Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Acer αποκάλυψε πρόσφατα κάτι που μοιάζει να βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμαστε ως το τέλειο gaming monitor –αν βεβαίως αντιπαθείτε τις οθόνες ultrawide.

Για να κατασκευάσει την Predator X27, η Acer βασίστηκε στον πρωτότυπο σχεδιασμό HDR της Nvidia, που παρουσιάστηκε στην CES 2017, και ενσωματώνει πάνελ με διαγώνιο 27 ιντσών και αναλογία πλευρών 16:9 που υποστηρίζει ανάλυση 4K UHD και HDR. Επίσης υποστηρίζεται wide colour gamut, οπισθοφωτισμός local dimming καθώς και ρυθμός ανανέωσης 144Hz. Φυσικά, υποστηρίζει G-Sync για σούπερ ομαλό VRR (Variable Refresh Rate) gaming.

Η Predator X27 βασίζεται στο πάνελ AU Optronics M270QAN02.2 AHVA που χρησιμοποιεί τεχνολογία quantum dot. Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Samsung στις τηλεοράσεις 4K, που υπόσχεται βαθύτερα μαύρα και καλύτερη χρωματική απόδοση. Και πράγματι, η Predator X27 υποστηρίζει το 96% του χρωματικού εύρους DCI-P3 καθώς και HDR10. Επίσης υποστηρίζει φωτεινότητα 1000nits και χρόνο απόκρισης 4ms με κάθετο ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz.

Το σύστημα οπισθοφωτισμού direct LED περιέχει 384 ζώνες, που επιτρέπει σε τμήματα της οθόνης να απενεργοποιούνται εντελώς ώστε να προσφέρει καλύτερα επίπεδα μαύρου. Επιπλέον, οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές με 178⁰/ 178⁰ ενώ επιπλέον ενσωματώνει και eye-tracking hardware Tobii.

Η οθόνη απαιτεί “σοβαρό bandwidth” και μία πραγματικά ισχυρή κάρτα γραφικών για να την οδηγήσει (η οθόνη χρησιμοποιεί 4:2:2 chroma subsampling για να συμπιέσει την εικόνα όταν χρησιμοποιεί refresh rate στα 144Hz) και επομένως χρειάζεται μία κάρτα γραφικών GeForce GTX 10-Series με υποδοχή DisplayPort 1.4. Η Predator X27 ενσωματώνει επιπλέον και HDMI 2.0 ωστόσο περιορίζεται στα 4K και 60Hz.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: ArsTechnica

Δημοσ.

Ενημέρωσέ μας και για την τιμή να μας κοπεί η όρεξη..!

Περίπου $2000. Και άμα βάλεις την συνήθη ισοτιμία 1-1 + VAT/ΦΠΑ στην ΕΕ κάπου €2500/£2200

Δημοσ.

Δεν γίνεται να έχει και freesync;το 4:2:2 θέλει δυνατή κάρτα δεν κατάλαβα καλά τι αλλά υπαρχουν και τι απαιτησεις έχουν;

Δημοσ.

Δυστηχως για εμας εδω στην Ελλαδα (για τους περισσοτερους τουλαχιστον) θα ειναι αφταστο ονειρο για πολυ καιρο. Και λογο της τιμης της οθονης (2000+ ακουγεται) αλλα και λογο των 2x 1080ti που θα χρειαζεται για να μπορεις να παιξεις 4κ 144hz. Αυτο φυσικα μεχρι να βγει η επομενη γενια που δεν ξερουμε τι μας επιφυλασει... 

Εγω προσωπικα θα ηθελα παραπανω απο 27" μιας και πιστευω οτι οι 27" ειναι λιγες για 4κ.
Χαιρομαι παντως που βγαινουν τετοιες οθονες οπως και η αντιστοιχη Asus που εχει ανακοινωθει μιας και καποια στιγμη θα γινουν mainstream και προσιτες. Ισως σε 2-3 χρονια που θα αρχισουν να πιεζουν για 8k gaming

Δημοσ.

