Προς το περιεχόμενο

Προστασία από τον ήλιο

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά για προστασία από τον ήλιο τι κάνετε;

Ρωτάω ειδικά για περιοχή στο μπροστινό τζάμι δηλαδή ταμπλό και τιμόνι.

Κάτι σκίαστρα με βεντούζες που έχω ξεκολλάνε μετά από κάποια ώρα.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγω πηρα απο autoplus την πιο ακριβη τους ηλιοπροστασια π την βαζω απεξω.Επισης εβαλα στην 3M φιμε οχι πολυ σκουρα μπροστα για να μην εχω θεμα με αστυνομια κλπ και πιστευω οτι ειναι μια χαρα με αυτα τα 2.Ακομα και στην οδηγηση εχω δει διαφορα με το φιμε παντως να ξερεις.

Εγω πηρα απο autoplus την πιο ακριβη τους ηλιοπροστασια π την βαζω απεξω.Επισης εβαλα στην 3M φιμε οχι πολυ σκουρα μπροστα για να μην εχω θεμα με αστυνομια κλπ και πιστευω οτι ειναι μια χαρα με αυτα τα 2.Ακομα και στην οδηγηση εχω δει διαφορα με το φιμε παντως να ξερεις.

Εχεις κάποιο link φίλε μου;

Aυτην την ηλιοπροστασια με τις βεντουζες να το στηριζεις με το σκιάδιο (αυτό που κατεβαίνει για να μη σε τυφλωνει ο ηλιος δεν ξερω πως το λενε) . Να ειναι σωστά «μετρημενο» με το παμπριζ διοτι εμένα στο δεύτερο καλοκαίρι προς το τέλος , τα φτυσε κι επειδη περίσσευε λίγο εφευγε απο το σκιάδιο και βαρούσε ο συναγερμος :P ! Βεβαια ειχα παρει μουφα απ το πρακτικερ με 3 ευρω , αυτο που μπαινει απο μεσα. Πιστευω αυτο που βαζεις απ εξω ειναι η καλυτερη λυση , το εκανα περσι και σε συνδυασμο με τα φιμε τζαμια (αν και ελαφρια τα μπροστινα λογω αστυνομιας ) λευκο το αμαξι μου αφημενο στον ηλιο μεχρι τις 2.30 μμ ,  η ζεστη ηταν υποφερτη οταν το εβγαζα να μπω μεσα ! ( εξαιρεση ενας καυσωνας λιγο πριν ή λιγο μετα τον 15γουστο που εβαζα αρκουδα για να παω Νικαια - Κερατσινι , δεκα λεπτα οδηγησης :P )

Εχεις κάποιο link φίλε μου;

Και να σ δωσω λινκ δεν θα σε βοηθησει γτ δεν λεει σε καποιο απο τα 2 π σου προτεινα περισσοτερα στοιχεια με τιμες κλπ..Οποτε πηγαινε σε ενα καταστημα autoplus και ρωτα για ηλιοπροστασιες και διαλεξε την πιο ακριβη γυρω στα 40 ευρω ειναι.Οι αλλες π εχει ειναι της πλακας.

Τωρα για την 3M θα πρεπει να πας απο κοντα ωστε να ρωτησεις και να σ πουν τι μπορεις να βαλεις.Υπολογισε για αυτο γυρω στο 80αρι.

Την καλύτερη ηλιοπροστασία (την κλασική με το αλουμίνιο που την βάζεις από μέσα) την είχα βρει στο σταθμό Μετρό Χαλανδρίου, είχε 7.50€ και το ρέλι γύρω-γύρω δεν καιγόταν (βασικό θέμα σε αυτές τις ηλιοπροστασίες) και ήταν και χοντρύτερη.

Δυστυχώς δεν ξαναβρήκα.

Καλά, 40€ νομίζω είναι πάρα πολλά.

edit:Γι'αυτό λεω https://www.autoplus.gr/images/auto/Big_sun7.jpg

Εγω την εχω καταβρει με την ηλιοπροστασια που ειχε βγαλει η Shell μια κοκκινη που εγραφε VPOWER.

Βολικη την βαζεις απο μεσα και τσαλακωνεται ευκολα για να την χωσεις στο πλαι.

Δυστυχως δεν την εχουν ξανα βγαλει :-(

Την καλύτερη ηλιοπροστασία (την κλασική με το αλουμίνιο που την βάζεις από μέσα) την είχα βρει στο σταθμό Μετρό Χαλανδρίου, είχε 7.50€ και το ρέλι γύρω-γύρω δεν καιγόταν (βασικό θέμα σε αυτές τις ηλιοπροστασίες) και ήταν και χοντρύτερη.

Δυστυχώς δεν ξαναβρήκα.

Καλά, 40€ νομίζω είναι πάρα πολλά.

edit:Γι'αυτό λεω https://www.autoplus.gr/images/auto/Big_sun7.jpg

Όσες εσωτερικές έχω δοκιμάσει, είχαν αυτό το πρόβλημα με το ρέλι που λες, το γύρω γύρω τέλος πάντων, που από ένα σημείο και μετά ξέφτιζε και σου έκανε χάλια το εσωτερικό.

Αυτή της Autoplus δεν την ξέρω, θεωρείς ότι δεν καίγεται το ρέλι;

Πάντως πέρσι πήρα μια εξωτερική.

Σα μειονεκτήματα έχει το ότι λερώνεται είτε απ' τη σκόνη του παρμπρίζ, είτε από βροχή και σκόνη του αέρα, και όταν θες να πας κάπου αναγκαστικά λερώνονται τα χέρια σου. Και ότι στην κλέβουν αν θέλουν, έστω σκίζοντάς την, αν και ακραίο.

Σαν πλεονεκτήματα όμως έχει την πλήρη σκίαση του ταμπλώ, αλλά και των υαλοκαθαριστήρων. Ειδικά τους υαλοκαθαριστήρες, αν τη χρησιμοποιείς τακτικά, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους κατά πολύ.

Όσες εσωτερικές έχω δοκιμάσει, είχαν αυτό το πρόβλημα με το ρέλι που λες, το γύρω γύρω τέλος πάντων, που από ένα σημείο και μετά ξέφτιζε και σου έκανε χάλια το εσωτερικό.

Αυτή της Autoplus δεν την ξέρω, θεωρείς ότι δεν καίγεται το ρέλι;

Πάντως πέρσι πήρα μια εξωτερική.

Σα μειονεκτήματα έχει το ότι λερώνεται είτε απ' τη σκόνη του παρμπρίζ, είτε από βροχή και σκόνη του αέρα, και όταν θες να πας κάπου αναγκαστικά λερώνονται τα χέρια σου. Και ότι στην κλέβουν αν θέλουν, έστω σκίζοντάς την, αν και ακραίο.

Σαν πλεονεκτήματα όμως έχει την πλήρη σκίαση του ταμπλώ, αλλά και των υαλοκαθαριστήρων. Ειδικά τους υαλοκαθαριστήρες, αν τη χρησιμοποιείς τακτικά, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους κατά πολύ.

Παντως για την εξωτερικη δεν βλεπω καποιο αλλο πλεονεκτημα περαν της υποτιθεμενης προστασιας των υαλοκαθαριστηρων (αν και δε νομιζω οτι σωζονται και ιδιαιτεραι με τις θερμοκρασιες που θα αναπτυσσονται στην επιφανεια τους το καλοκαιρι). Ισως οτι κλεινουν καλυτερα το παρμπριζ, αλλα οκ μια καλα τοποθετημενη εσωτερικη δεν θα εχει πολλα θεματα.

Τα μειονεκτηματα της εξωτερικης ειναι αρκετα, με κυριο και αξεπεραστο προβλημα την βρωμα που μεταφερεται στο εσωτερικο του αυτοκινητου. Ειδικα τετοια εποχη με τοση γυρη.

