deligkos Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να παρακολουθεί τα μηνύματα Αμερικανών πολιτών, στα οποία γίνονται αναφορές σε άτομα του εξωτερικού που θεωρούνται ύποπτα. Η υπηρεσία είχε αποκτήσει τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών χωρίς ένταλμα, χάρις σε νόμο που ψηφίσθηκε στις ΗΠΑ το 2008. Σε δήλωσή της, αναφέρει πως εσωτερική έρευνα αποκάλυψε αρκετά προβλήματα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και τις επιπτώσεις του στην ιδιωτικότητα των Αμερικανών πολιτών. Αν και η NSA απαγορεύεται να πραγματοποιεί παρακολουθήσεις εντός ΗΠΑ, το 2008 θεσπίσθηκε μία εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, μέσω του Νόμου περί Παρακολούθησης των Επικοινωνιών των Αλλοδαπών Υπηρεσιών Πληροφοριών (FISA). Έτσι, είχε πλέον τη δυνατότητα να συγκεντρώνει στοιχεία για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα μηνύματα Αμερικανών πολιτών, στην περίπτωση που υπήρχαν αναφορές ή εμπλέκονταν με οποιονδήποτε τρόπο άτομα στο εξωτερικό τα οποία βρίσκονταν στο “στόχαστρό” της. Στη δήλωσή της, η υπηρεσία προσθέτει πως θα διαγράψει το “μεγαλύτερο ποσοστό” των δεδομένων που έχει συλλέξει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Site: BBC
billkar13 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Και πως θα ξερανε αν αναφέρονται ονόματα ξενων αν δεν τα είχαν ηδη παρακολουθήσει δηλαδή παρακολουθούσαν όλο το κοσμο; Κάτι μου διαφεύγει εξηγηστε μου παρακαλω
michael92 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Big Data = Chaos. Δεν το κάνουν για την ιδιωτικότητα, το κάνουν γιατί δεν μπορούν να βγάλουν νόημα. 6
so93 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δείτε την ταινία Snowden... Τα λέει όλα και για την FISA... Πραγματικά συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό πώς μπορούν να παρακολουθούν τον οποιοδήποτε... 2
stefanos_th Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Σε λιγο θα μιλησει και ο " εμενα δεν με νοιαζει, δεν ειμαι τρομοκρατης" 11
MrHavoC Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2678296/ke-egeneto-o-protos-kvantikos-ipologistis-se-diethnes-epipedo ο πρωτος κβαντικος υπολογιστης ειναι γεγονος μαγκεςςςςςςςςςςς
Infotech.Gr Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ποιο απ' όλα τα προγράμματα παρακολούθησης τερματίζει είπαμε; :-P 1
pcos Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 εμενα δεν με νοιαζει, δεν ειμαι τρομοκρατης εσυ το λες αυτο. εκεινους τους ρωτησες? τωρα καιρος ειναι να ριξουν παλι κανα αεροπλανο σε κανα "πυργο" να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα 2
copydisk Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δείτε την ταινία Snowden... Τα λέει όλα και για την FISA... Πραγματικά συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό πώς μπορούν να παρακολουθούν τον οποιοδήποτε... και ψεκαστικό...ξέχασες το καλύτερο επίθετο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα