυτής της νοοτροπίας ("βάλε 5 τελευταίο μάθημα" κλπ).

• Like 3
Δημοσ.

Εμενα ολη μου η πτυχιακη ηταν ενα copy paste απο βιβλιο που διδασκοταν στο παπει συν οτι αλλο βρηκα απο βιβλιογραφιες.Τα εδωσα εξω και μ την ετοιμασαν με ενα 30αρι.Την εδωσα ουτε καν εξεταστηκα και πηρα 8.Φυσικα εξαρταται π εισαι και τι σοι καθηγητη εχεις.Μην παραλειψω να πω οτι την εδωσα σε ενα φιλο οπου την παρουσιασε στην ιδια σχολη μετα απο 2 χρονια και πηρε και καλο βαθμο.

Lol, πριν πόσα χρόνια αυτά;

Δημοσ.

Προφανώς όταν το ουσιαστικό αποτέλεσμα της εκπαίδευσης εξαρτάται σε τέτοιο βαθμό από το αν ο φοιτητής είναι καλοπροαίρετος, κάτι κάνουμε λάθος. Και μετά ας σκεφτούμε ποιές είναι οι επιπτώσεις της νοοτροπίας "έλα να το ξεπετάξω τώρα λίγο να γίνει η δουλειά και χέστα αυτά" για την ελληνική κοινωνία.

Αυτό.

Ναι και αν ποτε κανεις θεληση να το ψαξει μπορει ανετα να τον πιεις (το ποσο πιθανο να γινει ειναι αλλο θεμα :P )

Επισης εξαρταται η σχολη. Στη δικη μου εχουν σκριπτακι που τα κοιταει αυτα

Ραφινάρεις την πτυχιακή σου με αυτό εδώ https://www.scanmyessay.com/ και αν καταφέρουν μετά να βρουν τίποτα στην όποια σχολή με το όποιο σκριπτάκι έχουν, σφύρα μου.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό.

Ραφινάρεις την πτυχιακή σου με αυτό εδώ https://www.scanmyessay.com/ και αν καταφέρουν μετά να βρουν τίποτα στην όποια σχολή με το όποιο σκριπτάκι έχουν, σφύρα μου.

Στα ελληνικά δουλεύει; Γιατί το turnitin δεν.

Γενικά στα ελληνικά νομίζω δε παίζει πρόγραμμα.

Δημοσ.

Στα ελληνικά δουλεύει; Γιατί το turnitin δεν.

Γενικά στα ελληνικά νομίζω δε παίζει πρόγραμμα.

Δουλεύει. Δοκίμασέ το για να το διαπιστώσεις. Δωρεάν είναι.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό.

Κουλ, βρηκε μονο 2 κομματια που ηταν ουσιαστικα τα url στα references. αν και δεν δουλευει σωστα γιατι εχω ενα κομματι αυτολεξη απο wikipedia και δεν το βρηκε (2 προτασεις)

Δημοσ.

Νομίζω ότι το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι ότι (τουλάχιστον στο παρελθόν γιατί δεν ξέρω για σήμερα), στις περισσότερες (όλες?) τις περιπτώσεις η λογοκλοπή είναι "ε; τι είναι αυτό;" όχι μόνο για τους φοιτητές που δεν έχουν ενημέρωση η/και στα τέτοια τους, αλλά και για τα ιδρύματα που απλά δεν ασχολούνται. Το πρώτο είναι ήδη τραγικό, το δεύτερο απλά ασχολίαστο.

Και το τελικό αποτέλεσμα φωτογραφίζει το επίπεδο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τουλάχιστον όπως την έζησα εγώ πριν γκουχ γκουχ χρόνια: αν ο φοιτητής θέλει να ασχοληθεί, μπορεί να βγει από τη σχολή με υπερυψηλό, διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο. Αν δε θέλει ο φοιτητής, άντε γεια.

Με μεγάλη αυτοκυριαρχία δε θα συνεχίσω με κράξιμο για τις επεκτάσεις αυτής της νοοτροπίας ("βάλε 5 τελευταίο μάθημα" κλπ).

Εσύ δεν ήσουν που πήγαινες κόντρα σε αυτά που έλεγα για τα πανεπιστήμια και πως και καλά μια χαρά αξιοπρεπή ειναι κτλ ενώ εγώ έλεγα πως είναι δύο τρομάρες, απλά εξεταστήρια και οι μόνοι που τα καταφέρνουν ειναι αυτοί που προσπαθούν μόνοι τους, έχουν το ταλέντο και θα τα κατάφερναν έτσι και αλλιώς όπου και αν πήγαιναν να σπουδάσουν  ενώ οι άλλοι απλά δεν έχουν καμία ουσιαστική βοήθεια στην εκπαίδευση τους;

Χαίρομαι που τελικά συμφωνούμε το ήξερα πως απλά σαρέσει να πηγαίνεις κόντρα και πως δεν πιστεύεις όλα όσα λες όταν το κάνεις αυτό :P

• Like 1
Δημοσ.

Κουλ, βρηκε μονο 2 κομματια που ηταν ουσιαστικα τα url στα references. αν και δεν δουλευει σωστα γιατι εχω ενα κομματι αυτολεξη απο wikipedia και δεν το βρηκε (2 προτασεις)

Περίεργο. :confused: Έχω μερικά χρόνια να το χρησιμοποιήσω και ήταν αψεγάδιαστο, οπότε περίμενα να είναι ακόμα καλύτερο τώρα. Έβρισκε ακόμα και αρκετά τροποποιημένες προτάσεις.

Δημοσ.

Σε ιατρικό κείμενο δεν. Λογικά δεν είναι ενημερωμένο ως προς τις ελληνικές βιβλιογραφικές πηγές.

Επίσης 2-3 κομμάτια από πτυχιακές επίσης δεν.

Δημοσ.

Εσύ δεν ήσουν που πήγαινες κόντρα σε αυτά που έλεγα για τα πανεπιστήμια και πως και καλά μια χαρά αξιοπρεπή ειναι κτλ ενώ εγώ έλεγα πως είναι δύο τρομάρες, απλά εξεταστήρια και οι μόνοι που τα καταφέρνουν ειναι αυτοί που προσπαθούν μόνοι τους, έχουν το ταλέντο και θα τα κατάφερναν έτσι και αλλιώς όπου και αν πήγαιναν να σπουδάσουν  ενώ οι άλλοι απλά δεν έχουν καμία ουσιαστική βοήθεια στην εκπαίδευση τους;

Χαίρομαι που τελικά συμφωνούμε το ήξερα πως απλά σαρέσει να πηγαίνεις κόντρα και πως δεν πιστεύεις όλα όσα λες όταν το κάνεις αυτό :P

Δεδομένου ότι την άποψή μου αυτή την έχω από τότε που ήμουν φοιτητής, το θεωρώ πολύ πιο πιθανό εσύ να μην μεταφέρεις ή να μη κατάλαβες σωστά τι είπα (δόξα τον ύψιστο δε θα είσαι ο πρώτος), παρά το ήμουν posessed όταν τα έλεγα. Σε κάθε περίπτωση δε θυμάμαι σε τι αναφέρεσαι.

Το τελευταίο δεν το σχολιάζω γιατί low quality trolling.

Δημοσ.

Έβαλα κανονικά βιβλιογραφία όμως

Κοίτα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις που θεωρούνται λογοκλοπή. Άλλο πράγμα να αντιγράφεις κάτι και να μην αναφέρεις πηγή και άλλο να αντιγράφεις και να αναφέρεις. Αλλά όσες αναφορές και να βάλεις, αν πάρεις αυτούσια μια παράγραφο από κάπου και την βάλεις στη δική σου εργασία, είναι προβληματικό.

Από πρακτικής απόψεως, αν μεταφράσεις από αγγλικό βιβλίο στα ελληνικά, είναι σχεδόν αδύνατο να σε πιάσουν, εκτός αν ο διορθωτής έχει τύχει να διαβάσει και να θυμάται το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία. Δες π.χ. μια λίστα με πριπτώσεις που θεωρούνται λογκλοπή (από το www.plagiarism.com):

All of the following are considered plagiarism:
  • turning in someone else's work as your own
  • copying words or ideas from someone else without giving credit
  • failing to put a quotation in quotation marks
  • giving incorrect information about the source of a quotation
  • changing words but copying the sentence structure of a source without giving credit
  • copying so many words or ideas from a source that it makes up the majority of your work, whether you give credit or not
Δημοσ.