Ειναι και λιγοτερο πρακτικη επισης.

Πιο πολυ σε κατι χρεπια παπουδων την βλεπω, ως μεθοδο ηλιοπροστασιας μιας αλλης εποχης που δεν την ξεσυνηθισαν ποτε τους.

Κοίτα, είχα πάρει πριν χρόνια μια εσωτερική που δεν ξέφτισε, αλλά κάπου την έχασα/έδωσα.

Όσες πήρα από τότε και μετά, όλες μετά από λίγο καιρό άρχισαν να τρίβονται και έκαναν κώλο το εσωτερικό. Μιλάμε για χάλι, εκτός από κομματάκια, δημιουργούσαν και κάτι σα σκόνη.

Αν βρω αυτή της Autoplus και όντως δεν ξεφτίζει θα είναι καλή περίπτωση γιατί όντως η εξωτερική δεν είναι τόσο βολική, αλλά τη γλυτώνουν και οι υαλοκαθαριστήρες.

Παντως για την εξωτερικη δεν βλεπω καποιο αλλο πλεονεκτημα περαν της υποτιθεμενης προστασιας των υαλοκαθαριστηρων (αν και δε νομιζω οτι σωζονται και ιδιαιτεραι με τις θερμοκρασιες που θα αναπτυσσονται στην επιφανεια τους το καλοκαιρι). Ισως οτι κλεινουν καλυτερα το παρμπριζ, αλλα οκ μια καλα τοποθετημενη εσωτερικη δεν θα εχει πολλα θεματα.

Τα μειονεκτηματα της εξωτερικης ειναι αρκετα, με κυριο και αξεπεραστο προβλημα την βρωμα που μεταφερεται στο εσωτερικο του αυτοκινητου. Ειδικα τετοια εποχη με τοση γυρη.

Ειναι και λιγοτερο πρακτικη επισης.

Πιο πολυ σε κατι χρεπια παπουδων την βλεπω, ως μεθοδο ηλιοπροστασιας μιας αλλης εποχης που δεν την ξεσυνηθισαν ποτε τους.

Η εξωτερική έχει το θετικό ότι ζεσταίνεται λιγότερο το τζάμι.

οσες εσωτερικες δοκιμασα,δεν με αρεσαν.το κυριοτερο,το τζαμι που πυρωνε.για ενα διαστημα  εβαλα εξωτερικη στο τζαμι,πολυ καλυτερη αποδοση και καλυψη.μετα πηρα απο τα ικεα ασπρο πανι 2 μετρα με 4 ευρω,και πλεον καλυπτω ολοκληρο το πανω μερος.

μετα μπαινει ποργκαμπαζ.κανα πλυσιμο ανα μηνα με πιεστικο,ενω ειναι απλωμενο πανω στο οχημα,πενα κομπλε!!!!!!!!!!

Πήγα σήμερα και αγόρασα μία από την autoplus, αλλά η τιμή είναι φαρμακείο (18€!!) θυμήθηκα τις ένδοξες εποχές Παναγιωταράκου, που πούλαγε ένα σφουγγάρι 900 δραχμές.

207w0if.jpg

212fgj5.jpg

• Like 1

Κουραστικες οι εξωτερικες/ εσωτερικες ηλιοπροστασιες και καθε τοσο σκιζονται......

Εβαλα 50% μεμβρανη ASWF στο μπροστινο και τελος (στα υπολοιπα ειναι 35%).....Και να το χτυπαει ωρες ο ηλιος δεν καταστρεφεται το ταμπλο (με οποιαδηποτε μεμβρανη εμποδιζεται η υπεριωδης ακτινοβολια) και ναι μεν θα κανει λιγη ζεστη (το καλοκαιρι) οταν μπω αλλα σιγουρη καμια σχεση χωρις την υπαρξη τους...

Οποτε ψηφιζω μεμβρανη.....και προστασια και εμφανιση!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...