panatha1369 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Σε μαγαζι καφε μου ανατεθηκε να φτιαξω το δικτυο του μαγαζιου..ρουτερ repeater..ποσο ειναι μια λογικη τιμη να τους πω;;
rfc Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Η ερωτηση σου ειναι λιγο τρολλ.... Τι ρουτερ σκεφτεσαι να βαλεις και τι δουλεια σκεφτεσαι να του πεις να κανει?
panatha1369 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 θελω να κανω επεκταση στο χωρο του με το ρουτερ του οτε που εχει για αρχη..απλα μπουκωνει ευκολα οταν ειναι μεσα γυρω στης 30 συσκευες..αν παρω repeater θα βελτιωθει η κατασταση;;η θα χρειαστει να παρω κ ρουτερ;;ταυτοχρονα θα παιζει και μουσικη μεσω eradio
rfc Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Αν μπουκωνει ρουτερ, θες σιγουρα. Εγω εννοω ξεχωριστο ρουτερ με μοντεμ για να καταλαβαινομαστε. Αν σου φαινεται καπως αυτο, παρε ενα καλο μοντεμ ρουτερ και βαλε και ενα ΑΡ μηπως και κουτσοκανεις δουλεια ετσι. Μπορεις να βαλεις και αυτο που εχει τωρα σαν ΑΡ, μετα. Αυτο που λες με το μπουκωμα που παιζει τωρα, ισως να μην ειναι το μοναδικο προβλημα σου, μιας και το αυτο που εχουν τωρα ισως να μη μπορει να διαχειριστει σωστα τους dhcp clients κιολας. σκεψου οτι η default ρυθμιση για τα περισοτερα ειναι μια μερα. δλδ παω εγω, πινω ενα καφε για 1-2 ωρες και δεσμευω μια ip για μια μερα. Ερχεται αλλος πελατης και δε μπορει να συνδεθει μετα. Πολλοι λιγοι το ρυθμιζουν το dhcp lease σε 2 ωρες ας πουμε απο την εμπειρια μου. Και κατι αλλο και το πιο σημαντικο, 30 clients δεν ειναι καθολου λιγοι, ουτε καν 10 να φανταστεις που σημαινει οτι πιθανον να τερματιζουν και οποιο bandwidth υπαρχει πολλες φορες, αρα χρειαζεσαι QOS+ bandwidth limit για να εισαι σιγουρος.
panatha1369 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 το dhcp lease αν το ρυθμισω στης 2 ωρες θα σωσει καπως τη κατασταση;;εγω το ξερω οτι το συγκεκριμενο ρουτερ οτι μπουκωνει για πλακα..αυτοι προσπαθουν να τη βγαλουν φθηνα..σαν γραμμη κλειδωνει γυρω στα 14mb..απλα σκεφτομε να παρω ρουτερ με qos που να ρυθμισω να μην μπορουν να κατεβασουν αλλα μονο να μπορουν να κανουν πλοηγηση..
rfc Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δοκιμασε τα αυτα που γραφεις και θαυματα στο τσαμπα να τους πεις δε γινοντε. Για το δευτερο που λες δε γινεται ετσι απλα μιας και το Browsing και το κατεβασμα συνηθως ερχονται απο τη πορτα 80 που δε μπορεις να κλεισεις για ευνοητους λογους. Μπορεις ομως να κλεισεις με firewall ολες τις πορτες και να αφησεις μνο 80 http και 443 για τα https. Μετα βαζεις limit στο download. Αν καταφερνεις τα μικροτικ παρτους ενα φθηνο μιας και ειναι τσιγγουνιδες και θα φτιαξεις πολλα πραγματα σαν αυτα που λες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα