Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τώρα  το   Cosmote home double play 24 m που είναι σε adsl .

Η ταχύτητα που έχω τώρα είναι περίπου 10 mbps .

Επειδή λήγει το πρόγραμμα,και έχω νέα προσφορά,με σχεδόν ίδια τιμή,για να παραμείνω στο ίδιο πρόγραμμα,αλλά και να πάω στο  Cosmote home double play 30m που είναι vdsl , έχω την απορία αν θα αυξηθεί καθόλου η ταχύτητα  της σύνδεσης μου.

Αξίζει να κάνω την αλλαγή ή δεν θα καταλάβω καμιά διαφορά ;

Η απόσταση μου από το καφαο του οτε είναι περίπου 1500 μέτρα. Δηλαδή έχω περίπου 1500 μέτρα χαλκό μέχρι να μπω σε οπτική ίνα .

Δημοσ.

Σίγουρα είσαι τόσο μακριά από κακάο; 1500 μέτρα και κλειδώνεις στα 10; μήπως τόση είναι η απόσταση σου από το κέντρο του ΟΤΕ;

Δημοσ.

Πάνω από τα 800μ δεν δίνουν vdsl και αν δώσουν είναι κοροιδία.

Αυτό δεν το ήξερα σε ευχαριστώ. Δηλαδή το 10 θα παραμείνει 10 αν πάω σε vdsl ;

Δεν θα έχει καμία αύξηση ταχύτητας ;

Σίγουρα είσαι τόσο μακριά από κακάο; 1500 μέτρα και κλειδώνεις στα 10; μήπως τόση είναι η απόσταση σου από το κέντρο του ΟΤΕ;

Ναι τόσο είναι . Το ξέρω το σημείο που είναι το καφάο και βλέπω τα καλώδια μέχρι το σπίτι μου.

Περίπου 1000 με 1500 μέτρα.

Από το κέντρο είμαι κοντά στα 5 χιλιόμετρα αλλά από το καφαο στο κέντρο έχει οπτική ίνα .

Δημοσ.

Αυτό δεν το ήξερα σε ευχαριστώ. Δηλαδή το 10 θα παραμείνει 10 αν πάω σε vdsl ;

Δεν θα έχει καμία αύξηση ταχύτητας ;

Έχει υπολογιστεί ότι οι απώλειες  σε όδευση (όχι ευθεία) χάλκινου δικτύου μήκους πάνω από 800μ. είναι τόσο μεγάλες που είναι απαγορευτικές για vdsl.

Δημοσ.

Υπάρχει κάπιος τρόπος- εργαλείο να μετρήσω την ακριβή απόσταση ;

Δεν εννοώ μεζουρα-μετροταινεία  :-D 

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει γιατί κανένας μας δεν γνωρίζει την πραγματική διαδρομή που κάνει το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ για να φτάσει από το ΑΚ στο χώρο του συνδρομητή.

Ίσως σε επαρχιακή περιοχή να είναι πιο εύκολο αν μπορείς να δεις τη διαδρομή (αν είναι εναέρια), όπως στην περίπτωση που περιγράφεις με το KV και το χώρο σου, αλλά αν είναι υπόγεια (ολόκληρη ή τμήματά της) δεν μπορείς να τη μετρήσεις. Γιαυτό μετράμε συνήθως ευθεία και προσθέτουμε ένα ποσοστό για την πραγματική όδευση.

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει γιατί κανένας μας δεν γνωρίζει την πραγματική διαδρομή που κάνει το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ για να φτάσει από το ΑΚ στο χώρο του συνδρομητή.

Ίσως σε επαρχιακή περιοχή να είναι πιο εύκολο αν μπορείς να δεις τη διαδρομή (αν είναι εναέρια), όπως στην περίπτωση που περιγράφεις με το KV και το χώρο σου, αλλά αν είναι υπόγεια (ολόκληρη ή τμήματά της) δεν μπορείς να τη μετρήσεις. Γιαυτό μετράμε συνήθως ευθεία και προσθέτουμε ένα ποσοστό για την πραγματική όδευση.

Ένα μέρος της είναι υπόγειο αλλά με την βοήθεια τεχνικού του οτε (που μου είπε πως πάει το καλώδιο) και του google earth την υπολογίζω τελικά την απόσταση λίγο κάτω από τα 800 μέτρα. 

Ξεγελάστηκα την πρώτη φορά που το μέτρησα γιατί δεν ήξερα ότι υπήρχε υπόγειο μέρος.

Θα το κάνω και σε καμιά εικοσαριά μερες που υπολογίζω να γίνει θα δω τότε τη ταχύτητα έχω.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά.

Δημοσ.

Το ρούτερ μου (αυτό που δίνει ο οτε  ZTE ZXHN H108NS) λέει

SNR Margin:         Downstream 9.4db                    Upstream 7.7db

Line Attenuation:   Downstream 31.0 db                 Upstream 10.6 db

Data Rate:             Downstream  12.031 kbps        Upstream  975 kbps

Έχω πολύ θόρυβο νομίζω.

Πως με βλέπεις ;

Την στιγμή της μέτρησης είναι συνδεδεμένα στο ρούτερ 1 υπολογιστής και 3 κινητά.

Απλά το αναφέρω χωρίς να ξέρω αν έχει κάποια σημασία για τις μετρήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...