Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για δανειο για αυτοκινητο

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικα μου έκανε εντυπωση, αγαμος ειναι χωρις λοιπα χρέη κλπ και μόνιμος.... για αυτο και παει να παρει τοσο ακριβο αυτοκινητο, επειδη δεν εχει άλλες υποχρεωσεις..., οταν παιρνεις ~1600 το μηνα θεωρω οτι ανετα μπορεις να δωσεις μια δόση 500-600€... και εχοντας δώσει ηδη κας 18000...

σε καθε περίπτωση γυρνωντας στο θεμα, δεν παιρνεις δανειο ετσι ευκολα πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προσωπικα μου έκανε εντυπωση, αγαμος ειναι χωρις λοιπα χρέη κλπ και μόνιμος.... για αυτο και παει να παρει τοσο ακριβο αυτοκινητο, επειδη δεν εχει άλλες υποχρεωσεις..., οταν παιρνεις ~1600 το μηνα θεωρω οτι ανετα μπορεις να δωσεις μια δόση 500-600€... και εχοντας δώσει ηδη κας 18000...

α) Νοίκι δεν πληρώνει; Ή έχει δικό του σπίτι;

β) Είναι λογικό να τον κόψανε.

Απορώ που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ειδικά σήμερα εν μέσω κρίσης που πάνε και βάζουν οικειοθελώς το κεφάλι τους στον ντορβά για 4 ρόδες.

Το κράτος ψάχνει στη γωνία τέτοια κορόϊδα για να τα έχει να τα αρμέγει γιατί πρωφανώς το αμάξι των 43Κ θα είναι μεγαλου κυβισμού και θα έχει και μεγάλο τεκμήριο διαβίωσης οπότε θα σε "βυζαίνει" μέχρι να ψοφήσεις.

Και όλα αυτά με την απαραίτητη προϋπόθεση οτι ο συνάδελφός σου δεν έχει κανένα φόβο να απολυθεί για τουλάχιστον 4 χρόνια ούτε θα έχει μείωση αποδοχών , ούτε θα του συμβούν "έκτακτα" έξοδα (όποια και να είναι αυτά).

Αντί να φανεί λίγο έξυπνος και να πάρει αμάξι πχ μια ή δυο κατηγορίες πιο κάτω , πάει να ζοριστεί χωρίς λόγο.

Βέβαια κρατάω μια επιφύλαξη οτι μπορεί να μην ξέρει τι έχει και απλά θέλει να πάρει το δάνειο καθαρά για ξεκάρφωμα....

• Like 1

Το κράτος ψάχνει στη γωνία τέτοια κορόϊδα για να τα έχει να τα αρμέγει γιατί πρωφανώς το αμάξι των 43Κ θα είναι μεγαλου κυβισμού και θα έχει και μεγάλο τεκμήριο διαβίωσης οπότε θα σε "βυζαίνει" μέχρι να ψοφήσεις.

Προφανώς όχι.

Παράδειγμα:

1127445_beh_6279.jpg?itok=6JUp8H5e

Ξεκινάει στα λεφτά αυτά, είναι 1600 κυβικά με χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

Και για πες μας και πόσο είναι το τεκμήριο στο συγκεκριμένο;

Α και να μας πεις και τι service έχει μέσα στη mercedes που θα το πηγαίνεις....

Αγαπητέ , το "βύζαγμα" δεν το γλιτώνει κάποιος με τέτοια αμάξια.Οπότε για να έχεις τέτοιο αμάξι θα πρέπει να έχεις γερό πορτοφόλι.

Και όταν λέω γερό πορτοφόλι , δεν εννοώ μόνο για την αγορά του.Μετά την αγορά αρχιζουν τα "γλέντια" τα μεγάλα.

Άσε που ο συγκεκριμένος αναφέρετε σε BMW.Για βρες μου το αντίστοιχο σε αυτά τα λεφτά....

Όσο είναι σε όλα τα 1600άρια.

Δεν αλλάζει ούτε με τη μάρκα ούτε με την αξία το τεκμήριο.

Τιμές για σέρβις μπορείς να δεις από πριν.

Δεν είναι κανένα μυστικό.

Θες να βάλουμε έτσι αυθαίρετα ένα +30% από κάποια φθηνότερη μάρκα? Δεν νομίζω πως είναι ποσό που δεν μπορεί να δώσει κάποιος χωρίς άλλα έξοδα.

Πιστεύω κιόλας πως σε κάποια αναλώσιμα θα είναι πιο φθηνή από το Sirion που έχω.

Όσο είναι σε όλα τα 1600άρια.

Δεν αλλάζει ούτε με τη μάρκα ούτε με την αξία το τεκμήριο.

Τιμές για σέρβις μπορείς να δεις από πριν.

Δεν είναι κανένα μυστικό.