<p>

Κοίτα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις που θεωρούνται λογοκλοπή. Άλλο πράγμα να αντιγράφεις κάτι και να μην αναφέρεις πηγή και άλλο να αντιγράφεις και να αναφέρεις. Αλλά όσες αναφορές και να βάλεις, αν πάρεις αυτούσια μια παράγραφο από κάπου και την βάλεις στη δική σου εργασία, είναι προβληματικό.

Από πρακτικής απόψεως, αν μεταφράσεις από αγγλικό βιβλίο στα ελληνικά, είναι σχεδόν αδύνατο να σε πιάσουν, εκτός αν ο διορθωτής έχει τύχει να διαβάσει και να θυμάται το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία. Δες π.χ. μια λίστα με πριπτώσεις που θεωρούνται λογκλοπή (από το www.plagiarism.com):

All of the following are considered plagiarism:

• turning in someone else's work as your own
  • copying words or ideas from someone else without giving credit
  • failing to put a quotation in quotation marks
  • giving incorrect information about the source of a quotation
  • changing words but copying the sentence structure of a source without giving credit
  • copying so many words or ideas from a source that it makes up the majority of your work, whether you give credit or not

Μπορεί να έχεις δίκιο όμως πιστεύω ανήκει στην περίπτωση που παίρνεις κάτι και το μετατρέπεις με δικά σου λογια γιατί η μετάφραση ήταν όπως το κατάλαβα εγώ.

Δημοσ.

Το να πάρεις αυτούσιο κάτι συνηθίζεται μόνο για σύντομα πράγματα που παίζει ρόλο η συγκεκριμένη διατύπωση, π.χ. ορισμοί εννοιών. Και το βάζεις σε εισαγωγικά ακολουθούμενο από αναφορά για να καταλάβει ο άλλος ότι αυτό το κομμάτι είναι αυτούσια λεγόμενα άλλου.

Το να πάρεις μεγάλο μέρος κειμένου αυτούσιο όμως είναι λίγο fail γενικά. Προσωπικά ακόμη και παραφρασμένες να είναι, δυο σελίδες με μόνο μία αναφορά μου φαίνεται πολύ, αλλά ίσως έχει να κάνει και με τον κλάδο. Το κάνανε κάτι κοπέλες στο πρώτο εξάμηνο του μεταπτυχιακού μου, βάζανε μια βιβλιογραφική αναφορά ανά 2 σελίδες (παραφρασμένες), ουσιαστικά φαινότανε σα να κάνανε συρραφή ασύνδετων περιλήψεων και φάγανε λίγο κράξιμο δικαιολογημένα.

• Moderators
Δημοσ.

Το να πάρεις αυτούσιο κάτι συνηθίζεται μόνο για σύντομα πράγματα που παίζει ρόλο η συγκεκριμένη διατύπωση, π.χ. ορισμοί εννοιών. Και το βάζεις σε εισαγωγικά για να καταλάβει ο άλλος ότι αυτό το κομμάτι είναι αυτούσια λεγόμενα άλλου.

και οταν το κανεις αυτο οχι απλα το βαζεις στις αναφορες αλλα το λες και μεσα στο κειμενο του στυλ "μπλα μπλα μπλα" οπως ειπε ο Χ στο βιβλιο του με ονομα Ψ.

Μια ερωτηση γιατι θα βρισω κανεναν, ειναι λογικο να περιμενει η σχολη να πληρωσεις για papers κλπ για να εχεις πιο ολοκληρωμενο literature review?

μολις πηρα feedback για τη διπλωματικη μου και λεει οτι διαφωνει οτι δεν εχει εξεταστει το συγκεκριμενο θεμα και μου στελνει 3 λινκ απο papers κλπ και το καθενα θελει 30€ για να το κατεβασω κατι το οποιο δεν παιζει να κανω για κανενα λογο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...