Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα!

Θα ήθελα να μου πείτε έναν Compiler για τη γλώσσα προγραμματισμού C που να τρέχει σε Windows 7 και να είναι συμβατός με την ANSI τυποποίηση και από που μπορώ να τον κατεβάσω.

Κατέβασα και εγκατέστησα τον Microsoft Visual C++ 5.0 αλλά δεν μπορώ να τον ανοίξω.

Έχω κατεβάσει και το notepad++ για να γράφω τα C προγράμματα και δεν μπορώ να τα μεταγλωτίσω ούτε καν με τον Compiler που κατέβασα.

Δημοσ.

Ο καλύτερος κατά τη γνώμη μου είναι ο GCC( MinGW για Windows ). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον Cygwin( που είναι για να κάνεις compile linux προγράμματα σε Windows ). Επίσης, πολλοί τελευταία μιλάνε για τον Clang, είναι υποτίθεται καλύτερος και γρηγορότερος από τον GCC, αλλά ποτέ δε τον δοκίμασα.

Να θυμάσαι ότι αν θες ο GCC να δουλεύει σε ANSI mode πρέπει να του περάσεις στο cmd-line:

gcc -pedantic -ansi

Για IDE προτείνω CodeBlocks.

Αν θες να μεταγλωττίσεις μέσω του cmd-line στα Windows, πρέπει να πας και να αλλάξεις το path του συστήματος για να προσθέσεις το σημείο στο οποίο βρίσκονται ο μεταγλωττιστής κτλ.

Δημοσ.

Αυτό που τα win δεν έχουν μέσα gcc by default  :-(

Δεν έχουν αλλά με Windows 10,

sudo apt-get install build-essential

επιτέλους  :)

• Like 1
Δημοσ.

επιτέλους  :)

Εδώ εμένα σαν φοιτητή μου έχει λύσει τα χέρια το bash on windows στο οποίο τρέχω μέχρι και ssh server που βλέπει όλο το σύστημα,φαντάζομαι τι boost δίνει σε επαγγελματίες!

Δημοσ.

Εδώ εμένα σαν φοιτητή μου έχει λύσει τα χέρια το bash on windows στο οποίο τρέχω μέχρι και ssh server που βλέπει όλο το σύστημα,φαντάζομαι τι boost δίνει σε επαγγελματίες!

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Super nice να μη χρειάζεται να ψάχνεις compilers και binaries από διάφορα πράγματα, αλλά στο τέλος τέλος όταν είναι να γίνει δουλειά απλά σηκώνεις VMs (ή τα πράγματα που θες είναι native σε Windows). Περισσότερο δηλαδή είναι θέμα ότι βολεύει αρκετά ώς πάρα πολύ, παρά ότι δε μπορούσες πριν να κάνεις κάτι και τώρα μπορείς.

Και μόλις σκέφτηκα ότι ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν αυτός και 30 years later, "απλά σηκώνεις VMs"  :-D

Κλασικό παράδειγμα, υπάρχουν σε κάποιο project build/deploy scripts που είναι γραμμένα για bash και nix tools, με ssh κλπ. Αρκετές φορές στο παρελθόν είχα την επιλογή να κάνω δικό μου αντίστοιχο script, ή να κάνω τη δουλειά μέσα από VM το οποίο είτε θα ήταν standard across the team (άρα δε μπορώ να κάνω καστομιές και να τις διατηρώ ταυτόχρονα) είτε θα ήταν πάλι καστομιά (άρα χάνω το standard). Ξεπερνιούνται όλα αυτά αλλά είναι ωραία να μην έχεις το πρόβλημα εξαρχής.

• Like 2
Δημοσ.

επιτέλους :)
True story. Το έβγαλαν από beta ή θέλει να το ενεργοποιήσεις εσύ; Έχω να ανοίξω windows κανένα 5άμηνο
Δημοσ.

True story. Το έβγαλαν από beta ή θέλει να το ενεργοποιήσεις εσύ; Έχω να ανοίξω windows κανένα 5άμηνο

"Beta".

Πάλι είναι κρυμμένο στα developer options αλλά παίρνει συνεχώς updates(Το έχει αγαπήσει η κοινότητα και δίνει πολύ feedback) και γίνεται όλο και καλύτερο,πέρα από κάποια visual bugs που αντιμετωπίζω με το tmux και ότι δεν δουλεύουν κάποια network tools ακόμα πχ iptables δεν έχω βρει άλλο πρόβλημα.

Αν δεις στο αντίστοιχο /r/ έχουνε κάνει παπάδες. Μέχρι και ολόκληρη διανομή με GUI έχουν σηκώσει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...