Θες να βάλουμε έτσι αυθαίρετα ένα +30% από κάποια φθηνότερη μάρκα? Δεν νομίζω πως είναι ποσό που δεν μπορεί να δώσει κάποιος χωρίς άλλα έξοδα.

Πιστεύω κιόλας πως σε κάποια αναλώσιμα θα είναι πιο φθηνή από το Sirion που έχω.

Άλλο τεκμήριο έχει ένα 1600 καινούριο του 2017 , άλλο το ίδιο 1600άρι του 2011 μοντέλο και άλλο τεκμήριο το ίδιο αλλά μοντέλο του 2007...

Μάλον δεν είσαι καλά πληροφορημένος.

Και ανάλογα το συνολικό κόστος του αυτοκινήτου , πάνε και τα ανταλλακτικά.Εκτός εαν δεν το γνωρίζεις.

Δεν κάνουν πχ το ίδιο μια τετράδα αμορτισέρ σε ένα αμάξι των 43Κ απότι σε ένα αμάξι των 20Κ.

Το point μου είναι οτι το χέρι βαθειά στην τσέπη δεν τελειώνει με τη αγορά ενός τέτοιου αμαξιού.

Εαν εσύ νομίζεις οτι το πήρες και ξένοιασες , εύχομαι να αξιωθείς και να το πάρεις.

Άσε που ο συγκεκριμένος αναφέρετε σε BMW.Για βρες μου το αντίστοιχο σε αυτά τα λεφτά....

Σε BMW λοιπόν.

418i και μάλιστα με 100 κυβικά λιγότερα.

Σε BMW λοιπόν.

418i και μάλιστα με 100 κυβικά λιγότερα.

Ναι.Τι ακριβώς θες να μας πείς; Οτι δεν έχει υψηλό τεκμήριο; 6.400€ είναι καλά; Μόνο για αμάξι.Όχι για οτιδήποτε άλλο.

Περιμένω και απάντηση και για τα υπόλοιπα που δεν σχολίασες.

Για πες μας πόσο έχεις μια τετράδα αμορτισέρ σε τέτοια αυτοκίνητα.

• Like 1

Άλλο τεκμήριο έχει ένα 1600 καινούριο του 2017 , άλλο το ίδιο 1600άρι του 2011 μοντέλο και άλλο τεκμήριο το ίδιο αλλά μοντέλο του 2007...

Μάλον δεν είσαι καλά πληροφορημένος.

Και ανάλογα το συνολικό κόστος του αυτοκινήτου , πάνε και τα ανταλλακτικά.Εκτός εαν δεν το γνωρίζεις.

Δεν κάνουν πχ το ίδιο μια τετράδα αμορτισέρ σε ένα αμάξι των 43Κ απότι σε ένα αμάξι των 20Κ.

Το point μου είναι οτι το χέρι βαθειά στην τσέπη δεν τελειώνει με τη αγορά ενός τέτοιου αμαξιού.

Εαν εσύ νομίζεις οτι το πήρες και ξένοιασες , εύχομαι να αξιωθείς και να το πάρεις.

To point σου ήταν πως το ακριβό αμάξι έχει απαραίτητα υψηλό τεκμήριο και πάνω σε αυτό απάντησα.

Προφανώς η σύγκριση θα γίνει σε καινούρια αμάξια ή σε αντίστοιχης ηλικίας.

Τα υπόλοιπα όπως είπα μπορείς να τα δεις από πριν.

Ναι.Τι ακριβώς θες να μας πείς; Οτι δεν έχει υψηλό τεκμήριο; 6.400€ είναι καλά; Μόνο για αμάξι.Όχι για οτιδήποτε άλλο.

Περιμένω και απάντηση και για τα υπόλοιπα που δεν σχολίασες.

Για πες μας πόσο έχεις μια τετράδα αμορτισέρ σε τέτοια αυτοκίνητα.

Είναι το ίδιο υψηλό με ένα καινούριο Hyundai i30 στα ίδια κυβικά. Αν μπορεί κάποιος να το καλύψει το ξέρει από πριν.

Ψάξε και δες πόσο έχει. Δεν είναι κανένα μυστικό.

Βέβαια όπως ήδη γράφω για τεκμήριο έγραψες και για αυτό σχολίασα.

Ξεχνάτε κάτι: πως ζούμε στη χώρα του παραλογισμού και της εκμετάλλευσης.

ΑΥΡΙΟ κι όλας θα μπορούσε η φορολογία και το τεκμήριο και τα τέλη να βασιστούν στην εργοστασιακή αξία. Και τότε; ΜΠΑΜ όσοι πήραν τέτοια αυτοκίνητα. Μετά θα μπορούσε να τα βασίζει στην ιπποδύναμη της μηχανής. Πάρε κάτω όσους αγόρασαν μικρή και δυνατό αυτοκίνητο.

Δεν είναι εύκολο να βάλεις για 5-10 χρόνια το κεφάλι σου στην κρεμάλα και να περιμένεις πότε κάποιος θα κλωτσήσει το σκαμνί.

