Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χρόνια τώρα απέχω από το άθλημα και έχω χάσει λίγο την μπάλα.

βλέπω μητρικές με 70 ευρώ που υποστηρίζουν DDR4 2333

βλέπω πάλι μητρικές με 200 ευρώ που έχουν τα ίδια features.

πως μπορώ να καταλάβω αν μια μητρική είναι καλή και θα έχει μέλλον, ή αν είναι καλή τώρα αλλά είναι στα τελευταία της (δλδ όχι και τόσο νέο μοντέλο);; τι εννοώ στα τελευταία της? ότι πχ ναι μεν υποστηρίζει SSD sata3 αλλά δεν υποστηρίζει pcie ssd (ή πως λέγονται οι σσδ που φτάνουν 2000mb rw)

επίσης, ποιες μάρκες θεωρούνται καλές? [μπορεί πχ σε κάποια μάρκα ο επεξεργαστής με την ΡΑΜ να είναι πιο κοντά... ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!]

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρόκειται να χρησιμοποιήσεις m2 ή είναι τέτοια η δουλειά σου που πιθανότατα να τον χρησιμοποιήσεις στο μέλλον; Θα υπερχρονίσεις; θα βάλεις διπλές κάρτες γραφικών; Χρειάζεσαι πλήθος θυρών; Για ποιά χρήση είναι; Άν πρόκειται να κάνεις νέο σύστημα συμπλήρωσε τη φόρμα

i) Το ποσό που διαθέτουμε:

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

Άν όχι και έχεις ήδη επεξεργαστή στην κατοχή σου, γράψε ποιος είναι και ποια θα είναι η χρήση του συστήματος. Απο αυτή εξαρτάται και η επιλογή των επιμέρους στελεχών.

Δημοσ.

Το link για τον οδηγό αγοράς μητρικής δεν βρίσκω, το έχει πρόχειρο κανένας? Πρέπει να γίνει pinned IMHO.

• Like 1
Δημοσ.

δεν είμαι gamer

είμαι κατά του oc

είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να βάλω μ2 σσδ

απλά σκέφτομαι.

θέλω ι7 7ης γενιας. να υποστηριζει ομως και 8ης οταν βγουν

θελω pcie3

θελω δδρ4 2133 αλλά το ταβάνι του να μην είναι 2400/2800 γιατι μπορει να μου την δωσει να βαλω 2800 στο μελλον

γενικά θέλω εσείς να μου πείτε γιατί μια κάρτα των 70-80 ευρώ έχει τα ίδια features με μια των 200.

Δημοσ.

δεν είμαι gamer

είμαι κατά του oc

είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να βάλω μ2 σσδ

απλά σκέφτομαι.

θέλω ι7 7ης γενιας. να υποστηριζει ομως και 8ης οταν βγουν

θελω pcie3

θελω δδρ4 2133 αλλά το ταβάνι του να μην είναι 2400/2800 γιατι μπορει να μου την δωσει να βαλω 2800 στο μελλον

γενικά θέλω εσείς να μου πείτε γιατί μια κάρτα των 70-80 ευρώ έχει τα ίδια features με μια των 200.

Με τα socket των ιντελ δεν θα έχεις μελλοντική υποστήριξη, οι 8### θα είναι σε άλλο socket λογικά. Αν θες Ιντελ χωρίς OC πας σε κάποια φθηνή Η110/Β250 με Μ.2 θύρα και ψύκτρα στα vrm.

Αν θες αντοχή στον χρόνο πας σε ΑΜ4.

• Like 5
Επισκέπτης
Δημοσ.

ακομα δεν γνωριζουμε αν υποστηριζουν οι 100 και οι 200 series την 8η γενια !θα ειναι το ιδιο σοκετ. αμα περιμενεις θα ανακοινωθει, ηδη εχουμε leaks . δεν ξερουμε ομως απο τι μητρικες θα υποστηριζονται . υπαρχει μεγαλη περιπτωση να κανουν και τα 100 και 200 series

! αλλα οι ryzen ειναι η καλητερη επιλογη τωρα αφου διαθετεις τοσα !

Δημοσ.

Ούτε Ζ99 υπάρχει.

Για φθηνά βλέπεις Η110/Β250 και τις διαφορές στην wikipedia.

https://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1151

αναλυτικος πινακας.

1-2 απορίες 

Raid μόνο σε HDD έτσι? οπότε δεν έχει μεγάλη σημασία αν υποστηρίζει αφού όλοι πάμε σε ΣΣΔ

το PCH PCI δεν το κατάλαβα. τι νούμερα είναι καλά?

κάτι τελευταίο. τι μαρκες είναι καλές? προτείνετε 2-3

Δημοσ.

αναλυτικος πινακας.

1-2 απορίες 

Raid μόνο σε HDD έτσι? οπότε δεν έχει μεγάλη σημασία αν υποστηρίζει αφού όλοι πάμε σε ΣΣΔ

το PCH PCI δεν το κατάλαβα. τι νούμερα είναι καλά?

κάτι τελευταίο. τι μαρκες είναι καλές? προτείνετε 2-3

Kαι σε SSD κάνεις raid αλλά δεν υποστηρίζει trim, αν θυμάμαι καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...