Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Καταρχήν sorry εαν κάτι παρόμοιο έχει ρωτηθεί ξανά.

Ως γνωστόν, ο OTE θα μας πάει όλους σιγά σιγά σε VoIP οπότε θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η πιο σωστή συνδεσμολογία για να μην χάνουμε τσάμπα ταχύτητα internet και να χουμε και την καλύτερη δυνατή ποιότητα τηλεφώνου.

Τώρα έχω VDSL και έχω κάνει το "κόλπο" με το διπλό πριζάκι για να μην έχω παράλληλες συνδέσεις. (δηλαδή στο 1 πριζάκι έχω την παροχή και στο άλλο τα καλώδια που πάνε στα δωμάτια και με λίγα λόγια συνδέω την παροχή με φίλτρο και από την έξοδο phone δίνω σε 1 τηλέφωνο και στα δωμάτια (από το πριζάκι) και στην έξοδο του modem κανονικά το modem). Έτσι είμαι κομπλέ και σε ταχύτητα και σε τηλέφωνο.

Τώρα που θα έρθει το VoIP πώς θα είναι η καλύτερη συνδεσμολογία ?

Έχω σκεφτεί το εξής αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό. Από την παροχή κατ'ευθείαν πάνω στο modem (dsl) και απλά συνδέω τις εξόδους Phone1 και Phone2 στα τηλέφωνα και χωρίς κανένα φίλτρο. (και οι 2 Phone έξοδοι του modem είναι το ίδιο πράμα έτσι? απλά για 2 συσκευές?). Ουσιαστικά στην Phone1 θα βαζα μια συσκευή που έχω εκεί κοντά και την Phone2 θα την ένωνα με τα δωμάτια στο πριζάκι.

Είναι σωστό? Θα χάνω ταχύτητα? Θα "σηκώσει" το modem κανονικά την καλωδίωση του σπιτιού όπως πριν?

(μόντεμ έχω το Speedport W724v Type Ci)

Ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Εν μέρη σωστό.στη phone1 βάζεις διακλαδωτη Υ το 1 το συνδέσεις με τηλ συσκευή και το άλλο το στέλνεις πίσω στη πρίζα.

Το phone2 είναι 2ο κανάλι φωνης και για να δουλέψει θα πρέπει να πληρώσεις εξτρα

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Καταρχήν sorry εαν κάτι παρόμοιο έχει ρωτηθεί ξανά.

Ως γνωστόν, ο OTE θα μας πάει όλους σιγά σιγά σε VoIP οπότε θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η πιο σωστή συνδεσμολογία για να μην χάνουμε τσάμπα ταχύτητα internet και να χουμε και την καλύτερη δυνατή ποιότητα τηλεφώνου.

Τώρα έχω VDSL και έχω κάνει το "κόλπο" με το διπλό πριζάκι για να μην έχω παράλληλες συνδέσεις. (δηλαδή στο 1 πριζάκι έχω την παροχή και στο άλλο τα καλώδια που πάνε στα δωμάτια και με λίγα λόγια συνδέω την παροχή με φίλτρο και από την έξοδο phone δίνω σε 1 τηλέφωνο και στα δωμάτια (από το πριζάκι) και στην έξοδο του modem κανονικά το modem). Έτσι είμαι κομπλέ και σε ταχύτητα και σε τηλέφωνο.

Τώρα που θα έρθει το VoIP πώς θα είναι η καλύτερη συνδεσμολογία ?

Έχω σκεφτεί το εξής αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό. Από την παροχή κατ'ευθείαν πάνω στο modem (dsl) και απλά συνδέω τις εξόδους Phone1 και Phone2 στα τηλέφωνα και χωρίς κανένα φίλτρο. (και οι 2 Phone έξοδοι του modem είναι το ίδιο πράμα έτσι? απλά για 2 συσκευές?). Ουσιαστικά στην Phone1 θα βαζα μια συσκευή που έχω εκεί κοντά και την Phone2 θα την ένωνα με τα δωμάτια στο πριζάκι.

Είναι σωστό? Θα χάνω ταχύτητα? Θα "σηκώσει" το modem κανονικά την καλωδίωση του σπιτιού όπως πριν?

(μόντεμ έχω το Speedport W724v Type Ci)

Ευχαριστώ πολύ.

Σωστότατη πρακτική και πραγματικά μπράβο που προσέχεις τη γραμμή σου από άποψη συνδέσεων. Ακριβώς όπως σου είπε ο φίλος @aGka8l.

Δημοσ.

Εν μέρη σωστό.στη phone1 βάζεις διακλαδωτη Υ το 1 το συνδέσεις με τηλ συσκευή και το άλλο το στέλνεις πίσω στη πρίζα.

Το phone2 είναι 2ο κανάλι φωνης και για να δουλέψει θα πρέπει να πληρώσεις εξτρα

Οι σωστές συνδέσεις είναι όπως τις ανέφερε ο VFerF1.

Η VoIP τηλεφωνία δουλεύει και στις 2 θύρες PHONE του modem/router. Και αυτό άσχετα αν έχουμε 1 ή 2 κανάλια φωνής.

Απλά στα 2 κανάλια μπορούμε (αν θέλουμε) να ρυθμίσουμε η κάθε θύρα να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα ένα από τα 2.

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις, που εξαρτάται από τις τηλεφωνικές συσκευές και το ρεύμα που θέλουν να λειτουργήσουν, έχουν παρουσιασθεί προβλήματα όταν στην ίδια θύρα συνδέονται πάνω από 2 ταυτόχρονα τηλέφωνα. Και αυτό διότι στο modem/router δεν επαρκεί η ένταση στο ρεύμα εξόδου της κάθε θύρας PHONE.

Οπότε καλά κάνει και συνδέει ένα τηλέφωνο σε την 1η θύρα και όλες τις υπόλοιπες πρίζες από την άλλη.

• Like 2
Δημοσ.

Thanks για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω όταν έρθει η ώρα και με τα 2 phone όντως για να μην ζοριστεί πολύ. Από άποψη configuration στο modem το κάνουμε εμείς ή αυτόματα από τον ΟΤΕ ? Επίσης όλες οι παλιές "συμβατικές" συσκευές δουλεόυν με VoIP ή χρειάζονται "ειδικές" νέες ?

Thanks και πάλι.

• Like 1
Δημοσ.

Thanks για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω όταν έρθει η ώρα και με τα 2 phone όντως για να μην ζοριστεί πολύ. Από άποψη configuration στο modem το κάνουμε εμείς ή αυτόματα από τον ΟΤΕ ? Επίσης όλες οι παλιές "συμβατικές" συσκευές δουλεόυν με VoIP ή χρειάζονται "ειδικές" νέες ?

Thanks και πάλι.

Μόλις συγχρονίσει η γραμμή γίνονται τα πάντα αυτόματα από τον ΟΤΕ μέσω TR-069. Όλες οι αναλογικές κλασσικές τηλεφωνικές συσκευές λειτουργούν στις Phone θύρες του modem, εφόσον δίνουν κανονικά τόνο. Ουσιαστικά, το modem περιλαμβάνει έναν DAC VoIP converter που κάνει αυτή τη δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις συγχρονίσει η γραμμή γίνονται τα πάντα αυτόματα από τον ΟΤΕ μέσω TR-069. Όλες οι αναλογικές κλασσικές τηλεφωνικές συσκευές λειτουργούν στις Phone θύρες του modem, εφόσον δίνουν κανονικά τόνο. Ουσιαστικά, το modem περιλαμβάνει έναν DAC VoIP converter που κάνει αυτή τη δουλειά.

Αα, thanks μια χαρά. Και όλα δουλεύουν όπως πριν δηλαδή. Είχα πετύχει νομίζω κάπου τηλεφωνικές συσκευές για VoIP, αυτές να φανταστώ παίζουν στις θύρες LAN και με Wi-Fi ? Είδα ότι το VoIP έχει διάφορα κολπάκια όπως τηλεφωνητή και τέτοια (σαν offline messages). Αυτά για να δουλέψουν θέλει ειδική συσκευή όπως αυτές που είδα? Πάντως, το DAC VoIP converter του Speedport π.χ είναι ικανό να "σηκώσει" αξιοπρεπώς (όπως πριν π.χ) όλο το σπίτι ?

Thanks.

• Like 1
Δημοσ.

Αα, thanks μια χαρά. Και όλα δουλεύουν όπως πριν δηλαδή. Είχα πετύχει νομίζω κάπου τηλεφωνικές συσκευές για VoIP, αυτές να φανταστώ παίζουν στις θύρες LAN και με Wi-Fi ? Είδα ότι το VoIP έχει διάφορα κολπάκια όπως τηλεφωνητή και τέτοια (σαν offline messages). Αυτά για να δουλέψουν θέλει ειδική συσκευή όπως αυτές που είδα? Πάντως, το DAC VoIP converter του Speedport π.χ είναι ικανό να "σηκώσει" αξιοπρεπώς (όπως πριν π.χ) όλο το σπίτι ?

Thanks.

Ακριβώς. Οι VoIP συσκευές που είδες συνδέονται απευθείας στο internet και προσφέρουν πλήρως ψηφιακή επικοινωνία. Δε γνωρίζω ο SIP Server που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ τι ευκολίες παρέχει, γι'αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί του ώστε να ενημερωθείς πλήρως δίχως ανακρίβειες. Είναι γεγονός ότι ναι μεν θα λειτουργεί η τηλεφωνία, αλλά μην περιμένεις να λειτουργήσουν "άνετα" συσκευές που τροφοδοτούνται αμιγώς κι αποκλειστικά από την τάση δικτύου. π.χ. το Gigaset DA610 σε ανοικτή ακρόαση με το Speedport W724V και το Entry 2i σε 3 δευτερόλεπτα έχει απενεργοποιηθεί από την πτώση τάσης, ελέω της αδυναμίας του modem να δώσει αρκετή ενέργεια στη συσκευή. Ασύρματα τηλέφωνα DECT και γόνδολες με μπαταρίες κλπ δε θα έχουν κανένα θέμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...