• Like 1

To point σου ήταν πως το ακριβό αμάξι έχει απαραίτητα υψηλό τεκμήριο και πάνω σε αυτό απάντησα.

Προφανώς η σύγκριση θα γίνει σε καινούρια αμάξια ή σε αντίστοιχης ηλικίας.

Τα υπόλοιπα όπως είπα μπορείς να τα δεις από πριν.

Κοίτα.Εαν δεν μπορείς να καταλάβεις οτι τα 6.400€ μόνο για τεκμήριο αυτοκινήτου είναι πολλά και οτι τα ανταλλακτικά αυτών των αυτοκινήτων πάνε ανάλογα την συνολική τους αξία τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να σου γεμίσω το κεφάλι.

Ίσως τα 6.400€ είναι λίγα για κάποιον που έχει μόνο αμάξι και μένει σε αντίσκοινο και για τα ανταλλακτικά έχει βρει καμιά αποθήκη με κλεμμένα.

Και το point μου επειδή πάλι δεν το κατάλαβες , είναι οτι αυτός που αγοράζει τέτοιας τιμής αυτοκινητο , πρέπει να έχει γερό πορτοφόλι επειδή θα τον αρμέγουν για όσο το έχει.Είτε σου αρέσει ειτε δεν σου αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα.

• Like 1

Μόνο εγώ δεν νομίζω πως βγαίνει εύκολα μια δόση 550~€ τον μήνα για σερί 4 χρόνια?

Έστω ότι έχει νοίκι με λογαριασμούς φόρους και 1002, πάνε τα 500€ τον μήνα.

Να θέλει άλλα 500€ να περάσει τον μήνα (φαγητό, έκτακτα και μη έξοδα) και του μένουν 650~€. Τα 550 πάνε σε δόση, θα μένει με 100€ στην άκρη? (δεν υπολογίζω βενζίνες κλπ έξοδα)

Καλύτερα να μαζεύει ότι μπορεί με σχετική άνεση για αυτά τα 3-4-5-6 χρόνια (πχ 350~€ τον μήνα) και να το πάρει μετά.

Κοίτα.Εαν δεν μπορείς να καταλάβεις οτι τα 6.400€ μόνο για τεκμήριο αυτοκινήτου είναι πολλά και οτι τα ανταλλακτικά αυτών των αυτοκινήτων πάνε ανάλογα την συνολική τους αξία τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να σου γεμίσω το κεφάλι.

Ίσως τα 6.400€ είναι λίγα για κάποιον που έχει μόνο αμάξι και μένει σε αντίσκοινο και για τα ανταλλακτικά έχει βρει καμιά αποθήκη με κλεμμένα.

Και το point μου επειδή πάλι δεν το κατάλαβες , είναι οτι αυτός που αγοράζει τέτοιας τιμής αυτοκινητο , πρέπει να έχει γερό πορτοφόλι επειδή θα τον αρμέγουν για όσο το έχει.Είτε σου αρέσει ειτε δεν σου αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κοίτα, αν για σένα είναι υψηλό απλά δεν αγοράζεις τόσα πολλά κυβικά.

Αν θες να πούμε γενικά για το πόσο χαζός είναι ο θεσμός των τεκμηρίων μαζί σου.

Γενικά όμως είτε έχει 43 χιλιάδες είτε 13 χιλιάδες στα 1600 κυβικά το τεκμήριο είναι το ίδιο.

Τα υπόλοιπα κόστη είναι άσχετα βέβαια με τεκμήρια, φόρους και λοιπά ενώ μπορεί ο αγοραστής να τα δει και από πριν.

Μόνο εγώ δεν νομίζω πως βγαίνει εύκολα μια δόση 550~€ τον μήνα για σερί 4 χρόνια?

Όχι.

Και εμένα μου φαίνεται αχρείαστα υψηλή τέτοια δόση, ακόμα και χωρίς άλλα έξοδα.

Δεν μου φαινεται παραλογο το ακυρο που εφαγε.

Το οτι σημερα παιρνει 1600 (εχει μεγαλη διαφορα αν ειναι μικτα ή καθαρα και δεν το αναφερεις), δε σημαινει οτι θα τα παιρνει και σε 3 χρονια ωστε να ειναι σε θεση να αποπληρωνει τις δοσεις του δε πα να 'ναι και δημοσιος υπαλληλος.

Αν λοιπον δεν εχει να δωσει υποθηκη/εγγυησεις που να εξασφαλιζει την BMW απο σημερα κιολας τοτε προφανως θα παρει πανηγυρικο ακυρο.

Εχε υποψιν σου οτι η BMW στο Ελλαδισταν δεν ειναι καμια χθεσινη εταιρεια που δεν ξερει τι κανει ο μπαταχτσης Ελληναράς τα δανεια για μπεμπες και μερτσεντε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...