ακριβός αυτή την οθόνη θέλω για το ps4pro μου κυρίως για το ps5 που θα βγει(το ξέρω ότι πολύ θα με κραξετε που θέλω τέτοια οθόνη για ps4pro και όχι για pc)αλλα δεν ασχολουμε με pc-gaming!Τους τελευταίους μήνες παίζω σε monitor αντι για τηλεόραση που έπαιζα τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος!θα ήθελα αυτό το μόνιτορ για το HDR τα πολύ καλά μαύρα της και της 384 ζώνες backlight,αλλά 2000 είναι απογοητευτική τιμή...

Δημοσ.

ακριβός αυτή την οθόνη θέλω για το ps4pro μου κυρίως για το ps5 που θα βγει(το ξέρω ότι πολύ θα με κραξετε που θέλω τέτοια οθόνη για ps4pro και όχι για pc)αλλα δεν ασχολουμε με pc-gaming!Τους τελευταίους μήνες παίζω σε monitor αντι για τηλεόραση που έπαιζα τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος!θα ήθελα αυτό το μόνιτορ για το HDR τα πολύ καλά μαύρα της και της 384 ζώνες backlight,αλλά 2000 είναι απογοητευτική τιμή...

ποιος ο λογος να μην παρεις μια καλη HDR τηλεοραση oled με μακραν καλυτερη εικονα και δυνατοτητες που θα καλυψει πολυ περισσοτερες αναγκες;

• Like 3
Δημοσ.

Το άρθρο σωστά αναφέρει με λεπτομέρειες την τεχνολογία της οθόνης για να έχουμε μέτρο σύγκρισης...άσχετα βέβαια από την υψηλή τιμή της..

Δημοσ.

Ενημέρωσέ μας και για την τιμή να μας κοπεί η όρεξη..!

Νομίζω αυτή ειναι που έβαλα σε link όταν σχολίαζα την είδηση για το αντίστοιχο (κατώτερο κατ εμέ) μονιτορ της del αν ειναι αυτή τότε θα βγεί στα 1200$

• Like 1
Δημοσ.

Για μια στιγμή νόμιζα οτι θα είχε κοντά στο χιλιάρικο και ετοιμαζόμουν να βρίσω γιατί μόλις πήρα οθόνη.

Δημοσ.

Νομίζω αυτή ειναι που έβαλα σε link όταν σχολίαζα την είδηση για το αντίστοιχο (κατώτερο κατ εμέ) μονιτορ της del αν ειναι αυτή τότε θα βγεί στα 1200$

Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι στα 1200$. Υπαρχουν αλλες οθονες με κατωτερα spec στα 1200. Ολοι λενε για 2000+ αλλα δεν ξερουμε ακριβως ποσο

Δημοσ.

heavyrain ο λόγος είναι απλός και το έχω πει και σε άλλο αρθρο,η τηλεόραση και μάλιστα οι oled έχουν εκπληκτικά χρώματα και τέλειο μαύρο(άλλωστε εχω την 930ν) αλλά πρωτον σε input-lag δεν θα φτάσουν πότε ένα μόνιτορ Και παίζω φανατικά fps παιχνίδια.και δεύτερον οι oled έχουν θέματα στης στατικές εικόνες,ρίχνουν τον φωτισμό και δημιουργούν γύρω γύρω από μια στατική εικόνα ένα μαύρο φόντο!Όλα αυτά βέβαια τα κάνουν για προστασία για να μην πάθουν burn in δεν παύει όμως να είναι σπαστικό.Φαντασου να παίζεις για παράδειγμα call of duty που έχει τόσες στατικές εικόνες και να βλέπεις αυτά τα σκαμπανεβάσματα στον φωτισμό.Εκτος από αυτά που ανάφερα μια τηλεόραση μπορεί να σου βγάλει clouding,halo,dse(dirty screen effect),banding κτλ!Ένα μόνιτορ μπορεί να σου βγάλει bleeding!όπως καταλαβαίνεις το να παίζεις σε monitor είναι αρκετά καλύτερο από μια τηλεόραση,πολύ απλά γιατί μια τηλεόραση κάνει και άλλες δουλειές.Τωρα βέβαια εάν κάποιος δεν μπορεί να είναι καρφωμένος στο 1 μέτρο και να παίζει σε μικρέ ίντσες πάει αναγκαστικά σε τηλεόραση,γουστα είναι αυτά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...